Προς το περιεχόμενο

Προβλημα NTSC - PAL games, τι παιζει???

Dragonheart

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και συγνωμη αν κανω μια λιγο ηλιθια ερωτηση αλλα θελω μια διευκρινιση: Υπαρχουν δυο ειδων format παιχνιδιων NTSC και PAL; πχ στην αμερικη και το καναδα παιζουν τα NTSC ενω στην αγγλια τα PAL, αν δεν κανω λαθος, στην ελλαδα τι γινεται; Εγω δηλαδη αν θελω να παρω καποιο παιχνιδι απο που να το παρω για να μπορω να το παιξω, απο αμερικη η αγγλια; Η μηπως παιζουν και τα δυο formats κανονικα στην ελλαδα;

• Super Moderators
Δημοσ.

Η κωδικοποίηση PAL - NTSC αναφέρεται στο σήμα της εικόνας - δεν είναι μόνο τα παιχνίδια Pal/ntsc αλλά και οι ταινίες. Συνήθως και χοντρικά το PAL "παίζει" στην Ευρώπη και την Ιαπωνία και το NTSC στη Βόρεια Αμερική.

Κανονικά λοιπόν στην Ελλάδα παίζει το PAL αλλά υποθέτω ότι αν έχεις σχετικά πρόσφατη τηλεόραση (αγορασμένη μετά το 2000), θα μπορεί να δείξει και σήμα NTSC.

;)

Δημοσ.

Κανονικά λοιπόν στην Ελλάδα παίζει το PAL αλλά υποθέτω ότι αν έχεις σχετικά πρόσφατη τηλεόραση (αγορασμένη μετά το 2000)' date=' θα μπορεί να δείξει και σήμα NTSC.

;)[/quote']

Δεν είναι απαραίτητο να την έχει αγοράσει το 2000. Εγω έχω μια sony του 96 και παίζει κανονικά ntsc.

Οι κονσόλες που έχουμε στην Ευρώπη παίζουν ΜΟΝΟ pal. Αν θες να παίξεις κάποιο ntsc δεν θα παίξει χωρίς να κάνεις τροποποίηση στην κονσόλα.

Δημοσ.

Δηλαδη για παιχνιδια στη κονσολα μονο PAL.. Οκ!! Αλλα στον υπολογιστη; Υπαρχει τετοιος διαχωρισμος στα παιχνιδια; Γιατι εχω δει σε πολλες δημοπρασιες να αναφερεται σε PC game NTSC η PAL (στο ebay) Ισχυει κατι τετοιο η το γραφουν ετσι; Επισης παιζει σημασια αν το παιχνιδι ειναι cd η dvd; Δηλαδη αν ειναι dvd το παιχνιδι παιζει κατι αναλογο με τα regions που ισχυει και στις ταινιες dvd; Συγνωμη για τις κουραστικες μου ερωτησεις..

Δημοσ.
κάποιο ntsc δεν θα παίξει χωρίς να κάνεις τροποποίηση στην κονσόλα.

Ναι αλλα το δικο μου PS2 επαιξε αντιγραφο ασφαλειας αμερικανικου(NTSC) GTA San Andreas...

Δημοσ.
το Ntsc δεν είναι αντίγραφο ασφαλείας. Απλά είναι διαφορετικός τρόπος κωδικοποίησης.

dn ennoouse kati tetoio ... tespa i konsola dn 8elei kamia allagi .. mporeis na pareis to katallilo kalwdio (RGB Scart Cable) kai na kaneis ti douleia sou ...

asxeto .. alla messinia ... apo pou akrivws an epitrepete :P ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...