Προς το περιεχόμενο

Αναζήτηση εκτυπωτή Laser με μικρό κόστος/σελίδα!

trv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον τελευταίο καιρό ψάχνομαι να αγοράσω έναν laser εκτυπωτή.

Για να μην γίνει μεγάλο το ποστ θα τα πω περιληπτικά.

Θα τυπώνω αυστηρά μονό κείμενο, ασπρόμαυρο. Δε με ενδιαφέρουν φωτογραφίες/εικόνες.

Επίσης δεν με ενδιαφέρει η ποιότητα να είναι τέλεια, απλά να διαβάζονται άνετα τα κείμενα.

Τον θέλω για να τυπώνω ebooks. Δηλαδή ας πούμε 2-3 ebooks τον μηνά, ισως και περισσότερα στην αρχή.

Το μέσο ebook είναι 500 σελίδες.

Φυσικά και ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι το κόστος. Και κόστος απόκτησης αρχικό (γύρω στα 150 ευρώ στοχεύω, max), αλλά, και σημαντικότερο, κόστος αναλωσίμων. Με ενδιαφέρει, μιας και είναι πολλές οι σελίδες σχετικά, να έχω το μικρότερο δυνατό κόστος. Είτε μέσω κάποιας τεχνικής όπως έχω ακούσει με τρύπημα του εκτυπωτή (θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για αυτό), ή με πολύ φτηνά αναλώσιμα.

Τέλος δε με ενδιαφέρουν τόσο extra λειτουργείς, όπως διπλής όψης εκτύπωση (έτσι κι αλλιώς όσους έχω δει να τυπώνουν μπρος πίσω αργούν υπερβολικά)

Η ταχύτητα καλό είναι να είναι πάνω από 17 σελίδες/λεπτό..

Τέλος το μονό feature που ίσως θα ήθελα είναι να έχει lan θύρα για λειτουργία δικτυού, μη μπλέκω με samba.. [οκ πολλά θελω :P είπα μήπως και..]

Αυτά, εν ολίγης. Έχετε κάτι να μου προτείνετε?

Ευχαριστώ :-)

Δημοσ.

Για HP Laser που γνωριζω 5 πραγματα θα σου πω οτι στα λεφτα που δινεις δεν υπαρχει εκτυπωτης που να εχει ολα τα χαρακτηριστικα που θες. Ειδικα τη συνδεση LAN (και ταχυτητα >17ppm).

πχ. ο HP Laserjet 1022N εχει ολα αυτα που θες αλλα και τελικη τιμη ~284 ευρω. Ειναι ο πρωτος εκτυπωτης της HP με υποστηριξη LAN.

Το ιδιο μοντελο (χωρις το Ν), 1022, χωρις υποστηριξη LAN εχει ~100 ευρω λιγοτερα! (εχει και αλλες διαφορες με το 1022Ν)

Αν δεν βρεις κατι σε αλλη μαρκα με τα χαρακτηριστικα που θες τοτε και ο 1020 (ο οποιος δεν υποστηριζει PCL5) είναι καλη επιλογη αλλα και ο 1022 που ειναι αισθητα γρηγοροτερος.

.... για toner υπολογιζεις ~60 ευρω για ολους τους παραπανω. βγαζει παντως πανω απο 1000 σελιδες.

Δημοσ.
Για HP Laser που γνωριζω 5 πραγματα θα σου πω οτι στα λεφτα που δινεις δεν υπαρχει εκτυπωτης που να εχει ολα τα χαρακτηριστικα που θες. Ειδικα τη συνδεση LAN (και ταχυτητα >17ppm).

(...)

.... για toner υπολογιζεις ~60 ευρω για ολους τους παραπανω. βγαζει παντως πανω απο 1000 σελιδες.

Ναι εντάξει το ξέρω ότι για lan με τόσα δε θα βρω' date=' απλά είπα ..μπας και! Μπορεί να έχει προσέξει κάποιος κάποια προσφορά ας πούμε!

60ε για 1000σελιδες πολλά είναι.. Πρέπει να κατέβει πιο κάτω το κόστος ανά σελίδα! Αν είναι να δώσω 60 για να τυπώσω 2 ebook, δε πάω να τα πάρω κιόλας, άντε να δώσω 10ε παραπάνω.. [εξαρτάται από τα βιβλία, αλλά μέσες άκρες λέμε ']

Θέλω το απόλυτα μικρότερο κόστος / σελίδα, και τον τρόπο που μπορεί να επιτευχτεί αυτό, και σε ποιον εκτυπωτή! Αν πχ υπάρχει εκτυπωτής που έχει κόστος 30 ε / 1000 σελίδες τότε ακόμα και 200 ε να κάνει μάλλον θα τον πάρω!

Σχετικά με «πατέντες» για γέμισμα τόνερ κτλ, έχετε εμπειρία?

Δημοσ.

60ε για 1000σελιδες πολλά είναι.. Πρέπει να κατέβει πιο κάτω το κόστος ανά σελίδα! Αν είναι να δώσω 60 για να τυπώσω 2 ebook' date=' δε πάω να τα πάρω κιόλας, άντε να δώσω 10ε παραπάνω.. [εξαρτάται από τα βιβλία, αλλά μέσες άκρες λέμε ']

Δικο μου λαθος διατυπωσης ... το 1000 που εγραψα παραπανω μην το παιρνεις για δεδομενο, σιγουρα θα βγουν πολυ περισσοτερες ... δεν το εχω προσεξει με ακριβεια στους εκτυπωτες που εχω χρησιμοποιησει και οπως καταλαβαινεις εξαρταται απο διαφορους παραγοντες.

Για τους εκτυπωτες που ανεφερα πριν το cartridge λεει οτι ειναι για 2000 σελιδες. Το ποσες θα βγουν δεν ξερω αλλα κρινοντας απο την χρηση που κανω εγω, εκτιμω οτι θα φτασει τουλαχιστον στα επιπεδα αυτα.

Τελος παντων, ας πει κ κανενας αλλος καμια γνωμη κ αποφασιζεις...

Δημοσ.

Polu sosta theteis to thema tou kostous ton analosimon.Na ksereis oti oi ftinoi laser exoun akriva analosima(oxi se apoluta megethi alla se sxesi me tin apodosi tous).Enas tuxaios laser ton 100-150 euro exei toner pou tuponei peripou 2.000 selides(eksartatai kai apo tis ruthmiseis stin poiotita ektuposis) kai kostizei 60-90 euro.Enas laser ton 200-300 euro exei toner pou tuponei 6.000-7.000 selides kai kostizei peripou 120 euro.Uparxoun omos kapoioi laser opos gia paradeigma lexmark(montela 315-320 an thimamai kala,mporei tora na exei vgei nea seira) se times guro sta 300-350 euro oi opoioi pairnoun 2 diaforetika toner.Ena kanoniko me diarkeia zois 7.000 selides(120-150 euro) i ena(large productivity) gia 17.000-20.000 selides(150-200 euro) pou einai kai to pio cost-effective.To thema einai kathara ti arithmo selidon tha tuponeis.Enoeitai vevaia oti oso anavaineis epipedo(kai kostos agoras),anevainoun oi taxutites ektuposis,i poiotita ektuposis(stis idies analuseis!!!),meionetai o thorivos(sumantiko an ektuponeis polli ora).Kane merikous upologismous kai apofasise.

As poume oti thes na tuposeis 40 e-books(500 selides to kathena)>500x40=20.000 selides.

1) laser 150euro+toner(10x60)euro=750 euro.

2) laser 200euro+toner(4x120)euro=680 euro.(menoun 4.000 selides)

3) laser 350euro+toner(2x200)euro=750 euro.(menoun 15.000 selides)

Ennoeitai oti me tin teleutaia epilogi exeis kanei tin douleia sou polu pio eukola,grigora,athoriva kai mporeis na tuposeis 15.000 selides epipleon me ta idia xrimata.

Δημοσ.

πιστεύω ότι όσο το ψάχνεις τόσο θα πελαγώνεις. (LAN έχουν οι μεγάλοι εκτυπωτές που έχουν σκοπό μεγάλες ποσότητες εκτυπώσεων από πολλούς χρήστες.) Για το σκοπό που τον θέλεις είναι μεγαλός πλεονασμός να ψάχνεις τόσο εξειδικευμένες λειτουργίες. Εγώ πήρα τον HP 1020(laserjet) γιατί είχα μεγάλη διπλωματική να εκτυπώσω + όλα τα papers και τα manual κτλ που έπρεπε να εκτυπώσω. όσο για την ταχύτητα οι 2-3 σελίδες διαφορά το λεπτό δεν νομίζω να σου φανούν.

Δημοσ.

Προσωπικα χρησιμοποιω τον Lexmark E232 και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Με το εργοστασιακο toner, εχω εκτυπωσει περιπου 2500-3000 σελιδες (ενω λενε οτι βγαζει μεχρι 1500 σελιδες) και τωρα εχει αρχισει να τυπωνει πιο αχνά. Εχω αγορασει ηδη καινουργιο toner(original-κοστος περιπου 70-75 ευρω), το οποιο υποτιθεται εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης, πανω απο 3000 σελιδες (αλλα μαλλον θα τυπωσει αρκετα παραπανω).

Επισης, με κοστος 90 ευρω (περιπου), βρισκεις και αναγεμισμενο toner που υποτιθεται οτι βγαζει μεχρι 9000 σελιδες. Για ποιοτητα και αξιοπιστια αυτού, δεν εχω δοκιμασει, οποτε δεν μπορω να πω.

Δημοσ.

Εγώ προτίνω τον Hp 1020n ή για μεγαλύτερη ταχύτητα και όγκο εκτυπώσεων τον Ηp1320n.

Προς θεού αποφύγετε τα μαϊμού μελάνια! Απο τότε που τα χρησιμοποιούμε στην εταιρία όλες οι εκτυπώσεις βγαίνουν χάλια. Το μελάνι τους φεύγει πάνω στην σελίδα και την βγάζει με σκιές. Μπορεί να έχουν 30€ χαμηλότερη τιμή, αλλά και κάνουν χάλια μέσα τον εκτυπωτή και οι εκτυπώσεις είναι άθλιες.

Δημοσ.
Polu sosta theteis to thema tou kostous ton analosimon.Na ksereis oti oi ftinoi laser exoun akriva analosima(oxi se apoluta megethi alla se sxesi me tin apodosi tous).Enas tuxaios laser ton 100-150 euro exei toner pou tuponei peripou 2.000 selides(eksartatai kai apo tis ruthmiseis stin poiotita ektuposis) kai kostizei 60-90 euro.Enas laser ton 200-300 euro exei toner pou tuponei 6.000-7.000 selides kai kostizei peripou 120 euro.Uparxoun omos kapoioi laser opos gia paradeigma lexmark(montela 315-320 an thimamai kala' date='mporei tora na exei vgei nea seira) se times guro sta 300-350 euro oi opoioi pairnoun 2 diaforetika toner.Ena kanoniko me diarkeia zois 7.000 selides(120-150 euro) i ena(large productivity) gia 17.000-20.000 selides(150-200 euro) pou einai kai to pio cost-effective.To thema einai kathara ti arithmo selidon tha tuponeis.Enoeitai vevaia oti oso anavaineis epipedo(kai kostos agoras),anevainoun oi taxutites ektuposis,i poiotita ektuposis(stis idies analuseis!!!),meionetai o thorivos(sumantiko an ektuponeis polli ora).Kane merikous upologismous kai apofasise.

As poume oti thes na tuposeis 40 e-books(500 selides to kathena)>500x40=20.000 selides.

1) laser 150euro+toner(10x60)euro=750 euro.

2) laser 200euro+toner(4x120)euro=680 euro.(menoun 4.000 selides)

3) laser 350euro+toner(2x200)euro=750 euro.(menoun 15.000 selides)

Ennoeitai oti me tin teleutaia epilogi exeis kanei tin douleia sou polu pio eukola,grigora,athoriva kai mporeis na tuposeis 15.000 selides epipleon me ta idia xrimata.[/quote']

Τα στοιχεια για τις σελιδες που λενε οτι εκτυπωνει καθε εκτυπωτης, τις παιρνεις απο τις πληροφοριες που δινει ο κατασκευαστης?

Δημοσ.

Εγώ έχω τον OKI 4350

http://www.okidata.com/mkt/html/nf/B4250-B4350Home.html

http://www.oki.gr/fcgi-bin/public.fcgi?pid=4&cid=142&chid=1&pdflag=1&prid=469

http://www.cpi.gr/displayITM2.asp?ITMID=3005

Τον έχω περισότερο από ένα χρόνο (κάπου στα 450 ευρώ λόγο της οθόνης του)

Του έχω αλλάξει μια φορά μέχρι τώρα το toner κάπου στα 70-80 ευρώ (για 7000 εκτυπώσεις - όπως λέει).

Η τιμή για το drum - για 25.000 σελίδες σύμφωνα με το site

http://www.oki.gr/fcgi-bin/public.fcgi?pid=11&cid=142&chid=1&pdflag=1&prid=469&prodname=B4350&hex=003581&hex2=93A8C7&conid=239

κοστίζει κάπου στα 175 ευρώ σύμφωνα με το

http://www.infoshop.gr/product.asp?PrID=902013

Τα βασικά αρνητικά χαρακτηρηστικά του είναι πως δεν εκτυπώνει χωρίς περιθώρια όπως πχ κάποιοι της canon και δεν εκτυπώνει αυτόματα και από τις 2 πλευρές (οπότε εκτυπώνεις τις μονές πρώτα, μετά ξανατοποθετείς τις σελίδες και επιλέγεις την εκτύπωση των ζυγών).

Δημοσ.

ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΓΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ...kyocera-ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟΙ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΑΝΑ ΣΕΛΙΔΑ..ΓΙΑ 100.000-300.000 ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΚΤΥΠΩΤΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΒΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΡΑΦΙΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΑ 7.200-20.000 ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ.

Δημοσ.

Canon Laser shot lpb-1120 με 69 ευρω αγορα.Τελειες εκτυπωσεις, 50 ευρω το γνησιο τονερ (με ενσωματωμενο drum), 2500 σελιδες κανονικα,5000+ με toner saving ενεργοποιημενο.Τα κατα του οτι ειναι ευμεγεθης και θωρυβωδης σχετικα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...