Προς το περιεχόμενο

Ti xazomara einai afta ta torrents???

oldnew

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το αρχείο δεν υπάρχει στον server' date=' αλλά μόνο στους χρήστες. Η δουλειά του server (tracker πιό σωστά) είναι να συντονίζει την ανταλλαγή των κομματιών του αρχείου μεταξύ των χρηστών.

Και είναι όντως πολύ γρήγορη μέθοδος ανταλλαγής αρχείων, αρκεί να υπάρχει μιά ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και οι χρήστες να μην βάζουν περιορισμούς στο upload τους.[/quote']

Ligo parapano anelysa oti moy vgazei monima 1 seed (sxedon kamia fora emfanizetai kai 1 deytero to opoio einai paara poli argo kai fantazomai oti einai enas akoma aplos xrhsths san kai emena)

Exo thn entiposh oti aftos o ena seed pou moy vgazei sthn oysia einai o idios o server , gi afto kai moy vgazei taxythtes 35k me adsl 384.. Pali omos mporei na eimai kai telios lathos, apla ekei pige to mialo moy

Δημοσ.

Πράγματι ο server(tracker) δεν seedarei αρχεία. Το αρχείο το κατεβάζεις από χρήστη και ανάλογα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για να κατεβάζεις torrents μπορείς να δεις την ip/host του, την χώρα του, το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί κ.τ.λ. Και καλύτερα είναι να χρησιμοποιείς κανονικούς tracker που λειτουργούν για αρκετό καιρό. Σε μερικούς από αυτούς (πάντα για site με registration μιλάμε, ξέχνα τα public) σου δίνεται η δυνατότητα να ζητήσεις reseed από τα άτομα εάν έχεις καλό ratio (εάν έχεις ανεβάσει αρκετά GB).

Δημοσ.

Εγώ όσα έχω κατεβάσει ως τώρα από public, δεν είχαν πρόβλημα. Πάντως αν δω ότι υπάρχουν μόνο 1-2 που έχουν το αρχείο ούτε καν το σκέφτομαι να ξεκινήσω το κατέβασμα. Έχω ακολουθήσει και τις βασικές συμβουλές που υπάρχουν στο παρακάτω, και μια χαρά πάει...

http://azureus.aelitis.com/wiki/index.php/Main_Page

Δημοσ.
Den katevazi tipota. seeds 0 (0) , kai Peers 0 (1) grafei.. Apo mia anazhths sto forum pou ekana ,an katalava kala , den yparxei kaneis pou na exei afta ta komatia toy arxeioy pou mou leipoun akoma?
Ligo parapano anelysa oti moy vgazei monima 1 seed (sxedon kamia fora emfanizetai kai 1 deytero to opoio einai paara poli argo kai fantazomai oti einai enas akoma aplos xrhsths san kai emena)
Τελικά τι από τα δύο ισχύει; :roll:
Δημοσ.

συμπληρωματικα στα λεχθεντα:

1. αν κατεβαζεις απο public tracker:

Πρεπει να υπαρχουν πολλοι seeders πανω απο 20 η και 30 και αυτο δεν σημαινει οτι θα το παρεις το αρχειο.

2. αν κατεβαζεις απο private tracker:

Εστω και ενας να κανει seeding θα το παρεις καποια στιγμη το αρχειο σου. Μπορεις να του στειλεις μυνημα να σου κανει seeding και συνηθως το κανει.

Το ιντερνετ ειναι μια αμοιβαια κοινοτητα που χρειαζεται συνεννοηση μεταξυ μας και αυτο ειναι το σημαντικοτερο απο ολα.

Απο κει και περα ο καθενας οπως νομιζει πραττει.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Το ιντερνετ ειναι μια αμοιβαια κοινοτητα που χρειαζεται συνεννοηση μεταξυ μας και αυτο ειναι το σημαντικοτερο απο ολα.

Απο κει και περα ο καθενας οπως νομιζει πραττει.

Ακριβώς.

Σε όποιον δεν αρέσει το bittorrent πρωτόκολλο, ας μην κατεβάζει!

Δημοσ.

Καταθέτω κι εγώ μία ιστορία τρέλας, η οποία εκτιμώ ότι θα μπορούσε να ειπωθεί από οποιονδήποτε χρήστη torrents...

Πριν από κανένα 6μηνο είχα εντοπίσει 1 δίσκο της 10ετίας του '80 από τον οποίο με ενδιέφερε 1 καθόλου ακουσμένο τραγούδι. Τον δίσκο τον seedαραν 4 χρήστες. Ξεκίνησα να τον κατεβάσω ολόκληρο με το BitComet (...και όχι μόνο το συγκεκριμένο τραγούδι...) την Παρασκευή - την Δευτέρα όλα τα κομμάτια είχαν κατέβει εκτός από αυτό που ήθελα που είχε κατέβει στο 40% (μιλάμε για αρχείο 3 ΜΒ!). Μετά από 1 βδομάδα (...και αρκετά μεγάλα + επιτυχημένα downloads...) ξαναέψαξα και βρήκα το ίδιο κομμάτι από άλλους 2 από τους οποίους μετά από 10 μέρες δεν είχε κατέβει τίποτα (0%). Τελικά, μετά από 1 σχεδόν μήνα ολοκληρώθηκε το αρχικό download, με το οποίο δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με τη λογική που αναφέρθηκε παραπάνω.

Συμπληρώνω μόνο ότι τα torrents χρειάζονται και υπομονή - είναι πιθανό να μην είναι το καλύτερο άν θέλεις κάτι *άμεσα*, αλλά πιστεύω ότι είναι πιο σίγουρη μέθοδος να αποκτήσεις κάτι που θέλεις πολύ αλλά χωρίς βιασύνη.

Δημοσ.
Ακριβώς.

Σε όποιον δεν αρέσει το bittorrent πρωτόκολλο' date=' ας μην κατεβάζει![/quote']

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

οκ εγω δεν το θετω ακριβως ετσι ξεκαθαρα, ομως ξερω οτι αυτοι που κατεβαζουν με τορρεντς (μεταξυ αυτων και εγω) εχω κατεβασει αρκετα σπουδαια πραγματα και σε χρονο απιστευτα γρηγορο. Παρομοιως και εγω εχω ανεβασει καποια αλλα, μερικα σπανια εως τελειως δυσευρετα για αυτους που τα κατεβαζαν....

Το τορρεντς το θεωρω σαν ενα απο τα καλυτερα προγραμματα που μπορουν καποιοι χρηστες να συνεννοηθουν μεταξυ τους για κατεβασμα αρχειων.

Για παραδειγμα ανεβαζα ενα τορρεντ και το πισι σπιτι ειχε κλαταρει.... καποιος χρηστης μου στελνει ενα μυνημα οτι δεν στελνω, οποτε και εγω αμεσα πηρα τηλεφωνο σπιτι και λεω, για τσεκαρετε το πισι... κανανε restart και seeding συνεχιστηκε στο καπακι.

Εν ολιγεις οτι βολευει το καθενα οπως το ξαναειπαμε, εγω δηλαδη που εχω κατεβασει δεκαδες ταινιες να βγω παραπονουμενος??

Αν κααααααααποια στιγμη βρεθει ενα νεο προγραμμα που να συγκεντρωνει τα παντα και ολα, εχει ταχυτητες 2-3 mbit και μπορουν απαντες να κατεβαζουν δωρεαν νομιζω οτι ολοι θα το προσκυνησουμε....

Απλα το καθετι θελει τροπο και οχι κολπο....

Δημοσ.
Τελικά τι από τα δύο ισχύει; :roll:

Lipon .. apla gia na soy figei h periergia , sto proto anaferomoyn otan stamatise na katevazei, eno sto deytero otan katevaze kanonika.

Telikos istera apo mia mera, os ekthavmatos ksekinise na katevazei kanonika , eftase mexri 97.5% kai ksanastamatise . Ekana force download , kai katevike olo mexri teloys kanonika.

Dena ksero diladi telika ti eftege kai eixe stamatisei. Panta me ena seed kai 0 h 1 peer.

Oson afora ta toytorial, xoris na meiono th shmasia toys , den einai panakeia, kai den symfono katholou me aftoys pou se kathe post petagontai kai fonazoyn <<Diavaste ta toutorial reeeeee!!!>>

Na mhn ksexname oti yparxei kai kosmos poy den kserei aglika gia na diavasei eksidikeymena toutorial- den milao gia ton eayto mou edo- opos kai kosmos poy den exei to xrono na diavasei ena soro selides, gia na vrei - an vrei- afto pou thelei -kai edo milao kai gia ton eayto moy-.

Diavasa kai ta toytorial telika tora pou vrika xrono, den egina sofoteros se tipota, oles oi rithmiseis htan entaksi, kai den vrika giati den doyleye gia arketes ores..

Telos na synxaro atoma opos o tornado, gia to metriopathes yfos toy.

Prosopika den exo na prostheso kati alo sto thema.

Na po pantos oti to topic to anoiksa me xioumoristikh diathesh, kai exontas ontos apla mia proth entyposh gia ta torent.

Pisteyo oti ontos einai kalh methodos telika , aplos na po oti opoios den exei empeiria, na mhn nomizei oti einai san ena aplo download, kai apo afth thn apopsh nomizo oti to topik htan xrhsimo mias kai pernei mia idea kapoios pou den kseri , gia to pos doyleysei to systhma kai ti provlimata tha synantisei.

Afta kai eyxaristo oloys osoys apantisan ,

Δημοσ.

Δε θεωρώ τον εαυτό μου τόσο νοητικά ανεπαρκή ώστε να μην αντιλαμβάνεται πως ένα thread με τον τίτλο "Ti xazomara einai afta ta torrents???" και με το ανάλογο πρώτο post (στο οποίο δε έλειπαν και smilies που να υποδηλώνουν "χιουμοριστική διάθεση"), ουσιαστικά δεν εκφράζει τίποτα περισσότερο από την πίκρα, αν όχι οργή, του δημιουργού του. Όσο κι αν το έψαξα και τώρα εκ των υστέρων, δε διέβλεψα καμία αίσθηση χιούμορ, αλλά αγανάκτησης γιατί ένα αρχείο δεν κατέβαινε με τίποτα.

Φαντάζομαι μέσα στους διάφορους οδηγούς και γνώμες που θα μπορούσες να είχες διαβάσει πριν ακόμα χρησιμοποιήσεις το Azureus, όλο και κάπου θα είχες πετύχει πως όταν δεν υπάρχουν seeders το αρχείο εκ των πραγμάτων δεν πρόκειται να το λάβεις, οπότε θα είχες πάρει ορισμένες προφυλάξεις προτού επιλέξεις να κατεβάσεις ένα τέτοιο μέγεθος...κι αυτό συνιστά σοφή κίνηση αν μη τι άλλο. Ουδείς άλλωστε σε έψεξε για τυχόν κακές ρυθμίσεις του προγράμματος, αλλά για άγνοια πάνω στον τρόπο λειτουργίας των torrents.

Μην διαστρεβλώνουμε λοιπόν τα πράγματα, επιδιώκοντας να παρουσιάσουμε κάποιους ως μη μετριοπαθείς...μάλλον περί μη επιπόλαιων στην κρίση τους μιλάμε και προνοητικούς.

Δημοσ.

Εντάξει φίλε oldnew! Άσε τους άλλους να διαβάζουν τα tutorials (μιας και δεν είναι πανάκεια και φαίνονται τα προγράμματα με τη πρώτη ματιά πως λειτουργούν). Εσύ απλά άμα έχεις απορίες μπορείς να τους ρωτάς κατόπιν να στις λύνουν!

Δημοσ.

Σαφώς...γι' αυτό κι όποιος αντιληφθεί "χιουμοριστική διάθεση" στο πρώτο post και κατορθώσει να την επεξηγήσει/περιγράψει επακριβώς κερδίζει δωρεάν video-tutorial χρήσης των torrents από τα χείλη της Τσέχας Playmate 2006.

Για να γίνει μάλιστα πιο αντιληπτό το μέγεθος του χιούμορ, σε ένα εκ των υστέρων post ο oldnew ομολογεί: "Entaksi to topic poy anoiksa htan kapos ypervoliko, kai egine en vrasmo psyxhs..".

Να με συμπαθάς, αλλά όταν με εμπαίζουν δεν αφήνω να πέσει τίποτα κάτω. Ειρωνίες δε χρειάζονται όταν τα ίδια τα γεγονότα και τα σαθρά επιχειρήματα μας εκθέτουν και μας ξεγυμνώνουν στην κρίση του καθενός.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...