wizzy Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Αν εννοείς τους μουσικούς ορίζοντες' date='αυτούς δεν τους ανοίγει.Μιλώ για το σύνολο πάντα.Αν θες να μιλησουμε ειδικά,εδώ είμαι.[/quote'] Kι όμως φίλε Nikoskon, θα διαφωνήσω... Παραθέτω ένα προσωπικό παράδειγμα: Μικρός απεχθανόμουν την ηλεκτρονική μουσική - οποιασδήποτε μορφής. Ήταν πολύ της μόδας, και απεχθάνομαι τις μόδες. Ήταν η εποχή που άρχισα να ψάχνομαι λίγο περισσότερο με το black και αγόρασα το - τότε - καινούριο album των Arcturus, to "La Masquerade Infernale". Άρχισε ο δίσκος, "πολύ μουσικός για black metal δισκος" άρχισα να σκέφτομαι και ξαφνικά! στο τρίτο κομμάτι της πρώτης πλευράς, στο fade out του τραγουδιού ακούω ηλεκτρονική μουσική - τα γνωστά bitάκια !! Έφαγα ένα ωραιότατο σκάλωμα και αφού έβαλα το κομμάτι να παίξει ξανά και ξανά, διαπίστωσα ότι όχι μόνο ήταν πολύ ταιριαστό τέλος για το κομμάτι, αλλά - μετά από ολοκληρωμένη ακρόαση του δίσκου, στον οποίο βρήκα και άλλα ψήγματα ηλεκτρονικής μουσικής - ταίριαζε με το σύνολο του δίσκου !!! Τι πράγμα ?!?!?!? Η μουσική που απεχθανόμουν σε ένα δίσκο από τους αγαπημένους μου να ηχεί ταιριαστεί και οικεία ?!?!?!??! Ε, τότε σκέφτηκα ότι ίσως ήταν καιρός να αναθεωρήσω τις απόψεις μου και είπα να ξεκινήσω με industrial - την brutal μορφή της ηλεκτρονικής μουσικής. Δανείστικα από έναν φίλο το album των Wumpscut "Embryodead". E, μην σας τα πολυλογώ, έμεινα μαλάκας !!! Τέτοιος όγκος και κακό πρώτη φορά συναντούσε τα δύσμοιρα αυτάκια μου !!! Ήταν η απαρχή της ενασχόλησής μου με την ηλεκτρονική μουσική που κρατάει μέχρι σήμερα. Αυτό ακριβώς εννοούσα με το "ψάξιμο" και το "άνοιγμα των οριζόντων" στη μουσική τουλάχιστον - μιας και για μουσική μιλάμε. Αν δεν είχα δώσει δεύτερη ευκαιρία στην ηλεκτρονική μουσική, πιστεύω ότι θα είχα χάσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της μουσικής, το οποίο ακόμα ερευνώ! Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου. Επίσης, φίλε Lucifer και Nikoskon τα 3 πρώτα των Death ήταν τα Scream Bloody Gore, Leprosy και Spiritual Healing. Μετά ήταν το Human, το Individual Thought Patterns, το κορυφαίο Symbolic και το Sound Of Preserverance. Οι Atheist ήταν μια ιδιάζουσα περίπτωση: πολύ progressive για death metal και πολύ death για progressive metal !! Πάντως, τα 3 που βγάλανε είναι κορυφαία, όπως κορυφαίο death παίξανε και οι At The Gates. Αλλά επειδή το θέμα μας είναι (?) το black metal ας προτείνω κι εγώ κάποια αγαπημένα. Λοιπόν έχουμε και λέμε: Arcturus - La Masquerade Infernale Covenant - Nexux Polaris Dodheimsgard - 666 International Elysian Fields - Adelain In The Woods - HEart of the Ages Satyricon - Rebel Extravaganza CADAVER Inc. - Discipline Bathory - Hammerheart & The Return και τέλος Αmorphis - Tales From The Thousand Lakes Μακρυγόρησα, ελπίζω να μην σας κούρασα.
Lucifer Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Ε ΟΚ, είναι πολύ ήπια κ ισορροπημένα άτομα επί το πλείστον όσοι ξέρω, και ξέρω πολλούς. Θύμισέ μου από που είναι το avatar σου. έντιτ: στον DarkKnight πήγαινε.
Lucifer Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Επίσης, φίλε Lucifer και Nikoskon τα 3 πρώτα των Death ήταν τα Scream Bloody Gore, Leprosy και Spiritual Healing. Μετά ήταν το Human, το Individual Thought Patterns, το κορυφαίο Symbolic και το Sound Of Preserverance. Ντρέπομαι. Πολύ. Πολύ όμως. :/ Γαμάτη λίστα, βλέπω όμως Rebel xtravaganza, βλέπω 666, δε βλέπω το αριστούργημα των Thorns όμως! Επίσης οι Atheist είναι ίσως το αγαπημένο μου συγκρότημα, πήρα πρόσφατα μια απολαυστικότατη συνέντευξη από τον Shaefer, που μόλις συνειδητοποίησα πως έχασα στο φορμάτ. Φτου σου.
wizzy Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Ντρέπομαι. Πολύ. Πολύ όμως. :/ Γαμάτη λίστα' date=' βλέπω όμως Rebel xtravaganza, βλέπω 666, δε βλέπω το αριστούργημα των Thorns όμως! Επίσης οι Atheist είναι ίσως το αγαπημένο μου συγκρότημα, πήρα πρόσφατα μια απολαυστικότατη συνέντευξη από τον Shaefer, που μόλις συνειδητοποίησα πως έχασα στο φορμάτ. Φτου σου.[/quote'] Σειρά μου να ντραπώ! Τους Thorns τους ξέρω σαν το κρυφό "διαμαντάκι" thw Νορβηγικής σκηνής, αλλά δεν έχω ακούσει τίποτα :oops: !!! Καμιά πρόταση ; Όσο για τη λίστα, σκέψου ότι άφησα έξω Emperor, Marduk, Dimmu Borgir, Carpathian Forest, Borknagar, Old Man's Child, Ancient, Ancient Rites, Einherjer, Rotting Christ, Septic Flesh, Necromantia .... σταματάω εδώ γιατί θα βαρεθώ να γράφω κι εσείς να διαβάζετε!
Lucifer Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Οι Thorns έχουν βγάλει μόνο ένα (περιμένουμε το 2ο) full length, και έχουν κάνει ένα split με Emperor. Άκου το full length, ή αν δν θες ολόκληρο δίσκο άκου το Existence και το Vortex. Τα υπόλοιπα θα έρθουν σαν έρωτας ;p
wizzy Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 δεν μου είπες όμως τον τίτλο του δίσκου !!!!
nikoskon Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 wizzy το άνοιγμα των οριζόντων δεν είναι ακριβώς έτσι κατ'εμέ. Να στο πω με παράδειγμα.Για έναν που ακούει μόνο metal,θα τον παραξενέψουν τα συμφωνικά μέρη των τραγουδιών των Therion,είτε θετικά είτε αρνητικά. Αν τον παραξενέψουν θετικά θα τους ανοίξουν τον ορίζοντα της κλασσικής μουσικής. Αν τον παραξενέψουν αρνητικά,θα απορρίψει και τους Therion ας πουμε. Για έναν οποίος έχει ηδη μια κλασσική μουσική παιδεία δεν υπάρχει ορίζοντας που να του ανοίξουν οι Therion. Εν ολίγοις,η ικανότητα ενός συγκροτήματος/καλλιτέχνη να μπολιάζει διαφορα μουσική είδη,δεν συνεπάγεται την διεύρυνση των μουσικών οριζόντων του ακροατή. Όλα τα προανφερθέντα αφορούν την ακρόαση. Για έναν οργανίστα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ας παραθέσω μερικό υλικό ακόμα: ORDER OF THE EBON HAND:"The mystic path to the netherworld" THRONE OF AHAZ:"On twilight enthroned" SORHIN:"At fanders mend ljusets skapelser" "I det glimrande morkrets djup" και για τους ορίζοντες του wizzy,αυτό: KOPONA:"Dead like an angel" wizzy το έχεις υπ'όψιν σου;
DarkKnight Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 να σου πω Lucifer μου φαίνεται ότι είναι κάτι από Marduk αν δεν απατόμαι γιατί τόχα ως απλώς σαν DarkKnight.jpg αρχείο στο pc,ρε nikoskon pπου στο καλό θυμήθηκες το THRONE OF AHAZ:"On twilght enthroned" απίστευτο... επίσης θα πρόσθετα κ το Aeternus - Beyond the Wandering Moon,And So the Night Became κ Αura Noir το Dreams Like Desert.Κ μιας κ αναφέρατε Atheist οι Coprofago με το Images Of Despair πάνε να τους μιάσουνε, ως προς τις απίστευτες εναλλαγές στο ίδιο κομμάτι
Lucifer Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 δεν μου είπες όμως τον τίτλο του δίσκου !!!! "THORNS"
nikoskon Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 ρε nikoskon pπου στο καλό θυμήθηκες το THRONE OF AHAZ:"On twilght enthroned" απίστευτο... Να θυμίσω επίσης: Limbonic Art - "Epitome of Illusions" Dark Funeral - "The Secrets Of The Black Arts" Satyricon - "Dark Medieval Times" Septic Flesh - "Mystic Places Of Dawn"(το'χω σε limited picture vinyl ) Και αυτό το 45άρι:
-nick- Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 to Ulver - Bergtatt θεωρειτε black metal???
wizzy Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 κοίτα οι Ulver είναι περίεργη ιστορία. Ξεκίνησαν σαν Black metal συγκρότημα, αλλά στη συνέχεια το "γύρισαν" σε πιο light φόρμες. Από αυτούς ξεχωρίζω το "Perdition City".
-nick- Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 heh, basika apo to Perdition City toys gnorisa to opoio einai oraio downtempo... ta track titles toys exoyn kai arketes parapompes sto Dead Cities ton Future Sound Of London
DarkKnight Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 κ το Nattens Madrigal!!!αλλά οι Ulver είναι τρανό παράδειγμα εξέλιξης ενός συγκροτήματος κάτι το οποίο τους κάνει ξεχωριστούς...
Lemuria Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2006 Οριστε? Anyway ' date=' πιο παλια ασχολουμουν αρκετα με το συγκεκριμενο ειδος τωρα μονο με συγκεκριμενα πραματα. Rotting Christ rules!!!!:twisted:[/quote'] ΦΙλε μου LIMBONIC ART, SEPTIC FLESH, ROTTING CHRIST!!! και αλλοι πολλοι διοτι ακουω ως επι τι πλειστον black/death και στα κεφια μου dream theater!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.