Προς το περιεχόμενο

On-Board κάρτα ήχου ή PCI;;;Θα δώ διαφορές;

Biull

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθήστε ένα ένα.

1)Η X-fi δίνει έξοδο ψηφιακή και έξοδο optical (το optical μόνο με το panel) Από εκεί και πέρα για μένα αυτά τα δύο είναι τα ίδια και δεν εχουν διαφορές αφού είναι και τα δύο ψηφιακά.

2)Ότι υποστηρίζει η x-fi τα έχει και η Maya (όχι η μέλισσα).

3)ΑΛΛΑ η χ-φι έχει και έναν τρελό επεξαργαστή που θα κάνει τα εφέ να βγαίνουν ομαλά και χωρίς να ταλαιωρεί CPU. Επίσης λόγω των EAX σε παιχνίδια πάλι θα είναι άψογη αφού και πάλι έχει τέλεια υποστίριξη.

4)Η x-fi έχει πάρει πιστοποίηση και για THX που ελάχιστα πράματα παίρνουν...

5)H χ-φι έχει το λεγόμενο crystallizer το οποίο δινει μια πιο "καθαρή" αίσθηση αλλά όχι πολύ σπουδαία.

Τέλος η Maya δείχνει μια καλή κάρτα για όλες τις δουλειές αλλά μάλλον η x-fi έχει περισσότερες δυνατότητες. Άλλωστε είναι μια multimedia κάρτα η οποία έχει άψογα αποτελέσματα και στα παιχνίδια. Εγώ θα έπερνα x-fi με χίλια και αν μάλιστα ήθελα και την οπτική θα έπερνα αυτή με το panel.

Α και όσον αφορά το panel αυτό είναι μόνο ένα πρόσθετο που δίνει κάποια πράματα παραπάνω. Λογικά αν κάποτε το χρειαστείς η Creative θα μπορεί να σου δώσει.

Αυτά τα ολίγα.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

kati pou den eipa sto prohgoumeno psot mou, h maya den yposthrizei eax 3. enas logos parapanw pou thn agorasa htan epeidh de goustarw allo creative! yparxoun toses markes pia, giati na eimaste kolhmenoi ekei?

edw mporeis na deis kapoia reviews ths sygkekrimenhs kartas pou emena me exei afhsei apolyta ikanopoihmeno :)

http://www.musictechmag.co.uk/mtm/download/maya-7-1-pci-audiocard

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/maya71/

http://www.supergooddeal.com/AUDIOTRAK_MAYA_7_1_Gold_Surround_Sound_Audio_Card_p/maya70.htm

EDIT: oson afora thn optical out gia 'mena exei diafora na thn exw pisw apo to na bgainei ena dyskampto kalwdio apo thn mprostinh meria.

Δημοσ.

Καλημέρα!

Σας ευχαριστώ καταρχάς και τους 2!

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχουν reviews για την creative X-Fi Extreme Music και μετά εάν υπάρχουν και reviews που να συγκρίνουν τις 2 αυτές κάρτες!

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω εάν η διαφορά στον ήχο είναι τεράστια σε σχέση με τον ήχο από το καλώδιο που δίνεται μαζί με τα ηχεία και από το ήχο με ένα καλώσιο coaxia(κάπως έτσι τέλος πάντων!

Thanks!

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι η διαφορά της X-fi Xterme Music και της X-fi Platinum!

Η διαφορά είναι μόνο η κονσόλα;(το front bay που έχει η Platinum;)

Την κονσόλα μπορώ να την αγοράσω εάν μου χρειαστεί αργότερα;Αν ναι πόσο στοιχίζει;

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω τι προσφέρει αυτή η κονσόλα!Θα μου χρησιμεύσει αυτή η κονσόλα εμένα;Να προσθέσω εδώ οτι εγώ την θέλω την κάρτα για να ακούω μουσική,να παίζω κανένα παιχνίδι και να κάνω καμία ποιοτική εγγραφή μέσω Internetικού ραδιοφώνου!Να προσθέσω βέβαια οτι αργότερα θα μεταφέρω κάτι βινύλια στο PC,οπότε θα χρειαστώ line in για σύνδεση με στερεοφωνικό(αλλά αυτό θα γίνει αρκετά αργότερα,δεν με ενδιαφέρει αυτήν την στιγμή κάτι τέτοιο)!

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Για να καταλάβω φίλε Biull... μπήκες να κάνεις μια ερώτηση για μια κάρτα 24 Euro και σε έπεισαν να αγοράσεις μια κάρτα 116 Euro; Αυτό και αν είναι καταναλωτικό Forum…

Δημοσ.
Για να καταλάβω φίλε Biull... μπήκες να κάνεις μια ερώτηση για μια κάρτα 24 Euro και σε έπεισαν να αγοράσεις μια κάρτα 116 Euro; Αυτό και αν είναι καταναλωτικό Forum…

Μπήκα για να ρωτήσω εάν με την κάρτα των 24 Ε θα έβλεπα καμία διαφορά στον ήχο σε σχέση με την on-board!Μου είπαν πως όχι και έτσι άρχισα να την ψάχνω την δουλειά και είδα οτι για τα λεφτά της προσφέρει ότι και η on-board μου και επίσης διάβάζοντας διάφορα reviews για την σειρά Audigy (2 και 4) είδα οτι έχουν έχουν πολλά προβλήματα και όχι και πολύ καλή απόδοση σε σχέση με τις X-fi!

Έτσι μπήκα στον κόπο να κοιτάξω για την X-fi!Λές οτι εάν η κάρτα των 24Ε ήταν αξιόλογη θα πήγαινα σε μία κάρτα με σχεδόν 5άπλάσια τιμή;

Καλησπέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι η διαφορά της X-fi Xterme Music και της X-fi Platinum!

Η διαφορά είναι μόνο η κονσόλα;(το front bay που έχει η Platinum;)

Την κονσόλα μπορώ να την αγοράσω εάν μου χρειαστεί αργότερα;Αν ναι πόσο στοιχίζει;

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω τι προσφέρει αυτή η κονσόλα!Θα μου χρησιμεύσει αυτή η κονσόλα εμένα;Να προσθέσω εδώ οτι εγώ την θέλω την κάρτα για να ακούω μουσική,να παίζω κανένα παιχνίδι και να κάνω καμία ποιοτική εγγραφή μέσω Internetικού ραδιοφώνου!Να προσθέσω βέβαια οτι αργότερα θα μεταφέρω κάτι βινύλια στο PC,οπότε θα χρειαστώ line in για σύνδεση με στερεοφωνικό(αλλά αυτό θα γίνει αρκετά αργότερα,δεν με ενδιαφέρει αυτήν την στιγμή κάτι τέτοιο)!

Ευχαριστώ πολύ!

?

Δημοσ.
Λές οτι εάν η κάρτα των 24Ε ήταν αξιόλογη θα πήγαινα σε μία κάρτα με σχεδόν 5άπλάσια τιμή;

Οχι ρε συ, δε λεει αυτο.Απλα το παιδι λεει πως μπηκες για να παρεις μια φθηνη καρτα ηχου και κατεληξες με ενα ''τερας''!

Δημοσ.

Κάθησα και έλιωσα για τα καλά της X-fi. Ε λοιπόν έχει ένα αρνητικό και είναι και ο λόγος που δεν θα την πάρω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ LINUX ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η CREATIVE ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ DRIVERS ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ CHIP ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ.

E είπαμε να είμαστε μονοφαγάδες αλλά αυτή τη φορά το ξεφτίλισε. Και έχοντας μεγάλη προιστορία η creative που σταματά την υποστήριξη των παλιών μοντέλων κάθε φορά που βγάζει κάτι καινούργιο.... ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΩ

(γαμώτο... και πάνω που θα την έπερνα....πάω λοιπόν να πάρω άλλα 250GB να ηρεμίσω λίγο....λολ....)

Δημοσ.
Κάθησα και έλιωσα για τα καλά της X-fi. Ε λοιπόν έχει ένα αρνητικό και είναι και ο λόγος που δεν θα την πάρω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ LINUX ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η CREATIVE ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ DRIVERS ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ CHIP ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ.

E είπαμε να είμαστε μονοφαγάδες αλλά αυτή τη φορά το ξεφτίλισε. Και έχοντας μεγάλη προιστορία η creative που σταματά την υποστήριξη των παλιών μοντέλων κάθε φορά που βγάζει κάτι καινούργιο.... ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΩ

(γαμώτο... και πάνω που θα την έπερνα....πάω λοιπόν να πάρω άλλα 250GB να ηρεμίσω λίγο....λολ....)

Αυτό δεν με πειράζει καθόλου(το οτι δεν υποστηρίζει linux)!

Μιάς και τις έλιωσες δεν μας βοηθάς και εμάς;

Δημοσ.

Βασικα εχω καιρο την εν λογω καρτα και υπαρχει παλι το κλασσικο προβλημα με την Creative......DRIVERS !!!!

Την δικαιολογω επειδη ειναι ακομα νεα....

Η διαφορα της Extreme Music με την Platinum ειναι το BAY και οχι δεν το πουλανε στην Ελλαδα ξεχωριστα.

Δημοσ.

Οταν λέω έλιωσα εννοώ ότι κάθησα λίγο και έψαξα και η κάρτα έχει τρελές δυνατότητες και κορυφαίο chip. Υποστηρίζει τα τελευταία εφέ σε παιχνίδια και αυτό την κάνει ξεχωριστή.

Αλλά πέρα από αυτά η κάρτα δεν έχει καλή υποστήριξη drivers (άλλωστε creative είναι) και επίσης δεν υπάρχει καθόλου υποστήριξη για linux. Και επίσης δεν δίνει κανένα τεχνικό στοιχείο για το chip για να ξεκινήσει ανάπτυξη υποστήριξης. Κοινώς είναι σαν να σου λέει έλα σκάσε λεφτά και σε 2 χρόνια εδώ θα είμαι να μου ξανασκάσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...