Προς το περιεχόμενο

Θελω να δωσω προσβαση στο internet σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων

mjmj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω dsl προσβαση στο internet στο σπιτι μου, και θα ηθελα να γνωριζω αν θα μπορουσα να δωσω προσβαση σε ένα άλλο σημείο που βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα μακριά.

Δεν γνωρίζω πως μπορει να γινει αυτο. Το μονο σιγουρο είναι ότι πρέπει να γίνει ασύρματα, δεν εχω αλλη δυνατοτητα. Εχω ακούσει περι wi-fi αλλα δεν ξερω αν και ποσο ταιριαζει σε αυτο που θελω.

Πιανει σε τετοια αποσταση? Τεχνικός εξοπλισμός τι χρειάζεται? Λειτουργει με προβλήματα ή απρόσκοπτα? Αλλα εξοδα, χρεωσεις?

Πως μπορει να γινει αυτο?

Δημοσ.

Αμεση οπτικη επαφη δεν υπαρχει, απλα επειδη ισως καποια αλλα σπιτια ειναι λιγο ψηλοτερα. Οχι κανενα βουνο αναμεσα στα δυο σημεια.

Ομως το ολο εγχειρημα με την οπτικη επαφη αραγε δουλευει?

Δημοσ.

Αν υπαρχει οπτικη επαφη μπορει να δουλεψει...Αν οχι δεν δουλευει το ασυρματο δικτυο που απαιτειται για μοιρασμα internet.Εστω και αν δεν παρεμβαλεται βουνο αλλα μια πολυκατοικια....

Δημοσ.

Wifi για να παιξει λοιπον αν καταλαβα καλα πρεπει να μην υπαρχουν εμποδια? Και αυτοι που λενε πχ. οτι θελουν να καλυψουν μια μικρη πολη και να δωσουν wi-fi στον κοσμο? Πως το κανουν? (συγχωρεστε με αν κανω λαθος)

Δημοσ.

Από τα δύο σπίτια βλέπεται κάποιο κοινό σημείο? Π.χ. κάποια μεγάλη διαφημηστική πινακίδα? Να ξέρεις όμως ότι χρειάζεσε πιάτα (δορυφορικά, ή ειδκές κεραίες π.χ. Andriu) και ότι τα access point δεν πρέπει να είναι περισσότερο από τρία μέτρα μακριά από την κεραία. Επίσης υπάρχουν κανόνες για την εκπομπή σήματος στην περιοχή WiFi. Πληροφορίες και οδηγίες για αυτό που θέλεις να κάνεις θα βρεις και εδώ. http://www.awmn.net

Δημοσ.

Ετσι ειναι...Κι αυτο που λενε γινεται και νομιζω το ξεκιναει ο δημος Τρικαλων πιλοτικα.Προφανως βαζει ενδιαμεσα σημεια που τα βλεπουν τουλαχιστον καποιοι χρηστες και μετα αυτους τους βλεπουν αλλοι κλπ κλπ κλπ.

Δημοσ.

Αλήθεια,έχει σκεφτεί κανένας την περίπτωση HF SSB;(lol).

Θα ήταν ευχής έργον,γύρω στα 50Mhz να σμπρώχναμε καμια "παντόφλα" εκατοστάβατη...

Κάρφωμα η κεραία,αλλά πολλά τα ωφέλη.

Δημοσ.

Με οπτική επαφή θα παίξει , ο εξοπλισμός δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβός. Χωρίς οπτική επαφή πρέπει να παίξεις με ανάκλαση σε ένα σταθερό εμπόδιο, στο οποίο θα βλέπετε και οι δύο. Αν δεν υπάρχει και η τελευταία περίπτωση, τότε είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο. Είναι ελεύθερα τα 50MHz;

Δημοσ.
Αλήθεια' date='έχει σκεφτεί κανένας την περίπτωση HF SSB;(lol).

Θα ήταν ευχής έργον,γύρω στα 50Mhz να σμπρώχναμε καμια "παντόφλα" εκατοστάβατη...

Κάρφωμα η κεραία,αλλά πολλά τα ωφέλη.[/quote']

lol !!!! Καλή ιδέα, αν δεν μας κλείσουν μέσα... Επίσης με 50 MHz το data rate θα είναι πολύ μικρό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...