Προς το περιεχόμενο

Slackware 10.2 και απλές διαδικαστικές απορίες πριν την απόπειρα εγκατάστασης...

xaxa1982

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε κάποιο άλλο forum,διάβασα αυτό:

"Ο τρόπος διαχείρησης πακέτων του Slack δεν διαθέτει υποδομή για εξαρτήσεις πακέτων."(Ελπίζω να μην ενοχλήσει αυτόν που τα έγραψε που τα μετέφερα σε άλλο forum χωρίς την άδειά του...)

Δηλαδή,απ'ότι καταλαβαίνω,αν εγκαταστήσω κάποιο πρόγραμμα και χρειάζεται μια βιβλιοθήκη που δεν την έχω βάλει στην εγκατάσταση της διανομής,δε θα με ειδοποιήσει ότι για παράδειγμα χρειάζομαι την lib12345 για να τρέξω το πρόγραμμά μου?Θα πρέπει να "μαντέψω" ποια lib θα χρειάζεται για να τρέξει σωστά το πρόγραμμά μου?

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν το εγκαταστήσεις, το τρέξεις και σου λείπει μια library τότε θα σου βγάλει error "libτάδε is missing". Αλλά αν το πακέτο είναι για slack μάλλον δεν πρέπει να ανυσηχείς για αυτό

Δημοσ.

Θα εκμεταλευθω το τοπικ για 2 δικες μου ερωτησεις που ειναι ομως εντελως σχετικες με τον τιτλο ...

1)Αν σκοπευω να εγκαταστησω το Slack 10.2 σε δισκο sata τρεχω τον default bare.i πυρηνα ή χρειαζομαι κατι παραπάνω (drivers, αλλο πυρηνα)?

2) Αν στον Η/Υ υπαρχουν 2 δισκοι sata και 1 ata δεν ειναι προτιμοτερο να βαλω το linux στον ata, στο 100% του δισκου και να εχω 1 sata 100% με winxp και 1 sata για backup κτλ. κ ισως 1 partition σε fat32 για κοινο στα 2 λειτουργικα ?? Πως ακουγεται αυτο το configuration?

Εχω κανει την ιδια ερωτηση (1) (με περισσοτερες λεπτομερειες) στο insomnia linux faq - τελευταια σελιδα αλλα δεν απαντησε κανεις για πολυ καιρο!

Δημοσ.

Μου φαίνεται ότι ο 2.6 πυρήνας (test26) έχει support για sata. Με [F2] στο setup μπαίνεις στις extra επιλογές και με [F3] επιλέγεις τον πυρήνα που θες να τρέξεις.

Το configuration που αναφέρεις δεν έχει κάτι το λάθος. Όπως θες μπορείς να τα εγκαταστήσεις τα λειτουργικά. Αλλά στο σκληρό με τα xp θα πρέπει αναγκαστικά να κάνεις partition γιατί αν φρικάρουν ότι έχεις στο σκληρό θα χαθεί αν χρειαστείς format.

Δημοσ.
Αλλά στο σκληρό με τα xp θα πρέπει αναγκαστικά να κάνεις partition γιατί αν φρικάρουν ότι έχεις στο σκληρό θα χαθεί αν χρειαστείς format.

Αν μπορεις εξηγησε μου λιγο τι εννοεις ... εγω σκοπευω τον δισκο που ειναι τα χρ να μην τον πειραξω καθολου, εκτος του bootloader, και σε αλλο δισκο να βαλω το linux.

Απο backup γενικα ειμαι ενταξει, νοιωθω ασφαλης ετσι πως τα εχω φτιαξει στο pc ... υπαρχει ομως καποιος ιδιαιτερος λογος να ανυσηχω??

thanks

Δημοσ.

Εννοώ ότι αν έχεις δεδομένα που δεν θέλεις να χάσεις στο ίδιο partition με τα windows, σε περίπτωση που φάνε κόλλημα (ποτέ δεν ξέρεις, λόγω κάποιου driver, ιού κτλ...) και πρέπει να κάνεις format για να διορθώσεις το πρόβλημα, format θα κάνεις σε όλο το δισκο αν έχεις ένα partition.

Βέβαια αν έχεις και λίνουξ εγκατεστημένο λύνεται το πρόβλημα (απώλειας δεδομένων) αλλά στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να μετακινείς αρχεία από τον ένα σκληρό στον άλλο.

Και τι γίνεται αν δεν έχεις χώρο στον άλλο σκληρό για να μεταφέρεις τα αρχεία σου;

Γι'αυτό προτείνω να κάνεις ένα μικρό partition στον σκληρό που έχεις τα windows (5-6 γίγα) για να έχεις μόνο το installation των windows και όχι χρήσιμα δεδομένα...

Δημοσ.

Πως θα φτιαξω ενα cd iso για slackware απο windows?

Στο README λεει για ενα προγραμμα αλλα ειναι σε linux.

Δινει αυτο το ftp site για προγραμμα σε windows αλλα δεν το βρισκει.

ftp.fokus.gmd.de/pub/unix/cdrecord/alpha

Σας δινω το README να δειτε.

README.TXT

Δημοσ.

Αν καταλαβά καλά,απλά άνοιξε το Nero ή όποιο άλλο πρόγραμμα έχεις σε windows και κάνε burn image.

Edit: Μάλλον δεν κατάλαβα καλά,μήπως θες κάτι σαν το UltraISO ?

Δημοσ.

Ποσταρω το μερος του README με τις οδηγιες.

To make a bootable Slackware install CD, get into the top level Slackware

directory (The one with ChangeLog.txt in it) and issue a command like this

to build the ISO image in /tmp:

mkisofs -o /tmp/slackware.iso \

-R -J -V "Slackware Install" \

-x ./bootdisks \

-x ./extra \

-x ./slackware/kde \

-x ./slackware/kdei \

-x ./slackware/t \

-x ./pasture \

-x ./patches \

-x ./rootdisks \

-x ./source \

-x ./zipslack \

-hide-rr-moved \

-v -d -N -no-emul-boot -boot-load-size 4 -boot-info-table \

-sort isolinux/iso.sort \

-b isolinux/isolinux.bin \

-c isolinux/isolinux.boot \

-A "Slackware Install CD" .

Then use 'cdrecord' to burn it. (See 'man cdrecord')

Μπορει κανεις να μου εξηγησει την εντολη για να 'μεταφραστει' σε ultraiso οδηγιες?Δηλαδη ξερω ποια αρχεια να βαλω αλλα δεν ξερω τι κανουν αυτα τα -x, -R κτλ.

ΥΓΔεν θελω και να καψω 10 cdς μεχρι να το κανω σωστα, γιαυτο ρωτω.:)

Δημοσ.

Ετοιμο iso?

Εγω κατεβασα απο εδω.

Υπαρχει ετοιμο iso?

Αλλα και να υπαρχει, εγω εκατσα και κατεβασα 2GB, θα ξανακατεβαζω?

ΥΓΤι ειναι το slackware current?

Δημοσ.
Ετοιμο iso?

Εγω κατεβασα απο εδω.

Αν κατέβασες αυτά' date=' τότε είναι έτοιμα iso's. Χρειάζεσαι μόνο τα CD 1 και 2.

Υπαρχει ετοιμο iso?

ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/slackware/slackware-10.2-iso

Για παράδειγμα

Αλλα και να υπαρχει, εγω εκατσα και κατεβασα 2GB, θα ξανακατεβαζω?

Κοίτα καλά τι είναι αυτά που κατέβασες. Αν όντως κατέβασες αυτά τα torrents, τότε διαβάζεις λάθος οδηγίες. Τα torrents πρέπει να έχουν μέσα ένα ISO image το καθένα, το οποιό απλά το καις με "Burn Image..." από το nero...

ΥΓΤι ειναι το slackware current?

Google it ;-)

Δημοσ.

Τα d1 και d2 ηταν κατι .rar αρχεια τα οποια ανοιξα και ειχαν τις οδηγιες και κατι .md5 και .asc αρχεια.

Περιεργο.Δηλαδη θα επρεπε να ειναι iso?

Δημοσ.
Τα d1 και d2 ηταν κατι .rar αρχεια τα οποια ανοιξα και ειχαν τις οδηγιες και κατι .md5 και .asc αρχεια.

Περιεργο.Δηλαδη θα επρεπε να ειναι iso?

Είσαι 100% σίγουρος ότι είναι .rar και όχι .iso που τα άνοιξες με το WinRAR (γιατί τα ανοίγει...); Κάνε ένα δεξί κλικ -> properties και δες τι ακριβώς είναι αυτά τα αρχεία. Κανονικά πρέπει να είναι ένα ISO, ένα .iso.md5 που είναι το md5sum του ISO, και ένα .iso.asc που είναι η ascii gpg signature.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...