Προς το περιεχόμενο

M/b 939 Για Athlon 64 Κοστους Μεχρι 130 Ε (με Φπα)

tsomoloko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ναι αλλά κατα την γνώμη μου η συγκεριμένη πολιτική μας παραπέμπει τωρα τελευταία να περιορίζουμε τον αριθμό των pci cards μας και δεν είναι καθόλου καλό αυτό. Έχουν καταντήσει η νορμαλ μεγέθους Mobos να έχουν μόνο 2-3 pci...! Βέβαια, οι mobos τώρα τα έχουν όλα πάνω (ήχο,lan,wifi...) αλλά πείτε λύση σε κάποιον που θα θελήσει ενα σύστημα με 1x vga, 1 κάρτα ήχου audigy4, 1 modem pci, 1 κάρτα tv.... κτλ! θα του πεις δεν γίνεται κύριε, δεν χωράνε, και τότε τι να πεί ο άνθρωπος που στο p3 μηχανάκι του είχε 5-6 Pci και 1 agp?? ο περιορισμός των pci είναι ψιλοβλακεία πιστεύω, και θα έπρεπε να υπάρχουν και να πραγονται ακομα Mobos me nforce4 και όποιο άλλο ταλαντούχο chipset βγει... σε λίγο όλες oi καλές μητρικές θα είναι μονάχα με sli.

Δίκιο έχεις σε αυτό. Κι εγώ το έχω παράπονο για τα λίγα PCI slots.

ΟΜΩΣ στη συγκεκριμένη περίπτωση της DFI, είτε πάρεις το Ultra-D είτε το SLI, τα ίδια ακριβώς PCI θα έχεις. Αυτό γίνεται γιατί και οι δύο motherboards είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΕΣ. Το μόνο που αλλάζει είναι το nForce4 chip. Η μια έχει το nForce4 Ultra και η άλλη το nForce4 SLI.

Είναι τόσο ίδιες που στις πρώτες Ultra-D μπορούσες να "πειράξεις" λίγο το chip (να ενώσεις με μολύβι 2 επαφές πάνω του, όπως κάναμε στους παλιούς Athlon) και να την μετατρέψεις σε SLI. Βέβαια, αν δεν κάνω λάθος η nVidia από κάποιο σημείο της παραγωγής και μετά πήρε τα μέτρα της ώστε να μην είναι πλέον εφικτό το τρυκ αυτό.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ναι αλλά κατα την γνώμη μου η συγκεριμένη πολιτική μας παραπέμπει τωρα τελευταία να περιορίζουμε τον αριθμό των pci cards μας και δεν είναι καθόλου καλό αυτό. Έχουν καταντήσει η νορμαλ μεγέθους Mobos να έχουν μόνο 2-3 pci...! Βέβαια, οι mobos τώρα τα έχουν όλα πάνω (ήχο,lan,wifi...) αλλά πείτε λύση σε κάποιον που θα θελήσει ενα σύστημα με 1x vga, 1 κάρτα ήχου audigy4, 1 modem pci, 1 κάρτα tv.... κτλ! θα του πεις δεν γίνεται κύριε, δεν χωράνε, και τότε τι να πεί ο άνθρωπος που στο p3 μηχανάκι του είχε 5-6 Pci και 1 agp?? ο περιορισμός των pci είναι ψιλοβλακεία πιστεύω, και θα έπρεπε να υπάρχουν και να πραγονται ακομα Mobos me nforce4 και όποιο άλλο ταλαντούχο chipset βγει... σε λίγο όλες oi καλές μητρικές θα είναι μονάχα με sli.

to thema einai na vgoun se pci-e klasikes kartes, exei allaksei edo kai kairo to protypo kai den exo vrei mia karta tv, mia karta ixou kati na mporeis na valeis se pci-e

Δημοσ.

Κι εγώ έτσι νόμιζα.Πριν βγει το pci-e νομίζω πως λέγανε ότι οι κάρτες σε pci θα καταργηθούν σταδιακά και θα βγαίνουν σε pci-e.Δεν ξέρω, είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο ακόμα;Ξεχαστήκανε;Τι να πω.Είναι όντως σπαστικό αυτό.Εμένα μια κάρτα ήχου έχει πάνω μόνο βέβαια, αλλά σκέψου να έχεις κανα tv tuner και μόντεμ ακόμα.Η μόνη λύση, βάζεις dsl και παίρνεις εξωτερικό μόντεμ!Καλά πάνω από 3 pci slots πάντως δεν πάει το μυαλό μου τι μπορείς να τα θες!

Δημοσ.

Den nomizw oti xreiazetai na metavoume apo aples pci se pci-e gia kartes thleorashs modem klp dwron adwron pistevw...afou i logiki tis pci-e einai i ayximenh taxytha..dn tha katevazeis kalutera an to modem sou einai pci-e :P

I moni enstash ISWS einai stis kainouries kartes ixou oi opoies exoun enan polu isxuro epeksergasth epanw tous kai tha prepei na min exoun kathysterhsh se diametagwgh dedomenwn..alla kai ta apla pci apo oti fainetai mia xara kanoun tin douleia tous se ayton ton tomea...an exete oreksi eseis na petaksete tis pci suskeves sas kai na ksodefteite apo tin arxi gia pci-e einai allou papa evaggelio :)

Δημοσ.

Κάρτες TV σε PCI-E έχω δει στο internet. Όχι πολλές, αλλά ΟΚ, η αρχή έγινε. Κάρτες ήχου όμως δεν έχω δει ακόμα. Και μάλλον θ' αργήσουν. Για παράδειγμα, είχα διαβάσει πως η Creative συνάντησε σημαντικά προβλήματα με την PCI-E έκδοση της X-Fi που σχεδίαζε και το project έχει πάει πίσω...

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, όλους σας, για την ενημέρωση και τις προτάσεις σας.

By The Way μόλις είδα και την παρακάτω λεπτομέρεια στην μητρική που προτείνεται από τον PlanetMan ...Ενσωματωμένη κάρτα ήχου Creative sound Blaster Live 24-bit onboard με 7.1 channel Surround Sound, Dolby Digital ready και υψηλή πιστότητα ήχου με 100db SNR clarity...

Φυσικά + 3 θύρες PCI .Πολύ καλό, φαντάζομαι πως όταν τα παιχνίδια χρησιμοποιούν την ενσωματωμένη κάρτα ήχου, δε θα επιβραδύνεται ο επεξεργαστής , ε?

Δημοσ.

Den kserw an afti i mitriki antexei kana idiaitero overclocking afou i taxuthta fsb tis einai 1000mhz(an kanw lathos as me diorthwsei kapoios).Oson afora ena susthma xwris na kaneis kanena o/c partin asuzititi...oxi i enswmatwmeni soundblaster den tha sou riksei tin apodwsh tou epeksergasth sou(toulaxiston an to thes dn tha katalaveis ptwsh ston epeksergasth sou gia na akrivologoume).

Δημοσ.
Den kserw an afti i mitriki antexei kana idiaitero overclocking afou i taxuthta fsb tis einai 1000mhz

Τα specs από τα sites έχουν πολύ πλάκα.

Επίσης αν δεν ξέρετε περί overclocking καλύτερα να μην λέτε κάτι, γιατί βγαίνουν εντελώς λάθος συμπεράσματα.

Το FSB που λένε στα site δεν έχει καμία σχέση και είναι εντελώς λάθος...

1000MHz aka DDR2000 είναι το HTT Freq...η συχν. λειτου. του διαύλου HyperTransport που είναι 1000MHz / DDR2000 σε όλους τους Athlon 64 / Opteron / Athlon 64 FX / Athlon 64 x2 Socket939...

καμία σχέση με το overclocking, κλπ...

Αν γράψετε HyperTransport στο search, και username billpeppas θα βρείτε ένα παρόμοιο thread όπου εξηγώ διάφορα πράγματα περί Athlon 64 motherboards & overclocking terms

Δημοσ.
Egw nomiza oti ennoei 1000mhz oti ennoei ddr1000 thats why..sorry exei pesei diavasma poly ;)

Epishs i suxnothta leitourgeias tou diavlou den exei sxesh me to o/c?????

Πάλι δεν κατάλαβες...

άλλο τα options της motherboard και άλλο στα πόσα λειτουργούν ( αυτό δεν κολλάει εδώ, απλώς παρατήρηση )...

Το HTT = 1000MHz / DDR2000 ουδεμία σχέση με αυτό που εσύ νομίζεις ( εσύ νομίζεις ότι είναι η ταχ. διαυλ. του CPU aka old FSB )...

Δημοσ.
Πάλι δεν κατάλαβες...

άλλο τα options της motherboard και άλλο στα πόσα λειτουργούν ( αυτό δεν κολλάει εδώ' date=' απλώς παρατήρηση )...

Το HTT = 1000MHz / DDR2000 ουδεμία σχέση με αυτό που εσύ νομίζεις ( εσύ νομίζεις ότι είναι η ταχ. διαυλ. του CPU aka old FSB )...[/quote']

Syggnwmh re file alla mesa sto paixnidi tou o/c esy den koitas thn sxesh tou fsb

tou pragmatikou(200mhz...) se sxesh me to HTT..ennow oti 4 h 5*200=800 h 1000mhz antistoixa HTT (diladi ddr 1600 h 2000mhz) esi otan kaneis o/c sto pragmatiko fsb kai to pas px 220mhz dn tha exeis antistoixa 5*220=1100 aka ddr

2200??allo an rythmizeis esu ton pollaplasiasth...Profanws loipwn se mia diadikasi a o/c vazeis sto paixnidi sou kai to HTT akoma kai afto pou iposthrizei i mother gia na epityxeis to megisto dynato apotelesma

Δημοσ.
Syggnwmh re file alla mesa sto paixnidi tou o/c esy den koitas thn sxesh tou fsb

tou pragmatikou(200mhz...) se sxesh me to HTT..ennow oti 4 h 5*200=800 h 1000mhz antistoixa HTT (diladi ddr 1600 h 2000mhz) esi otan kaneis o/c sto pragmatiko fsb kai to pas px 220mhz dn tha exeis antistoixa 5*220=1100 aka ddr

2200??allo an rythmizeis esu ton pollaplasiasth...Profanws loipwn se mia diadikasi a o/c vazeis sto paixnidi sou kai to HTT akoma kai afto pou iposthrizei i mother gia na epityxeis to megisto dynato apotelesma

ΣΥγγνώμη ρε φίλε που θα το πω έτσι, αλλά μάλλον δεν έχεις ιδέα από overclocking σε Athlon 64...

ΌΛΕΣ ΟΙ SOCKET 939 ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ 1000MHz HTT...

Το HTT είτε το έχεις στα ονομαστικά 1000MHz ( 200MHz x 5 ) είτε στα 1150MHz είτε στα 500MHz διαφορά στις επιδόσεις δεν έχεις.

Περαιτέρω δεν ασχολούμαι, δεν αξίζει τον κόπο. :)

Δημοσ.
[url']http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526623&PHPSESSID=1pl7s4karld28rp9pv44fk9nv5'>http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526623&PHPSESSID=1pl7s4karld28rp9pv44fk9nv5[/url]

Ακόμα μια ερώτηση.Με βάση την εμπειρία σας, σε διαφορετικές μάρκες MB, θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ στις συγκεκριμένες προτάσεις σας http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526623 και http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522406 να χρησιμοποιήσω 2 κάρτες ήχου παράλληλα, at the same time. Αυτό το σκέφτομαι ως εξής, να χρησιμοποιώ ΚΑΙ την ONBOARD και την SB μου που έχω σε PCI. Ο λόγος που το γράφω είναι οτι πχ στην MSI K8T Neo2 (K8T800Pro) που έχω αυτή τη στιγμή , υπάρχει περιορισμός κατά τον οποίον, όταν είναι συνδεδεμένη 2η κάρτα ήχου στο pc απενεργοποιείται αυτόματα η ONBOARD, ενώ εγώ ήθελα και τις 2 μαζί.Σαν λύση μου είχαν προτείνει 2η PCI κάρτα ήχου, όμως θυμάμαι με το προηγούμενο MB που είχα, μπορούσα να χρησιμοποιώ παράλληλα ONBOARD και PCI για ήχο.

Ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...