sotos65 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Από περιέργεια, τις υποδομές (καλώδια, οπτικές ίνες) ποιος τις δημιουργεί; Μήπως οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών; Δε νομίζω να περιμένει ο ΟΤΕ να του περάσει κάποιος τρίτος τα καλώδια ή να του το έχει απαγορεύσει κάποιος έως τώρα (κάτι που έχει γίνει σε ορισμένες περιοχές για εργοστάσια και δίκτυα της ΔΕΗ). Αν λοιπόν ο ΟΤΕ δεν έχει κάνει ως τώρα όλα όσα έπρεπε να κάνει για να προωθήσει αυτές τις τεχνολογίες, καλώς δέχεται τις επικρίσεις. Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν μπορούμε να πάρουμε τα καρούλια μόνοι μας και να φτιάξουμε το δίκτυο, διότι ακόμα κι αυτό να κάναμε ένα δίκτυο απαιτεί κι άλλες υποδομές για να λειτουργήσει, όχι μόνο καλώδια. Όσο για το dialup, όχι μόνο είναι πανάκριβο, αλλά την προσπάθεια του ΟΤΕ να αυξήσει τις τιμές του ΕΠΑΚ την ξέρουμε όλοι (εξάλλου αυτό δείχνει και το σηματάκι για το φτηνό internet). Μόνο ως προσπάθεια προώθησης του internet δεν θα μπορούσε κάποιος καλόπιστος να την θεωρήσει.
wert Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Είμαστε πίσω και θα πάμε ακόμα λιγάκι πίσω τώρα το πάσχα με την σταύρωση. Τότε θα γίνουν και οι καινούργιες αυξήσεις. Ήταν φτηνά μέχρι τώρα. Πόσο φτηνά. Τόσο που κάθε που λαμβάνουμε το λογαριασμό ξεκινάμε να κάνουμε πρόγραμμα πόσο ακόμα να κόψουμε για να λιγοστέψουμε τα έξοδα. Μόλις κάνουν και τις αυξήσεις. Φτού ξελεφτερία. Ήταν και είναι ήδη δυσβάσταχτο το κόστος για τον Έλληνα το κόστος του ίντρενετ. Τώρα θα απογίνει. Φυσικά dsl αν μοιράσουν μόνο στις πόλεις θα το κάνουν. Η επαρχία που είναι πάνω από το μισό κομάτι πάει παπόρο Αλλωστε αυτά είναι σατανικά πράγματα. Τι να τα κάνουμε εμείς; Λέτε ρε σεις να γίνει καμιά μαγκιά με το wi max ; Γιατί αν δεν γίνει κάτι καλό ασύρματο με τα σύρματα δεν βλέπω να τα βγάνουμε πέρα. Τα έφαγαν και αυτά. Ενώ άμα είναι ασύρματο τι να φάνε; Θα φάνε τις κεραίες; Καλή τους χώνεψη τέλος πάντον. :oops:
wizeman1986 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 signomi re paidia,ma kala me douleuete?an ipirxe kosmos pou endiaferotan na pari adsl thaxe pari,vivodi 256/128 me 25 euro ton mina k min mou peite oti ine pola,ine mia kalh arxi gia ton meso ellina. k omos iparxoun anthropoi pou protimoun na valoun ena aplo dial up i isdn,giati mono pou theloun na kanoun sto internet ine na doun ta email tous. den dinoun 25 euro ton mina na valoun tin mikri 256 kbps giati poly apla h den kseroun ti ine h tin theoroun axristi . poso prepei na katevi h timi tis adsl stin ellada gia na gini prositi?5-10 euro?k pali amfivalo.. kai an anarotieste pios ftei gia autin tin katastasi?ftei to kratos?ftei o ote?oxi emeis fteme,emeis pou den diksame to endiaferon pou xriazete,pou tin koinonia tis pliroforias tin exoume grameni sta palia mas ta papoutsia stin ellada,pou protimame na doume tis aidies tis tileorasis,ta koutsompolia,big brother,etc k auta pou mas plasaroun para na mpoume sto internet na morfothoume p.x polous goneis pou den afinoun na valoun internet ta paidia tous giati to theoroun epikindino... o ote kai o kathe ote den prokite na ksodepsi lefta gia na anavathmisi to diktio tou gia na kalipsi tis anages enos mikrou arithmou xriston. min perimenete na deite (pio) grigoro internet me auto ton endiaferon pou iparxi
capthookb Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 kai an anarotieste pios ftei gia autin tin katastasi?ftei to kratos?ftei o ote?oxi emeis fteme' date='emeis pou den diksame to endiaferon pou xriazete,pou tin koinonia tis pliroforias tin exoume grameni sta palia mas ta papoutsia stin ellada,pou protimame na doume tis aidies tis tileorasis,ta koutsompolia,big brother,etc k auta pou mas plasaroun para na mpoume sto internet na morfothoume [/quote'] Λες μεγάλες κουβέντες και σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο πληθυντικός που χρησιμοποιείς δεν ταιριάζει. Άποψή σου βέβαια, αλλά σαφώς υποκειμενική. Έλα να ζήσεις στην Ελλάδα πρώτα και μετά τα ξαναλέμε για το ποιος φταίει.
blueviper Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 signomi re paidia,ma kala me douleuete? Αν καλέ μου φίλε (ο Θεός με έχει προικίσει με απίστευτα αποθέματα ευγένειας...αυτά που διαβάζω ανήκουν στις περιπτώσεις του αναθέματος και μόνο, αλλά κρατιέμαι!) ζούσες στην Ελλάδα και ήσουν ένας από "εμάς" θα ανήκες είτε στους προύχοντες, είτε στους παρανοϊκούς, είτε και στα δυο μαζί. Θα είχα μια κατανόηση στην περίπτωσή σου...μονάχα τότε όμως... Τώρα κάθεσαι με την άνεση των 10Mbit σου (προσφορά του καλού Αγγλικού provider, μην ξεχνιόμαστε) να μας αραδιάζεις θεωρίες προκλητικές και προβοκατόρικες περί αποκλειστικής ευθύνης των χρηστών που -άκουσον άκουσον- δεν φροντίζουν να ενημερωθούν για τα καλά κι άγια της νέας τεχνολογίας και των οφελών που μπορεί να υπάρξουν. Φυσικά, όπως προειπώθηκε από άλλο φίλο, μέχρι πρόσφατα ο OTE (η καλή και άγια αυτή δημοσιο-ιδιωτική επιχείρηση) μας φούντωνε στις μπαρούφες διαφημίζοντας την ultra-super-mega-fast ISDN γραμμή, την ξεχασμένη από Θεό κι ανθρώπους. Να πούμε ένα "φταίνε και οι χρήστες σε ένα βαθμό" πάει στο διάολο και να το καταλάβω...να μου βγάζεις όμως λάδι πολιτικούς, διευθυντάδες, εταιρίες και λοιπούς εμπλεκομένους στο θέατρο του παραλόγου και να επιρρίπτεις την υπαιτιότητα μονάχα στον κακομοίρη που παρακαλούσε για χρόνια broadband και broadband δεν έβλεπε, ε όχι, πάει πολύ. an ipirxe kosmos pou endiaferotan na pari adsl thaxe pari,vivodi 256/128 me 25 euro ton mina k min mou peite oti ine pola,ine mia kalh arxi gia ton meso ellina. k omos iparxoun anthropoi pou protimoun na valoun ena aplo dial up i isdn,giati mono pou theloun na kanoun sto internet ine na doun ta email tous. den dinoun 25 euro ton mina na valoun tin mikri 256 kbps giati poly apla h den kseroun ti ine h tin theoroun axristi. Και πως ακριβώς τα γνωρίζεις καλέ μου φίλε όλα αυτά, αφού τα τελευταία 4 χρόνια τη βγάζεις στην Αγγλία? Κάνεις στατιστικές έρευνες στις διακοπές σου? Για ποιο ακριβώς λόγο πρέπει να πάρει dsl αυτός που επιθυμεί να βλέπει μόνο τα email του? Δεν είναι ασύμφορο σε αυτήν την περίπτωση? Μήπως για να ωφελήσει το επίπεδο της τεχνολογίας στην Ελλάδα και τα κέρδη του ΟΤΕ? Να ζημιωθεί δηλαδή ο ίδιος για να πάνε μπροστά τα πράγματα? Γιατί αλήθεια δεν το κάνει αυτό πρώτος ο ΟΤΕ τότε, που όσο να 'ναι ένα μερίδιο ευθύνης το έχει ο άτιμος για την υπανάπτυξη που βιώνουμε? Πολλές ερωτήσεις το ξέρω, αλλά τα λεγόμενά σου μονάχα εύλογες απορίες μου έχουν προκαλέσει. kai an anarotieste pios ftei gia autin tin katastasi?ftei to kratos?ftei o ote?oxi emeis fteme,emeis pou den diksame to endiaferon pou xriazete, Είχα κάποιες αμφιβολίες για το ποιος φταίει, αλλά μου τις έλυσες. Το περάσαμε βέβαια στο ντούκου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά δε βαριέσαι...αφού εσύ το έχεις βγάλει το πόρισμα εκεί στο Νησί με τα 10Mbit σου που σου παρέχουν τη δυνατότητα να κατεβάζεις ταχύτατα τα email σου και να ξημεροβραδιάζεσαι στο in.gr, οι υπόλοιποι περισσεύουμε. Αφού τρέχεις που τρέχεις κάνε και μια επίσκεψη στο adslgr.com, μήπως μαζί με τα bits τρέξει κι η σωφροσύνη. p.x polous goneis pou den afinoun na valoun internet ta paidia tous giati to theoroun epikindino... Η δαιμονοποίηση ενός πράγματος αίρεται διά μέσου της παιδείας...προφανώς επειδή την εκτίμησες πολύ, γι' αυτό κατέληξες στην Αγγλία. Μην τα ρίχνεις λοιπόν πρωτίστως στην άγνοια των γονέων, αλλά στην ανυπαρξία της πολιτείας να ενημερώσει ως είθισται και προσήκει. o ote kai o kathe ote den prokite na ksodepsi lefta gia na anavathmisi to diktio tou gia na kalipsi tis anages enos mikrou arithmou xriston. min perimenete na deite (pio) grigoro internet me auto ton endiaferon pou iparxi Θα μετακομίσουμε όλοι Αγγλία τότε να μας κάνουν δώρο 1.3Mbit με κάθε Γκαζολίν. Άμα είναι να γίνουμε θυσία ακριβοπληρώνοντας πολλαπλασιαστικά τις επενδύσεις του ΟΤΕ (που ούτως ή άλλως σε τσέπες θα καταλήξουν), καλύτερα να τα δώσουμε στα έξοδα ταξιδιού. Κι αφού σ' αρέσει κι η έρευνα αγοράς, θα μας κάνεις και μια εξυπηρέτηση να μας βρεις τα απαραίτητα σε καλές τιμές.
GT1807 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Το οτι συμφερει η προσφορα της Vivodi δεν ειναι δικαιολογια.Ειναι σαν να μου λες αφου θες αυτοκινητο παρε ενα Free Wind(ή οπως λεγονται) με 20000 ευρω (απο τα τζιπακια με τις θεϊκες επιδοσεις στα crash test απο μερια Κινας) κ ασε τον Γερμανο να παρει με τα ιδια λεφτα Mercedes k BMW ανωτερης ποιοτητας κ χρηστικοτητας.Το θεμα ειναι οτι εχουμε σκοπιμα μεινει πισω στην τεχνολογια κ αυτο θα συνεχιζει να γινεται αφου δεν υπαρχουν υποδομες κ οπως κ να το κανουμε η κοινοτητα των χρηστων του Ιντερνετ μπορει να παιξει μεγαλο ρολο στις εκλογες.Ειναι καθαρο πολιτικο θεμα.Το εχουν μυριστει ολοι.Γιατι νομιζετε οτι εδω κ 1 χρονο μας κοροιδευουν με το φοιτητικο ιντερνετ κ τοτε καποιοι σοφοι ειχαν πει οτι θα φτασουμε στις εκλογες κ θα γινουν τα μετρα για το ιντερνετ μετρα ψηφοθηριας. Τα σέβη μου
wert Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 den dinoun 25 euro ton mina na valoun tin mikri 256 kbps giati poly apla h den kseroun ti ine h tin theoroun axristi .poso prepei na katevi h timi tis adsl stin ellada gia na gini prositi?5-10 euro?k pali amfivalo.. re si wizeman1986 είσαι εδώ ή εκεί που λέει η διεύθηνσή σου; Για την ώρα μιλάμε ότι το 70-80% της Ελλάδας ανήκει ακόμα στο Προς το παρόν δεν υπάρχει εγκατεστημένη τεχνολογία ADSL στην περιοχή σας. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Ωστόσο' date=' μπορείτε να συμπληρώσετε online τη Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, ώστε να καταγραφεί το ενδιαφέρον σας, προκειμένου να συμπεριληφθεί η περιοχή σας στις μελλοντικές επεκτάσεις της ADSL τεχνολογίας.[/quote'] Και εσύ μας λές για την βιβόντι που δίνει σε δέκα δρόμους στην αθήνα και σε πέντε στη θεσσλονίκη. Ας δώσουν και isdn 24/24 ευρυζωνικό θα το πάρουμε και αυτό. Μα εκεί τρώνε τα λεφτά. Τι συζητάμε τώρα. Χρονοχρέωση Το κατάλαβες ; Κρατάνε μια χώρα με χειροπέδες για τα καλώδιά τους ..... Ξεχάσαμε γρήγορα ότι εδώ και μερικά χρόνια έκανες αίτηση για τηλέφωνο και περίμενες μερικά χρόνια για να περαστούν οι καινούργιες γραμμές. Οχι οπτικές ίνες αλλά ούτε τα κολοκαλώδια αν δεν τους έβαναν χέρι δεν θα περνούσαν.
MindControl Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 Se kammia alli xwra den parousiazontai fainomena autou tou megethous !! MindControl
dext Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Στο Ελλαδισταν που ζούμε τι περιμένεις. Να δεις προκοπή. Ποτέ δεν πρόκειται να πάει μπροστά αυτή η χώρα ποτέ δεν ενδιαφέρονται για τον κόσμο παρά μόνο για τις τσέπες τους και για τίποτα άλλο. Όσο μακρύτερα φύγει κάποιος από την Ελλάδα τόσο το καλύτερο. Ντρέπομαι που γεννήθηκα στην Ελλάδα και λυπάμαι που δεν έχω την δυνατότητα να φύγω και αναγκάζομε να ζω σε αυτήν την αθλιότητα.
Cromb Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Ηρθέ ένας φίλος μου από Σουηδία αυτές τις μέρες και κάναμε μια συζήτηση για adsl... Δε θα αναλύσω τι ειπώθηκε καθώς μπορείτε όλοι να το καταλάβετε. (μπαίνει με 100MBit και δε με πίστευε με τίποτα όταν του είπα τις ταχύτητες και τις τιμές στην ελλάδα). Μου είπε όμως,και μου έκανε εντύπωση, πως στη Σουηδία, πρίν καμια 10ετία, όταν αρχιζάν τα pc να γίνονται προσιτά στο ευρή κοινό, το κράτος της Σουηδίας έκανε το εξής: Έδωσε τη δυνατότητα στο κάθε πολίτη να νοικιάσει ένα pc με πολύ λίγα λεφτά το μήνα (20 ευρω περίπου). Το αποτέλεσμα ήταν να κάνει το pc και όσα αυτό συνεπάγεται (internet) ανάγκη. Έτσι έδωσε την δυνατότητα στις διάφορες εταιρίες του χώρου να επενδύσουν καθώς το αγοραστικό κοινό αυξήθηκε κατακόρυφα.... Χαώδης η διαφορά "τεχνολογίας" με την Ελλάδα, όπως επίσης και χαώδης η διαφορά νοοτροπίας και τρόπου λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού....Ή μήπως εξαιτίας της νοοτροπίας συνεπάγονται και όλα τα υπόλοιπα;
_DiMoN_ Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Για να τελειώνουμε, το DSL 6Mbit που λέει ο MindControl έχει 35?. Θα παρακαλούσα αφού θέλετε να διαμαρτυρηθείτε χρησιμοποιήστε ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish είναι πλέον κουραστικό... Να πω κάτι δεν φταίει ο ΟΤΕ καθόλου γιατί ο ΟΤΕ και ο κάθε ΟΤΕ είμαστε εμείς, τα λαμόγια που είναι πολλά και τα τρώνε είναι γνωστοί μας, γείτονες μας ίσως και φίλοι μας. Όσο ανεχόμαστε την κατάσταση θα υπάρχει. Κάνε το καλό εσύ και άσε τους άλλους.
capthookb Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Συμφωνώ DIMON. Η Ελλάδα είμαστε εμείς. Και όσο εμείς αισθανόμαστε τουρίστες στη χώρα μας, και πιστεύουμε πως την τύχη μας την καθορίζουν κάποιοι άλλοι για εμάς τότε καλά τα παθαίνουμε. Όσο μιλάμε για την Ελλάδα και τους Έλληνες (αφήνοντας τον εαυτό μας απ'έξω) λες και ζούμε σε άλλη χώρα, τόσο παρόμοια προβλήματα και καταστάσεις θα συνεχίζουν να υπάρχουν και να αναγενιούνται. Ο ΟΤΕ, τα δημόσια έργα κτλ κτλ, (τουλάχιστον το κρατικό ποσοστό) δεν ανήκουν σε κανέναν άλλο (πολιτικό, παράταξη, διευθυντή κτλ κτλ) πέρα από εμάς τους ίδιους! Και αν πρέπει να ευχαριστήσουμε κάποιον που έγιναν τότε αυτός είναι εμεις οι ίδιου και οι συμπολίτες μας. Για τα πράγματα που δεν έγιναν ενώ έπρεπε ή για τα πράγματα που υπολειτουργούν, εμάς πρέπει να αναζητήσουμε επίσης, και συγκεκριμένα την αντίδραση και τη συμμετοχή μας ή μη. Εμείς έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τις αλλαγές, και οι αλλαγές έρχονται από τα μικροπράγματα. Με το να έχουμε τη νοοτροπία οτι δεν αλλάζει τίποτα, δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε κιόλας. Εγώ θα το ξαναπώ, ΔΕ ντρέπομαι που είμαι Έλληνας και ούτε πρόκειται να με κάνει κανένας να ντραπώ. Εδώ οι πρόγονοί μας άντεξαν τόσα χρόνια τους τούρκους, κι εγώ θα σηκωθώ να φύγω επειδή μου τη σπάει ο ΟΤΕ;;;;;;;;;
Cromb Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Καλά όλα αυτά που λέτε αλλα δεν έχω ακούσει να προτείνεται και κάτι συγκεκριμένο. Μια μορφή αντίδρασης με σκοπό να αλλάξει κάτι. Όλοι στη θεωρία καλοί είμαστε! ΥΓ:Δε πιστεύω να ντρέπεται κανένας που είναι Έλληνας... υπερβολικό σε βρίσκω capthookb
capthookb Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Εγώ άλλα διάβασα παραπάνω, οτι ντρέπονται που είναι Έλληνες και που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Δικαίωμά τους βέβαια. Τώρα αν λέμε κάτι και εννοούμε κάτι άλλο, είναι άλλο θέμα. Η πιο απλή μορφή αντίδρασης σε κάτι που δε σου αρέσει είναι να βρεις τρόπο να το αλλάξεις. Τώρα πως θα το κάνεις αυτό είναι δικό σου θέμα.
blueviper Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Άμα είναι δικαίωμά τους να εκφράζουν ακόμα κι αυτήν την υπερβολική ή μη άποψη, δεν καταλαβαίνω προς τι ο ντόρος. Ή είναι δικαίωμα και το εκφέρουν ελεύθερα ή δεν είναι και τους ψέγουμε. Όπως και να έχει ακόμα κι η απλή διαμαρτυρία σε ένα forum είναι κάτι περισσότερο από το απόλυτο τίποτα, οπότε μονάχα θετικά μπορει να λειτουργήσει...ίσως κανένα αυτί να ιδρώσει κάποτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.