piroedros Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Καλησπέρα. Ήρθαν 2 νέα PC vero στο μαγαζί μου. Ακριβώς τα ίδια. P4 3.0ghz 775, MSI Neo2 V 848 , 512 ram , 160sata , nec dvd. Τα pc έχουν τροφοδοτικά Herolchi 385 WindMill . Ανοίγω το διακόπτη On και πριν δείξει την δεύτερη οθόνη, το ρεύμα διακόπτεται. Αυτό γίνεται και στα 2. Έβαλα ένα άλλο Herolchi 385 silent 385 και εκεί με την πρώτη φορά σβήνει, ενώ με την αμέσως επόμενη ξεκινάει και bootarei χωρίς να γίνει διακοπή ρεύματος. Έκανα μια απόπειρα και έβαλα ένα 350 PowerMAx , και δουλεύει μια χαρούλα.... Είναι να τρελένεσαι.....Έχετε καμιά ιδέα??? Ευχαριστώ θερμά, Piroedros
piroedros Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Τι κάρτα γραφικών έχουν? FX5500 AGP
spirosta Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Δεν φταίει το τροφοδοτικό μάλλον αλλά πιθανό κάτι να είναι από μητρική. Πολλές μητρικές δεν αφήνουν να ανοίξει το σύστημα για παράδειγμα αν δεν έχεις συνδέσει το Cpufan. Άλλες και άλλα τροφοδοτικά έχουν πρόβλημα με τις γειώσεις. Αν κάποια βίδα της δεν έχει πιάσει καλά μπορεί να κάνει πρόβλημα. Είναι μπέρδεμα αλλά αφού βάζεις και άλλο τροφοδοτικό και ψιλοκάνει τα ίδια αλλού είναι το πρόβλημα. Αλήθεια το τροφοδοτικά αυτά δεν έχουν εξωτερική γείωση έτσι?
piroedros Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Μητρική ολοκαίνουρια, το ίδιο φαινόμενο σε 2 ολόιδια μηχανήματα... Δεν ειναι παράξενο ότι με απλά 350 τροφοδοτικά, όλα δουλεύουν κανονικά και με την πρώτη?
spirosta Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Με προβληματίζει τώρα αλλά είναι και τα δύο μηχανήματα άρα κάπου βρωμάει η υπόθεση. Αφού δουλεύει με άλλο άσχετο τροφοδοτικό πάμε αλλού. Τα τροφοδοτικά τα δύο δεν πρέπει να έχουν πρόβλημα αφού λες ότι χρησιμοποίησες και τρίτο και ψιλοέκανε τα ίδια. Άρα είναι πρόβλημα παροχής. Που σημαίνει ότι: 1)Ελέγχεις το ρεύμα που βγάζουν οι πρίζες που τα συνδέεις και αν αυτό είναι σταθερό και καθαρό (Θα μου πεις τι μου λες τώρα...) Ξεκίνα με ένα απλό πολύμετρο να δεις αν βγάζει από 115-130V που είναι τα φυσιολογικά. 2)ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ να ελένξεις την γείωση του σπιτιού. Πολλά καινούργια τροφοδοτικά αν δεν παίρνουν καλό ρεύμα ή δεν έχουν καλή γείωση δεν ανοίγουν για την αποφυγή ζημιών είτε από βραχυκύκλωμα είτε από διαρροή είτε από απλό στατικό ηλεκτρισμό. Αυτά πρέπει να ελεγχθούν και τέτοια προβλήματα κατά 80% προέρχονται από γείωση. Για αυτό ελέγχεις καλά τις πρίζες και φροντίζεις το κτίριο να τηρεί τις βασικές προδιαγραφές γειώσεων. Αυτό μπορεί να σώσει και τη δικιά σου ζωή. Καλά είναι να βρεις ένα UPS line-interactive και να δεις αν θα δουλέψει με αυτό. Αν ναι σίγουρα είναι πρόβλημα παροχής. Η επίσης βρες κανέναν ΚΑΛΟ και ΠΟΙΟΤΙΚΟ σταθεροποιητή με φίλτρα αφαίρεσης θορύβων να δεις και έτσι. Α. και καλή τύχη. Και πες μας και νεότερα να βλέπουμε τι φταίει.
piroedros Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Καλησπέρα και πάλι.. Μερικές διευκρινίσεις.. 1) Έχω κατάστημα Η.Υ και έχω για βασικό προμηθευτή την εταιρεία ΟΚΤΑΒΙΤ 2) Τα μηχανήματα που αναφέρω είναι για πελάτες μου , και μπορώ να πω ότι στα 10 + μηχανήματα που έχω πάρει από το Σεπτέμβρη μέχρι και σήμερα, είτε έτοιμα , είτε φτιαχτά, δεν αντιμετώπισα το παραμικρό. 3) Σκέφτηκα στην αρχή , ότι ίσως να μην έφτανε το ρεύμα από το τροφοδοτικό (385 φυσικά είναι αρκετό για ένα π4 3.0 , 160σατα, DVD NEC, και 512 ram, fx500 agp) 4) Έκανα δοκιμή με το δεύτερο ίδιο τροφοδοτικό από το δεύτερο (προβληματικό νέο μηχάνημα ) και πάλι έγινε το ίδιο. 5) Δοκίμασα ένα 385 silent της Herolchi , και εκεί έγινε το κουφό... με το πρώτο άνοιγμα συνέβηκε ακριβώς το ίδιο φαινόμενο.. μετο πάτημα όμως για δεύτερη φορά μετά από 5 sec το μηχάνημα δούλεψε κανονικά χωρίς να πέσει το ρεύμα... 6) Τελευταία δοκιμή έγινε με ένα απλό τροφοδοτικό 350 , το οποίο και δεν παρουσίασε κανένα παρόμοιο φαινόμενο. Πήρε μπρος με την πρώτη χωρίς να διακοπεί το ρεύμα.. 7) Οι παραπάνω δοκιμές , έγιναν στην ίδια μπρίζα ρεύματος. Piroedros
spirosta Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Ναι αλλά και πάλι δεν αλλάζουν αυτά που λέω. 1)Έχεις ξαναχρησιμοποιήσει τα ίδια τροφοδοτικά σε άλλα μηχανήματα παλαιότερα? 2)Τα δοκίμασες τα τροφοδοτικά σε άλλα διαφορετικά από αυτά τα δύο που έχεις συστήματα να δεις αν κάνουν τα ίδια? 3)Μπορεί να έπεσες και σε προβληματική παρτίδα όλα είναι πιθανά.
polaki Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Αφου η εταιρία στα προμήθευσε απ'οτι κατάλαβα έτοιμα, έχουν την ευθύνη να τα κάνουν να παίζουν απτην αρχή, χωρίς 5 πατήματα του power κλπ. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δοκιμάσεις με ένα UPS να δεις ότι όντως ΔΕΝ φταίει η παροχή σου (στην οποία περίπτωση δεν φταίει η Οκταbit και ουτε μπορούσαν να το ελέγξουν) και ή τα δίνεις ενημερώνοντας τον πελάτη ότι χρειάζεται καλη παροχή (σπρώξτον στο να πάρει ενα UPS, καλό θα του κάνεις έτσι κ αλλιως) ή δοκιμάζεις άλλο ποιοτικό PSU & βγάζεις έξω τα Herolchi. Nομίζω ότι οποιαδήποτε άλλη κίνηση και προσπάθεια να τα κάνεις να λειτουργήσουν πιο πολύ θα σε ταλαιπωρήσει παρά θα σου λύσει το πρόβλημα..
tolis86 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 ta heroichi einai poli poiotika file polaki......kai milaw epidi exw kai einai teleio...statherotates taseis....ayksomiwseis tou 1-2% mono...kai effeciency panw apo 75%....kai mono 75euro....(to diko mou sta 420 watt)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.