jozefonline Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Για να απαντήσω στο αρχικό post το οποίο μόλις τώρα είδα δοκίμασε το εξής: Άνοιξε έναν νέο internet browser και πληκτρολόγησε στη διεύθηνση fritz.box Με τον τρόπο αυτό έχεις μπει στο μενού του router. Στη συνέχεια πήγαινε internet-->port forwarding και άνοιξε ports (UDP & TCP) για τα προγράμματα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ελπίζω να βοήθησα και να λυθεί το πρόβλημα... Anyway καλή τύχη και αν σκεφτώ και κάτι άλλο θα το γράψω...
sotos65 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 @deathlok Δεν αμφιβάλλω καθόλου γι αυτό που λες, τα εκατοντάδες μηνύματα εδώ και σε άλλα φόρουμ που μιλούν για προβλήματα στις συνδέσεις αυτό λένε. Απλά πρέπει πρώτα να αποκλείουμε μία μία κάθε περίπτωση για το ποιος και τι φταίει. Οπότε πρώτα ξεκινάμε μήπως εμείς (ο εξοπλισμός μας και οι ρυθμίσεις του) έχουμε το πρόβλημα, και μετά βλέπουμε αν αυτό οφείλεται και σε εξωγενείς παράγοντες.
Cromb Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Ρε συ deathlok όσο και να κατεβάζει, τουλάχιστον στο άνοιγμα σελίδων δε θα πρέπει να κολλάει. Συμφωνώ μαζί σου με την "υπερβολή" της adsl αλλά μήπως φταίει κάτι άλλο στη συγκεκριμένη περίπτωση;;;
Aiexandros Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Παιδιά, όλα καλά και άγια αυτά που λέτε αλλά ωραία... ας αφήσουμε το πρόβλημα της ταχύτητας του browsing στην απ’ έξω αφού πιστεύεται πως φταίνε τα torrents... που εγώ σας επαναλαμβάνω πως ποτέ δεν είχα πρόβλημα... κατέβαζα τα torrents μου με την άνεσή μου και surfara κανονικά και με το νόμο. Το άλλο πρόβλημα είναι που το msn παραδείγματος χάρη δεν μπορεί να συνδεθεί... Εδώ έχετε κάτι στο μυαλό σας? Ο φίλος μας: Jojos170304 αναφέρθηκε στο θέμα: {μήνυμα Jojos170304 αρχή = Τα router έχουν το άσχημο συνήθειο να το παίζουν firewalls. Άνοιξε τα ports στο router καταρχήν που χρησιμοποιεί το κάθε πρόγραμμα (τα λέει στα settings του) ή απενεργοποίησε εντελώς το firewall του router. = μήνυμα Jojos170304 τέλος) ... αλλά δεν έχω πολύ καλές γνώσεις από αυτά τα πράγματα... Δεν γνωρίζω δηλαδή από πού και πώς να ελευθερώσω όλα τα ports από το router και πώς να απενεργοποιήσω το firewall που έχει... Ίσως βέβαια να μην φταίει το ότι δεν γνωρίζω... Ίσως να φταίει το ότι δεν έχω βρεί μέχρι τώρα στις ρυθμίσεις του router ΤΙΠΟΤΑ σχετικό για firewall... Υπάρχει περίπτωση να είναι αυτό εδώ «Port Forwarding» κάτι που να βοηθάει? Και αυτό το πρόβλημα με τον κόφτη από τον πΟΤΕ που λέτε, λύνεται με κανένα τρόπο?
sotos65 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Γιατί δεν πας στη σελίδα που σου έγραψα στο πρώτο μου μήνυμα; Το τμήμα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στα AVM Fritz, οπότε σίγουρα θα βρεις πολύ περισσότερες πληροφορίες, από το πρώτο τόπικ μάλιστα! http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=110 Με τον κόφτη (αν υπάρχει) δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, είναι αποκλειστικά θέμα πολιτικής του ΟΤΕ. Δες και αυτό, είναι αρκετά αναλυτικές οδηγίες για το Fritz, πιστεύω ότι αυτό έχεις, http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=27834
jozefonline Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Υπάρχει περίπτωση να είναι αυτό εδώ «Port Forwarding» κάτι που να βοηθάει? Απο εκεί απελευθερώνεις τις θύρες. Για κάθε πρόγραμμα κάνε το εξής: Επέλεξε new port forwarding--> port forwarding enabled for: "other apllication"--> name: "to onoma tou programmatos"--> protocol "TCP ή UDP" (για κάθε πρόγραμμα θα ανοίξεις μια TCP & μια UDP με όλες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις ίδιες)--> form port: "τη θύρα που θες να ανοίξεις" through port: "την ίδια θύρα"--> to IP adress: "αυτό που έχει προεπιλεγμένο"--> to port: "την ίδια με παραπάνω" Με τον παραπάνω τρόπο ανοίγεις θύρες από το routewr κάνε το ίδιο για όλα τα προγράμματα που έχουν πρόβλημα.
Jojos170304 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Port Forwarding φίλε Αλέξανδρε και βάλε τα νούμερα των ports που είναι στα settings του κάθε προγράμματος που θέλεις να το αφήνει το firewall να περνάει. Στο range άφησε και δέκα port ελεύθερα. π.χ. Εάν το p2p ακούει στο 65000 εσύ στο port forwarding δήλωσε 65000 - 65010. Λογικά με αυτό τα πράγματα θα βελτιωθούν. Επίσης να σου επισημάνω ότι ορισμένα router έχουν προβλήματα με συγκεκριμένα προγράμματα. Για το fritz δεν έχω ακούσει τίποτα αλλά ξέρω ότι π.χ. τα Linksys (τουλάχιστον αυτά που δίναν με το box + forthnet) είχαν πρόβλημα με d/l managers και ρίχναν συχνά τη γραμμή. @ deathlok: Συγγνώμη εξαρχής που θα στα πω χύμα αλλά πλέον μετά από 100+ σελίδες σε άλλο φορουμ έχω βγει από τα ρούχα μου. Ρε φίλε πήραμε adsl για να βλέπουμε το in.gr? Κ στο κάτω κάτω της γραφής ποιος θα μου επιβάλει τι θα κάνω με τη σύνδεση μου? Γουστάρω VoIP θέλω να έχω VoIP. Γουστάρω p2p θέλω να έχω p2p κ να surfαρω σαν άνθρωπος. Όταν πλήρωνες τα ωραία σου χρήματα στους απατεώνες σου είπε κανείς ότι κ. τάδε πάρε 384 αλλά εγώ σου βάζω pps στα 20? Εξ' ορισμού σου λέει λοιπόν κ. τάδε σκάστα σαν μ@μ@κας και αν πιάσεις 384 σφύρα μου. Θες VoIP? Ψάρωσες με τον Χατζηγιάννη που κάνει upload MP3 σε κλάσμα sec? Περίμενε εσύ ότι ο πΟΤΕ θα σ΄αφήνει να μιλάς τσάμπα! Απλά για να μην καταλάβει ο απλός χρήστης ότι ο πΟΤΕ είναι για την πλάκα, κόβει πακέτα για να μπορούν όλοι να σερφάρουν άνετα αλλά μόλις ψαχτείς λίγο περισσότερο με τις δυνατότητες που δικαιούσε να έχεις στο διαδίκτυο βλέπεις ότι άλλα πλήρωσες κ άλλα σου δώσανε. ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕ Υ.Γ.: On line gaming?????? Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?
Aiexandros Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Jozefonline σημαντικότατο το παραπάνω πινακάκι που μου έγραψες, πιστεύω πως αν μάθω και την απάντηση στην παρακάτω ερώτηση που ίσως θεωρηθεί χαζή, πιστεύω πως θα βγάλω μία άκρη... Ερώτηση: Πώς βρίσκω το κάθε port που χρησιμοποιεί το κάθε πρόγραμμα?
Jojos170304 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Συνήθως τα p2p το έχουν options > preferences > Network Options κάπου εκεί θα σου λέει default port for TCP listening και θα σου έχει ένα πενταψήφιο νούμερο
Aiexandros Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Jojos170304 όμως ξεχνάς πως το BitLord δουλεύει κανονικά (η σχεδόν κανονικά αφού πάει με σκατά ταχύτητα... 16-26kb/s) τέλος πάντων... το πρόβλημα μου εμένα για την ώρα μου έχει παρουσιαστεί στο MSN Messenger... Σε αυτό το γ…..δι είναι που κολλάω τώρα... το port του MSN Messenger πως θα βρω? Όσο για αυτό που είπες οκ, βρήκα καλή ώρα το port για TCP το UDP που θα το βρω?
Jojos170304 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Φίλε δεν έχω ασχοληθεί με MSN αλλά πιστεύω κάπου παρόμοια θα υπάρχει. Επίσης UDP/TCP πακέτα περνάνε από τα ίδια ports για συγκεκριμένο πρόγραμμα οπότε είσαι ΟΚ με αυτό που άνοιξες. @sotos 65. Φίλε, τσέκαρε τα πακέτα σου με adsl packet tester (έχει ανέβει σε σχετικό με adsl φορουμ) και δες ότι όντως υπάρχει ο κόφτης!
Aiexandros Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ! Την έβγαλα την άκρη μου! ΟΕΟ! Ευχαριστώ όλους όσους αφιερώσανε λίγο ή πολύ χρόνο στο πρόβλημα μου! Ελπίζω να μπορέσω σύντομα να το ανταποδώσω και εγώ κάπως! CiAo από εμένα για την ώρα!
sotos65 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Χμ, δεν ξέρω στα πόσα πακέτα ανά δευτερόλεπτο είναι ο κόφτης, ή αν υπάρχει συγκεκριμένη μέθοδος μέτρησης, αλλά με download δύο αρχείων ταυτόχρονα με το flashget βλέπω να πηγαίνουν τα πακέτα ανά sec μέχρι 85. Θα δοκιμάσω και με κανένα torrent να δω τι γίνεται... Ωχ, κι άλλος ΟΕΟ!!!!! Τελικά ποιο port χρειάστηκε να ρυθμίσεις Αλέξανδρε;
gherudos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 to provlhma einai aplo re aleko,exei gemisei to dslam ths perioxhs sou,kane thn magkia kai vale 512/128 adsl line kai krata thn 384/128 sundesh h diafora einai molis 4 eurw parapanw kai pistepse me to aksizei,apo tote pou to ekana katevazw stathera me 48 me to bitlord kai sugxronos mporw na anoigw kai selides xwris kanena provlhma,akoma tha sou proteina na petakseis to fritzbox dioti einai gtp.Mporei na gelate alla to modemaki sagem pou eixa apo to ondslkit kai to eixate xarakthrisei mpourda einai se leitourgia edw kai 9 mhnes sunexomena xwris stamathmo kai pote den me apogohteuse.
Aiexandros Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 List of Ports with Port Forwarding Enabled Active Name Protocol Port To IP address To port MSN Messenger TCP 1863 ***.***.***.*** 1863 MSN Messenger UDP 1863 ***.***.***.*** 1863 Yahoo Messenger TCP 5050 ***.***.***.*** 5050 Yahoo Messenger UDP 5050 ***.***.***.*** 5050 ***Για ευνόητους λόγους αφήνω τις IP εκτός... Το παραπάνω πινακάκι για τον φίλο Σωτήρη (και όχι μόνο, διότι όλο και κάποια άλλα άτομα θα ψαχτούν να βρουν τα ports που ακούνε τα διάσημα MSN, Yahoo Messengers για τον οποιοδήποτε λόγω...) Όσο για το σχόλιο του φίλτατου Gherudos πρέπει να πω, πως αγόρασα το: HOL - Broadband Pack 6 + 6 Το οποίο πακέτο περιλάμβανε: 01) Πλήρη εξοπλισμό. 02) Πληρωμένα όλα τα πάγια του πΟΤΕ για 12 μήνες. 03) Πληρωμένη την σύνδεση και παροχή υπηρεσιών Internet Αυτό το πακέτο που πήρα εγώ όμως είναι για γραμμή 384, συνεπώς η HOLes μου έχει πληρώσει μεν τα πάντα αλλά εγώ για να κάνω αυτό που λες Gherudos ή άκρη στον πΟΤΕ πρέπει να έχω η πολύ υπομονή και φράγκα για πέταμα. Επειδή δεν διαθέτω αυτό τον καιρό ΤΙΠΟΤΑ από αυτά τα δύο, παραμένω με 384! Αυτά από μένα, πιστεύω πως το πρόβλημά μου έχει λάβει μία θέση στην βιβλιοθήκη μου με τα προβλήματα του παρελθόντος... Θα φανεί άλλωστε αυτό! Και για ακόμα μία φορά να ευχαριστήσω τα παιδιά που είχαν την διάθεση να με βοηθήσουν. Καλή σας ημέρα! Τα λέμε σύντομα ξανά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.