zaskar Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Έχω ένα μικρό σχετικά δίκτυο server based μερικών υπολογιστών και μια dsl που δίνει internet. Το πρόβλημά μου είναι πως δεν διαμοιράζεται σωστά το bandwidth. Όταν κάποιος για παράδειγμα αποφασίσει να κατεβάσει ένα αρχείο και ο server από όπου το καλεί είναι μεγάλος, τότε όλο το bandwidth πάει σε αυτόν και όλοι οι υπόλοιποι υπολογιστές του δικτύου έχουν ελάχιστες ταχύτητες. Μήπως ξέρει κανείς πως μπορώ να μοιράσω σωστότερα το bandwidth στο δίκτυό μου;
mvar Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Μια απλη λυση ειναι να βαλεις bandwidth limit σε καθε pc ξεχωριστα. Αλλιως, μια υλοποιηση Quality of Service αναλογα το λειτουργικο σου (linux/windows) και την τοπολογια του δικτυου σου - εαν μπορει να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος, τι ακριβως κατεβαζεις και απο που, τι ειναι ο "μεγαλος server" κλπ.
zaskar Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Καταρχάς σ’ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Ο Server στην εταιρία είναι Win 2003 Server και στα PC Clients έχουμε XP. Λέγοντας "Μεγάλος Server" αινούσα έναν FTP Server που μπορεί κάποιος να κατεβάζει και σου παρέχει ταχύτητες πάνω από τις δυνατότητες της γραμμής σου (π.χ. rabitshare). Πώς βάζω bandwidth limit λοιπόν;
MaTrOx Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Να πω κάτι μπακαλίστικο?! Βάλε NetLimiter στο κάθε pici!
alfas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Koita an baleis to netlimiter sto server mporeis na ka8oriseis to band tou ka8e pciou tou diktiou... Nomizo oti 8a kaneis doulia etsi...
zaskar Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Σημαντικό είναι να μην φαίνεται από του clients αυτός ο περιορισμός. Το NetLimiter υπάρχει και σε έκδοση για server;
alfas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Nomizo pos den fenete file zaskar... koita ego edosa gia dokimi to nnl 206 pro(netlimiter) den mou exei pei akoma tis entiposeis tou... alla i8ele na miosei to band pou mirazotan to band me ton aderfo tou se pc sto allo domatio... Nomizo den fenete diladi na sou leei " Magka 8a katebazeis pio arga logo tou limiter"... kane mia dokimoula omos...ego ligo pou to epe3a exei kai dinatotita na mporeis na epile3eis an mporei na xrisimopieisi kapia efarmogi..san firewall ena pragma...!! firewall diladi tespa...des edo... -> http://www.netlimiter.com/ kai edo shots http://www.netlimiter.com/scrshots.php
zaskar Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά. Θα ψάξω να το βρω αυτό το NetLimiter απουλέτε και θα δω αν τα καταφέρω.
zaskar Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Δεν μπορείτε να φανταστείτε ζημιά που έπαθα. Πάω ωραία και καλά να εγκαταστήσω το NetLimiter 2 στο PC μου και μου εμφανίζει το μηνυματάκι που προαναφέρατε σχετικά με το αν θέλω Firewall κτλ. Επιλέγω λοιπών Yes (σημείωση: εγώ έχω ήδη Norton Internet Security, όμως δεν μου απέκλειε να χρησιμοποιήσω και το firewall του NetLimiter το ίδιο το NetLimiter). Κάνω την εγκατάσταση και ζητά επανεκκίνηση. Την κάνω. Μετά λοιπόν από αυτό ο υπολογιστής δεν ξεκίνησε ποτέ. Πάω να μπω σε safe mode και εξακολουθεί να κολά (νεκρώνει και το πληκτρολόγιο). Πάω να κάνω εκκίνηση με CD και με το που πάω να μπω στο BIOS για να διαλέξω το First Boot Device, μου ξανακολλά. Τρελάθηκα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Μετά από 10 επανεκκινήσεις και κολλήματα ακόμα και στο BIOS δεν ξέρω τι να πω. Please Help Me, Χάνω ένα PC ολόκληρο. Βοηθάτε αδέρφια, βουλιάζουμε.
DungeonaS Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 file mou prwth fora akouw kati tetoio me to limiter mia lysh pou mou irthe sto myalo einai na vgaleis ton disko,na ton valeis slave sena allo pc kai na CTRL X ton fakelo tou limiter apo ta prog files s ena oti na einai fakelo ,meta kane ena restrt to pc an xekinisei eisai ok paste xana ton fakelo kai uninstall mexri na vreis ti ftaiei an kai psilotsompanikos tropos eswsa arketa pc m ayton ton tropo prin valoume go back sto magazi
zaskar Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, νομίζω πως τα κατάφερα τελικά με το κόλλημα. Συνεχίζω: Εγκατέστησα λοιπόν το NetLimmiter. Πως όμως μπορώ να το χρησιμοποιήσω; Δεν κατάφερα έτσι απλά που το έψαξα να καταλάβω και πολλά. Μήπως θα μπορούσε κανείς να με βοηθήσει με δυο-τρία απλά βηματάκια για αρχή ώστε να μην χρειαστεί να μεταφράσω το help. Τα αγγλικά, δεν είναι και το καλύτερό μου. Υπενθυμίζω πως αυτό που με ενδιαφέρει είναι σε ένα server based δίκτυο (win2003server) να ελέγχω το bandwidth των clients (winXP).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.