Προς το περιεχόμενο

Λογισμικό δημιουργίας καταλόγου προιόντων

antonl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει κανείς υπόψειν του κάποιο πρόγραμμα μέσω του οποίου μπορώ να κάνω αυτό που αναφέρω στο topic; Κυρίως με ενδιαφέρει η εκτύπωση ενός τέτοιου καταλόγου ο οποίος θα είναι της ακόλουθης μορφής: Σε κάθε σελίδα έχουμε 2 στήλες και 5-6 γραμμές. Μ' αυτόν τον τρόπο δημιουργούναι 10-12 «κουτάκια» μέσα στα οποία θα υπάρχει μια σύντομη περιγραφή του είδους και μια φωτογραφία αυτού.

Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί και με προγράμματα του στυλ Publisher αλλά το πρόβλημα είναι ότι μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί να προσθέσω κάποιο είδος στην 5η από τις 100 σελίδες και θα πρέπει να τα μετακινήσω όλα χειροκίνητα.

Δημοσ.

Και το Corel Draw έχει δυνατές επιλογές σε αυτό τον τομέα.

Τουλάχιστον εμένα με έχει βοηθήσει αρκετές φορές.

Αν και εστιάζει περισσότερο στο design.Άν απλά θέλεις μια λιτή λίστα,δεν αξίζει να ασχοληθείς.:)

Δημοσ.

Δεν νομίζω οτι το design είναι που έχει την σημασία εδώ. Και για τόσο μικρό κατάλογο δεν νομίζω ότι είναι πρακτική η Access. Η καλύτερη λύση είναι το Excel. Και έχει όλα τα εργαλεία που θα του χρειαστούν στην πορεία.

Δημοσ.

Μετά από σύντομη (ομολογώ) ενασχόληση με το Excel δεν είδα κάποιον πρακτικό τρόπο να κάνω αυτό που θέλω χρησιμοποιώντας το. Δυστυχώς οι γνώσεις μου στη συγκεκριμένη εφαρμογή περιορίζονται στα όσα έμαθα για αυτό από τον στρατό :P (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το χρησιμοποιούσαν αντί του Word για να γράφουν επιστολές, διαβιβαστικά κτλ αλλά ας μην ξεφεύγω από το θέμα).

Ας γίνω λίγο πιο λεπτομερής στο τι θέλω να κάνω.

Έχω ~3000 φωτογραφίες από προιόντα και τις αντίστοιχες περιγραφές τους. Το κάθε προιόν έχει ένα κωδικό της μορφής ΧΧ-ΥΥΥ (όπου Χ:αριθμός και Ϋ:γράμμα). Βάσει του κωδικού θα γίνει η ταξινόμηση τους. Θέλω σε κάθε σελίδα που θα τυπώνω να εμφανίζονται 10-12 είδη σε 2 στήλες ομοιόμορφα στοιχισμένες. Η σελίδα θα έχει κάποια επικεφαλίδα (με ένα logo και κάποιο κείμενο και μεταξύ των 2 στηλών θα υπάρχει μια κάθετη διαχωριστική γραμμή όπως και μεταξύ των γραμμών θα υπάρχουν οι αντίστοιχες οριζόντιες. Τέλος στη βάση της κάθε σελίδας θα υπάρχει ο αριθμός της.

Αν υπάρχει η δυνατότητα να μπορώ να κάνω κάποιες παραμετροποιήσεις ακόμα καλύτερα. Πχ να επιλέγω πόσα είδη θέλω να υπάρχουν σε κάθε σελίδα, αν θέλω να γίνει η ταξινόμηση βάσει του αριθμού του κωδικού ή των γραμμάτων.

Ελπίζω να ήμουν σαφής στις προδιαγραφές :).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...