Προς το περιεχόμενο

Logitech MX 5000

kirimis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να συμβαλλουμε και μεις λοιπον με ενα review απο το νεο αποκτημα μας :mrgreen:

Το αντικειμενο του ποθου:

IMG_2039.JPG

ανοιγοντας την συσκευασια:

http://users.hol.gr/~falcon78/review/IMG_2040.JPG

ολα τακτικα συσκευασμενα...

Τα περιοχομενα:

http://users.hol.gr/~falcon78/review/IMG_2041.JPG

πληκτρολογιο, προεκταση πληκτρολογιου, ποντικι και βαση φορτισης, μπαταριες (4 για το πληκτρολογιο), και το Bluetooth 2 USB stick.

Δυο λογια το Combo λοιπον...

Το set ειναι ασυρματο χρησιμοποιωντας το Bluetooth 2 προτυπο, και αποτελειται απο ενα normal sized keyboard το οποιο εχει media controls, touch controls, lcd οθονη για απεικονιση διαφορων πληροφοριων καθως και onboard κομπιουτερακι για πραξεις. Το δε mouse ειναι το MX1000 laser mouse αλλα σε εκδοση bluetooth.

Λοιπον παμε για μερικες close up φωτος:

IMG_2045.JPG

H LCD που λεγαμε... εδω απεικονιζοντας τι παιζει στον WM10

IMG_2046.JPG

Αυτη ειναι η stanby οθονη, οπου δειχνει το login name, ωρα, ημερομηνια... και θερμοκρασια δωματιου (ναι εχει θερμομετρο!)

IMG_2064.JPG

Απο αριστερα... βλεπετε τα media shortcuts, επισης παντως και SHIFT+ F1-2-3 κλπ κλπ.... ανοιγει office apllications καθως και κανει καποιες ενεργειες μεσα σε αυτα οπως την εκτυπωση, undo-redo, save. To μεγαλο SYNC button χρησιμοποιειται για να κανει sync με κινητα τηλεφωνα.

IMG_2065.JPG

Η δεξια μερια... Το Status κουμπακι αλλαζει το status του Messenger σε Busy. Διακρινετε επισης το κουμπακι με το κομπιουτερακι που αλλαζει το mode της LCD για πραξεις αριθμητικες.

IMG_2048.JPG

To media touchpad το οποιο εχει και backlit... Απο εδω ελεγχουμε γενικες λειτουργιες του media player, την ενταση της φωνης... καθως και το zoom level σε office apps και οχι μονο...

IMG_2049.JPG

μια εικονα σε συγκριση με Κ700 και HP4700...

more photos:

http://users.hol.gr/~falcon78/review/IMG_2052.JPG ο ποντικαρας με led για το power status.

http://users.hol.gr/~falcon78/review/IMG_2053.JPG

http://users.hol.gr/~falcon78/review/IMG_2054.JPG μια γενικη εικονα στο γραφειο.

http://users.hol.gr/~falcon78/review/IMG_2061.JPG προφιλ

http://users.hol.gr/~falcon78/review/IMG_2062.JPG με τα ποδαρακια σηκωμενα.

Εντυπωσεις λοιπον....

Φοβερη ποιοτητα κατασκευης, τα πληκτρα εχουν πολυ καλη αισθηση, η διαδρομη τους ειναι σχετικα μικρη, το spacing των πληκτρων ειναι νορμαλ, επισης... αθορυβα... ενα χαρακτηριστικο κλικ και τιποτα αλλο... ποιοτητα, οχι αστεια. Η βαφη που χρησιμοποιειται ειναι αρκετα καλυτερη του Mediaplay mouse (της ιδια εταιριας) και πιστευω δεν θα αρχισει να ξεβαφει. Το μεγεθος ειναι πολυ νορμαλ αν και θα περιμενε κανεις να ειναι τερας (σαν τα natural της MS) To LCD εχει καποιες λειτουργιες... πχ... οταν ερχετε μηνυμα στο MSN... στο εμφανιζει στην οθονουλα, ενα μερος του, και με ενα πληκτρο μπορω να επιλεγω κατευθιαν το ανοιγμα. Το Media Pad ειναι χρησιμη λειτουργια... μαλιστα και λιγο εφετζιδικη, αλλα εδω θα μιλουσα για μια εργονομικη ατελεια γιατι καμια φορα μπορει να το ακουμπας κατα λαθος και να ενεργοποιεις διαφορα... Βεβαια ειναι και λιγο θεμα συνηθειας.

Το Mouse επισης εξαιρετικο.... αρκετα βολικο στο πιασιμο... με μονο μελανο σημειο τα back-forward buttons τα οποια κουνιουνται λιγακι. Δεν ειναι τοσο καλα βαλμενα., αλλα χωρις να προβληματιζει περαιτερω. Πολυ καλο το γεγονος οτι δειχνει το battery level πανω του

Στα του bluetooth... οταν το πρωτοεγκατεστησα, ενω ολα δουλευαν, το Mouse μου εκανε νερα. Αντιδρουσε στην κινηση με καθυστερηση. Με λιγο ψαξιμο, κατεληξα στο οτι το αλουμινενιο κουτι προφανως δημιουργουσε εντονες επιστροφες στο σημα με συνεπεια τις παρενεργειες. Του αλλαξα λοιπον θεση USB και τωρα δουλευει τελεια... και μαλιστα ακομα και απο διπλανο δωματιο :mrgreen: Ναι... η εμβελεια ειναι εξαιρετικη σε αντιθεση με τα απλα RF που αμα ξεφυγουν πανω απο 1-2 μετρα χανουν την μπαλλα.

Αυτα σε γενικες γραμμες... για οτι θελετε ρωτηστε :)

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πολύ όμορφο σετάκι. Να το χαίρεσαι!...

Βέβαια με μια Tft θα έκανε ακόμα καλύτερο συνδιαμό... ;-)

Εχεις δικιο... το θεμα εχει σκαλωσει στο HDCP και τα g@moVista... ισως παρω καμια προχειρη 17αρα γιατι ουτε και εγω αντεχω την CRT :mrgreen:

Δημοσ.

Eξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί επιλέγουν και συμπιέζουν τα INS/DEL-Home/End-PgUp/PgDn....

Τόσο η Logitech όσο και η MS....

Όσοι έχουμε συνηθίσει τον παλιό καλό συνδυασμό τα βρίσκουμαι λίγο σκούρα στην πληκτρολόγηση... :(

Δημοσ.

Σκέφτομαι κι'εγώ να πάρω το συγκεκριμένο σετάκι αλλά εχω 2 ερωτήσεις σε όσους γνωρίζουν. Εχω ήδη bluetooth dongle στον υπολογιστή. Θα πρέπει να το βγάλω για να βάλω αυτό της logitech ή μπορούν να συνυπάρχουν και τα δύο? Στην πρώτη περίπτωση, θα μπορεί να δουλεύει το Bluetooth κανονικά με το κινητό μου? Δεύτερον.. έχω βγάλει τους ενσωματωμένους BT drivers των XP γιατί μου δημιουργούσαν διάφορα προβλήματα με το Sync. Εχω τους drivers της Widcomm και δουλεύουν άψογα. Το σετάκι χρειάζεται τους drivers των XP ή ερχεται με δικούς του?

Δημοσ.
Σκέφτομαι κι'εγώ να πάρω το συγκεκριμένο σετάκι αλλά εχω 2 ερωτήσεις σε όσους γνωρίζουν. Εχω ήδη bluetooth dongle στον υπολογιστή. Θα πρέπει να το βγάλω για να βάλω αυτό της logitech ή μπορούν να συνυπάρχουν και τα δύο? Στην πρώτη περίπτωση, θα μπορεί να δουλεύει το Bluetooth κανονικά με το κινητό μου? Δεύτερον.. έχω βγάλει τους ενσωματωμένους BT drivers των XP γιατί μου δημιουργούσαν διάφορα προβλήματα με το Sync. Εχω τους drivers της Widcomm και δουλεύουν άψογα. Το σετάκι χρειάζεται τους drivers των XP ή ερχεται με δικούς του?

Εχω την εντυπωση πως μπορουν να συνυπαρχουν αν και δεν το δοκιμασα. Αργοτερα θα του κοτσαρω και το παλιο USB BT και θα σου πω.

Παντως δεν εχεις κανενα λογο να τα βαλεις και τα 2 μιας και το Logitech ειναι ηδη BT2 και υποστηριζει πολλες συσκευες ταυτοχρονα

To σετακι κατα το install σε ρωταει αν θες να χρησιμοποιησεις το BT stack της MS η να εγκαταστησει το δικο του (το οποιο ειναι της Widcomm)

Για να προλαβω και μια ερωτηση πιθανη... ναι ναι δουλευει κανονικα στα bios.

Δημοσ.

Και εγω ειμαι ενας ευτυχης κατοχος του συγκεκριμενου σετ.

Με τους drivers της Logitech (που ειναι της widcomm) δεν χρειαζεσαι το αλλο

usb dongle bluetooth μιας και αυτο της logitech καινει τη δουλεια σου

και μαλιστα καλυτερα αφου ειναι bluetooth 2.0 edr. Κανονικα μπορεις να συνδεσεις κινητα και αλλες συσκευες.

Επιπλεον το MX1000 μπορεις να το συνδεσεις και σε φορητο που εχει bluetooth

χωρις το usb stick της Logitech. Αρκει ο φορητος να εχει bluetooth..

Και μια ερωτηση: τι mouse pad προτεινεται για το ΜΧ1000 και γενικοτερα για τα laser ποντικια? Ή εστω τι επιφανεια??

Δημοσ.
Και εγω ειμαι ενας ευτυχης κατοχος του συγκεκριμενου σετ.

Με τους drivers της Logitech (που ειναι της widcomm) δεν χρειαζεσαι το αλλο

usb dongle bluetooth μιας και αυτο της logitech καινει τη δουλεια σου

και μαλιστα καλυτερα αφου ειναι bluetooth 2.0 edr. Κανονικα μπορεις να συνδεσεις κινητα και αλλες συσκευες.

Επιπλεον το MX1000 μπορεις να το συνδεσεις και σε φορητο που εχει bluetooth

χωρις το usb stick της Logitech. Αρκει ο φορητος να εχει bluetooth..

Και μια ερωτηση: τι mouse pad προτεινεται για το ΜΧ1000 και γενικοτερα για τα laser ποντικια? Ή εστω τι επιφανεια??

Υπάρχει ενα της 3M που χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό και κάνει μια χαρά την δουλειά του. Είναι λίγο ακριβούτσικο βέβαια.. γύρω στα 10 ευρώ πρέπει να έχει αν δεν κάνω λάθος.

Δημοσ.

Επειδή ενδιαφέρομαι να το αγοράσω θέλω να κάνω μερικές ερωτησούλες!

1) Η ανταπόκριση του touchpad είναι καλή; Δηλαδή μπορείς να το χρησιμοποιείς άνετα ή είναι πολύ ευαίσθητο;

2) Πως ακριβως λειτουργεί το touchpad; Σερνεις το δακτυλο επάνω ή εάν για παραδειγμα ειναι σε χαμηλή ένταση και πιέσεις κατευθείαν ας πουμε το μέγιστο της εντασης ανεβαίνει απότομα η ένταση στο μεγιστο;

3) Το πληκτρολόγια έχει σωστή επικοινωνία με το pc; Παρουσιάζει κανα φαινόμενο που περνάει απο μόνο του ενώ πιέζεις μια φορα ένα πλήκτρο να βγάζει παραπανω χαρακτήρες; (επειδή το MX3100 που είχα το εκανε που και που και για αυτό το έδωσα πριν κανα 6μηνο)

4) Το πληκτρολόγιο λειτουργεί κανονικά εκτος Windows (πχ bios) και επίσης όταν μπει στα windows πρέπει να περιμενεις να φορτωσουν οι οδηγοι του BT για να λειτουργήσει ή παιζει κατευθείαν;

Sorry για τις πολλές ερωτήσεις και ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.
Επειδή ενδιαφέρομαι να το αγοράσω θέλω να κάνω μερικές ερωτησούλες!

1) Η ανταπόκριση του touchpad είναι καλή; Δηλαδή μπορείς να το χρησιμοποιείς άνετα ή είναι πολύ ευαίσθητο;

2) Πως ακριβως λειτουργεί το touchpad; Σερνεις το δακτυλο επάνω ή εάν για παραδειγμα ειναι σε χαμηλή ένταση και πιέσεις κατευθείαν ας πουμε το μέγιστο της εντασης ανεβαίνει απότομα η ένταση στο μεγιστο;

3) Το πληκτρολόγια έχει σωστή επικοινωνία με το pc; Παρουσιάζει κανα φαινόμενο που περνάει απο μόνο του ενώ πιέζεις μια φορα ένα πλήκτρο να βγάζει παραπανω χαρακτήρες; (επειδή το MX3100 που είχα το εκανε που και που και για αυτό το έδωσα πριν κανα 6μηνο)

4) Το πληκτρολόγιο λειτουργεί κανονικά εκτος Windows (πχ bios) και επίσης όταν μπει στα windows πρέπει να περιμενεις να φορτωσουν οι οδηγοι του BT για να λειτουργήσει ή παιζει κατευθείαν;

Sorry για τις πολλές ερωτήσεις και ευχαριστώ προκαταβολικά!

1) Ουτε αναισθητο, ουτε ευαισθητο... καπου στην μεση.

2) Λοιπον... οχι, δεν λειτουργει οπως το περιγραφεις (και εγω ετσι περιμενα να λειτουργει. Βασικα ειναι σαν να εχεις ενα ροδακι... το scrollareis και ανεβαζει ηχο. Ενα περασμα του δαχτυλου απο πανω εως κατω μας δινει 25% καλυψη στο ευρος. Παντως δεν με προβληματισε...

3) Δωσε βαρος στο που θα τοποθετησεις το USB dongle και δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα. Δηλαδη.... οι ενδοιαμεσες μεταλλικες επιφανειες μπορει να προκαλεσουν δυσλειτουργια... και αυτο μεταφραζετε ειτε σε καθυστερημενη αποκριση του mouse η των πληκτρων η και πολυ ποιο σπανια να βγαλει διπλο η τριπλο πατημα. Εαν το Dongle ειναι σε καλη θεση.... τοτε θα εχεις 0 παρενεργειες και θα μπορεις να το δουλευεις και απο 10 μετρα μακρια...

4) Κανονικοτατα παντου...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Σχετικά με το 3ο ερώτημα σκοπευω να το βάλω στις πίσω usb θύρες που βγάζει απ' ευθείας το dfi nf4 ultra-d, δεν μπορώ να το βάλω αλλού αφου εκεί έχει 6 θύρες και υπάρχουν ακόμα 2 μπροστά στο κουτί που εκεί δεν λεεί να το βάλω. Η θύρα που το εχεις τοποθετήσει εσύ είναι μια απο αυτές που βγάζει η μητρική απ'ευθειας ή το έχεις βάλει σε κάποια άλλη;

Με το ms desktop elite που έχω τώρα παίζει μια χαρά αλλά με το MX3100 που είχα πριν είχα προβλήματα κάπου κάπου με τα πλήκτρα όπως ανάφερα και ποιο πάνω!

Δημοσ.

Στο δικο μου αντιμετωπισα καποια προβληματακια με τις πισω... και μπηκε λοιπον σε μια πλαινη εξοδο USB του κουτιου. Παιζει βεβαια φαση να μην εφταιγε το κουτι, αλλα το οτι ηταν κολλητα, αναμεσα σε 2 wifi κεραιες... Βεβαια εχει σημασια γενικα που θα ειναι το tower σε σχεση με τα περιφερειακα... αλλα δεν νομιζω πως αποτελει προβλημα. Σε καθε περιπτωση ειναι οτι καλυτερο εχω δοκιμασει ποτε σε ασυρματες υλοποιησεις... και παντα μιλαω απο αποψη ασυρματης συνδεσης.

Ααααα συμπληρωματικα στο review να αναφερω, πως το keyboard απο οτι διαπιστωσα σημερα ειναι waterproof!!! Γυρνωντας το απο την κατω μερια... προσεξα πολλαπλες τρυπες.... κανα 10αρια.... τρυπες απαγωγης νερου σε περιπτωση που γινει μαλατσια!!! Καλη φαση....

Επισης, εκανα και ενα μινι τεστ στην αντοχη πολλαπλων συνδεσεων στο BT μερος. Οποτε ειχα βαλει ενα το BT να στελνει ενα Mp3 αρκετα μεγαλο στο κινητο, και παραλληλα εγραφα, κουνουσα το mouse κλπ κλπ... δεν παρατηρηθηκε κανενα φαινομενο δυσλειτουργιας (αν και περιμενα κατι για να πω την αληθεια...)

Δημοσ.
Ααααα συμπληρωματικα στο review να αναφερω' date=' πως το keyboard απο οτι διαπιστωσα σημερα ειναι waterproof!!! Γυρνωντας το απο την κατω μερια... προσεξα πολλαπλες τρυπες.... κανα 10αρια.... τρυπες απαγωγης νερου σε περιπτωση που γινει μαλατσια!!! Καλη φαση....

Επισης, εκανα και ενα μινι τεστ στην αντοχη πολλαπλων συνδεσεων στο BT μερος. Οποτε ειχα βαλει ενα το BT να στελνει ενα Mp3 αρκετα μεγαλο στο κινητο, και παραλληλα εγραφα, κουνουσα το mouse κλπ κλπ... δεν παρατηρηθηκε κανενα φαινομενο δυσλειτουργιας (αν και περιμενα κατι για να πω την αληθεια...)[/quote']

Mπορείς σε παρακαλώ να κάνεις ΚΑΙ ένα waterproof test????? :twisted:

Θα με ενδιέφερε πολύ.............:mrgreen:

Just kidding...:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...