Προς το περιεχόμενο

Black Metal

vedbuensende

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οκ λοιπόν, ας την συνεχίσουμε: πιστεύετε ότι το black metal έχει μέλλον; ή έπεσε και αυτό στη παγίδα της επανάληψης (μερικώς ή ολικώς); Υπάρχουν συγκροτήματα που έφεραν κάτι καινούριο στο χώρο ή όλοι αντιγράφουν όλους;

Δημοσ.

Πιστεύω ότι το Black έχει μέλλον αλλά όχι όπως το ξέρουμε,τετρακάναλο κ δώσε :-) δλδ πιστεύω ότι δεν θα είναι όπως οι παλιοί καλοί δίσκοι που έχουν ήδη προαναφερθεί διότι μπαίνουν ολοένα κ νέα στοιχεία στο ιδίωμα αυτό.Πιστεύω ότι θα βγαίνουν δίσκοι που δεν θα είναι αμιγώς Black αλλά πιο σύνθετα ιδιώματα, αλλά στην τελική άμα είναι καλό το αποτέλεσμα θα γουστάρουμε...

Lucifer τι εννοείς?

Δημοσ.
Το black metal δεν χρειάζεται μέλλον φίλος!!! ;p

Θα συνοψίσω τη διαφωνία μου με τον Lucifer και την συμφωνία μου με τον Darknight με την εξής φράση: Ό,τι δεν εξελίσσεται, πεθαίνει.

Δημοσ.

Η μουσική αναλόγως με τον σκοπό που εξυπηρετεί,τον λόγο για τον οποίο

γράφτηκε έχει ημερομηνία λήξης.

Το ίδιο και οι καλλιτέχνες,δημιουργοί και μη.

Μπορεί να ακούγεται κάπως απόλυτο αλλά ειδικά την εποχή που ζούμε,εποχή

που τα media σαρώνουν εγκεφάλους και συνηδήσεις,φαίνεται να είναι λιγότερο

απόλυτο από όσο ακούγεται.

Δημοσ.

ναι ρε παιδιά, η μουσική δεν έχει ημερομηνία λήξης ούτε παθαίνει, αλλά σκεφτείτε το εξής: αν ανακυκλώνονται συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, κάποια στιγμή οι όποιοι φίλοι του blakck metal θα απομακρυνθούν προς άλλα ακούσματα... Όπως είχε συμβεί με το thrash κάποτε, που είχαν μείνει μόνο 2-3 σοβαρά συγκροτήματα να παίζουν καλά πράγματα και ξαφνικά σκάνε οι The Haunted και δίνουν νέα πνοή στο είδος! Ε, αν δεν γίνει κάτι ανάλογο με το black δεν βλέπω φως στο βάθος του (μαύρου) τούνελ !

Δημοσ.

Παιδιά βασικά ισχύουν και τα 2 που λέτε παραπάνω.

Τα μουσικά ρεύματα που προκύπτουν κατα καιρούς έχουν ημερομηνία λήξης από την άποψη ότι από την στιγμή που για τον α ή β λόγο πάψει να υπάρχει ενδιαφέρον από το κοινό - καινούριες ιδέες - προβολή από τα media, τότε το συγκεκριμένο μουσικό είδος φυτοζωεί ή εξαφανίζεται σταδιακά.

Από την άλλη μεριά αυτό δεν σημαίνει ότι τα ίδια τα έργα δεν έχουν διαχρονικότητα είτε "αντικειμενική" (κλασσική μουσική, και γενικά παλιότερα και κοινώς-ευρέως παραδεκτά και καταξιωμένα πράγματα) είτε υποκειμενική (πχ δίσκοι ή group που είναι προσωπικά σκαλώματα [σε ψιλοακραία κατα βάση είδη] που δεν τα βαριόμαστε ποτέ).

Και εκτός των άλλων υπάρχει και η ανακύκλωση όπως σημβαίνει σήμερα στην indie-alternative σκηνή όπου το 85% των νέων συγκροτημάτων παίζουν μια πιο σύγχρονη παραλαγή του rock-garage των 70's.

Όσον αφορά το black τώρα, και σήμερα βγαίνουν νέα group όπως οι 1349, Akercocke(αν και αυτοί έχουν καθαρά φωνητικά), Nattefrost, Disiplin, κ.ά, αλλά και πολύ λιγότερα σε αριθμό είναι οπότε δεν μπορεί να πεί κάποιος ότι αποτελούν σκηνή, και δεν υπάρχει τόση προώθηση από τα μέσα και (προσωπική καθαρά άποψη αυτό που θα πώ) το να βγαίνεις σήμερα με corpse paint, καρφιά, πεντάλφες, ανάποδους σταυρούς, και να ξύνεις αναλέητα μια κιθάρα περισσότερο παρωχημένο μου φαίνεται παρά υγιής (μετ)εξέλιξη της συγκεκριμένης σκηνής.

"Έξυπνοι" blackades πάντα υπήρχαν αλλά ενώ είχαν καθαρά black θεματολογία απορίπτωνταν από τους σκληροπυρηνικούς fan σαν "αιρετικοί" λόγω του κουλού ήχου τους (πχ Arcturus και οι θεότατοι Ulver). Άποψή μου είναι ότι σε τέτοιες φόρμες πρέπει να πατήσει αν θέλει να επιβιώσει και να εξελιχθεί το black metal, και όχι σε μοδάτα goth-black group τύπου Gradle Of Filth, ή ακόμα μια "φουρνιά" ανοξείδωτων & βαμμένων ξυστών.

Πάντως νομίζω ότι πλέον η ακραία μουσική εκφράζεται μαζικότερα με άλλες φόρμες, όπως grindcore, mathcore, sludge-drone, κτλ και υπάρχει αρκετό υλικό για να ψάξει κανείς και να βρεί γκρουπάρες! :)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Eπειδή με black δεν έχω ασχοληθεί πολύ πέρα απο κάτι χιτάκια των Filth λίγο απο Borgir και το Ιnfernale των Arcturus τεσπά λίγο απο κει κάτι απο δω μου άρεσαν πολύ ειδικά το Infernale και καποια cd των Rotting Christ.Aν και to Ιnfernale έγκειται στην κατηγορία(fucking tags) avant-gard/black.Ένας γνώστος θα μου δάνεισει το Written in Waters και το ομόνυμο των Thorns για τα οποία έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.Οσο για το 666 International απλά γαμεί όπως και οι Ulver.

Και έρχεται η ερώτηση. Μπορείτε να πρότεινεται τπτ απο black για έναν noob?

Δημοσ.

πιστεύω ότι η συζήτηση αυτή περιέχει πολλά συγκροτήματα από τα οποία μπορείς να ξεκινήσεις

Bathory - Under The Sign Of The Black Mark

Burzum - Hvis lyset tar oss

Darkthrone - A Blaze In The Northern Sky

Gorgoroth - Antichrist

Immortal - Pure Holocaust

Ulver - Nattens Madrigal

Μερικά από αυτά που μου αρέσουν πολύ για το είδος τους άμα ξέχασα κάτι κλασσικό να με κάψει ο Lucifer...

χμμ ναι Mayhem - De Mysteris Dom Sathanas

Δημοσ.

Ουαχ, τι black θέλεις? Αν ψάχνεσαι σε φάση thorns/dodheimsgard, ψάξε τους <Code> και συγκεκριμένα το Nouveau Gloaming και τους Aborym, που είναι λίγο κόπιες DHG στο πιο kitsch τους αλλά εμένα μου αρέσουν.

Από φιλθιές και μποργκιριές άλλο τίποτα, τσέκαρε old mans child μετά τα άλλα είναι για γκοθούδες που νομίζουν πως είναι extreme imo.

Οπωσδήποτε το Ceremony of Opposites των Samael, οπωσδήποτε rebel extravaganza από satyricon, discipline manifesto από naer mataron κτλ.

BTW ανέφερες τα πιο μπασταρδεμένα είδη και ξέχασα να σε ρωτήσω, από τους πατέρες έχεις ακούσει κάτι? Mayhem, Burzum, Darkthrone, Bathory?

επίσης ο dylan thomas στην υπογραφή και το avatar in the woods... :) :)

Δημοσ.

Και πάνω που άκουγα το Freezing Moon, κάποιος ξέθαψε το topic. Εύγε :D

Κι εγώ νουμπάς είμαι :D Καλά είσαι με Written In Waters και Thorns, έχεις πολύ πράμα να μελετήσεις. Τσέκαρε και τους Mayhem μιας και τους ακούω τώρα. Για πιο εξειδικευμένα, τα παιδιά εδώ έχουν απείρως περισσότερη πείρα :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...