Προς το περιεχόμενο

Παιδιά, μια βοήθεια... ποιος είναι πιο γρήγορος?


The_Mentor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 2 υπολογιστές στο γραφείο και πρέπει να τοποθετηθεί ένα σύστημα CAD το οποίο θα το φορτωθώ εγώ σε αυτά τα μηχανάκια. Αν το βάλω σε ένα από τα δύο για δοκιμή και αποφασίσω να το βγάλω θα πάει για format και δεν ήμαστε για τέτοια.

Το ένα λοιπόν είναι ένας AMD3000+ x64 1Gb RAM ATI 9600 256mb, SATA 1 120Gb δίσκο πάνω σε ένα MSI mobo και το άλλο είναι ένα Pentium 4 3.2 1Gb ram hdd 80Gb IDE με όμοια κάρτα γραφικών πάνω σε ένα Gigabyte mobo με SIS chipset χωρίς Dual channel.

 

Τι να προτιμήσω από τα δύο?

Δημοσ.

H sygkrisi einai ligo diskoli...

Nai men o amd exei dual channel alla proswpika den kserw an o 3.2 einai poio argos apo default 3000+.O 3000+Aneta overclockarei kai tha pernoyse eykola ton 3.2..

Proswpika pisteyw oti diafora megali den tha yparxei se kanena mhnxanhma einai peripoy ta idia,isws ligo poio argos o Amd.

Parola ayta ,an epimeneis na vreis to poio grigoro trekse ena metroprogramma,opws sisoftsandra klp,kai sigkrine epidwseis.

Δημοσ.

Μόνο και μόνο για το SIS chipset και χωρίς να μπω στην λογική να συγκρίνω ο,τιδήποτε άλλο, σου λέω ότι να κρατήσεις τον AMD.

Δημοσ.
Έχω 2 υπολογιστές στο γραφείο και πρέπει να τοποθετηθεί ένα σύστημα CAD το οποίο θα το φορτωθώ εγώ σε αυτά τα μηχανάκια. Αν το βάλω σε ένα από τα δύο για δοκιμή και αποφασίσω να το βγάλω θα πάει για format και δεν ήμαστε για τέτοια.

Το ένα λοιπόν είναι ένας AMD3000+ x64 1Gb RAM ATI 9600 256mb' date=' SATA 1 120Gb δίσκο πάνω σε ένα MSI mobo και το άλλο είναι ένα Pentium 4 3.2 1Gb ram hdd 80Gb IDE με όμοια κάρτα γραφικών πάνω σε ένα Gigabyte mobo με SIS chipset χωρίς Dual channel.

 

Τι να προτιμήσω από τα δύο?[/quote']

An kai fan tis Amd, sti sugkekrimeni periptosi tha dialega ton Pentium logo tou Hyperthreading (katallilos gia multitasking)

Δημοσ.

Αν ο Ρ4 δεν είχε chipset απο την sys θα τον πρότεινα αλλά τώρα δεν μπορώ να πω σίγουρα. Πάντως το Hyper Threating του Ρ4 είναι πολύ χρήσιμο σε περιβάλον εργασίας ότι και να λένε οι οπαδοί της AMD.

Δημοσ.

νομίζω πάντως πως το MSI mobo δεν υποστηρίζει dual channel στη μνήμη.

Βασικά αυτό που με κάνει να σκέφτομαι είναι εκ πρώτης ο δίσκος sata που σίγουρα θα είναι πιο σβέλτος από τον IDE και μετά το ότι ο pentium έχει όπως είπατε το HyperThreating...

 

Από την άλλη δεν ξέρω ακόμα τι να κάνω...

Δημοσ.
νομίζω πάντως πως το MSI mobo δεν υποστηρίζει dual channel στη μνήμη.

Δεν είναι θέμα motherboard αλλά επεξεργαστή. Αν ο Athlon64 που έχεις είναι σε socket 939, τότε σίγουρα υποστηρίζει dual channel.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...