Προς το περιεχόμενο

Black Metal

vedbuensende

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπέρα. Και καλώς ήρθες. Να υποθέσω ότι το γεγονός πως κάνεις το πρώτο σου ποστ εδώ δηλώνει τις μουσικές σου προτιμήσεις; :P

Πες μας λίγα γι αυτές.

Δημοσ.

Heh, απλά έπεσε σύρμα. Βασικά θα τα αναλύσουμε εν καιρώ, αλλά τώρα νυστάζω και πάω για ύπνο.

Deathspell Omega - Si Monvmentvm Reqvires, Circvmspice

Κατεβάστε το και ακούω γνώμες περι του αν το black metal μπορεί ακόμα και σήμερα να σοκάρει.

Καληνύχτες.

Δημοσ.
Καλησπέρα. Και καλώς ήρθες. Να υποθέσω ότι το γεγονός πως κάνεις το πρώτο σου ποστ εδώ δηλώνει τις μουσικές σου προτιμήσεις; :P

Πες μας λίγα γι αυτές.

με ωραίο avatar κιόλας celtic frost - morbid tales χεχε εύγε τελικά οι pcoκαμμένοι δεν ακούνε μόνο electro-trance-rave-ismael abdul κ τα ρέστα

εντάξει δεν είναι κ τόσο παλιό το topic ο κος Mert που νεκρανέστησε ψάχνει γενικότερα την metal...

Δημοσ.

για μένα παντως το black ηταν... βασικά με αυτό άρχισα να ακούω πάνω-κάτω μέταλ, ήταν η φάση του λυκείου, οταν άρχιζε να ανοίγει το μυαλό και να ψάχνει πράγματα που ισως να σοκάρουν - δεν ξέρω, πάντως κοιτώντας πίσω στο παρελθόν, δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί έκανα μερικά πράγματα, - για μένα black metal ήταν ενα σχοινη απο το οποιο πιάστηκα, κάτι που με προσδιόριζε και με έκανε να αισθάνομαι πάνω κάτω περίφανος για την ιδιαιτερότητά μου - υπήρχε αυτή η τελείως σαγηνευτική δυνατότητα να νιώθεις ελεύθερος, και συγχρόνως να είσαι παράξενος, και δεν καιγόταν καρφί, - ούτε τωρα θα έπρεπε να καίγεται βασικά, αλλά καθώς μεγαλώνεις, μαζεύονται οι υποχρεώσεις, και αρχιζεις να χρειάζεσαι να δίνεις αιτίες σε αυτά που κάνεις - να προσπαθείς να μπεις αρμονικά σε αυτή την κοινωνία.. βασικά οκ, μπορεί να σας φαίνεται μπουλσιτ αυτά που γράφω, αλλά κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι -

οπότε ακουγα black/death πιο πολύ - και ακούω και τώρα, πράγματα ομως που τα άκουγα τότε - δηλαδή καπως δεν ανακαλύπτω καινούργια, και μου έρχεται αυτή η ανάγκη (για κατι καινούργιο) μια φορά στους 6 μήνες μόνο... αλλά τα αλμπουμζ που με συμάδεψαν κάπως είναι τα εξής:

Dimmu Borgir - For All Tid, Enthrone Darkness Triumphant

Satyricon - Dark Medieval Times

Abigor - Opus IV

Burzum - ... Det Som Engang Var, Hvis lyset tar oss, Filosofem

Ulver - Bergtatt (ισως το αγαπημενο)

Necromantia / Varathron - Black Arts Lead To Everlasting Sins (απίστευτο... εχουν καταφέρει να βγαλουν μια τοσο περίεργη, μυστικιστικη ατμόσφαιρα... )

Arcturus - Aspera Hiems Symfonia

Enslaved - Eld

Dismal Euphony - Soria Moria Slott (αν και δεν το εχω πια..)

βασικά μου άρεσε το μπλακ... καποια πράγματα τελος παντων που ανηκαν στο black metal, για το σκορπιο ρομαντισμό και την μελαγχολία και το μυστήριό τους που συνυπήρχαν με ολεθρια, χαοτικη, ελευθερη εκκριση ενέργειας....

:)) γιελασα απο την καρδιά μου με εκεινο το σαιτ που παραθέσατε στην αρχή, και καλά παροδία.. βασικά ολη η φάση με τους posers κλπ ήταν ... να μην πω τιποτα :))

τελος παντων ξερω πως υπαρχουν συγκροτηματα με σαφεις πολιτικες πεποιθησεις, και.. γενικως και αοριστως δεν τα παω, ειτε αριστερά ή δεξιά, κυρίως επειδή δεν πιστεύω στην πολιτικη, για καποιο ασχετο λόγο. ... οταν ημουν μικρός και τα άκουγα είχα πορωθεί και γω με το θέμα του σκωταδιού γενικώς και αορίστως, με την αρνητικότητα... αλλά τωρα οπως το σκέφτομαι, ηταν εκεί η μουσική οπου μπορούσα να φύγω, απο την οποία θα πιανόμουν, και έφυγα - σκέφτομαι, ποσο ευκολο μπορείς να κάνεις οτιδηποτε οταν εισαι παιδί.. και αυτοί οι τύποι στην νορβηγία τότε - νομίζω πως τοτε οταν ξεκίνησε η φάση, μπορεί να ήταν ακόμα παιδιά.. που δεν σκέφτονται και πολύ, που δρούν με το ένστινκτο (και ζήτημα είναι το τι είναι καλύτερο - δηλ. δεν το λέω απο κακή άποψη).. π.χ. θυμάμαι νομιζω πως ο Garm ηταν 16 χρονών οταν ηχογράφησαν το bergtatt - δεν ξερω για τους αλλους.. εχω δει τον fenriz σε φωτογραφία απο το εξώφυλλο των isengard, και εχει εντελως παιδική φατσα... δεν ξέρω - ολα αυτά δεν φαινόντουσαν με τα corpse paint τους.....

τελος παντων. ειμαι αρκετα loyal προς bm καλλητέχνες που εχουν να προσφερουν κατι, που φτιαχνουν ωραία μουσική και εχουν ωριμες απόψεις.. αν και ολα αυτα ειναι ΠΟΛΥ σχετικά, το ξέρω.. :)

το αστειο ειναι πως σε καποια φαση ακουσα κατι κομματια emo, απο τελη 80/αρχες 90, και μου φανηκε γνωρημος ο τροπος που κραβγιζαν....

(where is my dagger of sacrifice?)

πιστευω πως θα υπαρχει συνεχεια, η μουσική ειναι σαν τα κυματα που ερχονται και φευγουν - χεχε και καπου παραπανω ειπανε για το αιμα που βραζει - ε, ενταξει, χρειάζεται μια αναλογη μουσική και για τοτε - και οχι πως σταματα να βραζει στα 20, 30 ή 40.. μαλλον δεν θα σταματούσε ποτέ, εαν δεν καλούμασταν να ενταχθούμε στην κοινωνία που εχει ενα συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας..... τελος παντων.... who knows? who cares? αντε γεια σας και χαρηκα :)

Δημοσ.

ξεχασα επίσης τα εξής.. περίπου ατμοσφαιρικά black (ή επιρεασμένα απο black) πραγματάκια, αν και καπως παλιά....:

Angizia - Die Kemenaten Scharlachroter Lichter ή κάπως έτσι

In The Woods - Heart Of Ages (πολύ ατμοσφαιρικό, αλλά με black φωνητικά και pagan διάθεση..)

The Summoning - Minas Morgul, Dol Guldur... τότε τα έλιωνα, τώρα δυσκολεύομαι να τα ακούσω ολόκληρα μονομιάς...

Forgotten Woods - The curse of mankind (Burzum-esque :P)

N.A.O.S. - Communion (αν και οχι black metal, ειναι του M.W.Daoloth των Necromantia, και τον παρουσιάζει σε καπως διαφορετικά μονοπάτια, ατμοσφαιρικά, νοσταλγικά, αγχώδη - και ομως η μουσική είναι μία...)

Siebenburgen - Loreia (το πρωτο τους νομιζω - hooky black metal :) αλλά.. τελος πάντων.. εχει κάτι γυναικεία φωνητικά απίστευτα, δεν εχω ξανακούσει σε αυτό το στύλ, και είναι πολύ ομορφα, πάρα πολύ, σαν να αυτοσχεδιάζουν)

Profanum - "Profanum Aeternum - The eminence of satanic imperial art" - μπορεί να φαίνεται κάπως ξεπερασμένος και αστείος ο τίτλος (απο τα πράγματα που τα διακομωδούν όλοι) - αλλά είναι εντελώς chilly και creepy black metal μόνο με πλήκτρα, percussion και φωνη..

Korova - Dead Like An Angel - φοβερό, πολύ ποικιλόμορφο, insane, αλλά με πολλές γλυκές dreamy πλευρές..

Δημοσ.
Ουαχ' date=' τι black θέλεις? Αν ψάχνεσαι σε φάση thorns/dodheimsgard, ψάξε τους <Code> και συγκεκριμένα το Nouveau Gloaming και τους Aborym, που είναι λίγο κόπιες DHG στο πιο kitsch τους αλλά εμένα μου αρέσουν.

Από φιλθιές και μποργκιριές άλλο τίποτα, τσέκαρε old mans child μετά τα άλλα είναι για γκοθούδες που νομίζουν πως είναι extreme imo.

Οπωσδήποτε το Ceremony of Opposites των Samael, οπωσδήποτε rebel extravaganza από satyricon, discipline manifesto από naer mataron κτλ.

BTW ανέφερες τα πιο μπασταρδεμένα είδη και ξέχασα να σε ρωτήσω, από τους πατέρες έχεις ακούσει κάτι? Mayhem, Burzum, Darkthrone, Bathory?

επίσης ο dylan thomas στην υπογραφή και το avatar in the woods... :) :)[/quote']

Απο τους πατέρες κυρίως τους Emperor(είναι σωστά?) και όλο το Nightside Eclipse το οποίο μου άρεσε αρκετά.Mayhem λίγο το Mysteriis και απο Burzum διάσπαρτα κομμάτια απο τους άλλους όχι θα τσεκάρω.Το Ceremony το έχω ακούσει,κορυφή και τα άλλα μου άρεσαν αλλά το είχανε γυρίσει πια σε ebm ;p

In the Woods το έχω ακούσει το Heart of Ages(εγ@μσε) δεν βάζω το avatar για ποζεριά ;p ,ποιά? την υπογραφή?ναι, αυτήν ναι ;p

edit: @darknight,paintbox thx θα τσεκάρω

Δημοσ.

εντάξει paintbox δεν είναι bullshit αυτά που γράφεις ούτως ή άλλως κάθε άτομο αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη μουσική καθώς μεγαλώνει χαίρομαι πάντως που το γνωρίζεις αυτό το πράμα κ δεν παπατζολογείς όπως φυσικά όλοι μας έχουμε γνωρίσει τέτοια άτομα , τσ μάγκα κ γω είμαι έτσι κ αλλιώς άκουσες τo τελευταίο Dimmu απόψε θα πάω με το γκομενάκι να τα σπάσουμε στον Κιάμο! κ λοιπές π...ς

δεν είναι ότι έχω problem με τον κιάμο ούτως ή άλλως στα @@ μου τον έχω, αλλά με τα ενλόγω άτομα έχω...

το ότι ακούς 1 φορά στους 6 μήνες black ή οτιδήποτε ειλικρινά δεν με προβληματίζει μαγκιά σου :-)

Δημοσ.

DarkKnight :) thanx για κατανοηση :ΡΡ βασικά δεν ακούω μια φορά το εξάμηνο black - το κάνω λίγο πιο συχνά - απλά μια φορά το 6μηνο μου έρχεται μια αναλαμπή και όρεξη να παω να ψάξω στα δισκάδικα της αθήνας για κάτι καινούργιο πέρα απο αυτά που ξέρω :) χιχ... και πολλές φορές καταλήγω να παίρνω κάτι που δεν μου αρέσει τελικά ή τελος πάντων δεν με καλύπτει... οπως τα Borknagar (1ο και 3ο) που ειχα πάρει κάποτε, ή Agalloch που εντάξει, συμπαθητικοί, αλλά δεν με τρελαιναν :) τεσπα, πάνε οι εποχές, τουλάχιστον για'μένα :))

μπορεί να μου προτεινει καποιος κατι παρόμοιο σε ατμόσφαιρα με το For All Tid των Dimmu Borgir, ή το Bergtatt των Ulver? εκεί δηλαδή που επικρατεί το μυστήριο και ατμόσφαιρα και οχι τοσο πολύ το aggression... χεχ, θα μου πείτε, COF, Emperor... κλπ.. ομως κατ'εμέ το παρακάνουν εκειπέρα :( δεν μπορούσα ποτέ να τους ακούσω και να μπω στο νόημα... εντάξει, προσωπική άποψη εντελώς. thanx.

cheers! :)

Δημοσ.
μπορεί να μου προτεινει καποιος κατι παρόμοιο σε ατμόσφαιρα με το For All Tid των Dimmu Borgir, ή το Bergtatt των Ulver? εκεί δηλαδή που επικρατεί το μυστήριο και ατμόσφαιρα και οχι τοσο πολύ το aggression...

Isvind - Dark Waters Stir

Fleurety - Mid Tid Skal Komme

In the Woods... - Isle of Man

In the Woods... - Heart of the Ages (μετα ξέφυγαν)

Manes - Under ein Blodraud Maane

Aghast - Hexerei im zwielicht der finsternis

Enslaved - Vikingligr Veldi

Storm - Nordavind

Δημοσ.

Τι 'ναι αυτά ρε, ακούστε λίγο Whitesnake να ξεστραβωθείτε...

Χαρ χαρ, πλάκα κάνω, κι εγώ τέτοια ακούω (αν και είναι θεοί οι whitesnake).

Τέλος πάντων, emperor και necrovarathron.

Θυμάμαι και κορυφαίο διάλογο που είχα με φίλο μου που μόλις τα είχε φτιάξει με κοπέλα "αμύητη" στο ιδίωμα:

Εγώ: Τώρα θα της γράψεις την κλασσική κασέτα/συλλογή με heavy metal μπαλάντες, ε;

Φίλος (με βλέμμα απορημένο): Τι εννοείς;

Εγώ: Ε, δε ξέρεις ρε μαλάκα; Τη κλασσική κασέτα που γράφουν όλοι οι μεταλλάδες στις γκόμενές τους. Nothing else matters, summer's rain και τα συναφή.

Φίλος: Εγώ σε κασέτες γράφω μόνο αγνό νορβηγικό black metal...

Φαντάσου να τα φτιάξεις με καμμία που ακούει """έντεχνο""" (εντός πολλών εισαγωγικών) και να της βάλεις να ακούσει Vomitory.

Εμένα προσωπικά το αίμα μου δεν έβραζε ποτέ, αλλά μάλλον θα αρχίσει να βράζει όταν ΘΑ ΚΑΙΓΟΜΑΙ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ (σατανικός γέλωτας στο background, με τέρμα το echo).

Μη ξεχνάμε και την αστεία πλευρά του black metal...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...