getty Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Καλημέρα, Λοιπόν στο θέμα, έφερα το σύστημα μου ακριβώς εκεί που ήθελα τώρα όπως είναι λογικό θέλω να κρατήσω ένα image του σκληρού μου (ή έστω του unix λειτουργικού μου) σε dvds. Υπάρχει κανένα open source πρόγραμμα που να δουλεύει καλά για αυτή τη δουλειά και αν ναι ποιό μου προτείνετε?
-1337worx-dll Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 koita mporeis kalista me ena boot cd pou na exei mesa ghostin tools esto ki an afta den ine open source na to kratiseis *Moderated* by apoikos Spyros
apoikos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Yπάρχει κανένα open source πρόγραμμα που να δουλεύει καλά για αυτή τη δουλειά και αν ναι ποιό μου προτείνετε? Αντίστοιχο του ghost είναι το Partition Image. Αρκετά καλό προγραμματάκι, υποστηρίζει και αποθήκευση και ανάκτηση του image σε κάποιον server (αν και σε μία περίπτωση δε μου έχει δουλέψει σωστά). Επίσης είναι τμήμα του System Rescue CD, το οποίο είναι ένα bootable CD με διάφορα καλούδια. Μπορείς να πάρεις το image και μετά να το κάψεις μαζί με το SysrescCD σε ένα bootable DVD, οπότε να μπορείς να κάνεις boot και restore από το ίδιο DVD όποτε θελήσεις. @[l33tworx]dll: Για όλα υπάρχει «ανοιχτός» τρόπος ;-) Αλλά πάνω απ' όλα προσέχουμε αυτά που γράφουμε να μην αντιβαίνουν στους κανόνες του φόρουμ ;-)
getty Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Ευχαριστώ παιδιά, αποίκος θα το δοκιμάσω φαίνεται ελπιδοφόρο. Χαρούμενο ΣΚ!
xaxa1982 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Ρε παιδιά,εγώ είχα δοκιμάσει να κάνω image το format Ext3 σε Linux Mandriva με το Acronis True Image και όταν επανέφερα το σύστημα,μου έβγαλε kernel panic.Δεν υπάρχει αξιόπιστη λύση για image σε Linux ή εγώ έπεσα στην περίπτωση?
getty Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Ρε παιδιά,εγώ είχα δοκιμάσει να κάνω image το format Ext3 σε Linux Mandriva με το Acronis True Image και όταν επανέφερα το σύστημα,μου έβγαλε kernel panic.Δεν υπάρχει αξιόπιστη λύση για image σε Linux ή εγώ έπεσα στην περίπτωση? Το acronis είναι προβληματικό γενικά, τουλάχιστον αυτό λέει η δική μου εμπειρία πριν καιρό. Την πρώτη φορά που το δοκίμασα μου διέλυσε το σύστημα με bsod μετά το boot και τη δεύτερη απλά αδυνατούσε να κάνει image. Μου φαίνεται ότι είναι αρκετά τι θα σου κάτσει στο σύστημα σου γιατί σε άλλους δουλεύει και σε άλλους όχι.
mandos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2006 psaxte sto google gia to ghost4unix (opos to grafo, me 4) pezei, einai kalo, me oraio compression alla kanei save ta images se ftp, ego to doulepsa se local lan den xero an exei vgei new version
typicaluser Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Poly apla 1. man dd 2. man tar 3. man split Elpizw na voithisa!
apoikos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Poly apla 1. man dd 2. man tar 3. man split Elpizw na voithisa! Το dd έχει 2 μειονεκτήματα: 1ον αντιγράφει όλα τα blocks του partition, ακόμα και αυτά που είναι "ελεύθερα", δηλαδή non-allocated. 2ον, για να επαναφέρεις το image πρέπει το partition να είναι ακριβώς ίδιο. Επίσης μάλλον στο 2 εννοούσες man gzip ;-)
getty Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Poly apla 1. man dd 2. man tar 3. man split Elpizw na voithisa! Αν έχεις δυο λειτουργικά (windows+linux) σε 1 σκληρό (2 partitions) και χαλάσουν για κάποιο λόγο τα partitions, η λύση dd+tar+split σε dvds θα παίξει με ένα linux live cd για να φέρεις το σύστημα στην προήγουμενη κατάσταση του?
apoikos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Αν έχεις δυο λειτουργικά (windows+linux) σε 1 σκληρό (2 partitions) και χαλάσουν για κάποιο λόγο τα partitions, η λύση dd+tar+split σε dvds θα παίξει με ένα linux live cd για να φέρεις το σύστημα στην προήγουμενη κατάσταση του? Ναι, θα παίξει, αφού φτιάξεις ένα partition με ίδια blocks με το προηγούμενο. Μια άλλη λύση είναι να κάνεις απλά ένα tarball, διατηρώντας τα permissions, όλου του συστήματος, οπότε μετά φτιάχνεις ένα νέο partition, οποιούδήποτε μεγέθους, δημιουργείς ένα filesystem και "ξεζιπάρεις" το λειτουργικό σε αυτό ;-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.