Προς το περιεχόμενο

Λίστα με χρήσιμα προγράμματα για Mac OS X

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 410
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έχει κανείς να μου προτείνει κάποιο πρόγραμμα που να ανοίγει τα midi αρχεία ήχου σε ξεχωριστά tracks? Αν μπορεί να ανοίγει και Guitar Pro αρχεία, ακόμα καλύτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει ήδη να υπάρχουν χωριστά MIDI Tracks μέσα στο αρχείο, αλλιώς το πρόγραμμα δεν μπορεί να κάνει πολλά. Σκέψου τα MIDI αρχεία σαν αρχεία κειμένου. Αν όλα εκεί μέσα είναι ανακατεμένα, δεν έχει σημασία με τι πρόγραμμα τα ανοίγεις.

Δυστυχώς, πολλά MIDI αρχεία που κυκλοφορούν είναι "ασουλούπωτα". Εσύ ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς; Τι θέλεις να κάνεις; Να δεις παρτιτούρα; Ή να κάνεις mute κάποια όργανα;

Τα επαγγελματικά προγράμματα που διαχειρίζονται MIDI είναι Sibelius, Finale (προγράμματα παρτιτούρας) και Logic, Cubase (προγράμματα ηχογραφήσεων, που υποστηρίζουν και παρτιτούρες), αλλά είναι όλα βαριά προγράμματα, γι' αυτό ρωτάω πόσο πολύπλοκη δουλειά θέλεις να κάνεις.

Δοκίμασε αν θέλεις το MuseScore που είναι δωρεάν (open source) και θα το βρεις εύκολα και δες αν σου κάνει. Είναι πρόγραμμα παρτιτούρας.

Πρέπει ήδη να υπάρχουν χωριστά MIDI Tracks μέσα στο αρχείο, αλλιώς το πρόγραμμα δεν μπορεί να κάνει πολλά. Σκέψου τα MIDI αρχεία σαν αρχεία κειμένου. Αν όλα εκεί μέσα είναι ανακατεμένα, δεν έχει σημασία με τι πρόγραμμα τα ανοίγεις.

Δυστυχώς, πολλά MIDI αρχεία που κυκλοφορούν είναι "ασουλούπωτα". Εσύ ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς; Τι θέλεις να κάνεις; Να δεις παρτιτούρα; Ή να κάνεις mute κάποια όργανα;

Τα επαγγελματικά προγράμματα που διαχειρίζονται MIDI είναι Sibelius, Finale (προγράμματα παρτιτούρας) και Logic, Cubase (προγράμματα ηχογραφήσεων, που υποστηρίζουν και παρτιτούρες), αλλά είναι όλα βαριά προγράμματα, γι' αυτό ρωτάω πόσο πολύπλοκη δουλειά θέλεις να κάνεις.

Δοκίμασε αν θέλεις το MuseScore που είναι δωρεάν (open source) και θα το βρεις εύκολα και δες αν σου κάνει. Είναι πρόγραμμα παρτιτούρας.

Όχι, δεν θέλω κάτι επαγγελματικό (και εμπορικό), έναν απλό midi editor θέλω, ή έστω τουλάχιστον να μπορώ να κάνω mute τα tracks του midi file (τα περισσότερα που έχω έχουν ξεχωριστά tracks, ένα για κάθε όργανο).

Δεν τα έχω ψάξει τα απλά και δωρεάν. Αλλά αφού όπως λες τα περισσότερα που έχεις, ΕΧΟΥΝ ξεχωριστά tracks, γιατί ψάχνεις παραπέρα; Απλά για κάτι καλύτερο;

Δεν τα έχω ψάξει τα απλά και δωρεάν. Αλλά αφού όπως λες τα περισσότερα που έχεις, ΕΧΟΥΝ ξεχωριστά tracks, γιατί ψάχνεις παραπέρα; Απλά για κάτι καλύτερο;

Ξέρω ότι έχουν επειδή τα άνοιγα σε Windows παλιά. Ψάχνω software να τα ανοίγω και σε Mac.

Τώρα κατάλαβα ότι τα αρχεία σου είναι αυτά που έχουν ξεχωριστά tracks. Νόμιζα είχες ήδη υπόψιν σου κάποιο πρόγραμμα.

Δοκίμασε το MuseScore. Τζάμπα είναι. Κάνε μια δοκιμή.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Υπενθυμίζω πως το παρόν θέμα είναι για ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ προγράμματα που θεωρούμε χρήσιμα.

Αν έχετε ερωτήσεις και απορίες, μπορείτε τις κάνετε σε κάποιο άλλο σχετικό θέμα ή να ανοίξετε νέο.

. . . . . . . .

κυκλοφόρησε η αναμενόμενη εφαρμογή που έλειπε απο τα Mac μας και λέγετε Mac BlurayRipper.

το δοκιμασα και δουλευει μια χαρα.η συσκευη που χρησιμοποιησα ηταν ενα LG BE08LU20 EXTERNAL BLU-RAY RECORDER

πολύ ωραίο thread, θα ήθελα όμως και γω να προσθέσω μερικά που χρησιμοποιώ.

Perian open source QuickTime component that adds native support for many popular video formats.

Alarm Clock 2.4.5 ξυπνητήρι

AppCleaner ο κλασσικός unistaller

AppFresh βρίσκει updates για όλα τα apps που υπάρχουν στο mac σας κ όχι μόνο

DockX αλλάζει το φόντο του dock

Tooble το πιο εύκολο app για κατεβάσμα video από το youtube

KisMAC από τους καλύτερους stumbler/scanner που κυκλοφορούν

Switch Sound converter

VMware το καλύτερο πρόγραμμα για διπλό λογισμικό σε mac

συνεχίζεται....

• 1 μήνα μετά...

BetterTouchTool

κατι σαν το MagicPrefs μονο που ειναι και για το trackpad των macbook και δεν ειναι μονο

global αλλα υπαρχουν και επιλογες για καθε προγραμμα ξεχωριστα...!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...