Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 5 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά επειδή το συγκεκριμένο topic είναι βασικά οδηγοί, και για να μείνει έτσι χωρίς να γεμίσει με ερωτήσεις και απαντήσεις, θα παρακαλούσα όλες οι ερωτήσεις να γίνονται είτε στο

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=74189

που de facto χρησιμοποιείται τόσο καιρό, είτε ξεκινώντας νέο θέμα αν πιστεύει ότι αυτό το θέμα δεν τον καλύπτει. Ευχαριστώ πολύ!

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

piato, lnb 70-120 euro gia kati aksiologo, karta 60 euro kai oti sou paroun sthn egkatastash.

Ara 150-200 bazeis ta basika me ena doryforo, me ligo pano apo 250 bazeis kana megalytero piato kai 2 lnb kai me kana 350ri bazeis 1.4m kai kinhto piato.

Δημοσ.

θα ηθελα να ρωτήσω αν η τελική εικόνα που ποιάνουμε είναι καθαρή γιατί με διάφορες tv καρτες που προσπ'αθησα απλά απογοητευτικα , θα ηθελα να ρωτήσω αν το ποιάτο εχει καμιά σχέση με την κεραια , ρωτάο γιατί το καλώδιο της κεραιας μου στι σπίτι εχει προβληματα και ακομα και tv ποιανω ψιλοχάλια

Δημοσ.

1ton, edo den einai to meros gia erothseis, to thema ksekinhse os guide kai oi erothseis metaferontai sto allo to TERASTIO topic gia ta dorfyorika. Alla sthn telikh epeidh den exei apanthseis edo den ksero an poloi to exoun agnohsei to guide kai den to exoun tsekarei. Opote apofasiste h sbynoumai tis apanthseis kai synexizoume sto allo topic, h apantame edo gia na exei kinhsh kai auto to topic.

Opote ksekatharizontas auta, apantao edo kai ama einai ta sbhnoume argotera. H eikona einai pentakathari efoson exeis kalo piato me dynato shma. H eikona einai pshfiakh kai oxi analogikh, den yparxoun xionakia edo, h exeis shma h den exeis. H monh periptosh na exeis kakh eikona einai na exeis oriako shma kai na kanei spasimata kai sthn xeiroterh periptosh na xanete teleios to kanali. Opote me opoiodhpote metrio pros kalo piato tha exeis xiliades pentakathara kanalia. to apotelesma ths doryforikhs kartas den exei kamia sxesh me ayta pou blepeis apo ena aplo tv tuner.

To piato pianei shma apo ton doryforo, den exei sxesh me ta topika kanalia pou pianeis meso ths keraias. Ara analoga thn perioxh pou eisai peripou katalabeneis kai ti megethos piato xreiazesai gia na bgaleis ta perisotera kanalia. Mones dyskolies einai ama eisai se kana xvrio peritrigysmenos apo bouna kai brexei kai synexeia opote den tha ftanei eukola to shma tou doryforou. dhladh extreme katastaseis.

Δημοσ.

Δεν βλέπω κανένα λόγο να γίνονται ερωτήσεις και να δίνονται απαντήσεις στο παρόν τόπικ. Και το άλλο υπάρχει, και όποιος θέλει μπορεί να ανοίξει και νέο. Δε νομίζω να το έχει απαγορεύσει κάποιος...

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

epi ths eukairias mias kai me rotouse o littlelouievegos gia to pos ginete, an kserei kapoios na prosthesei ena guide gia na doulepsei h nova card me to infinity usb programer.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Mε αυτό το post θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία που απέκτησα προσπαθώντας να δώ NOVA και λοιπά ελεύθερα στα Windows Media Center Edition. 'Εχω μείνει πολυ ικανοποιημένος απο τη λειτουργία του υπολογιστή μου αν και θα ήθελα λίγο καλύτερους χρονους απόκρισης απο την LCD μου, ειδικά οταν παρακολουθώ ποδόσφαιρο ! Βέβαια δε ξέρω αν οφείλεται στη Τν μου ή στο Hardware (Καλύτερη κάρτα γραφικών ή καλύτερη DVB-S card! Παρόλαυτα με την έκδοση Media Center έχω εξαφανίσει απο το σαλόνι μου τα πολλά Tvcontrols και κατάφερα να έχω κάποια extra πραγματάκια οπως το My Movies καθώς και features όπως το πάγωμα ζωντανού προγράμματος και rewind, εγραφή και rip σε DVD χωρίς mouse πληκτρολόγιο και χρήση τρίτου λογισμικού! Θα ήθελα να τονίσω οτι τα Windows Media Center δεν υποστηρίζουν DVBS (ακόμη)! Για να γίνει αυτό λοιπόν χρησιμοποιείται ενας mapper που αντιστοιχεί δορυφορικές συχνότητες σε επίγειες!

Οι αγορές μου ήταν οι εξής:

Δορυφορικό Πιάτο και LNB

Technotrend DVB budget S-1500

Tecnotrend PCI CI for budget series

Το Μωβ Irdeto Cam

Κάρτα Νοva με 3μηνη συνδρομή

Window Vista Home Premium! (Αντιμετώπισα πολλά προβλήματα με την MCE 2005 έκδοση)

Links

http://www.dvbshop.net/product_info.php/info/p146_Technotrend-Budget-S-1500-inkl--Fernbed---W98-ME-2K-XP-MCE-.html

Απο λογισμικό θα χρειαστείτε ενα Mpeg decoder (Προσωπικά χρησιμοποιώ τον Pure Video Decoder της Nvidia) και το ΤΤ_MCE_TOOLS ( apps για δουλέψει η κάρτα με το Media Center) το οποίο είναι διαθέσιμο στο site της Technotrend (http://www.Technotrend.com)

Αφου εγκαταστήσετε το decoder μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του ΤΤMceTools. Θα σας ζητηθεί η .NET framework 1.1 . Καλό είναι να περασετε και το SP και το Vista patch! Στην εγκατάσταση του ΤΤMCETools επιλέξτε μόνο την εγκατάσταση του DVB mapper! Aν βάλετε ολες τις επιλογές η εγκατάσταση δε θα προχωρήσει , γιατί ο ttautodecoder (δηλαδή το προγραμματάκι που κάνει την αποκωδικοποίηση των καναλιών) δεν ειναι συμβατός με τα Vista! Θα σας πώ όμως πως τον εγκαθιστούμε πιο κάτω! Αφού γινει η εγκατάσταση του DVB mapper το ανοίγουμε ,επιλέγουμε τη δορυφορική κάρτα και τικαρουμε την επιλογή pseudo DVBT for DVBS or DVBC (Ζητά επανεκκίνηση). Οι συχνοτητες του Νova βρισκονται στο site της (προσοχή βαζετε σε Khz) ενώ για τα LOF: High = 10600000 Low= 9750000 και Switch = 11700000!

Αφού κάνετε επανεκκίνηση ξεκινάτε τον Μedia Center! Κάνετε scan και μέσω του guide τα βαζετε σε επιθυμητή σειρά!

Το μονο που μένει και το πιο σημαντικό είναι η αποκωδικοποίηση των καναλιών! Για να γίνει αυτό πρέπει να εγκατασταθεί ο ttautodecoder!

Τρεχετε το προγραμμα εγκατάστασης του ΤΤMCEtools σε Περιβάλλον XP σε ένα άλλο υπολογιστή έχοντας βάλει και τις 3 επιλογές αυτή τη φορά! Στο C:\program files\technotrend\tt MCE tools υπάρχει τώρα και ενα folder ttautodecoder! Κανετε copy το folder στο αντιστοιχο path στον υπολογιστή σας με το Μedia Center! Μεσα στον ιδιο φάκελο υπαρχει ενα .reg αρχείο, το τρέχετε και κάνετε επανεκκίνηση!

Κανοντας δεξί κλίκ και run as administrator το ttautodecoder.exe δουλευει μια χαρά! Στο ίδιο επίσης folder θα βρείτε και το SID_preset.xml το οποίο πρέπει να το κανετε edit και να περάσετε τα κανάλια του Nova μαζι με τα SIDs τα οποιά θα βρείτε στο http://www.lyngsat.com/packages/nova.html .

Προσοχή η εγγραφή των καναλιών μεσα στο SID_preset.xml πρεπει να είναι ακριβώς όπως γράφονται και μέσα στο MEDIA CENTER!

Για να δείτε Νοva πρέπει να ξεκινάτε πρώτα τον ttautodecoder! Προσωπικά τον έχω βαλει στο startup εχοντας απενεργοποιήσει το UAC στα Vista!

Θα ήθελα να ζητήσω εξ' αρχής συγνώμη αν σε καποια σημεία είμαι δυσνόητος αλλα πρωτη φορά γράφω κατι τετοιο!

Το κόστος του εξοπλισμού (χωρίς την κάρτα της Νοva) πιατο, LNB, δορυφορική κάρτα και τα Vista μου (γνήσια) κόστισε γύρο στα 300 Ευρώ!

Στα κατά της όλης εφαρμογής είναι οτι ο ttautodecoder παρουσιάζει πρόβλημα (οταν πατήσουμε stop και ξανα play στο live Tv) που διορθώνεται όμως με μια επανεκκίνηση της εφαρμογής του Media Center! Αναμένετε βέβαια απο την Technotrend καινούργια έκδοση του ΤΤ_MCE_tools πλήρως συμβατή με Vista!

Ότι αφορα το θέμα του guide υπαρχει grabber για ελληνικά tv listings, απλά ακολουθήστε τις οδηγίες στο απο κάτω site και σας ανεβάζω ενα configuration για το πακέτο της nova!

http://www.tvxb.com

tvxb.zip

Δημοσ.

καλησπέρα φίλε και ευχαριστούμε για τον οδηγό.

αν μπορείς στον τίτλο σου δώσε και το νούμερο 15.

chrisace μπορείς να βάλεις το ποστ κάτω από το 14 και να σβήσεις τα υπόλοιπα που είναι άσχετα με τα guides?

θανκς! :mrgreen:

• 9 μήνες μετά...
  • 1 χρόνο αργότερα...
  • 1 χρόνο αργότερα...
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ο οδηγός ειναι πολύ καλός και κατατοπιστικός πολύ καλή δουλειά, μου φαίνεται ήρθε η ώρα να βάλω το MOTER / DISEQ που πήρα πρόσφατα και να παίξω με την skystar 1 (αθάνατη) εκτος του dreambox :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...