Finn Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Αφου μετά απο διάβασμα ενός αρχείου txt μεταφέρουμε σ έναν πίνακα a(x,y) τα στοιχεία που θέλουμε υπάρχει ένα πρόβλημα.Τα νούμερα είναι σε δεκαδική μορφή αλλα το διαχωριστικό στο text είναι τελεία κι όχι κόμμα με αποτέλεσμα αργότερα σε μια άλλη λειτουργία του προγράμματος να εκλαμβάνονται τα νούμερα ως ακέραια και επι 10 εις την 6. Οπότε θέλω να αλλάξω την τελεία με κόμμα ωστε να γίνει χρήση των σωστών αριθμών. Δοκίμασα να παίξω με τoν παρακάτω κώδικα αλλα χωρίς αποτέλεσμα If VB.Left(inputdata, 3) = "." vbleft(replace(inputdata,3) = "," Καμιά ιδέα?
firewalker Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Δοκίμασε αυτή την συνάρτηση που σου έγραψα. Την δοκίμασα και λειτουργεί σε vb6 όμως. Σε vb8 δεν μπορώ να δοκιμάσω αυτό που έκανες γιατί το μηχάνημα που έχω τώρα δεν την "σηκώνει" (Pentium II). Δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις τα παρακάτω. Αν Α = xxx.xx καλώντας B=Test(A) έχουμε Β=xxx,xx > Function Test(InputData) Dim DataLength Dim Check DataLength = Len(InputData) Test = "" For i = 1 To DataLength Check = Mid(InputData, i, 1) If Check = "." Then Test = Test + "," Else Test = Test + Check End If Next i End Function Change (.) to (,).zip
Finn Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 thanks θα το δοκιμάσω! Απλά η διαφορα στον κωδικά μου είναι οτι ήδη βάζω απο πριν τα δεδομένα μου σε πίνακες της μορφής a(1000,1000) και μετα τους μεταφέρω σε datagrid
bandito Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 thanks θα το δοκιμάσω!Απλά η διαφορα στον κωδικά μου είναι οτι ήδη βάζω απο πριν τα δεδομένα μου σε πίνακες της μορφής a(1000' date='1000) και μετα τους μεταφέρω σε datagrid[/quote'] NumberFormatInfo Αν εγραφες και κωδικα, θα ηταν πιο ευκολο...
RagismenoBaloni Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δοκίμασε την συνάρτηση Replace() της VB. Στη VB6 λειτουργει. Δεν νομιζω να την αφαιρεσαν απο την VB8.
Finn Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Τελικα έγινε αλλιώς η δουλειά. If Mid(a(i,2),1)="." then Mid(a(i,2),1)="," και δούλεψε μια χαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.