The_Mentor Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Έχω 2 υπολογιστές στο γραφείο και πρέπει να τοποθετηθεί ένα σύστημα CAD το οποίο θα το φορτωθώ εγώ σε αυτά τα μηχανάκια. Αν το βάλω σε ένα από τα δύο για δοκιμή και αποφασίσω να το βγάλω θα πάει για format και δεν ήμαστε για τέτοια. Το ένα λοιπόν είναι ένας AMD3000+ x64 1Gb RAM ATI 9600 256mb, SATA 1 120Gb δίσκο πάνω σε ένα MSI mobo και το άλλο είναι ένα Pentium 4 3.2 1Gb ram hdd 80Gb IDE με όμοια κάρτα γραφικών πάνω σε ένα Gigabyte mobo με SIS chipset χωρίς Dual channel. Τι να προτιμήσω από τα δύο?
blueviper Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Θα προτιμούσα το 1ο και λόγω μεγαλύτερου σκληρού δίσκου.
The_Mentor Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Ναι, αλλά σε αυτήν την περίπτωση βασικό είναι ταχύτητα... Είναι ο πρώτος (amd) πιο γρήγορος?
REDBOUL Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 H sygkrisi einai ligo diskoli... Nai men o amd exei dual channel alla proswpika den kserw an o 3.2 einai poio argos apo default 3000+.O 3000+Aneta overclockarei kai tha pernoyse eykola ton 3.2.. Proswpika pisteyw oti diafora megali den tha yparxei se kanena mhnxanhma einai peripoy ta idia,isws ligo poio argos o Amd. Parola ayta ,an epimeneis na vreis to poio grigoro trekse ena metroprogramma,opws sisoftsandra klp,kai sigkrine epidwseis.
KWSN_Men Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Μόνο και μόνο για το SIS chipset και χωρίς να μπω στην λογική να συγκρίνω ο,τιδήποτε άλλο, σου λέω ότι να κρατήσεις τον AMD.
Marker Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Έχω 2 υπολογιστές στο γραφείο και πρέπει να τοποθετηθεί ένα σύστημα CAD το οποίο θα το φορτωθώ εγώ σε αυτά τα μηχανάκια. Αν το βάλω σε ένα από τα δύο για δοκιμή και αποφασίσω να το βγάλω θα πάει για format και δεν ήμαστε για τέτοια.Το ένα λοιπόν είναι ένας AMD3000+ x64 1Gb RAM ATI 9600 256mb' date=' SATA 1 120Gb δίσκο πάνω σε ένα MSI mobo και το άλλο είναι ένα Pentium 4 3.2 1Gb ram hdd 80Gb IDE με όμοια κάρτα γραφικών πάνω σε ένα Gigabyte mobo με SIS chipset χωρίς Dual channel. Τι να προτιμήσω από τα δύο?[/quote'] An kai fan tis Amd, sti sugkekrimeni periptosi tha dialega ton Pentium logo tou Hyperthreading (katallilos gia multitasking)
@byZo Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Αν ο Ρ4 δεν είχε chipset απο την sys θα τον πρότεινα αλλά τώρα δεν μπορώ να πω σίγουρα. Πάντως το Hyper Threating του Ρ4 είναι πολύ χρήσιμο σε περιβάλον εργασίας ότι και να λένε οι οπαδοί της AMD.
The_Mentor Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 νομίζω πάντως πως το MSI mobo δεν υποστηρίζει dual channel στη μνήμη. Βασικά αυτό που με κάνει να σκέφτομαι είναι εκ πρώτης ο δίσκος sata που σίγουρα θα είναι πιο σβέλτος από τον IDE και μετά το ότι ο pentium έχει όπως είπατε το HyperThreating... Από την άλλη δεν ξέρω ακόμα τι να κάνω...
KWSN_Men Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Μην το σκέφτεσαι καθόλου. Το SiS είναι πιο αργό και δεν είναι και τέρας σταθερότητας.
georgeadams Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 νομίζω πάντως πως το MSI mobo δεν υποστηρίζει dual channel στη μνήμη. Δεν είναι θέμα motherboard αλλά επεξεργαστή. Αν ο Athlon64 που έχεις είναι σε socket 939, τότε σίγουρα υποστηρίζει dual channel.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.