Προς το περιεχόμενο

Centrino Dual Core ή Turion 64??

papadakn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή μέχρι τις 10 Μάρτη θα πρέπει να έχω αγοράσει έναν φορητό λόγω της αναχώρησης μου για το εξωτερικό είμαι στο εξής δίλλημα: Intel dual core ή AMD Turion 64? Το ξέρω ότι ο Intel είναι πιο γρήγορος και πιο μοντέρνος επεξργαστής αλλά κολλάω στα 32bit. Η AMD έχει ανακοινώσει πότε και αν θα βγάλει 64bit dual core mobile επεξεργαστή?

Θέλω τις γνώμες σας.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ma giati kollas sta 32-bit?Ta 64-bit exoun dromo...oute kan episimi ekdosi ton windows den exei bgei...mi milisoume gia ipostiri3i etareion... an to mono poy kollas einai ayto ki oxi ta problimata poy exoun paroysiasi ta core duo tis intel tote ego sou proteino na agoraseis sistima centrino duo...

Δημοσ.

Σε 10 μήνες υποτίθεται πως κυκλοφορούν τα Vista. Πιστεύω πως απο εκεί και μετά το βάρος θα πέσει στα 64bit.

Αλήθεια, τι προβλήματα έχουν βγάλει τα core duo??

Δημοσ.

H AMD θα βγάλει dual core Turion με υποστήριξη DDR2, dual channel και φυσικά 64 bit. Το πότε ακριβώς δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά πιθανώς μέσα στην άνοιξη.

Για τους duo θα σου έλεγα να μη βιαστείς, διότι πέραν των γνωστών 34 bugs που ανακοινώθηκαν, υπάρχει και το αρκετά πιο σημαντικό bug της τεράστιας κατανάλωσης μπαταρίας όταν υπάρχει συνδεδεμένη συσκευή USB. Βλέπε http://www.tomshardware.com για περισσότερες πληροφορίες. Ούτως ή άλλως, όταν βγαίνει κάτι καινούργιο, συχνά πάσχει και από παιδικές ασθένειες.

Το θέμα των 64 bits και πάλι δεν είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό προς το παρόν και σίγουρα δεν θα γίνει ξαφνικά κάποιο μπαμ και όλοι θα γυρίσουν στα 64 bits (μόνο την τεράστια εγκατεστημένη 32bit βάση να υπολογίσεις, φτάνει). Υπάρχουν μεν κάποιες εφαρμογές που εκμεταλλεύονται και τα 64 bits, αλλά δεν νομίζω ότι θα σε καίει και τόσο.

Δημοσ.

to problhma me ta laptop den einai toso h cpu oso to chip yposthrhkshs.des ti chipset forane auta pou 8es kai sugrineta sumfona me auto.se genikes grames tespa me to 915 stous foritos h intel einai ligo pio mpros.

Δημοσ.
Το θέμα των 64 bits και πάλι δεν είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό προς το παρόν και σίγουρα δεν θα γίνει ξαφνικά κάποιο μπαμ και όλοι θα γυρίσουν στα 64 bits (μόνο την τεράστια εγκατεστημένη 32bit βάση να υπολογίσεις, φτάνει). Υπάρχουν μεν κάποιες εφαρμογές που εκμεταλλεύονται και τα 64 bits, αλλά δεν νομίζω ότι θα σε καίει και τόσο.

Otan bghkan ta NT oloi pisteuan oti tha apotuxoun logo auths ths diaforopoihshs tous gia to susthma. Meta me ta XP oloi fonazan oti tha apotuxoun logo ths eleipshs drivers... Opote mallon kati lathos kaneis. H allagh htan polu grhgorh kai amesh. Osoi den ebriskan drivers allazan hardware polles fores.

Δημοσ.

Μην ξεχνάς όμως ότι η μαζική υιοθέτηση των XP δεν ήταν τόσο άμεση, κυρίως λόγω της έλλειψης drivers. Επίσης, τα xp δεν απαίτησαν σημαντικές αλλαγές υλικού. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, μιλάμε για μία συντριπτική πλειοψηφία centrino laptops. Δεν είναι τόσο απλό να τα παρατήσεις, όσο το να κόψεις υποστήριξη για μία καρτούλα γραφικών, π.χ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...