Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2002 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2002 Μπορουμε σε ενα δισκο με partition να εγκαταστσουμε σε ενα partition ΜΟΝΟ το λειτουργικο και drivers και σε ενα αλλο ΟΛΑ τα υπολοιπα προγραμματα μας???
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2002 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2002 Οf course, my dear Watson! Υπάρχουν όμως μερικά προγράμματα (κυρίως system utilities αλλά όχι μόνο...) που πρέπει να εγκατασταθούν στο partition που βρίσκονται και τα Windows. Γι' αυτό προσεκτικό διάβασμα του readme.txt και του readme.1st πριν την εγκατάσταση. ʼλλα προγράμματα πάλι σου το λένε αυτό κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.<p>Στα υπόλοιπα προγράμματα, όταν πατήσεις setup και αφού επιλέξει το είδος εγκατάστασης κλπ. (complete, Minimal, Custom και αντίστοιχες επιλογές), σου βγάζουν το μήνυμα Setup will now copy the program files to the following directory, σου δίνει το προτεινόμενο directory κι εσύ μπορείς με πάτημα του Browse... να το αλλάξεις κατά βούληση.<p>Αλλά πες μου βρε Γιάννη, γιατί να το κάνεις αυτό;
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2002 Για να κανω ενα μικρο partition 2 GB να βαλω τα win και ολα τα αλλα (office antigrafika ,utilitiew κλπ σε αλλο partition οποτε αν κανω format να μην χρειαζεται να τα ξαναπερασω.Γινεται?Τι γραφεται υποχρεωτικα στο κυριο partition με τα win?
HdkiLLeR Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2002 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2002 Vasika to provlima einai oti kathe prog kata tin egatastasi toy grafei arketa files mesa ston katalogo twn win ta opoia kata koron einai gia to uninstall i einai dlls.Ean kaneis format tha xaseis ola auta ta files enw akoma tha xathoun kai oi egrafes stin registry opote kai na xanavaleis ta win pali tha xreiastei na xanakaneis install ta progs gia na perastoun oi egrafes tous stin reg...klp ---
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2002 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2002 Όπως είπε κι ο HdkiLLeR, κάποια προγράμματα βάζουν αρχεία .dll και .ocx στο partition των Windows και στον υποκατάλογο \System32\ ή στον υποκατάλογο \Program Files\Common Files\. Εξάλλου, τα περισσότερα 'σύγχρονα' προγράμματα κάνουν εγγραφές στο μητρώο των Windows (Registry), το οποίο βρίσκεται στο partition όπου βρίσκονται τα Windows.<p>Τώρα ποιά προγράμματα θέλουν oπωσδήποτε εγκατάσταση στο partition των Windows, δεν μπορώ να σου απαντήσω, το θέμα διαφέρει από πρόγραμμα σε πρόγραμμα. Νομίζω, πχ. ότι τα 'βαριά' system utilities (όπως το Norton SystemWorks) θα ήταν πιο ευτυχισμένα να γειτονεύουν με τα Windows. Το ίδιο ισχύει για κάποια παλιότερα παιχνίδια (βλ. Tomb Raider 1) που αναζητούν αρχεία του συστήματος στον δίσκο όπου είναι εγκατεστημένα. Αυτό πολλές φορές προέρχεται από το γεγονός ότι παλιότερα οι σκληροί δίσκοι που είχε ένας απλός χρήστης/gamer δεν ξεπερνούσαν τον ένα οπότε δεν ετίθετο θέμα να έχεις δύο σκληρούς, έναν για τα αρχεία συστήματος και έναν για όλες τις άλλες εφαρμογές.
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2002 Σας ευχαριστω και τους δυο .Καταλαβα....Δεν γινεται Δεν πειραζει .Η υπομονη μας να ειναι καλα
MY80- Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2002 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2002 Me akrivws tetoio setup eimai egw twra Alla progs douleyoune enw alla theloune reinstall...Vasika, mirc, winamp, mame, nero (an kai hmouna 90% sigouros oti de tha douleye) kai tetoia mikra programmata douleyoune, epishs arketa games (px UT) douleyoune ki auta mia xara. Twra gia ta office xlwmo to vlepw. Axizei padws to partition mias kai de xreiazetai pia na grafeis ta pada se cdr prin to format, apla ta exeis sto allo partition kai ta xanavriskeis meta to reinstal tou OS.
Janus Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2002 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2002 Μια χαρα setup γινονται κατα 99%, ακομα και τα M$ Apps.Εγω το εχω ετσι και δουλευει μια χαρα. Εχω το system partition με το λειτουργικο και οτι -αναγκαστικα- εχει γραφτει εκει και ολα τα αλλα στο D:. Ετσι εχω ενα μικρο σχετικα system partition το οποιο το παιρνω image με το PowerQuest DiskImage και αν καποιος driver,app μου σκισει το λειτουργικο ΔΕΝ ξανακανω setup τα παντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.