xaxa1982 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Πώς θα βάλω να μπορώ να κάνω και "shut down" ή restart?Κάπου βρήκα κάποιον να θέλει να κάνει το αντίθετο,αλλά δεν είχε λύση από κάτω για να αντιστρέψω την διαδικασία! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LOCKHEART Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Απο κονσόλα σαν root shutdown -r now = RESTART shutdown -g0 = SHUTDOWN εγω έτσι κανω με βολέυει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dionisos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 An pathseis Logout, tote 8a sou dwsei mia lista apo epiloges oi opoies einai shutdown, restart, logout kai hibernate... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimmu_Borgir Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Όχι απαραίτητα. Σto freerock gnome 2.12.1 που χρησιμοποιώ έχεις τις επιλογές αυτές όταν ξεκινάς το gnome με gdm. Αν το ξεκινήσεις με startx τότε έχεις μόνο την επιλογή logout Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaxa1982 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Πώς μπορώ να το εκκινώ με gdm?Είναι ανάλογα με την διανομή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimmu_Borgir Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Στο /etc/inittab πρέπει να αλλάξεις τη γραμμή "# Default runlevel" από "id:3:initdefault:" σε "id:4:initdefault:". Ανάλογα βέβαια με τη διανομή σου. Στο slack runlevel "3" είναι multi-user και runlevel "4" είναι graphical. Στο inittab σου θα έχει επεξηγήσεις για τα runlevel... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaxa1982 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Το βρήκα αυτό που λες,αλλά δεν είχε πουθενά να εκκινεί με gdm.Δεν πειράζει πάντως,θα το κάνω από τη γραμμή εντολών! ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biocrasher Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 σε mandrake,suse και ubuntu ειναι το 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
subdee Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 κάπως έτσι πρέπει να είναι το /etc/inittab σου ># /etc/inittab: init(8) configuration. # $Id: inittab,v 1.91 2002/01/25 13:35:21 miquels Exp $ # The default runlevel. id:2:initdefault: # Boot-time system configuration/initialization script. # This is run first except when booting in emergency (- mode. si::sysinit:/etc/init.d/rcS # What to do in single-user mode. ~~:S:wait:/sbin/sulogin # /etc/init.d executes the S and K scripts upon change # of runlevel. # # Runlevel 0 is halt. # Runlevel 1 is single-user. # Runlevels 2-5 are multi-user. # Runlevel 6 is reboot. l0:0:wait:/etc/init.d/rc 0 l1:1:wait:/etc/init.d/rc 1 l2:2:wait:/etc/init.d/rc 2 l3:3:wait:/etc/init.d/rc 3 l4:4:wait:/etc/init.d/rc 4 l5:5:wait:/etc/init.d/rc 5 l6:6:wait:/etc/init.d/rc 6 # Normally not reached, but fallthrough in case of emergency. z6:6:respawn:/sbin/sulogin # What to do when CTRL-ALT-DEL is pressed. ca:12345:ctrlaltdel:/sbin/shutdown -t1 -a -r now # Action on special keypress (ALT-UpArrow). #kb::kbrequest:/bin/echo "Keyboard Request--edit /etc/inittab to let this work." # What to do when the power fails/returns. pf::powerwait:/etc/init.d/powerfail start pn::powerfailnow:/etc/init.d/powerfail now po::powerokwait:/etc/init.d/powerfail stop # /sbin/getty invocations for the runlevels. # # The "id" field MUST be the same as the last # characters of the device (after "tty"). # # Format: # <id>:<runlevels>:<action>:<process> # # Note that on most Debian systems tty7 is used by the X Window System, # so if you want to add more getty's go ahead but skip tty7 if you run X. # 1:2345:respawn:/sbin/getty 38400 tty1 2:23:respawn:/sbin/getty 38400 tty2 3:23:respawn:/sbin/getty 38400 tty3 # Example how to put a getty on a serial line (for a terminal) # #T0:23:respawn:/sbin/getty -L ttyS0 9600 vt100 #T1:23:respawn:/sbin/getty -L ttyS1 9600 vt100 # Example how to put a getty on a modem line. # #T3:23:respawn:/sbin/mgetty -x0 -s 57600 ttyS3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimmu_Borgir Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Το βρήκα αυτό που λες,αλλά δεν είχε πουθενά να εκκινεί με gdm.Δεν πειράζει πάντως,θα το κάνω από τη γραμμή εντολών! ;-) Όταν τρέχεις runlevel Χ11 (γραφικό) τότε το σύστημά σου, ανάλογα με το default desktop που έχεις θα τρέξει και τον αντίστοιχο display manager. Αν δηλαδή έχεις gnome default θα τρέξει gdm, αν KDE τότε θα τρέξει kdm. Απλά βρες ποιο είναι το graphical runlevel για τη διανομή σου και βάλτο σαν default. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaxa1982 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 > # # inittab This file describes how the INIT process should set up # the system in a certain run-level. # # Author: Miquel van Smoorenburg, <[email protected]> # Modified for RHS Linux by Marc Ewing and Donnie Barnes # # Default runlevel. The runlevels used by Mandrakelinux are: # 0 - halt (Do NOT set initdefault to this) # 1 - Single user mode # 2 - Multiuser, without NFS (The same as 3, if you do not have networking) # 3 - Full multiuser mode # 4 - unused # 5 - X11 # 6 - reboot (Do NOT set initdefault to this) # id:5:initdefault: # System initialization. si::sysinit:/etc/rc.d/rc.sysinit l0:0:wait:/etc/rc.d/rc 0 l1:1:wait:/etc/rc.d/rc 1 l2:2:wait:/etc/rc.d/rc 2 l3:3:wait:/etc/rc.d/rc 3 l4:4:wait:/etc/rc.d/rc 4 l5:5:wait:/etc/rc.d/rc 5 l6:6:wait:/etc/rc.d/rc 6 # Trap CTRL-ALT-DELETE ca::ctrlaltdel:/sbin/shutdown -t3 -r now # When our UPS tells us power has failed, assume we have a few minutes # of power left. Schedule a shutdown for 2 minutes from now. # This does, of course, assume you have powerd installed and your # UPS connected and working correctly. pf::powerfail:/sbin/shutdown -f -h +2 "Power Failure; System Shutting Down" # If power was restored before the shutdown kicked in, cancel it. pr:12345:powerokwait:/sbin/shutdown -c "Power Restored; Shutdown Cancelled" # Run gettys in standard runlevels 1:2345:respawn:/sbin/mingetty tty1 2:2345:respawn:/sbin/mingetty tty2 3:2345:respawn:/sbin/mingetty tty3 4:2345:respawn:/sbin/mingetty tty4 5:2345:respawn:/sbin/mingetty tty5 Αυτό είναι το inittab μου!Τι πρέπει να αλλάξω?Σας πρήζω λίγο ρε παιδιά,αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς μου λέτε και γι'άυτό ρωτάω συνέχεια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biocrasher Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 περαν του οτι εγω εχω βαλει(χειροκινητα) το runlevel 3 ως default,εχω ακριβως το ιδιο inittab(σε mandrake 10.0). οποτε το προβλημα σου δεν ειναι αυτο. Μαλλον το runlevel 5 δεν ειναι configured για x11. Oταν κανεις την εγκατασταση, σε ρωταει σε καποιο σημειο αν θες να ξεκιναει αυτοματα το Χ. αν του πεις οχι, εχω την εντυπωση οτι δεν κανει καθολου το configuration. Δοκιμασε να κανεις copy το /etc/init.d/dm στον φακελο /etc/rc5.d/ με το ονομα S30dm, δηλαδη(ως root) cp /etc/init.d/dm /etc/rc5.d/S30dm Αυτο ισως λυσει το προβλημα σου. οπου dm,μπορει να χρειαστει να βαλεις kdm η gdm(ριξε μια ματια πρωτα στο /etc/init.d/ να δεις τι εχεις) THE ABOVE INSTRUCTIONS ARE VOID OF ANY WARRANTY κοινως, αν κανεις το συστημα σου κιμα, δεν φταιω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaxa1982 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 THE ABOVE INSTRUCTIONS ARE VOID OF ANY WARRANTYκοινως, αν κανεις το συστημα σου κιμα, δεν φταιω Χαχαχα....Πειραματόζωο έγινα δηλαδή?Στην πλάτη μου μαθαίνετε κι άλλοι? :-p .Μάλλον δε θα το κάνω αυτό που μου προτείνεις,δεν πειράζει!Thanks! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.