Προς το περιεχόμενο

To eMule μου σκοτώνει το σύστημα!

Gryzor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα άπαντες...

Νομίζω πολλοί έχουν αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό...

Κάθε που τρέχω το μουλάρι (σε ένα πισί με επεξεργαστή 2800+, 1GB RAM, WinXP SP2 και ένα laptop μικρότερο με 256MB μόλις) και περάσει κάποια ώρα, τα πάντα αρχίζουν και σέρνονται... και η εργασία είναι σχεδόν αδύνατη. Αν το κλείσω και το ξανατρέξω όλα είναι ok πάλι για κάποια ώρα, αλλά μετά πάλι απ'την αρχή!

Το μουλάρι αυτό-καθεαυτό δεν παίρνει πολλή ισχύ απ'ό,τι βλέπω, αλλά με κάποιο πρόγραμμα για process watching είδα τις DPCs (Deferred Procedure Calls) (?) να παίζουν τρελλά πάνω κάτω.

Έχω δοκιμάσει να αυξομειώσω τα ανοιχτά connections από τις επιλογές αλλά χωρίς αποτέλεσμα... καμμία ιδέα;

Ευχαριστώ

Gryzor

Δημοσ.

αρχικα θα πρεπει να ξηλωσεις το μουλαρι.....

ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ....ετσι απλα.

Τωρα αν εχεις ρουτερ με QOS (πχ us robotics) ισως καταφερεις να περιορισεις το e-mule.

Παντως επειδη ειχα παρομοιο προβλημα το σουταρα και ησυχασα....

Δημοσ.

Απόσο κατάλαβα από τον τίτλο "To eMule μου σκοτώνει το σύστημα!" και το post του Gryzor το πρόβλημα του δεν είναι στην σύνδεση αλλά στο λειτουργικό του. Δηλαδή όταν τρέχει το emule τα windows σέρνονται. Τελικά το πρόβλημα ποιο από τα 2 είναι? Εάν είναι ότι όταν τρέχεις το emule κολλάνε τα πάντα τότε δοκίμασε κάποια άλλη έκδοση του emule (μπορεί να είναι κανένα bug) ή κάποιο άλλο P2P πρόγραμμα.

Δημοσ.
ego me to zyxel den exo kanena problima!

half connections: 50

megistes sindeseis ktl ekeina ta 2 koutakia diladi exo 500 sto kathena

mia apo ta idia kai emena (me Linksys) kanena provlima...o moulos einai poly filikos sto periballon!!!!

(me ta idia connection me ton greeneye)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... αναρωτιέμαι τί επηρρεάζει όλα αυτά. Ο router στο πισι μου είναι ένας NetGear DG834Gv2 και δεν νομίζω ότι έχει QoS. Στο laptop έχω έναν Fritz wireless, κι εκεί πάλι δεν νομίζω...

Φίλε takis, όντως το πρόβλημα είναι ότι σέρνονται τα windows. Έχω δοκιμάσει διαφορετικές εκδόσεις (τώρα είμαι στην 0.47a) χωρίς αποτέλεσμα, σκέφτομαι κανένα άλλο mod αν και, απ'ό,τι καταλαβαίνω, αυτό το πρόβλημα έχει να κάνει με το πρωτόκολλο και τα βασικά και όχι με την υλοποίηση...

Φίλε Greeneye, τις συνδέσεις τις έχω ρίξει και πολύ χαμηλά (ποια 500!) πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Σχετικά με το QoS: το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά ακόμα και αν υπήρχε (στο κάτω-κάτω, μπορεί να γίνει σε επίπεδο λειτουργικού αν δεν το υποστηρίζει ο ρουτερ, όχι;), αυτό επηρρεάζει γενικότερα την απόδοση του μηχανήματος;; Απ'ό,τι καταλαβαίνω αυτό έχει μόνο να κάνει με την προτεραιότητα των πακέτων, άρα το πολύ-πολύ να έχω καλύτερο σερφάρισμα, αλλά η Οπερα θα συνεχίσει να σέρνεται σαν πρόγραμμα :D

Καλό Σ/Κ σε όλους!

Θ

Δημοσ.

Δουλεύω το μουλάρι πάνω από χρόνο...προσωπική άποψη No1 p2p. Απλά βρίσκεις αυτά που δεν βρίσκεις πουθενά,παρά μόνο σε torrent. (XP2003x64,datacenter,Videos, κ.π.α.) Αnyway.

Παίζει με dial-up pppoe και δεν έχει κολλήσει ποτέ. Βδομάδες και μήνες το pcάκι ανοικτό. Η μοναδική φορά που το το κομπιούτερ πάγωνε ήταν όταν είχα κάνει κάτι πειράματα με το buffer της ethernet (65535). Tότε στην κυριολεξία πάγωνε μετά από κάνα ημίωρο. Μήπως τα Windows που έχεις είναι ©lopyright?

Φιλικά.

Δημοσ.
Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι? Αχεμ :D

ενταξει το ειπα πολυ απλοικα, αλλα τι αλλο θα μποορυσες να κανεις αμα δεν μπορεις να φερεις βολτα το μουλαρι??? οτι και να του κανεις αυτο μουλαρωνει....

Σου μιλαει ενας παθων που τραβιοτανε με το μουλαρι ενα εξαμηνο και δεν βρηκε λυση. Μακαρι να δω ενα ποστ που να μου λυσει αυτο το προβλημα, να το ξαναβαλω με τα 1000.....

Επισης κατι αλλο, μηπως βαζεις και αλλο κατεβαστηρι ταυτοχρονα??? Εαν ναι τοτε χειροτερευεις κατα πολυ τα πραγματα. Ισως αν μεινεις μονο με μουλαρι κατι να κανεις, αλλα και παλικ το θεωρω απιθανο.

Το QOS το ειπα γιατι και τοτε που το εψαχνα αυτο μου ειχαν πει και εμενα σαν μοναδικη λυση, αλλα αφου δεν εχω κατι τετοιο αναγκαστηκα να το πεταξω εξω. Το ιδιο σου λεω λοιπον και εσενα μεταφερωντας την ολη μου εμπειρια.

Θα σου πω κατι πιο γενικο για το πως το εζησα εγω.

Εχω μια γραμμη 512 και ηθελα να εκμεταλευομαι ολο το bandwidth και ταυτοχρονα να σερφαρω με σχετικη ανεση. Νομιζω οτι αυτο θες και εσυ και ολοι μας. Με το μουλαρι αυτο εγινε πια οχι μονο προβλημα αλλα γκρινια καθημερινη. Η κοπελα μου που χρειαζεται συχνα το ιντερνετ για την δουλεια της δεν μπορουσε να στειλει ενα word 30 kb απο το yahoo.... φανταζεσαι τι μπινελικια ακουγα....

Ετσι αναγκαστηκα να μεινω σε 2 κατεβαστηρια μονο που στην τελικη δεν μου μπλοκαραν ειτε να σερφαρω ειτε να κατεβαζω ενα update πχ....

Επιπλεον οι ταχυτητες μου στα κατεβαστηρια ηταν απο 30 εως 40 kb / sec.

Το μουλαρι δεν ειχε καμια σχεση με ολα αυτα, με χαιρετησε και το χαιρετησα γεια....

Νομιζω λοιπον τελειωνοντας οτι πρεπει να ρυθμισεις το ολο συστημα σου ετσι ωστε να κανεις την δουλεια σου και να μην ταλαιπωρησε αδικως....

Κατι τελευταιο που μου ειχε πιει καποιος για το μουλαρι.....

Αν ηθελα να εχω σςωνει και καλα το μουλαρι αλλα και ικανοποιητικο σερφαρισμα η οτι αλλο θα επρεπε να εχω αρκετα πιο γρηγορη γραμμη (5 mbit ισως???) ετσι ωστε να μπορει να ικανοποιει ολες τις αιτησεις για connections και να μου μενει χωρος για σερφαρισμα η οτι αλλο....

Δυστυχως οι φτωχες μας γραμμες δεν ειναι για τετοια κολπα.....

αυτα και ελπιζω να λυσεις το προβλημα σου με το καλυτερο τροπο....

:) :) :)

Δημοσ.

Το πρόβλημα όμως του Gryzor είναι ότι σέρνονται τα win και όχι η σύνδεση (αυτό κανονίζεται εύκολα).

Φίλε Gryzor για δες τα παρακάτω links μήπως και σε βοηθήσουν (γιατί σίγουρα το πρόβλημα δεν ξεκινάει απ'το eMule)...

link1

link2

link3

link4

8) 8) 8)

Δημοσ.

Φίλε Tornado σ'ευχαριστώ, αν και φαίνεται ότι η λύση είναι μακριά.

Σχετικά με το σερφάρισμα, όμως, μπορώ να σε βοηθήσω νομίζω, μια που έχω κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (θέλω και να έχω το μουλάρι τίγκα, αλλα η κοπέλα μου δουλεύει από το σπίτι μέσω δικτύου [μόλις συνειδητοποίησα ότι ακούγεται πολύ κουλ αυτό :D]). Το μουλάρι βέβαια υποστηρίζει όρια στις ταχύτητες, αλλά δεν πετυχαίνει πάντα. Γι αυτό δοκίμασα το cFosSpeed το οποίο κάνει κάτι σαν QoS σε επίπεδο driver. Το εγκατέστησα μόλις σήμερα το πρωί και αυτή τη στιγμή άνοιξα κάμποσα παράθυρα με άμεση απόκριση, ενώ το μουλάρι κατεβάζει κάμποσα πράγματα! Για δες το!

Φίλε Johnie, σ'ευχαριστώ για τα links - κοίτα να δεις! χρησιμοποιώ όντως το ΚΑV!!! Θα περιπένω να ξανασυρθεί το σύστημα και θα το κλείσω για να δω. Κρίμα θα είναι να φταίει αυτό, μια και με καλύπτει πολύ καλά...

Σας ευχαριστώ και πάλι - μοιάζει να είναι ένα από αυτά τα καταραμένα προβλήματα τα οποία δεν φαίνεται να έχουν αιτία (και αντιμετωπίζω άλλο ένα, ώρα για άλλο ένα thread γμτ....)

Καλό απόγευμα!

Θ

Δημοσ.

Τι να πω ρε φίλε; Κι εγώ τρέχω το Matlab και όποτε το έβαζα όλα σέρνονταν. Τι να έκανα; Να το σταματούσα επειδή τα windows είναι γ... σύστημα; Όχι, γιατί απλά υπάρχουν τρόποι να περιορίσει τη χρήση των πόρων που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα (στείλε μου PM αν θες για λεπτομέριες). Αυτή εξάλλου είναι η ουσία του multitasking. Διαφορετικά όλοι θα δουλεύανε με DOS ή UNIX.

Πάντως τα τελευταία χρόνια έχω δοκιμάσει αρκετά προγράμματα p2p και το μουλάρι είναι με διαφορά το καλύτερο. Μην κάνεις λοιπόν καμιά μ... και το βγάλεις. Άσε να τα κάνουν αυτά αυτοί που δεν ξέρουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...