Προς το περιεχόμενο

On-Board κάρτα ήχου ή PCI;;;Θα δώ διαφορές;

Biull

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και μπήκα στην διαδικασία να αλλάξω ηχεία(http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=133725 ---> όποιος μπορεί τον παρακαλώ να απαντήσει και σε αυτό το Thread) είπα να βάλω και καμία κάρτα ήχου!

Καταρχάς θα δώ διαφορά από την on-board που έχω τώρα(SoundMax 6.1 on ASUS P4C800)σε σχέση με αυτήν που λέω να πάρω;;;;Δεν μιλάω για μικροδιαφορές που μπορεί να είναι και αμελητέες!Σκέφτομαι να πάρω αυτήν: (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540171)

Τι λέτε;Αξίζει;Απο τιμή βέβαια είναι πολύ καλή αλλά αξίζει;Θα δώ διαφορές;

Έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο;

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

me auth pou einai ths plakas, de tha deis kamia diafora.

De kserw poia tha sou dwsei ton kalytero hxo analogika me ta hxeia pou phres, alla exw akousei ta kalytera gia thn audigy 2 k x-fi. Proswpika, tha epairna thn x-fi vevaia, san pio kainouria k epeidh kapou eida oti yposthrizei k neotero version eax.

Auta...

Δημοσ.

Αν ασχολείσαι με παιχνίδια, θα πρότεινα αγορά ξεχωριστής κάρτας PCI, καθώς η onboard SoundMAX -ενώ είναι αρκετά καλή- χρησιμοποιεί αρκετή ισχύ της CPU για να λειτουργήσει.

Ενδεικτικά αναφέρω πως στην P4C800-E που είχα πριν παραδώσει το πνεύμα, σε παιχνίδια όπως τα Doom 3, Need For Speed 2 παρατήρησα μείωση του frame rate έως και 10% όταν χρησιμοποιύσα την SoundMAX αντί της Audigy2.

Δημοσ.

Biull αν θέλεις απλά να ακούσεις μουσική μείνε με την onboard. Δοκίμασε πάνω της τα ηχεία, κατά προτίμηση με AudioCD και DVD (όχι με τίποτα mp3 της κακιάς ώρας) και δες εάν μένεις ευχαριστημένος.

Η audigy που παραθέτεις αξίζει μόνο για παιχνίδια για λόγους φόρτου επεξεργαστή όπως είπε και ο Narayan.

Εάν θες οπωσδήποτε κάρτα, σε αυτήν την κατηγορία τιμής δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικά καλύτερο από την onboard σου. Μια κάλη πρόταση (και σε πολλαπλάσια τιμή) είναι κάτι σε X-Fi:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540168

Δημοσ.

Thanks σε όλους!

Αν ασχολείσαι με παιχνίδια, θα πρότεινα αγορά ξεχωριστής κάρτας PCI, καθώς η onboard SoundMAX -ενώ είναι αρκετά καλή- χρησιμοποιεί αρκετή ισχύ της CPU για να λειτουργήσει.

Ενδεικτικά αναφέρω πως στην P4C800-E που είχα πριν παραδώσει το πνεύμα, σε παιχνίδια όπως τα Doom 3, Need For Speed 2 παρατήρησα μείωση του frame rate έως και 10% όταν χρησιμοποιύσα την SoundMAX αντί της Audigy2.

Φίλε μου παίζω παιχνίδια και μάλιστα αυτό που λές για την CPU το είχα ακούσει και από άλλον αλλά δεν πίστευα οτι η διαφορά είναι τέτοια....!

Επίσης κατέληξα οτι η κάρτα που έλεγα να πάρω δεν πρσφέρει και πολλά(σε σχέση βέβαια με τα λεφτά της προσφέρει αρκετά) και εάν έχω λεφτά αργότερα θα πάρω αυτήν που προτείνει ο hyperionsky.Για αυτήν τι λέτε;

Biull αν θέλεις απλά να ακούσεις μουσική μείνε με την onboard. Δοκίμασε πάνω της τα ηχεία, κατά προτίμηση με AudioCD και DVD (όχι με τίποτα mp3 της κακιάς ώρας) και δες εάν μένεις ευχαριστημένος.

Η audigy που παραθέτεις αξίζει μόνο για παιχνίδια για λόγους φόρτου επεξεργαστή όπως είπε και ο Narayan.

Εάν θες οπωσδήποτε κάρτα, σε αυτήν την κατηγορία τιμής δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικά καλύτερο από την onboard σου. Μια κάλη πρόταση (και σε πολλαπλάσια τιμή) είναι κάτι σε X-Fi:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540168

Με αυτήν ου μου προτείνεις τώρα θα δώ διαφορές σε σχέση με την on-board;

Τι λέτε;Καλή επιλογή;

Δημοσ.

Διαφορές οπωσδήποτε υπάρχουν. Το αν θα τις ακούσεις εξαρτάται από πολλά πράγματα: από την συμπίεση των mp3 σου, από τα ηχεία σου, από... τα αυτιά σου!!! Γιαυτό σου προτείνω να δοκιμάσεις τα ηχεία σου στην onboard και μετά αποφασίζεις. Πάντως πιστεύω ότι θα δεις διαφορά, ειδικά με τα Ζ-5500.

Οι X-Fi είναι κατά γενική ομολογία κορυφαίες στην κατηγορία τους (τιμής και απόδοσης). Αλλά για απλή ακρόαση μουσικής δεν ξέρω αν αξίζουν τα λεφτά τους. Στην τελική με άλλα λόγια είναι θέμα χρημάτων.

Δημοσ.

Λοιπόν: όπως είπαν και πολύ θα ξαναπώ και θα συμπληρώσω.

1)Αν χρησιμοποιείς στερεοφωνικό καλής ποιότητας ή ηχεία καλής ποιότητας θα δεις διαφορές. Είτε μεγάλες είτε μικρές. Ιδιαίτερα αν είναι σωστή η τοποθέτηση των ηχείων ώστε να έχεις το κατάλληλο αποτέλεσμα.

2)Ακόμη και με την Audigy SE θα δεις διαφορά αλλά δεν την προτείνω ως κάρτα.

3)Καλύτερα να πάρεις μία Χ-fi Xtreme Music. Είναι 100Ε αλλά δεν τα μετιανιώνεις. Επίσης ακόμη και στην μουσική έχουν διαφορά αφού οι κάρτες αυτές είναι φτιαγμένες για ήχο και όχι όπως έχω ξαναπει μια μητρική που απλά έχει μια ευκολία με κάτι onboard.

4)Ο ήχος θα είναι πιο καθαρός και πιο κρυστάλλινος αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Επίσης τα μπάσα θα είναι καθαρά και θα αποδίδουν χωρίς να κάνουν θόρυβο.Αλλά και πάλι μιλάμε με καλά ηχεία και όχι απλά ένα σετάκι στερεο ηχεία.

5)Σε παιχνίδια δεν είναι μεγαλη η διαφορά ή μάλλον δεν την καταλαβαίνεις αφού έχεις αλλού το νου σου.Αλλά και πάλι προσφέρει μεγαλύτερη άνεση σε επεξεργαστή αφού αναλαμβάνει άλλος την δουλεια του ήχου. Μην σδιστάσεις λοιπόν για μία X-fi...

Και μία γενική συμβουλή..Να τοποθετείτε τα ηχεία σε σωστά σημεία για να έχετε το μέγιστο των ακουστικών δυνατοτήτων τους.

Δημοσ.

Thanks καταρχάς σε όλους!

Τελικά αποφάσισα να πάρω την X-fi Xtreme Music όταν θα έχω τα λεφτά!Προς το παρόν θα μείνω με την on-board και αργότερα θα του βάλω την καρτούλα!

Ο ήχος θα είναι πιο καθαρός και πιο κρυστάλλινος αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Επίσης τα μπάσα θα είναι καθαρά και θα αποδίδουν χωρίς να κάνουν θόρυβο.Αλλά και πάλι μιλάμε με καλά ηχεία και όχι απλά ένα σετάκι στερεο ηχεία.

Η ποιότητα του ήχου σίγουρα με ενδιαφέρει και κυρίως με ενδιαφέρει να μην έχω θόρυβο στο μπάσο,κάτι που μου την σπάει τρελά!

Επίσης θα βάλω και την καρτούλα για να γλυτώσω και κανένα fps παραπάνω!

Σας ευχαριστώ όλους....

**Και κάτι άλλο:Η συγκεκριμένη καρτούλα έχει Spdif(αν το λέω καλά) και υποστηρίζει ΕΑΧ 3.0;;;;;**

Δημοσ.

Eγω παντως που εκανα αλλαγη απο την onboard της Asus A8NSLi μου, ειδα μεγαλη διαφορα, αν λαβουμε υποψιν οτι πηρα μια ταπεινη Creative Live 24 bit...

Δημοσ.
Eγω παντως που εκανα αλλαγη απο την onboard της Asus A8NSLi μου, ειδα μεγαλη διαφορα, αν λαβουμε υποψιν οτι πηρα μια ταπεινη Creative Live 24 bit...

Mα και πάλι είναι αυτό που λέω ότι αγοράζεις κάτι που φτιάχτηκε για ήχο και όχι κάτι που φτιάχτηκε για να παίρνει CPU RAM VGA κα....και απλ΄α βγάζει ήχο. Μπορεί σε στάδιο ψηφιακό να μην έχουν μεγάλες διαφορές αλλά έχουν διαφορετικα στάδια ενίσχυσης του ήχου πριν την έξοδο.

Να φανταστείτε ότι εγώ προτιμώ να ακούω ήχο από την Live 5.1 Player που έχω παρά την onboard (A7N8X-E Deluxe). Απλά με την Live δεν μπορώ να παίξω παιχνίδια γιατί κολλάει και κάνει παράσιτα ο ήχος μετά από λιγο. Έχει παλιώσει αρκετά η καημένη.

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφέρει κυρίως η μουσική μπορείς να πάρεις κάποια κάρτα που να έχει το chipακι Envy24, το έχουν νομίζω κάποιες Μ-Audio αλλά και άλλες, κάποιες μάλιστα πολύ φθηνές, ακόμα και στα 30 περίπου ευρώ. Γενικά υπάρχουν πιστεύω πολλές καλύτερες από τις Creative σε αυτόν τον τομέα χωρίς να είναι και πολύ ακριβές.

Αν θες να παίζεις και παιχνίδια θεωρώ μονόδρομο τις Audigy, από 2 και πάνω, καθώς ναι, έχει μεγάλη διαφορά. Εγώ πήγα από Audigy ES σε Audigy 2 ZS και τρελάθηκα όταν έβαλα παιχνίδια που υποστήριζαν τα τελευταία EAX, όπως το τελευταίο McRae, αν έμπαινες σε τούνελ ειδικά με το αμάξι...

Δημοσ.
Mα και πάλι είναι αυτό που λέω ότι αγοράζεις κάτι που φτιάχτηκε για ήχο και όχι κάτι που φτιάχτηκε για να παίρνει CPU RAM VGA κα....και απλ΄α βγάζει ήχο.

Ακριβως αυτη ειναι και εμενα η γνωμη μου.Να καταλαβεις πριν βαλω κατι τερατα 2-1 ηχεια, ειχα δει μεγαλη διαφορα ακομα και στα ηχειακια των 10 ευρω με την αλλαγη καρτας ηχου!

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Για να μην ανοίγω καινούριο thread:

Κοίταγα ξανά την παρακάτω κάρτα:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540168 και θα ήθελα να ρωτήσω εάν ξέρετε ποιά είναι η διαφορά της με την παρακάτω:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540169!Η διαφορά είναι μόνο η κονσόλα;

Επειδή τα λεφτά είναι πολύ παραπάνω από αυτά που υπολόγιζα να δώσω(=26Ε για την CREATIVE SOUND BLASTER AUDIGY SE:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540171) και επειδή αποφάσισα τελικά να διαθέσω κάμποσα για κάρτα ήχου,θα μπορούσατε να μου προτείνετε την κορυφαία κάρτα ήχου;Την θέλω για να ακούω μουσική και για κανένα παιχνιδάκι!Επίσης που και πού κάνω εγγραφή internetικού ραδιοφώνου!Να συμπληρώσω οτι έχω τα Logitech Ζ-5500!

Επίσης η σύνθεση του Pc εάν σας βοηθάει:

Motherboard : ASUS P4C800

CPU : P4 2,4H.T.

Ram : 1536MB(Θα είναι συμβατή ε; )

Όσον αφορά το PSU υπολόγισα οτι σε 100% είμαι καλυμένος!

Σας ευχαριστώ πολύ!!

Δημοσ.

xwris na 8elw na se anastatwsw, epeidh arghsa na parw prefa to thread sou 8a se parapempsw sto http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=131431 pou eixa anoiksei prin apo ligo kairo gia agora kartas hxou meta apo thn agora twn Z-5500. opws 8a deis katellhksa sthn Audiotrak Maya 7.1, thn dialeksa epeidh exei rear optical, gia na thn syndesw etsi sta hxeia.

twra eimai sthn fash pou perimenw to optical apo agglia kai thn exw syndedemenh me ta 3 analogika kalwdia kai mesa apo tis ry8miseis ths orisa anaparagwgh se 5.1 kanalia. mporw na pw pws apodidei polly perissotero apo thn prohgoumenh mou pou htan Audigy 1!!

Δημοσ.

Τώρα μπερδεύτηκα πραγματικά!

Ποιά από τις 2 να πάρω;

Την CREATIVE SOUND BLASTER X-Fi XTREME MUSIC ή την Audiotrak Maya 7.1;;;

Με μπερδέψατε!Την Audiotrak Maya 7.1 δεν την ξέρω!Η εταιρία μου είναι άγνωστη σε σχέση με την creative!

Κανένας γνώστης βρε παιδιά να με βοηθήσει!

Ποιά από τις παραπάνω!

Thanks!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...