Προς το περιεχόμενο

Δεν ξέρω τι θέμα μπορώ να αναρτήσω για αυτό το πρόβλημα, απλά παρακαλώ “read it!!” :(

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημα λοιπόν...

Έβαλα aDSL (μετά από ΤΡΕΛΕΣ ταλαιπωρίες για ΑΚΟΜΑ μία φορά, μιας και στο παρελθών είχα ξανά άλλες 3 φορές aDSL) μετά από μία επιτυχέστατη εγκατάσταση του όλου εξοπλισμού λέω πως τώρα που είναι και φρεσκοφορμαρισμένα τα 3 pc μου θα βάλω το μικρό και αθόρυβο που δουλεύει 24/7 να κατεβάζει και να ανεβάζει από το BitLord θα αρχίσω ξανά τα δικά μου στο ίντερνετ από το 2ο pc και το Laptop θα κάνει τον τουρίστα μέχρι να το χρειαστώ.

Το πρόβλημα λοιπόν τώρα είναι πως όλα τα μηχανήματα ανοίγουν ιστοσελίδες (αλλά πολύ αργά), κατεβάζουν διάφορα αρχεία (αλλά πολύ αργά) και γενικά άμα βάλω το μικρό-αθόρυβο να κατεβάζει από το BitLord, μακάρι αυτό να κατεβάζει με 4kb, οι ιστοσελίδες στα άλλα 2 pc θα κατεβαίνουν ποιο αργά και από το θάνατο...

Δηλαδή για να είμαι ειλικρινής όταν είχα την pstn πριν λίγες μέρες πιστέυω πως οι σελίδες κατέβαιναν ποιο γρήγορα από τώρα με την aDSL.

Μετά ένα άλλο πρόβλημα είναι πως μερικά προγράμματα (ίσως) δεν ανοίγουνε, λέω ίσως γιατί έως και τώρα έχω ανακαλύψει μόνο το MSN Messenger 7.5.

Λέτε να φταίει το Norton Internet Security?

Εγώ δεν το πιστεύω διότι το απενεργοποίησα και πάλι τα ίδια, όσο για το Firewall των Windows αυτό έχει φάει απενεργοποίηση από την αρχή της εγκατάστασης του λειτουργικού.

Η αλήθεια είναι πως τα προβλήματα τα έχω από τότε που άλλαξε ουσιαστικά ο εξοπλισμός μου... Τώρα δηλαδή συνδέομαι στο ίντερνετ μέσω ενός router (Fritz!Box Fon ][ αυτό είναι το όνομα του router που παρέλαβα από την HOLes) τον οποίο και έχω τοποθετήσει στην πρώτη θύρα του switch μου (ένα 8 port switch) και στις επόμενες 3 έχω συνδέσει το μικρό-αθόρυβο, το καλό μου και το Laptop.

Η συνδεσμολογία είναι σωστή απλά την αναφέρω για την περίπτωση που πιστεύει κανείς πως μπορεί να υπάρχει κάποια ασυμβατότητα η δεν ξέρω και εγώ τι…

Λοιπόν αυτό για την ώρα, θέλω να πιστεύω πως κάποιος θα ενδιαφερθεί να δώσει ένα χέρι βοηθείας γιατί ειλικρινά έχω απογοητευτεί... Μέχρι και format ξαναέκανα σε ένα από τα pc για να δω μπας και έχω κάνει καμιά πατάτα από πιο πριν αλλά τίποτα...

Τα router έχουν δικό τους firewall εγκατεστημένο? Αν ναι πώς μπορώ να του ανοίξω κάποια ports για να μπορώ να λειτουργώ το msn για παράδειγμα?

(να σας πω πως και το yahoo messenger λειτουργεί, αν κάποιος/α γνωρίζει κάτι η μπορεί να μου δώσει κάποια πιθανή λύση στο πρόβλημα μου ας επικοινωνήσει μαζί μου και εκτός insomnia για μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερη συνεννόηση η διεύθυνση μου είναι: [email protected]

Σας ευχαριστώ όλους θερμά για την ώρα που μου αφιερώσατε.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να πω επίσης πως το MSN Messenger αν το παλεύω (όπως και κάνω από χθες το βράδυ δηλαδή) μπαίνει για κανένα 20-30λεπτό ΤΟ ΠΟΛΥ και μετά η πέφτει μόνο του, η πάνε να μου στείλουν κάποιο αρχείο και τρώει αποσύνδεση...

Αυτά για την ώρα...

Δημοσ.

Αν καταλαβα καλά ολα αυτα τα προβλήματα ειναι με ενεργό το torrent client;

αν ειναι ετσι ισως εχεις πολλές απαιτήσεις. Ασε το κατεβαστηρι για οταν κοιμάσαι ή απουσιάζεις.

Αν εχεις προβλημα σε απλό σερφάρισμα, με κλειστό το κατεβαστήρι, τα torrent, και τα firewall και τα Norton,

τοτέ να το δούμε σε θεματα εξοπλισμού, συνδέσεων, κλπ.

Δημοσ.

Αρχικά σ’ ευχαριστώ που έδωσες σημασία στην δημοσίευση μου, τώρα να σου πω πως τα ίδια ακριβός έκανα και πριν 2 μήνες που είχα πάλι HOLes (αν θυμάσαι από την προσφορά του RAM) και αν σου λέω πως πήγαινε μπάλα ΤΟ ΕΝΝΟΩ...

Δε λέω, μερικές φορές που το BitLord (torrent client) έπιανε κορυφη και κατέβαζε με 40-45 ζοριζόντουσαν λίγο οι σελίδες να κατέβουνε αλλά τώρα με 8 έως το ανώτατο με 25 που κατεβάζει το BitLord η γραμμή μου σέρνετε ΕΛΕΕΙΝΑ, τώρα πχ το δοκίμασα και είδα πως για να κάνω ανανέωση στο insomnia.gr στην κατηγορία adsl για να παρακολουθώ το θέμα μου, έκανε κάπου 30-1 λεπτό για να κάνει την ανανέωση, χωρίς το BitLord να κατεβάζει έκανε 15-20 δευτερόλεπτα να την κατεβάσει...

Τώρα έχω βγάλει και το Norton Internet Security... Έχω βγάλει ακόμα και το Firewall των Windows!!!!!!!!!!!!

ΑΑΑ! Και το MSN Messenger να εξακολουθεί να μην μπαίνει ενώ το Yahoo Messenger να μπαίνει σφαίρα…

Εγώ τώρα τι να υποθέσω?

Ότι με δουλεύει το router μου? :(

Δημοσ.

Τα router έχουν το άσχημο συνήθειο να το παίζουν firewalls. Άνοιξε τα ports στο router καταρχήν που χρησιμοποιεί το κάθε πρόγραμμα (τα λέει στα settings του) ή απενεργοποίησε εντελώς το firewall του router.

Είναι "φυσιολογικό" πάντως το να σέρνεται η σύνδεση εάν έχεις p2p ανοικτό και προσπαθείς να σερφάρεις καθώς ο πΟΤΕ εφαρμόζει τακτική κόφτη πακέτων (για 384 περίπου στα 20pps) οπότε εάν το p2p συνδέεται με πολλούς ή προσπαθεί να συνδεθεί με πολλούς (εάν δεν του έχεις βάλει cap στο up/down και στον αριθμό των συνδέσεων) τρώει όλα τα πακέτα και ας κατεβάζει με 5kB/s.

Δημοσ.

Φίλε Αλέξανδρε για περισσότερες λεπτομέρεις για το router σου (προσωπικά δεν ξέρω κάτι γι αυτό) μπορείς να δεις και να ρωτήσεις εδώ,

http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=110

Επίσης ένα site με αρκετές πληροφορίες σε θέματα torrent (αν και είναι για το azureus, οι βασικές αρχές ισχύουν για τα περισσότερα) εδώ,

http://azureus.aelitis.com/wiki/index.php/Main_Page

Btw, εγώ έχω το azureus σε modem Crypto F200 με Forthnet και πάει άνετα στα 40+ kB/sec, χωρίς να έχω και κάποιο πρόβλημα με το browsing. Αυτή τη στιγμή δουλεύει κανονικά.

Δημοσ.

Κακός μπορείς να γίνεις! Απόλυτο δίκιο δεν έχεις πάντως! Όπως είπα εγώ δεν έχω πρόβλημα, υποθέτω και αρκετοί άλλοι...

Δημοσ.

Πες μας κάτι απλό γιατί φαντάζομαι τι πρόβλημα υπάρχει. Οταν δεν παίζει το Bitlord έχεις τέτοια προβλήματα??? ή πας με full ταχύτητα?

Για αν οφείλονται στο ΒitLord τότε έχουμε το κλασσικό πρόβλημα του περιορισμού των πακέτων του ΟΤΕ.

Δημοσ.

sotos65 to den exo problima sto browsing apo to pragmatika xeromai tin grammi einai dio pragmata me megali apostasi.

to exo anaferei kai pio palia baleme adsl gia na surfaroume pio orea grigora kai apodotika min ginomaste sklavoi tis grammis mas kai tis sinexis thelisis mas na katebasoume apeira gb pou to megalitero meros den tha doume pote.

Δημοσ.
sotos65 to den exo problima sto browsing apo to pragmatika xeromai tin grammi einai dio pragmata me megali apostasi.

to exo anaferei kai pio palia baleme adsl gia na surfaroume pio orea grigora kai apodotika min ginomaste sklavoi tis grammis mas kai tis sinexis thelisis mas na katebasoume apeira gb pou to megalitero meros den tha doume pote.

Για το ενδεχόμενο να μπορείς να κάνεις voip με τη 384 τι λες? Μήπως πρέπει έχεις 1Mbit και γι αυτό?

Αυτό που λέω είναι ότι εντάξει δε μπορείς να περιμένεις να κατεβάσεις το σύμπαν με την 384, δε μπορεί όμως να κολλάει για πλάκα επειδή ανεβάζει connections με ένα p2p το οποίο τις περισσότερες φορές δεν καταναλώνει όλο το bandwidth της γραμμής σου.

Αυτό που ζητάμε όλοι μας είναι μια ποιοτική γραμμή adsl με ένα στοιχειώδες Quality of Service σε επίπεδο dslam το οποίο ΔΕΝ υπαρχει. Στην τελική αν θέλεις internet μόνο για να surfareis κάποιες ώρες κι όχι για να κατεβάζεις, βάζεις και Isdn.

Δημοσ.

Εγώ μια χαρά τη χαίρομαι τη γραμμή μου πάντως! Είναι και με το παραπάνω στις προδιαγραφές μίας 384/128, ειδικά στο upload ΠΟΛΥ παραπάνω! Τώρα voip δεν έχω δοκιμάσει, και δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση...

Δημοσ.
Εγώ μια χαρά τη χαίρομαι τη γραμμή μου πάντως! Είναι και με το παραπάνω στις προδιαγραφές μίας 384/128, ειδικά στο upload ΠΟΛΥ παραπάνω! Τώρα voip δεν έχω δοκιμάσει, και δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση...

Ή είσαι απ τους τυχερούς που δεν έχει γίνει η βλακεία, ή απλά δεν έχει γεμίσει το dslam ακόμα. Κανονικά θα έπρεπε να μπορούσαν να την χαρούν όλοι και όχι μόνο εσύ αλλά δυστυχώς δε συμβαίνει αυτό.

Δημοσ.

den agnoo ta problimata tou adsl stin ellada kai nai exo spastei kai ego pou den boro na exo voip me tin tapini mou 384 aplos episimano pos afto pou antimetopizei o filos mas stin sigekrimeni perpiptosi den einai problima alla to fisiologiko gia ta ellinika dedomena.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...