Προς το περιεχόμενο

Στερεοφωνικό μόνο του=jet, Στερεοφωνικό+pc =χάλια, γιατί?

getty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και καιρό προσπαθώ να συνδέσω το στέρεο με το pc για να ακούω τα mp3s και τα music dvds μου με ποιότητα.

Τι γίνεται, όταν για παράδειγμα βάζω ένα audio cd στο cdplayer του στέρεο ακούγεται τέλεια!

Όταν όμως συνδέω το pc (μια on-board realtek κάρτα ήχου ή μια παλιά creative 128άρα) και σύνδεση καρφί σε rca (κάπως έτσι λέγεται νομίζω), το αποτέλεσμα είναι ένα χάλι, θαμπός ήχος γεμάτος με μπάσο.

Χρειάζομαι μια καλύτερη κάρτα ήχου ή είναι θέμα στέρεο του οποίου δεν του αρέσουν οι κάρτες pc (γίνεται αυτό?) Τι προτείνεται για να ακούω μουσική σαν άνθρωπος?

Α ναι, τα rca συνδέονται στο phono καθώς μόνο εκεί παίζει.

Δημοσ.

Δοκίμασες να τα βάλεις σε LineIn (AUX, RADIO, TAPE, CD) είσοδο του hifi σου? Αν δεν παίζουν εκεί, κοίτα για κανένα jumper πάνω στην κάρτα/μητρική που να αλλάζει το σήμα εξόδου σε επίπεδο Line, μιας και με αυτό το επίπεδο συνδέονται τα μηχανήματα.

Από εκεί και πέρα... λογικό είναι με καλύτερη κάρτα ήχου να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα ήχου. πχ Όταν συνδέω το laptop στον ενισχυτή ακούς ένα χάλι μάυρο με ένα μόνιμο βόμβο (κάποιο πρόβλημα γείωσης του σήματος μου βρωμάει) και πολύ χαμηλή στάθμη. Αντίθετα όταν τον συνδέω με την live5.1 (δεν είναι και η καλύτερη) η ποιότητα βελτιώνεται σημαντικά. Όταν για ένα φεγγάρι είχε πέσει τα χέρια μου μια M-Audio 2496 η ποιότητα ήταν σε άλλο πλέον επίπεδο...

Δημοσ.

1)Όχι στο phono αλλά σε είσοδο τύπου line in

2)Οι κάρτες ήχου των μητρικών που είναι ενσωματτωμένες είναι ΧΑΛΙΑ. Και αυτό δεν πανα μου λέτε ότι θέλετε δεν άλλάζει.

Φίλος αγόρασε τα ηχεία Z-5500 της logitech και με το που τα βάλαμε πάνω στην ενσωματωμμένη κάρτα ήχου αυτά έπαιζαν χάλια με θαμπό μπάσο και θαμπό ήχο και υψηλές που χάνονταν.

Πήγε και πήρα μία X-fi Extreme Music και ο ήχος πλέον είναι ΚΑΘΑΡΟΣ με μπάσο που βαράνε (και όχι βουίζουν) και υψηλά που διακρίνονται για την καθαρότητα τους.

Γενικά μία μητρική έχει ένα απλό κύκλωμα ήχου που η μετατροπή του σήματος σε αναλογικό δεν γίνεται σωστά και μετά δεν ενισχύεται σωστά. Αντίθετα μια κάρτα ήχου τα έχει προβλέψει αυτά και ηχος που βγάζουν είναι καλός. Άλλωστε αγοράζεις κάτι που είναι φτιαγμένο για τον σκοπό αυτό και όχι μια μητρική που απλά προσφέρει μια ευκολία.

Δημοσ.
Όχι φίλε στο phono.Εκεί είναι μόνο για τα μηχανήματα βινύλιου

Λοιπόν πίσω οι πιθανές εκδοχές για ΙΝ είναι: LD-IN, VCR-IN, PHONO-IN, και ένα optical link με το οποίο συνδέεται το cd-player. Όταν το συνδέω σε VCR ή LD δε δίνει ήχο. Οπότε πάει ή phono ή μετά στο mic που έχει μπροστά. Δεν βλέπω να παίζει κάτι άλλο...

Δοκίμασες να τα βάλεις σε LineIn (AUX' date=' RADIO, TAPE, CD) είσοδο του hifi σου? Αν δεν παίζουν εκεί, κοίτα για κανένα jumper πάνω στην κάρτα/μητρική που να αλλάζει το σήμα εξόδου σε επίπεδο Line, μιας και με αυτό το επίπεδο συνδέονται τα μηχανήματα.

Από εκεί και πέρα... λογικό είναι με καλύτερη κάρτα ήχου να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα ήχου. πχ Όταν συνδέω το laptop στον ενισχυτή ακούς ένα χάλι μάυρο με ένα μόνιμο βόμβο (κάποιο πρόβλημα γείωσης του σήματος μου βρωμάει) και πολύ χαμηλή στάθμη. Αντίθετα όταν τον συνδέω με την live5.1 (δεν είναι και η καλύτερη) η ποιότητα βελτιώνεται σημαντικά. Όταν για ένα φεγγάρι είχε πέσει τα χέρια μου μια M-Audio 2496 η ποιότητα ήταν σε άλλο πλέον επίπεδο...[/quote']

Ξέρεις τι φοβάμαι μην πάω και πάρω καμία Μ-Audio και φταίει ο τρόπος σύνδεσης που ακούγεται έτσι χάλια (βλέπε παραπάνω). Αν είναι κάρτα λύνεται ok, πάντως με μιά παλιά creative 128άρα τα ίδια είχα (αν και δεν είναι σοβαρή κάρτα).

Δημοσ.

Παιδιά sorry δεν διάβασα όλο το τόπικ γιατί βαριέμαι τώρα! Αλλά επειδή έχω κάνει και εγώ κάτι παρόμοιο... να κοιτάξεις να χαμηλώσεις την ένταση της εισόδου στο στερεοφωνικό σου (πρέπει να υπάρχει κουμπάκι στο stereo δίπλα από την είσοδο phono) και επίσης να χαμηλώσεις την ένταση που βγαίνει από το pc σου στον κάθε player εγώ το έχω περίπου στο 30%. Λογικά θα πρέπει να δουλεύει. Ελπίζω να βοήθησα...

Δημοσ.

όχι λέμε στο phono ρε παιδιά!!!

Το phono είναι για πικάπ που έχει χαμηλότερο σήμα και του κάνει και αποέμφαση. Θα κάψετε κανέναν ενισχυτή έτσι...

Στο Line in ή σε AUX θα συνδέσετε την κάρτα ήχου...

Δημοσ.

Έχετε δίκιο το phono ήταν ότι χειρότερο μπορούσα να κάνω, το σύνδεσα μέσω το mic και είδα το φώς μου μιλάμε για σημαντική διαφορά! Το υπόλοιπο (white noise) είναι θέμα κάρτας ας μην τα θέλω και όλα δικά μου.

Δημοσ.

Μέσω του mic εννοείς του μικροφώνου?

Αν ναι βγάλτο γιατί κάτι θα κάψεις δεν παίζει.

Μα καλά το στερεοφωνικό σου δεν έχει είσοδο AUX ή LINE IN?

Δημοσ.
Μέσω του mic εννοείς του μικροφώνου?

Αν ναι βγάλτο γιατί κάτι θα κάψεις δεν παίζει.

Μα καλά το στερεοφωνικό σου δεν έχει είσοδο AUX ή LINE IN?

Μέσω mic ωχ μη μου λες τέτοια πάνω που χάρηκα ότι βρήκα λύση. Όχι το hi-fi έχει ότι περιέγραψα παραπάνω συν ένα digital in για DAT τίποτα άλλο. Μάλλον πρέπει να πάρω και ενισχυτή ε?

Δημοσ.

Απ' ότι κατάλαβα έχεις ένα mini σύστημα ήχου. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα πάρε μία κάρτα με ψηφιακή έξοδο (μία Sounbbaster live φτάνει) και από την ψηφιακή έξοδο της κάρτας δώσε σήμα στο digital in του συστήματός σου. Θα σου βγει πιο φθηνά από το να αλλάξεις σύστημα...

Δημοσ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η σύνδεση στις εισόδους phono και mic.Θα κάνεις ζημιά...Σύνδεσε την κάρτα σου στο LD ή στο VIDEO(στις εισόδους ΙΝ).

Δημοσ.

Ουσιαστικά έχω κάτι σαν αυτό (απλά εμένα είναι το Α-Ζ370) αλλά οι συνδέσεις είναι ακριβώς οι ίδιες:

http://cgi.ebay.de/Stereo-Amplifier-Pioneer-A-Z470_W0QQitemZ7587268011QQcategoryZ19690QQrdZ1QQcmdZViewItem

Έχει μια δυσκολία να συνδέσεις κάρτα ήχου ε?

EDIT: Βρήκα λύση το σύνδεσα στο VCR ΙΝ και παίζει! Απλά για κάποιο λόγο θέλει να ανοίγω πολύ την ένταση για να ακουστεί (έτσι την πάτησα πριν και νόμιζα ότι δεν ακουγόταν). Thank U All :)

Δημοσ.
όχι λέμε στο phono ρε παιδιά!!!

Το phono είναι για πικάπ που έχει χαμηλότερο σήμα και του κάνει και αποέμφαση. Θα κάψετε κανέναν ενισχυτή έτσι...

Στο Line in ή σε AUX θα συνδέσετε την κάρτα ήχου...

Αυτό κανε και δεν θα έχεις πρόβλημα..

Δημοσ.

Αν έχεις παρόμοιο ενισχυτή τότε το βάζεις στο vcr in.

όσο για την ένταση απλά σήκωσε την ένταση από την κάρτα ήχου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...