mjmj Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 Υπαρχει κανενας τρόπος να τρέχω κάτι σαν ένα εικονικό pc-περιβαλλον windows μέσα από τα windows? Τι εννοώ: Είτε κάτι παρόμοιο με τα cd του bartpe που ειναι ολοκληρωμενο περιβαλλον εργασιας με εφαρμογες σε ενα cd. Χωρίς ομως να πρεπει να εγκαταλείψω το κύριο-βασικό περιβάλλον των windows του pc μου. Κατι σαν να τρέχει emulation μεσα σε παραθυρο. Είτε να εχω ενα ολοκληρο περιβαλλον εργασιας(εφαρμογες-ρυθμισεις) windows σε ενα 'container', και να μπαίνω κανονικά μέσα από τα windows σε αυτό το περιβαλλον από ενα παραθυρο. Ειτε απο ενα μεγαλο usb disk(πχ 2bg) να τρεχω μια μινιμουμ εκδοση windows που ομως θα μου επιτρεπει να εχω τις εφαρμογες που θελω και φυσικα να 'τρεχω' αυτα τα windows μεσα απο τα κανονικα windows του pc. Ειτε κατι αλλο που δεν το εχω σκεφτει ως λυση. Τι λυση προτεινετε? Τι θα μπορουσε να γινει?
FELIX Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 to virtual pc ths ms to dokimases?mono kako oti desmeyei ena meros apo ena hdd h partition oso oriseis esy.meta mporeis na kaneis install oti os 8eleis ekei kai na to trexeis se para8yro mesa apo to basiko sou os
nikos_online Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 VMware Workstation http://www.vmware.com/download/ws/
Sanctu82 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 Simfono me ton nikos_online poli olokliromeno to VMware
mjmj Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 VMware Workstation http://www.vmware.com/download/ws/ Η εκδοση ace είναι πιο καλη? Χρησιμοποιει password, container folder κλπ? Δουλευει αξιοπιστα?
mjmj Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Σκεφτομαι να εγκαταστησω το mac os x στο vmware στο pc μου, ωστε να το δουλεψω και να δω την ολη εμπειρια. Ερωτηση: αν στησω ενα περιβαλλον σε ενα λειτουργικο, υπαρχει πιθανοτητα να το 'μεταφερω' σε αληθινο computer και να δουλεψει? Μεταφορα περιβαλλοντος στην πραγματικοτητα γινεται? Και δεν μιλω τοσο για windows που ειναι γνωστο οτι με την registry δεν βγαζεις ακρη, αλλα για Linux, mac os κλπ που ειναι πιο ευελικτα και χωρις πολλες δεσμευσεις. Γινεται?
alerasta Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Σκεφτομαι να εγκαταστησω το mac os x στο vmware στο pc μου' date=' ωστε να το δουλεψω και να δω την ολη εμπειρια. Ερωτηση: αν στησω ενα περιβαλλον σε ενα λειτουργικο, υπαρχει πιθανοτητα να το 'μεταφερω' σε αληθινο computer και να δουλεψει? Μεταφορα περιβαλλοντος στην πραγματικοτητα γινεται? Και δεν μιλω τοσο για windows που ειναι γνωστο οτι με την registry δεν βγαζεις ακρη, αλλα για Linux, mac os κλπ που ειναι πιο ευελικτα και χωρις πολλες δεσμευσεις. Γινεται?[/quote'] Θεωρητικά πρέπει να γίνεται (γιά linux), πρακτικά δεν έχω ιδέα :roll:
mjmj Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Για πειτε μου, στο vmware, εγκαθιστω λειτουργικο κανονικα απο το νορμαλ cd τους όπως πχ. θα εκανα σε ενα νεο μηχανημα, ή πρέπει να εγκαταστησω καποια εκδοση ειδικα για vmaware? Ελπιζω να ισχυει το πρωτο κι οχι το 2ο.
alkisg Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Έχω κάνει μεταφορά debian από VMWare σε κανονικό PC, απλά βρήκε τις καινούργιες συσκευές και όλα ΟΚ. Τα περισσότερα λειτουργικά τα κάνεις απλά εγκατάσταση από τα νορμάλ cd τους, μερικά όμως θέλουν ειδικές ρυθμίσεις (π.χ. ειδικό kernel build κτλ).
mjmj Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Με καλυψες. Ευχαριστα νεα λοιπον και για μεταφορα περιβαλλοντος αλλα και εγκατασταση απο κανονικο cd.
Axelfc Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Το VMWare το εικονικο λειτουργικο το εγκαθιστα σε συγκεκριμενο χωρο που δεσμευει στον hdd η απο τη RAM;
alkisg Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Είτε σε αρχείο στο σκληρό, είτε αν το ορίσεις εσύ σε κάποιο ξεχωριστό partition ή δίσκο.
mjmj Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Οταν μπει το λειτουργικο μεσα στο vmware, θα βρει κανονικα και τις συσκευες-περιφερειακα που ειναι συνδεδεμενα?(modem, printer, scanner κλπ) Ή θα ειναι αποκομμένο απο τον έξω κοσμο?
alkisg Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Στα πιο πολλά λειτουργικά το VMWare υποστηρίζει USB, οπότε και θα εγκατασταθούν οι συσκευές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.