Προς το περιεχόμενο

Μεταχειρισμένο 100 ευρώ. Αξίζει λετε?

gremlin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον:

P4 1.2GHz

MoBo INTEL (δεν θυμαμαι μοντελο...αλλα το βρισκω ευκολα με ενα τηλεφωνημα), με onboard ethernet, onboard soundcard

128MB RIMM (800MHz)

Geforce MX 440 64MB

Τροφοδοτικό

ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΤΙ (εχω εγω ενα κουτι εντελως κενο μονο με ενα cd drive και ενα floppy...ουτε τροφοδοτικο δεν εχει)

ολα αυτα στα 100 ευρω...αξιζει λετε?

το μηχανημα (εαν το παρω) το προοριζω για εναν linux server για δικτυακο storage και πειραματα με bind dns, apache etc.....

ακουω...

Δημοσ.

οκ, 100 ευρω ειναι sxedon τιποτα.

απο ημι-σύνχρονο Hw, με 100 παιρνεις μονο μια καρτα γραφικών ή cpu ή mobo.

αλλα δεν ειναι ακριβως κομπλε. θελεις και σκληρό.

και προσωρινα keyb, mouse, monitor, για το setup.

Aν του βαλεις εντελώς γυμνά 2000/XP, με classic look, λιγα σερβις, κλπ μπορει να γινει κατεβαστήρι. σκετο bitcomet, flashget, και flashfxp.

μετα βίας office, internet.

Για linux, .. εξαρταται. αν του ριξεις κανενα συνχρονο gnome, or kde, θα σέρνεται λογω ram.

καi που να ψάχνεις το 2006 για RIMM...

ριξε μια ματιά εδω (οταν και αμα δουλευει το flea) τι περιπου μπορει να παρεις με 100 € :

mobos http://www.fleamarket.gr/category.cfm?categoryID=106

pc http://www.fleamarket.gr/category.cfm?categoryID=572

Δημοσ.

Εγώ λέω οτι είναι πολλά τα 100Ε για αυτά. Πρόσεξε επίσης εαν είναι γνωστός/φίλος κτλ.(Εκ πρώτης όψεως άσχετο, αλλά είναι πάντα αλλιώς με τα φιλαράκια όταν μπλέκονται $$ στην μέση) Για Linux έχει απόλυτο δίκιο ο random

Δημοσ.

Λοιπον το οτι χρειαζομαι ενα σχετικα παλιο υπολογιστη ειναι γεγονος γιατι θελω να στησω ενα server για το οικιακο μου δικτυο. Δηλαδη ειτε το εν λογω pc ειτε καποιο αλλο θα χρειαστει να το αγορασω.

Απο εκει και περα θα στησω σιγουρα κατι σε Debian ή fedora core linux ΧΩΡΙΣ προφανεστατα γραφικο περιβαλλον. Ο υπολογιστης θα σεταριστει, θα γινουν οι απαραιτητες ρυθμισεις με "δανεικα" πληκτρολογια οθονες κλπ απο το desktop μου και μετα θα συνδεθει στον δρομολογητη του σπιτιου (ενα usr 9108 ) και θα κλειστει σε μια ντουλαπα...απο εκει κ περα 24/7 λειτουργια και remote διαχειριση.

Βασικα ειναι ενος φιλου κ με ψιλοβολευε η φαση...ουτε fleamarket, oυτε εξοδα αποστολης, ουτε κανας παλαβος πωλητης, ουτε αγχος για το "και αν κατι δεν δουλευει καλα τι κανουμε???"....αφηστε που εχω κουτι και σκληρο να καθονται οποτε παιρνω τα απολυτως απαραιτητα...το ξερω οτι εχει λιγο ram αλλα ειναι rambus αφενος και αφετερου αν δω οτι πια δεν τραβαει μια (που δεν το πιστευω αλλα λεμε τωρα) μπορω μελλοντικα να χτυπησω μια απο ebay οπου εχει απειρες...

λετε να μην το παρω ε??....γμτ με προβληματισατε και ημουνα ετοιμος να τα σκασω (που ουτως η αλλως θα τα σκασω ειτε για αυτο ειτε για καποια αλλη συνθεση...απλα δεν θελω να δωσω πανω απο 100 ευρωπουλα και δεν ξερω αν οντως σε αυτη την τιμη υπαρχει κατι περισσοτερο αξιολογο)

Δημοσ.

re pedia epidi tha kano kai ego kati paromio me ton filo...tha tan kalitero na dwsis peripopu 100 euros gia ena sistima p3 800 me perrisoteri ram 256?

bebea ego protimo na balo windows xp mia kai mou ine pio efkoli i remote diaxirisi

Δημοσ.

Δεν εχω κατι εναντιον παλιών μηχανημάτων. αν ξερεις να σετάρεις μπορεις να κανεις πολλα πράγματα με ενα μινιμουμ 500 Mhz, και 128 ram.

προσωπικά, ειμαι αναγκασμένος να δουλεύω και σε νεώτερα, και σε παλιοτερα μηχανήματα, τα pc δεν μπορω να τα αναβαθμισω γιατι δεν ειναι δικά μου, και σιγουρα δεν ειναι αχρηστα:

amd64-3000, 1 gb

p4 3.0 HT, 2 gb

p3 900, 512, laptop

p3 700, 384

p3 650, 256

Via 600, 256

ολα τα εχω με win2K, or XP, classic look, ανοιχτά αρκετα tabs firefox, explorers, και διαφορα εργαλεια προγραμματισμού ταυτόχρονα.

εκτος απο το τελευταιο- το Via που ψιλοκαθυστερεί την εκκινηση του azureus- ολα πανε καλα. ο βαθμος απόκρισης διαφέρει (που σε σερβερ δεν εχει σημασία).

Αν δεν εχεις γραφικό περιβάλλον, εισαι εντελλώς καλυμμένος. Απο cpu ειναι αρκετά καλύτερος απο το μινιμουμ. Η "χαλια καρτα γραφικών" μπορει να κάνει τα πάντα εκτος απο 3D-games-after-2003, που μαλλον δεν ενδιαφέρει το φίλο μας.

αλλα για τη χρηση που θελεις σήμερα. αν αυριο θελεις προσθηκη μνήμης, θα πρεπει να ψαξεις για RIMM. μονο αυτο με προβληματίζει.

οσο για την τιμή, το φτηνό ή ακριβό εννοείται αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. βρες μια άλλη πώληση, με παρόμοια hardware, σε χαμηλότερη τιμή.

Τότε πες αυτο ειναι ακριβό. Αν δεν βρισκεις, ή ζητάνε οι άλλοι 200 ευρώ, ειναι φτηνό.

και να μην εισαι επιφυλακτικός με το fleamarket, εχω αγοράσει ενα σωρό μεταχειρισμένα, και δεν πηρα ποτε κατι εξαρχής χαλασμένο.

Υπάρχουν βαθμολογίες μελών, και αυτο που ψαχνεις να αγοράσεις, δεν εχει μεγάλα ποσοστά ρίσκου.

δηλ. CPU, VGA, RAM ειναι τσιπάκια. ή δουλεύουν ή δεν δουλεύουν.

δεν ειναι σαν σκληρός ή μονιτορ, που μπορει να βρεις το πρόβλημα μετα απο 2 βδομάδες χρήσης.

αν θελεις να παιξεις με ασφαλεια, απλα απέκλησε τις πωλησεις εκτός της πόλης σου, τις αντικαταβολές, και ζητα μια συναντηση, να το δεις σε λειτουργία.

Δημοσ.

Πιστεύω θα είσαι μια χαρά. Και εγω στη δουλειά αναγκάζομαι να δουλέυω με ένα σωρό μπάζα, αλλά οκ, την δουλειά τους την κάνουν. Αν ενδιαφέρεσαι για linux ως κονσόλα θα είσαι υπερπλήρης.

Η κάρτα γραφικών ήταν λίγο άσχετο σαν σχόλιο, γιατι το παιδί δεν θα παίξει παιχνίδια, οπότε και μία PCI 8mb θα του ήταν άρκετή...

H κούραση θα ειναι να βρεις μια RIMM αν χρειαστείς, αλλά ΟΚ με ebay δεν θα έχεις πρόβλημα. Γνώμη μου είναι χτύπα το, αν και πιστεύω ότι η τιμή ειναι εκει που έπρεπε να είναι, δηλαδή άντε ο ξένος να στο έδινε 120 πχ.. Δεν σε κλέβει ούτε και βρίκες κελεπούρι δηλαδή.. Απλά αν είχε 256 θα ήταν σουπερ για την περίπτωση που το θες!

Δημοσ.

λοιπον παιδες με μια γρηγορα ματια στο fleamarket δεν βρηκα κατι εξαιρετικα αξιολογο για την περιπτωση μου....στα 100 ευρω που θελω να διαθεσω δεν βλεπω κατι το φοβερο...

π.χ. το http://www.fleamarket.gr/lot.cfm?lotID=3943622 ειναι κατι παρομοιο με αυτο που σκεφτομαι να παρω, ενω το http://www.fleamarket.gr/lot.cfm?lotID=3963081 ειναι μαλλον υποδεεστερο (και ειναι κ θεσσαλονικη οποτε + καμποσα ευρω για μεταφορικα)

απο εκει και περα με 150+ ευρω υπαρχουν καποια αξιολογα συστηματα -οπως του φιλου nikostz9 http://www.fleamarket.gr/lot.cfm?lotID=3992587#bids (το εν λογω συστημα ειναι χανια οποτε παλι παραπανω ευρω για μεταφορικα)-, τα οποια ομως εχουν καποια παραπανω μπιχλιμπιδια που μου ειναι εντελως αχρηστα...κατι μοντεμ, καρτες ηχου, πληκτρολογια κλπ μου ειναι αχρηστα οποτε δεν βλεπω τον λογο να δωσω παραπανω λεφτα για ενα στοιχειωδως καλυτερο συστημα απο αυτο του φιλου μου που θα ερθει μαζι με αχρηστα παρελκομενα...

αλλωστε με 150 ευρω παιρνω το συστημα του φιλου μου + 256 samsung rimm 800mhz απο ebay...δειτε εδω http://search.ebay.co.uk/search/search.dll?sofocus=bs&sbrftog=1&from=R10&fstype=1&catref=C12&satitle=samsung&sacat=11152%26catref%3DC6&bs=Search&fsop=1%26fsoo%3D1&coaction=compare&copagenum=1&coentrypage=search&fgtp=&sadis=200&fpos=Postcode&ga10244=10425&ftrt=1&ftrv=1&saprclo=&saprchi=&seller=1&sass=cilcain24 (o εν λογω πωλητης ειναι απο τους πιο οργανωμενους για πωλησεις ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ rimm...υπαρχουν και ακομα φθηνοτερες λυσεις αν το ψαξει κανεις..)

οποτε με τα ιδια λεφτα ειμαι αρχηγος...

οπως καποιοι απο εσας ειπατε τα γραφικα δεν με ενδιφερουν πλην της εγκαταστασης του λειτουργικου...μετα ουτε οθονη δεν θα εχει πανω ο σερβερ..ας ειναι καλα το λαπτοπ μου και το συστημα του αδερφου μουγια να παιζω παιχνιδια...το εν λογω συστημα το θελω αποκλειστικα για linux server...

και στην τελικη πιστευω πως εστω και αν τα 128 ειναι λιγα (ειναι γεγονος οτι γεμιζουν σχετικα ευκολα) μια επεκταση σε 128+256 στα 800mhz(!!!!!!) θα εκτιναξουν το συστημα ειδικα οταν δεν προοριζεται ουτε για παιχνιδια ουτε για τιποτα παρομοια βαρυ....command line - linux, nfs-samba, dns, apache, αντε και κανενα shoutcast....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...