Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με την εκκίνηση του NFS Most Wanted

ikoutsaf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα κανονικά,χωρίς πρόβλημα την εγκατάσταση από το αυθεντικό dvd του NFS MW, όταν όμως προσπαθώ να το τρέξω (έχοντας στο drive το αυθεντικό dvd) μου εμφανίζει μία μαύρη οθόνη με έναν κέρσορα στην επάνω αριστερή γωνία και το παιχνίδι κολλάει (με πετάει στο desktop).

Αρχικά υπέθεσα ότι φταίει η κάρτα γραφικών μου, μία Geforce 4 MX 440 64MB, όμως πρόσφατα αγόρασα μία ATI Radeon 9550 256MB και το αποτέλεσμα ήταν πάλι το ίδιο. Ο υπολογιστής μου είναι ένας Intel Pentium 4 2.4 MHz, με 256 MB RAM. Μήπως τελικά φταίει η μικρή μνήμη μου ή είναι κάτι άλλο;

Να προσθέσω επίσης ότι εγκατέστησα και το patch v1.3, αλλά πάλι τα ίδια. Δοκίμασα ακόμη να απενεργοποιήσω το firewall και το antivirus, χωρίς αποτέλεσμα. Όποιος γνωρίζει τί μπορεί να φταίει, αλλά και όποιος αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα,ας βοηθήσει, γιατί σε ορισμένα ξένα forum που έψαξα, υπάρχουν και άλλοι ομοιοπαθείς!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Mallon ta 256mb ram einai poluuuuuuuuuu liga! Kai pote mhn blepeis ta minimum specs enos game, tis perissoteres fores mallon ennoun gia kana tetris na paixeis sto pc! Pantws dokimase na baleis neous drivers sthn karta grafikwn, opws epishs kai gia thn mhtrikh kai panw apo ola pare mia mnhmh epipleon den exoun akriba pleon....

Epishs mporei na einai kai trofodotiko alla mallon sthn periptwsh sou einai mnhmh to pio pi8ano!

Δημοσ.

Κοίτα..μπορώ να σε διαβεβαιώσω κι εγώ οτι τα 256mb είναι λίγα για το παιχνίδι.Κι εγώ μέχρι πρόσφατα το έτρεχα σε έναν P4 1,7Ghz με 256 ram και απλά έκανε 3 ώρες να ξεκινήσει, ΟΜΩΣ ξεκινούσε κανονικά μετά απ' αυτό, αλλά δεν το λές οτι έτρεχε και άνετα.Τώρα με περισσότερη μνήμη πάει σφαίρα..Επίσης αυτό που λές οτι σε πετάει στο desktop το έκανε κι εμένα μερικές φορές στη φάση που έχει το βιντεάκι με τη βλαμμένη στην αρχή, αλλά δεν με πέταγε και απ' το παιχνίδι..Αν έκανα κλίκ στο tab του παιχνιδιού στο taskbar όλα συνεχίζονταν κανονικά και δεν ξαναπαρουσίαζε πουθενά πρόβλημα..

Βέβαια, διάφορα προγράμματα που τρέχουν στο background μπορεί να το προκαλέσουν αυτό (να κάνουν δηλαδή το παιχνίδι να "χάσει" την οθόνη ή το πληκτρολόγιο) οπότε δεν το θεωρώ και τόσο παράξενο..

Κάνα δυο ιδέες ακόμα..

DirectX9c έχεις βάλει??

Επίσης για ΑΤι πρέπει να έχεις τον Catalyst driver version 5.10 (Win2k/XP) γιατί οι πιο παλιοί είχαν προβλήματα με το anti-aliasing.

Δοκίμασε ακόμα να αυξήσεις τη virtual memory που έχεις μιας και είσαι με 256 ram.

Δημοσ.

Φίλε Kryptonite ακριβώς αυτό κάνει. Δε μου κλείνει το παιχνίδι ως process, αλλά εμφανίζεται η μαύρη οθόνη και παγώνει εκεί για κάμποση ώρα. Επίσης μου εμφανίζει στο κάτω μέρος την taskbar των Windows καθώς και τον κέρσορα του mouse (των Windows και όχι του παιχνιδιού που παραμένει κολλημένος στο πάνω αριστερό άκρο). Η αλήθεια είναι ότι δεν το άφησα ποτέ να φορτώσει για 3 ώρες για να δω αν ξεκινάει...

Tο Diskeeper που χρησιμοποιώ για defragmentation μου λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να αυξήσω το page file και επίσης εγκατέστησα την 9.0c έκδοση του DirectΧ από το DVD του NFS MW. Θα επιχειρήσω να βρώ αν όντως έχω εγκατεστημένη πιο πρόσφατη έκδοση από την 5.10 του Catalyst. Ελπίζω να φταίει αυτό και να διορθώθει το πρόβλημα! Ευχαριστώ πάντως για την προσπάθεια!

Δημοσ.

Μόλις το τσέκαρα και έχω την 6.14 έκδοση των drivers της κάρτας! Επομένως, ούτε αυτό πρέπει να φταίει...Όπως την κόβω τελικά τη δουλειά, ή περιμένω κανένα τριωράκι να φορτώσει, ή αγοράζω καινούρια RAM. Είχα την ελπίδα ότι μπορεί να είναι κάποιο bug του παιχνιδιού που θα βελτιωθεί με επόμενα patches...Αλήθεια, γιατί τότε η EA γράφει σαν minimum requirements τα 256MB RAM;

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό γράφει! Μήπως εννοείς να τρέξω το dxdiag, αφού crashάρει το game;Γιατί σε διαφορετική περίπτωση γράφει όντως No Problems Found!

Δημοσ.

Κατά 99% δεν έχεις πρόβλημα..Κάνει υπερβολικά πολύ ώρα να φορτώσει με 256 μνήμη και τα σημάδια είναι αυτά που λές..Εμφανίζεται ο κέρσορας πάνω αριστερά και η taskbar κάτω..Aν το αφήσεις κάμποση ώρα, κατα πάσα πιθανότητα θα φορτώσει κανονικά (εγώ το άφηνα, έφτιαχνα καφέ και πάλι ήθελε και λίγη ώρα ακόμα να το φορτώσει, αλλά eventually ξεκίναγε!!!), αλλά και πάλι δε θα σε ενθουσιάσει το gameplay γιατί μέσα μέσα θα κάνει κάποια κολλήματα λόγω μνήμης...Άφησέ το μια φορά να φορτώσει για κάμποση ώρα και πιθανότατα θα ξεκινήσει..Δυστυχώς, μάλλον χρειάζεσαι μνήμη..Κι εγώ με το που έβαλα περισσότερη μνήμη φορτώνει σε δευτερόλεπτα..

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως έχω ένα USB gamepad. Δοκίμασα απλώς να το αποσυνδέσω και όχι να το κάνω uninstall. Όμως πάλι τα ίδια. Έχω προσπαθήσει επίσης και με τη λύση του no-dvd crack...ξανά τζίφος

Δημοσ.

Ζήτημα ελύθει! Αποφάσισα να αφήσω το game να εκκινήσει για κανένα 10λεπτο, όπως πρότεινε ο φίλος Superman (ε, συγγνώμη, Kryptonite). Παράλληλα έβαλα το χρονόμετρο να γράφει...Μετά από 4' 43'', επιτέλους ξεκίνησε κανονικά. Επομένως, φταίει πράγματι η μικρή μου RAM.

Απεγκατέστησα αμέσως το NFS και βάζω το δισκάκι στο πατάρι, μέχρι να αγοράσω καινούρια μνήμη. Ευχαριστώ όλους σας για τη βοήθεια και την καλή θέληση!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...