wizzy Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 @ ktulu_gr: Το ότι κατέβασες το τραγούδι δείχνει ότι είσαι ανοικτός σε προτάσεις. Το ότι σου άρεσε σημαίνει ότι όντως δεν μπήκες εδώ για να κράξεις. Από πλευράς μου, χαίρομαι να συζητάω με ανθρώπους που μπορούν να ακούν και να εκφέρουν άποψη. Για να ενισχύσω αυτό που έγραψα λίγο παραπάνω, θεωρώ ότι υπάρχει μουσική για όλες τις ώρες - και αυτό ισχύει ανεξάρτητα από την ηλικία του καθενός μας, είτε αυτή λέγεται metal είτε jazz είτε industrial είτε upliftng trance!! Και φυσικά, θεωρώ απλά ηλίθια την δικαιολογία "μεγάλωσα/σοβαρεύτηκα/ωρίμασα και δεν ακούω metal". Που πα' ρε καραμήτρο ;!;!;!; Δηλαδή εγώ που άρχισα να ακούω psychedelic και uplifting trance (είδη μουσικής που "κατηγορούνται" εξίσου ότι είναι για "μικρά παιδιά") στα 25 μου, τι είμαι ανώριμος ή μη σοβαρός ;!;!;!;!; Αν με ρώταγε κάποιος, θα του έλεγα ότι το θέμα είναι πολύ απλό: Ψάχνεσαι; Έχει καλώς. Θα ανακαλύπτεις συνέχεια διαμάντια σε όποιο είδος και να ψαχτείς. Δεν ψάχνεσαι; Ε, τότε συνέχισε τον ύπνο σου... Ειδικότερα, το black metal, θεωρώ ότι είναι ένα είδος το οποίο για να ψαχτεί κάποιος πρέπει να έχει "καρύδια". Το λέω αυτό γιατί το black είναι ακραία μουσική. Πρέπει κάποιος να είναι έτοιμος να δεχτεί δομές μουσικής έκφρασης πολύ διαφορετικές από τις συνηθισμένες, με κύριο χαρακτηριστικό τα οξυμένα φωνητικά. Ξέρετε, δεν αντηχεί με την ίδια απήχηση σε όλα τα αυτιά, ένα μεγάλο μέρος των οποίων απορρίπτει το black χωρίς να ακούσει καν και ένα εξίσου μεγάλο μέρος δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία. Και εκεί είναι όλο το μυστικό του ψαξίματος: η δεύτερη ευκαιρία! Όση την δίνουν, μπορεί να βρουν κάτι που να τους ανοίξει νέους ορίζοντες. Όσοι δεν το κάνουν, περαστικά τους...
Lucifer Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Να πω κ εγώ την ταπεινή μου άποψη. Είναι πολύ συμπαγής και συνοψίζεται σε ένα πολύ μικρό λεκτικό πλαίσιο. Θεωρώ παιδιαστικό κάποιος να ακούει metal (είτε αυτό είναι οι Taake και οι Profanatica, είτε είναι οι Rammstein και οι Manowar) και να σνομπάρει τα υπόλοιπα είδη μουσικής επειδή -απλώς- δεν είναι εξίσου βίαια ή γρήγορα ή ή ή. Αν αυτός είναι ο σκοπός σου, ΟΚ, άκου και την φραπεδιέρα σου, τρελό drumbeat, είσαι μάγκας. Θεωρώ εξίσου παιδιαστικό να σνομπάρεις το metal ΕΠΕΙΔΗ είναι πιο βίαιο από την πλειοψηφία των άλλων ειδών. Προσωπικά ποτέ δεν ζούσα με την ψευδαίσθηση πως θα παραμείνω όπως στα 18 μου που άκουγα όλη μέρα brutal death, και δόξα τω Θέω (sic), όλα πήγαν ακριβώς όπως περίμενα να πάνε και ήλπιζα για το καλό των οριζόντων μου. Ακούω ακόμα ΚΑΙ brutal death, και black metal, και σας γαμάει όλους καλά ο Bach, και τα σπάνε άσχημα οι Orbital, και ο Ξυλούρης είναι απλά άφταστος, και η Ρόζα Εσκενάζυ είναι ότι πιο hardocore έχω ακούσει ποτέ. Αν υπάρχει ένα πράγμα που είναι πάνω από τον εγωισμό και το ψώνιο, είναι η αξία της μουσικής ως σύνολο. Από συναισθήματα μέχρι την συνειδητοποίηση του τι προτιμάς και αναζητάς σε αυτή, ΠΑΝΤΟΥ υπάρχει ένα κέρδος. Από τους Torsofuck μέχρι τον Τσαλίκη. Cheers. ontopic, ακούστε το Nattestid Ser Porten Vid από Taake. Η επιτομή της βίας και της μελωδίας ταυτόχρονα.
Cristina Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Να πω κ εγώ την ταπεινή μου άποψη.Είναι πολύ συμπαγής και συνοψίζεται σε ένα πολύ μικρό λεκτικό πλαίσιο. Θεωρώ παιδιαστικό κάποιος να ακούει metal (είτε αυτό είναι οι Taake και οι Profanatica' date=' είτε είναι οι Rammstein και οι Manowar) και να σνομπάρει τα υπόλοιπα είδη μουσικής επειδή -απλώς- δεν είναι εξίσου βίαια ή γρήγορα ή ή ή. Αν αυτός είναι ο σκοπός σου, ΟΚ, άκου και την φραπεδιέρα σου, τρελό drumbeat, είσαι μάγκας. Θεωρώ εξίσου παιδιαστικό να σνομπάρεις το metal ΕΠΕΙΔΗ είναι πιο βίαιο από την πλειοψηφία των άλλων ειδών. Προσωπικά ποτέ δεν ζούσα με την ψευδαίσθηση πως θα παραμείνω όπως στα 18 μου που άκουγα όλη μέρα brutal death, και δόξα τω Θέω (sic), όλα πήγαν ακριβώς όπως περίμενα να πάνε και ήλπιζα για το καλό των οριζόντων μου. Ακούω ακόμα ΚΑΙ brutal death, και black metal, και σας γαμάει όλους καλά ο Bach, και τα σπάνε άσχημα οι Orbital, και ο Ξυλούρης είναι απλά άφταστος, και η Ρόζα Εσκενάζυ είναι ότι πιο hardocore έχω ακούσει ποτέ. Αν υπάρχει ένα πράγμα που είναι πάνω από τον εγωισμό και το ψώνιο, είναι η αξία της μουσικής ως σύνολο. Από συναισθήματα μέχρι την συνειδητοποίηση του τι προτιμάς και αναζητάς σε αυτή, ΠΑΝΤΟΥ υπάρχει ένα κέρδος. Από τους Torsofuck μέχρι τον Τσαλίκη.[/quote'] Αν δεν ήμουν ερωτευμένη, θα είχα μόλις νιώσει...
nikoskon Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Τους Vinterland τους ξέρει κανείς;! Προτείνω ανεπιφύλακτα το album "Welcome my last chapter" και το πρώτο track "As I behold the dying sun". Να πω και το σχόλιο μου για την black metal σκηνή χωρίς να επεκταθώ και χωρίς να θέλω να δημιουργήσω κάποιο flame... Σαν σύνολο το black metal δε μου άρεσε ηχητικά.Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Θεματολογικά με βρίσκει απόλυτα αντίθετο μιας και είμαι χριστιανός. Όσον αφορά το μουσικό μέρος,ποτέ δεν το απέρριψα όπως δεν μπορώ να απορρίψω κανένα είδος μουσικής για προφανείς λόγους. Γενικά στο χώρο του black/death υπάρχουν πραγματικά κορυφαίοι ηλεκτρικοί κιθαρίστες και drummers. To black στα πρώτα βήματα απευθυνόταν σε λίγους και ήταν undergound. Αυτοί οι λίγοι,στη συνέχεια γίναν πολλοί αλλά τα περιοδικά,δισκογραφικές κτλπ ήθελαν να το "διατηρήσουν" underground με απώτερο σκοπό οι λίγοι που γίναν περισσότεροι,να γίνουν ακόμα περισσότεροι. Εν ολίγοις το black metal(και όχι μόνο) κατέληξε να είναι μόδα η οποία (αυτο)συντηρείται μια χαρά. Όπως είπα πριν,υπάρχουν εξαιρέσεις. Απο τα λίγα συγκροτήματα που ακούω ακόμη,εκτιμώ ιδιαίτερα εκείνα των οποιών οι στίχοι για να "υπερασπίζονται"τα θρησκευτικά, και μη, πιστεύω,χωρίς να μειώνουν/εξυβρίζουν κτλπ τα υπόλοιπα,αλλά απλά εξυμνώντας τα δικά τους. Επειδή το black το βρίσκω πολύ κοντά στο death,θα ήθελα να προτείνω σε πιθανούς ακροατες τα εξής ακούσματα: Septic Flesh - ειδικά τα πρώτα(τα τελευταία ψιλοgothεύουν) Cynic - Focus Death - απο το τρίτο και μετά...
Lucifer Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 1) Vinterland πολύ ωραίοι, τους ανακάλυψα κάνα δίχρονο πριν, αλλά πολύ μπλιμπλίκι για τα γούστα μου. 2) Άκου Funeral Mist, είναι Χριστιανικό black metal. Κι όμως. 3) Σου αρέσει το Focus, σε παντρεύομαι 4) Δεν σου αρέσει το Scream Bloody Gore, HUMAN, Individual Thought Patterns, σε κερατώνω. Επίσης αν το Cynic σου αρέσει όντως τόσο, άκου το Elements από Atheist. @Cris, :*
DarkKnight Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 το πιο σίγουρο από όλα είναι αυτό που είπε ο Lucifer ότι απόλα τα είδη μουσικής έχεις να κερδίσεις κάτι κ ότι με την μουσική καλύπτεις κάθε πτυχή του μυαλού σου κ των συναισθημάτων σου κ ότι όλο το εύρος της μουσικής εκφράζει κάθε άνθρωπο είτε είναι Black metal είτε είναι σκυλάδικο, σίγουρα δεν είμαι προσωπικά άτομο το οποίο θα πει όχι στην παρέα του να πάει σε ένα club που παίζει Bitakia ή λαικά αλλά περισσότερο καλύπτομαι με το metal,rock,ambient,ethnic ή και ρεμπέτικα που δυστυχώς αναγκάζομαι να τα ακούω μόνο σπίτι μου επειδή δεν έχω βρει ακόμα ή έχω βρει ελάχιστα μαγαζιά που να τα παίζουν στην Αθήνα.Το κακό βέβαια πιστεύω ότι είναι ότι όπου μπαίνει το promotion κ το εμπορικό εκεί είναι που τα μαμάει όλα όταν μέσω αυτού προβάλλουν τρόπο ζωής, αλλάζουν αντιλήψεις γίνεσαι ένα με τη μάζα, δεν ξέρω μπορεί να ζω στην ψευδαίσθηση ότι είμαι εκτός αυτήν αλλά τουλάχιστον την ζω κ αυτό με ικανοποιεί ακόμα...Καταριέμαι τους στενόμυαλους κ συμπονώ τους ανοιχτόμυαλους που προσπαθούν να βρουν στεριά σαυτό το χάος που μας περιβάλλει (δεν έχω πιει τπτ χεχε) ΥΓ 1 έχω καιρό να κάνω τέτοια κουβέντα ΥΓ 2 ας αλλάξει ο τίτλος του thread Christina για να γίνει προσιτό κ σε άλλα άτομα ΥΓ 3 Nikoskon άκου κ Pestilence το Testimony of the Ancients κ Spheres
Lucifer Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 ΥΓ 3 Nikoskon άκου κ Pestilence το Testimony of the Ancients κ Spheres Tο τόπικ γίνεται όλο και καλύτερο.
nikoskon Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 1)Vinterland πολύ ωραίοι, τους ανακάλυψα κάνα δίχρονο πριν, αλλά πολύ μπλιμπλίκι για τα γούστα μου. Άν έχεις το αυθεντικό cd τους "Welcome my last chapter" θα ήθελα να κοιτάξω λίγο το inlay. 2) Άκου Funeral Mist, είναι Χριστιανικό black metal. Κι όμως. Μήπως εννοείς white metal; Σαν μουσικό ιδίωμα υπήρχε/υπάρχει. Noμίζω πως οι Saviour Machine κάπου εκεί ανήκουν. 4) Δεν σου αρέσει το Scream Bloody Gore, HUMAN, Individual Thought Patterns, σε κερατώνω. Το Individual Thought Patterns μου αρέσει! Would you marry me?! Καταριέμαι τους στενόμυαλους κ συμπονώ τους ανοιχτόμυαλους που προσπαθούν να βρουν στεριά σαυτό το χάος που μας περιβάλλει... Πίστεψε υπάρχουν ανοιχτόμυαλοι που είναι στενομυαλέστεροι των στενόμυαλων. Oh my gosh! Τί είπα;!
Lucifer Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Το έχει ο κολλητός μου αυθεντικό το Welcome, από αυτόν τους έμαθα άλλωστε. Τι θέλεις να τσεκάρω? Οι Funeral Mist παίζουν black, και σχετικά άγριο μάλιστα, απλά έχουν χριστιανικά μηνύματα στα τραγούδια τους, οι σταυροί είναι όλοι όρθιοι, στο booklet έχουν "αγιογραφίες" κτλ.
nikoskon Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Και εκεί είναι όλο το μυστικό του ψαξίματος: η δεύτερη ευκαιρία! Όση την δίνουν, μπορεί να βρουν κάτι που να τους ανοίξει νέους ορίζοντες. Όσοι δεν το κάνουν, περαστικά τους.. Αν εννοείς τους μουσικούς ορίζοντες,αυτούς δεν τους ανοίγει. Μιλώ για το σύνολο πάντα.Αν θες να μιλησουμε ειδικά,εδώ είμαι.
nikoskon Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Lucifer μου κάνει εντύπωση αυτό που λες για το... εικονοστάσι τώρα και σε cd! Για τους Vinterland θα σου στείλω pm σύντομα. Sorry στον thread starter για το offtopicοξεχείλωμα.
tromeros dennis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 δεν ξερω τι γραψατε, και βαριεμε να το διαβασο ολο το τοπικ. =) εγω παντως, τους black/death/doom τους φοβαμε λιγακι.... :/
Lucifer Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Ειδικά αυτοί οι ντουμάδες, είναι πιο επικίνδυνοι κ από αγελάδα με ναρκοληψία.
hugelacky Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 ναι όντως, κι εγώ τους φοβάμαι πολύ αυτούς τους μεταλλάδες...
DarkKnight Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Μπα υπάρχει τέτοιο πράμα black με χριστιανικά μυνήματα.Ελπίζω Lucifer να έκανες πλάκα με τους doomaδες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.