Προς το περιεχόμενο

Ασυμβατότητα Μητρικής->Κάρτας Γραφικών???

caveneo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφάτως ένας φίλος απέκτησε την κάρτα γραφικών της MSI 6600GT ενώ πριν είχει την 5600GT. Όταν πέρασε την καινούρια κάρτα παρατηρήσαμε ότι στο Aquamark αλλά και στα παιχνίδια ακόμη πήγαινε χειρότερα από ότι με την παλιά κάρτα. Μου έδωσε την κάρτα σε μένα να τη δοκιμάσω και έπιανα στο Aquamark χωρίς πείραγμα 50.000 εκεί γύρω. Στου παιδιού τον υπολογιστή με την 5600 έβγαζε 27000 και με την 6600 21000, πράγμα παράξενο. Σκέφτηκα την τροφοδοσία αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα (450 Watt τροφοδοτικό έχει).

Το ότι έχει μια μητρική της QDI την Kudoz 7X/400A με Chipset της Via (Apollo KT400A) αυτό μου κίνησε την υποψία γιατί δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια για την εν λόγω εταιρεία. Στο Everest της Lavalys έβγαζε την ένδειξη ότι η AGP είναι απενεργοποιημένη, ενώ μέσα από το BIOS ήταν ενεργοποιημένη. Κατεβάσαμε κάτι οδηγούς από το Viaarena κάτι Hyperion λέγονται. Το πρόβλημα με το AGP τουλάχιστον στο Everest δεν εμφανίζεται άλλο, αλλά το πρόβλημα με το Aquamark και τα παιχνίδια παραμένει. Τί γίνεται δεν ξέρω. Και για αυτό πριν πάρει καινούρια μητρική, είπα να γράψω κάτι εδώ, μηπως και δοθεί μια λύση.

Ακούω προτάσεις και συμβουλές!!

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα να κάνω κι εγώ την ερώτησή μου εδώ.

Το Chipset παίζει κανένα ρόλο στο αν δεν διαβάζει τις κάρτες γραφικών ή όχι;

Ας πούμε το VIA με το nForce;

Δημοσ.

apo oso xero oxi den paizei kapoio rolo se afto to thema ala sigoura eimai poio efxaristimenos me ta nforce chipset!

oso gia sena caveneo de xero kati opote de leo tipota gia na mi se mperdepso perisotero!

Δημοσ.
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα να κάνω κι εγώ την ερώτησή μου εδώ.

Το Chipset παίζει κανένα ρόλο στο αν δεν διαβάζει τις κάρτες γραφικών ή όχι;

Ας πούμε το VIA με το nForce;

polla paidia exoun problimata vazontas Ati karta se Via chipset.

Δημοσ.
Προσφάτως ένας φίλος απέκτησε την κάρτα γραφικών της MSI 6600GT ενώ πριν είχει την 5600GT. Όταν πέρασε την καινούρια κάρτα παρατηρήσαμε ότι στο Aquamark αλλά και στα παιχνίδια ακόμη πήγαινε χειρότερα από ότι με την παλιά κάρτα. Μου έδωσε την κάρτα σε μένα να τη δοκιμάσω και έπιανα στο Aquamark χωρίς πείραγμα 50.000 εκεί γύρω. Στου παιδιού τον υπολογιστή με την 5600 έβγαζε 27000 και με την 6600 21000' date=' πράγμα παράξενο. Σκέφτηκα την τροφοδοσία αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα (450 Watt τροφοδοτικό έχει).

Το ότι έχει μια μητρική της QDI την Kudoz 7X/400A με Chipset της Via (Apollo KT400A) αυτό μου κίνησε την υποψία γιατί δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια για την εν λόγω εταιρεία. Στο Everest της Lavalys έβγαζε την ένδειξη ότι η AGP είναι απενεργοποιημένη, ενώ μέσα από το BIOS ήταν ενεργοποιημένη. Κατεβάσαμε κάτι οδηγούς από το Viaarena κάτι Hyperion λέγονται. Το πρόβλημα με το AGP τουλάχιστον στο Everest δεν εμφανίζεται άλλο, αλλά το πρόβλημα με το Aquamark και τα παιχνίδια παραμένει. Τί γίνεται δεν ξέρω. Και για αυτό πριν πάρει καινούρια μητρική, είπα να γράψω κάτι εδώ, μηπως και δοθεί μια λύση.

Ακούω προτάσεις και συμβουλές!![/quote']

Ta 3d mark 2001se, 03,05,06 ti lene? I den ta etrekse katholou me tin proigoumeni? Otan exeis amfivolies kaneis kai kanena extra test gia na diapistoseis to ti ginetai

Δημοσ.

Μα το παρατήρησα στα παιχνίδια (F.E.A.R, NFS Most Wanted, Doom3, Quake4, Chaos Theory). Τι άλλο να τρέξω έκανα το timedemo του Doom3 και έπιασε απελπιστικά πάτο για 6600GT. Μήπως ξέρει κανείς κανά πρόγραμμα που να ελέγχει το σύστημα και να λέει τί αναβαθμίσεις χρειάζομαι;

Δημοσ.

Το βύσμα τροφοδοσίας είναι κανονικά στη θέση του.

Η φάση είναι ότι άνοιξα τον υπολογιστή αφού είχα βγάλει το βύσμα τροφοδοσίας από την κάρτα γραφικών, έτσι για να δοκιμάσω και δούλευε κανονικά, πάλι όμως σε χαμηλές ταχύτητες. Θα τρελαθώ!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...