Προς το περιεχόμενο

VCD ke SVCD

Charalambos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καμια σχεση. Το Svcd δεν ειναι ποιοτητας dvd. Εχει μικροτερη αναλυση απ το DVD και χαμηλοτερο (πολυ χαμηλοτερο) bitrate και ποιοτητα. Το μονο κοινο με το DVD ειναι ο αλγοριθμος mpeg 2 που χρησιμοποιει. Το vcd ειναι mpeg 1 χαμηλοτερης αναλυσης και bitrate απ το svcd. Αυτο που λεει ο Makisathanos μου θυμιζει την επιλογη miniDVD που εχει το nero και ειναι ουσιαστικα dvd σε δισκακι cd-rom ( γι αυτο χωραει και περιπου 10-15 λεπτα). Ενα vcd μπορει να εχει διαρκεια μεχρι την ονομαστικη διαρκεια του αγραφου cd (ενα 80αρι δισκακι χωραει περιππου 80 λεπτα σαν vcd). Ενα svcd εχει διαρκεια μεχρι 50 λεπτα περιππου.

Η αποψη μου ειναι οτι δεν αξιζουν πλεον αυτα τα 2 προτυπα για διαφορους λογους. 1.Τα αγραφα dvd ειναι φθηνα, 2.Λιγες ταινιες χωρανε σε 1 vcd (σε 1 svcd καμια ταινια απ τις συνηθισμενες), 3.η Ποιοτητα του vcd ειναι κακη (του Svcd δεν θα την πω κακη αλλα δεν εχει νοημα να γραψεις 50 λεπτα σε 1 δισκακι), 4.Υπαρχει και το divX/Xvid format για οικονομια χωρου και εγγραφες 1 ολοκληρης ταινιας σε cd με παρα πολυ καλη ποιοτητα.

Δημοσ.

Ότι λέει ο nikoskourtis αλλά έχω βρεί ότι σε μερικές περιπτώσειεις μπορεί να είναι χρήσιμο. Την τελευταία φορά κάποιος φίλος μου έδωσε 20 λεπτά λήψη από την κάμερά του και χρησιμοποιόντας έναν καλό κωδικοποιηρή (τον ProCoder 2) δεν είδα καμμία διαφορά οπότε το έκανα σε CD.

Δημοσ.
Καμια σχεση. Το Svcd δεν ειναι ποιοτητας dvd. Εχει μικροτερη αναλυση απ το DVD και χαμηλοτερο (πολυ χαμηλοτερο) bitrate και ποιοτητα. Το μονο κοινο με το DVD ειναι ο αλγοριθμος mpeg 2 που χρησιμοποιει. Το vcd ειναι mpeg 1 χαμηλοτερης αναλυσης και bitrate απ το svcd. Αυτο που λεει ο Makisathanos μου θυμιζει την επιλογη miniDVD που εχει το nero και ειναι ουσιαστικα dvd σε δισκακι cd-rom ( γι αυτο χωραει και περιπου 10-15 λεπτα). Ενα vcd μπορει να εχει διαρκεια μεχρι την ονομαστικη διαρκεια του αγραφου cd (ενα 80αρι δισκακι χωραει περιππου 80 λεπτα σαν vcd). Ενα svcd εχει διαρκεια μεχρι 50 λεπτα περιππου.

Η αποψη μου ειναι οτι δεν αξιζουν πλεον αυτα τα 2 προτυπα για διαφορους λογους. 1.Τα αγραφα dvd ειναι φθηνα' date=' 2.Λιγες ταινιες χωρανε σε 1 vcd (σε 1 svcd καμια ταινια απ τις συνηθισμενες), 3.η Ποιοτητα του vcd ειναι κακη (του Svcd δεν θα την πω κακη αλλα δεν εχει νοημα να γραψεις 50 λεπτα σε 1 δισκακι), 4.Υπαρχει και το divX/Xvid format για οικονομια χωρου και εγγραφες 1 ολοκληρης ταινιας σε cd με παρα πολυ καλη ποιοτητα.[/quote']

Εδώ βγάλαμε λαβράκι. Είχα την εντύπωση ότι dvd σε διασκάκι cd ήταν το svcd. Ζητώ συγνώμη για την παραπληροφόρηση. Και ευχαριστώ για την παρατήρηση. Κάτι μάθαμε και σήμερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...