Προς το περιεχόμενο

Replace ενός χαρακτήρα μ έναν άλλο στην VB8

Finn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφου μετά απο διάβασμα ενός αρχείου txt μεταφέρουμε σ έναν πίνακα a(x,y) τα στοιχεία που θέλουμε υπάρχει ένα πρόβλημα.Τα νούμερα είναι σε δεκαδική μορφή αλλα το διαχωριστικό στο text είναι τελεία κι όχι κόμμα με αποτέλεσμα αργότερα σε μια άλλη λειτουργία του προγράμματος να εκλαμβάνονται τα νούμερα ως ακέραια και επι 10 εις την 6. Οπότε θέλω να αλλάξω την τελεία με κόμμα ωστε να γίνει χρήση των σωστών αριθμών.

Δοκίμασα να παίξω με τoν παρακάτω κώδικα αλλα χωρίς αποτέλεσμα

If VB.Left(inputdata, 3) = "."

vbleft(replace(inputdata,3) = ","

Καμιά ιδέα?

Δημοσ.

Δοκίμασε αυτή την συνάρτηση που σου έγραψα. Την δοκίμασα και λειτουργεί σε vb6 όμως. Σε vb8 δεν μπορώ να δοκιμάσω αυτό που έκανες γιατί το μηχάνημα που έχω τώρα δεν την "σηκώνει" (Pentium II). Δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις τα παρακάτω. Αν Α = xxx.xx καλώντας B=Test(A) έχουμε Β=xxx,xx

>
Function Test(InputData)
   Dim DataLength
   Dim Check

DataLength = Len(InputData)
   Test = ""
   For i = 1 To DataLength
       Check = Mid(InputData, i, 1)
       If Check = "." Then
           Test = Test + ","
       Else
           Test = Test + Check
       End If
   Next i
End Function

Change (.) to (,).zip

Δημοσ.

thanks θα το δοκιμάσω!

Απλά η διαφορα στον κωδικά μου είναι οτι ήδη βάζω απο πριν τα δεδομένα μου σε πίνακες της μορφής a(1000,1000) και μετα τους μεταφέρω σε datagrid

Δημοσ.
thanks θα το δοκιμάσω!

Απλά η διαφορα στον κωδικά μου είναι οτι ήδη βάζω απο πριν τα δεδομένα μου σε πίνακες της μορφής a(1000' date='1000) και μετα τους μεταφέρω σε datagrid[/quote']

NumberFormatInfo

Αν εγραφες και κωδικα, θα ηταν πιο ευκολο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...