lefstef Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Θέλω να βάλω λίνουξ αλλά πρώτα θέλω μία μικρή βοήθεια. 1. Να αναγνωρίζει δίσκους σε ntfs δεν με ενδιαφέρει αν δεν κάνει εγγραγή. Δοκίμασα suse 10 και δεν αναγνώριζαν 2. Για ελληνικά πρέπει να είναι τα knoppel αλλά δεν μου πολυάρεσαν. Τουλάχιστον να υποστηρίζουν ελληνικά. 3. Να έχουνε αυτόματο update 4. Να παίζουν παιχνίδια. 5. Θα κινηθώ μάλλον σε kde 6. Να ειναι κάπως εύκολα για αρχάριο.
-1337worx-dll Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Prin postareis plz kane ena search den ime oute 1 mina edo mesa kai exo dei panw apo 10 fores tin idia i paromoia erotisi, koita ta sticky
freskas Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Σε πολλες διανομες (αν οχι ολες) μπορεις να δεις ntfs αλλα θελει να το ορισεις (να γραψεις μερικες εντολες στο αρχειο που διαχειριζεται τους δισκους) (το slackware πχ σε ρωταει στην εγκατασταση, θες να ενεργοποιησω την υποστηριξη ntfs?). -Tα παραπανω χαρακτηριστικα μπορεις να τα βρεις στο ubuntu. -Μια αλλη διανομη που βρηκα προσφατα, δεν την εχω δει σε λειτουργεια -> https://www.scientificlinux.org/
lefstef Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Διάβασα αρκετά άρθρα, αλλά με ενδιαφέρει περισσότερο απ’ όλα να αναγνωρίζει ntfs format. Αν θες βοηθάς.
gokal Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Γενικα παντως, ριξε οποσδηποτε μια ματια στο sticky [/url] Ta ergaleia tou kalou linouxa! Εχει πολλα links σε σελιδες για βοηθεια επιλογης διανομης και οχι μονο.
angelheart.gr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Να παρακαλέσουμε τον moderator ή να αλλάξει λίγο τον τίτλο του "Ιnsomnia's Linux FAQ - PLEASE, Διαβάστε πρωτού κάνετε post!" ή να κάνει κάποιο thread του τύπου ''...ποια διανομή να βάλω..." sticky ώστε να μήν γίνεται συνεχώς το ίδιο. ΔΕΝ θέλω να φανώ αγενής ή οτιδήποτε άλλο, αλλά στον λίγο καιρό που παρακολουθώ το forum έχω δει ήδη δυο τέτοια threads (σε ένα απάντησα κιόλας) ΥΓ: Βάλε Mandriva
freskas Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Αναλογα με τη διανομη που θα βαλεις. Κανεις ενα search στο Google και βρισκεις οδηγειες για το πως να ενεροποιησεις το ntfs. Για το ubuntu πχ -> http://ubuntuguide.org/#automountntfs Αν θες βρισκεις . EDIT->ουπς λαθος link.
apoikos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 [url']https://www.scientificlinux.org/[/url] Αυτό είναι ένα modαρισμένο redhat το οποίο αναπτύσσεται στο CERN για χρήση στο LCG (Grid). Αν δε φτιάχνεις cluster για το grid, ή αν δε χρησιμοποιείς κώδικα του CERN, δεν έχεις κανένα λόγο να το χρησιμοποιήσεις, είναι το ίδιο άθλιο με το RedHat ;-)
lefstef Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Φίλε apoikos αν μπορείς να το εξηγήσεις λίγο καλύτερα γιατί δεν κατάλαβα τι είπες. Είμαι αρχάριος βλέπεις.
Jheremias Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Αυτό είναι ένα modαρισμένο redhat το οποίο αναπτύσσεται στο CERN για χρήση στο LCG (Grid). Αν δε φτιάχνεις cluster για το grid, ή αν δε χρησιμοποιείς κώδικα του CERN, δεν έχεις κανένα λόγο να το χρησιμοποιήσεις, είναι το ίδιο άθλιο με το RedHat ;-) Ο Απόλλωνας ξέρει πολύ καλά τι λέει, μαζί παιδευόμαστε προχτές σε ένα εργαστήριο, και μαζί βρίζαμε. Είναι απαράδεκτο το Scientific Linux, από όλες τις απόψεις. Πραγματικά απορώ με το CERN που το χρησιμοποιεί... Τα μισά πακέτα unmet dependencies, είτε τα βάλετε με rpm -i είτε με yum είτε με apt, τα άλλα μισά buggy, το σύστημα δύσχρηστο και με περίεργες αστάθειες κατά τη γνώμη μου... Το μόνο του καλό, είναι ότι έχει ""όμορφο"" γραφικό περιβάλλον, που είναι το μοναδικό κατά τη γνώμη μου θετικό της Redhat Distribution (και μαζί του Fedora και του SL). Δεν θα το συνιστούσα για οικιακή χρήση σε καμία των περιπτώσεων....Οικιακή χρήση ακόμα και το Mandrake (αν θεωρείς το Debian δύσκολο) είναι καλύτερο. Αλλά και το archlinux? Έτσι άποικε; ;-) ;-)
lefstef Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Jheremia πιο θα συνιστούσες για οικιακή χρηση;
lefstef Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Big Problem. Έβαλα τα suse και πάτησα να κάνει αναβάθμιση τους driver της nvidia μετά την επανεκκίνηση αφού κάνει τον έλεγχο για τα μέρη του υπολογιστή μου βάζει την οθόνη σε safe mode και σβίνει.
freskas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 http://www.suse.de/~sndirsch/nvidia-installer-HOWTO.html
kosko42 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2006 loipon file mia kali lisi einai epiprostheta kai to kanotix ola auta pou anafereis ta exei
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.