Προς το περιεχόμενο

ΕR (Στην Εντατική)

spinner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικα δεν βλεπω σειρες στην τηλεροραση, αλλα μερικα βραδια που ξενυχτω και την πετυχαινω στον Alpha μπορω πραγματικα να καταλαβω γιατι κερδιζε καθε χρονια βραβεια !!

Αρκετα καλη και σε κραταει σε ενδιαφερον ολη την ωρα, σαν να βλεπεις ταινια Woody Allen ενα πραμα ρε παιδι μου ! (στο περιπου ετσι..)

Αφου παιζει και η κουκλαρα Maria Bello απο εδω:

http://www.imdb.com/title/tt0108757/

συμπεραινω οτι μιλαμε για σεζον 97-98..

Απο οτι βλεπω στο ιδιο λινκ η σειρα συνεχιζεται μεχρι και σημερα..

Εχει χασει καθολου την αιγλη της σε σχεση με παλαιοτερα ?

Ποια θεωρειτε την καλυτερη σεζον οσοι την παρακολουθειτε χρονια ?

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πραγματικά είναι πολύ καλή σειρά, κι εγώ ξενυχτάω κάθε νύχτα!

Το κακό είναι ότι ο alpha την έχει βάλει υπερβολικά αργά και δεν τηρεί και τις ώρες που λέει (αντί για 2.00 αρχίζει 3.00 κλπ).

Και αν σκεφτείς ότι έχει βάλει το απόγευμα το Παραδείσου 7 που είναι απαράδεκτη σειρά...

Δημοσ.
Πραγματικά είναι πολύ καλή σειρά' date=' κι εγώ ξενυχτάω κάθε νύχτα!

Το κακό είναι ότι ο alpha την έχει βάλει υπερβολικά αργά και δεν τηρεί και τις ώρες που λέει (αντί για 2.00 αρχίζει 3.00 κλπ).

Και αν σκεφτείς ότι έχει βάλει το απόγευμα το Παραδείσου 7 που είναι απαράδεκτη σειρά...[/quote']

Τωρα δεν ξενυχταω αλλα δεν υπαρχει περιπτωση αν ξημερωθω και ειμαι μονος να μην την δω.

Αλλα μονο μια σεζον την Maria Bello (Anna) .. Γιατι κυριε σκηνοθετα ?

(Δεν φανταζομαι να σε απασχολει βεβαια εσενα Μαρια..)

Δημοσ.
Γνωρίζει κάποιος φίλος αν έχει βγει σε dvd σε κάποιο video club.

Κυκλοφορεί σε DVD στην Αγγλία από την 1η σεζόν έως και την 5η σεζόν. Από την 1η μέχρι την 4η με Αγγλικούς υπότιτλους και η 5η και με Ελληνικούς (από play.com).

Στην Ελλάδα δεν νομίζω να έχει κυκλοφορίσει (απ' ότι έψαξα στα γνωστά eshops), οπότε ούτε και σε βίντεο κλάμπ εκτός, κι αν έχουν φέρει αυτά από Αγγλία, όπως είχαν κάνει και με τα Φιλαράκια.

Δημοσ.

Το είδα κι εγώ ότι το κόψανε. Αν είναι δυνατόν! Είμαι έξαλλη. Και για να βάλουν τι??? To Dream Show!!! Δηλαδή η απόλυτη κατάντια!

Πήρα κανα δυο φορές για να παραπονεθώ, έστειλα και μερικά "απειλητικά" email (του στυλ "είστε απαράδεκτοι" και "δεν σέβεστε τους τηλεθεατές" και "ρίχνετε όλο και περισσότερο την ποιότητα") κι έβαλα και μερικούς φίλους να πάρουν τηλέφωνο και να στείλουν και email.

Μετά από αυτά χθες πήρα τηλέφωνο πάλι και μου είπαν ότι μάλλον θα την ξαναβάλουν από την επόμενη εβδομάδα. Τώρα δεν ξέρω αν μου είπαν αλήθεια...

Πάντως προτείνω να αντιδράσουμε μαζικά!! Πάρτε κι εσείς τηλέφωνα και στείλτε email για να παραπονεθείτε. Αν μαζευτούμε αρκετοί ίσως και να έχει αποτέλεσμα...Το τηλ του alpha είναι 212-2124000 και το mail για το πρόγραμμα [email protected]!!

ΥΓ: Για dvd κοίταξα σε ebay κλπ και είναι αρκετά ακριβά...

Δημοσ.

den thelo na sas apogoiteyso alla h seira einai APISTEYTH MOUFA!!! :D

epeidh "syxnazo" polla xronia sta e.r. elladas kai italias prepei na sas po oti ayta pou ginontai ekei ginontai MONO ekei :D

Katarxhn an exete 1 elafry ponokoilo §& teleios kata tyxh vriskeste sto chicago mhn pate POTE nosokomeio...karkino tha sas vroune gia thn plaka sas, kai fysika mono me 1 aplh eksetash aimatos..

den vlepete kala???karkino tou egefalou, asxeto oti sas exei voulosei to mati apo ta mpounidia epeidh thn pesate se piasmenh gomena se parakmiako mpar tou gheto tou chicago...

Kai alla paaaaaara polla ypervolika pou kanoun gia na piasoun thn thletheash...

Sas proteino anti aytou na deite ntokimanter tou discovery me real e.r. h apla 2 vradya ethelontes se kapoio e.r. sthn ellada..kai tha prosferete ergo, kai tha deite thn diafora an den me pisteyte :)

P.S. den to leo eironika gia ton ethelontismo, & oute na sas thn "po"...mhn exoume pareksigiseis :)

Δημοσ.

Kαλα αυτα που λες,

αλλα προκειται για sitcome, που περα απο το ιατρικο της υποθεσης που σε καποιον που γνωριζει μπορει να φαινεται απο τραβηγμενο εως αναληθες και γελοιο, υπαρχει και το ζητημα των διαπροσωπικων σχεσεων και υποθεσεων και η γενικοτερη δραματοποιηση που σε κραταει.

Το ευρυτερο κοινο, δεν παρακολουθει μια τετοια σειρα αποκλειστικα για την εγκυροτητα των διαγνωσεων/ιατρικων περιστατικων.

Το documentary ειναι αλλη υποθεση[προσωπικα παρακολουθω και τις δυο περιπτωσεις, αλλα εκτιμω με διαφορετικο τροπο την καθε μια]

Εστειλα κι εγω email διαμαρτυριας στο καναλι, δεν εχουν απαντησει ακομα. Θα σας πω τι εγινε.

Δημοσ.

Συμφωνώ κι εγώ με BIAP.

Την Εντατική δεν την βλέπουμε για να αποκτήσουμε γνώσεις ή να δούμε τι γίνεται στα νοσοκομεία. Την βλέπουμε για να ξεκουραστούμε το βράδι και να περάσουμε καλά.

Εξάλλου όλες οι σειρές είναι ένας "καθρέφτης" της κοινωνίας και των διαπροσωπικών σχέσεων. Κάποια στοιχεία είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα (πχ η ιδιωτική ασφάλιση χωρίς την οποία δεν έχεις περίθαλψη, οι υποτροφίες των ασκούμενων, οι οικονομικές δυσκολίες των γιατρών -δεν είναι όλοι δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ-, ο ρατσισμός, τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας στις ΗΠΑ, η έλλειψη προσωπικής ζωής κλπ).

Τώρα για τα ιατρικά περιστατικά δεν γνωρίζω αλλά και δεν με πολυενδιαφέρει.

Όπως και στα friends θα μπορούσε να πεί κανείς ότι "οι ήρωες δεν δουλεύουν ποτε??" ή για το 24 ότι "σιγά μην γίνονται αυτά που κάνει ο jack bauer" και "δεν λειτουργούν έτσι οι μυστικές υπηρεσίες" ή για το desperate housewives ότι βρίσκεται τελείως εκτός πραγματικότητας με τους φόνους και τις νοικοκυρές. Και για το "παρα πέντε" (την ελληνική σειρα) τι να πεις? δείτε ντοκυμαντερ για να καταλάβετε τι σημαίνει φόνος και έρευνα?

Εννοείται ότι η πραγματική ζωή είναι διαφορετική...

Αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις μια τηλεοπτική σειρά με ένα ντοκυμαντέρ ή με τον εθελοντισμό!

Όσοι βλέπουμε Εντατική πιστεύω ότι μας καλύπτει ο καλός "μέσος όρος": κάποια ιατρικά περιστατικά και οι διαπροσωπικές σχέσεις των ηρώων.

Από εκεί και πέρα, αν πιάσουμε και ψειρίσουμε την κατάσταση...χάνουμε το νόημα!

ΥΓ: Φαντάζεστε να πάει κάποιος -έχοντας υπόψιν του τη σειρά- για να δουλέψει εθελοντής σε νοσοκομείο στην Ελλάδα; Θα πέσει από τα σύννεφα από τα ντιβάνια και τα φακελλάκια!!! :-)

ΥΓ2: ΒΙΑΡ ελπίζω να έχεις καλά νέα από τον Aplha!!

Δημοσ.
Συμφωνώ κι εγώ με BIAP.

Την Εντατική δεν την βλέπουμε για να αποκτήσουμε γνώσεις ή να δούμε τι γίνεται στα νοσοκομεία. Την βλέπουμε για να ξεκουραστούμε το βράδι και να περάσουμε καλά.

Εξάλλου όλες οι σειρές είναι ένας "καθρέφτης" της κοινωνίας και των διαπροσωπικών σχέσεων. Κάποια στοιχεία είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα (πχ η ιδιωτική ασφάλιση χωρίς την οποία δεν έχεις περίθαλψη' date=' οι υποτροφίες των ασκούμενων, οι οικονομικές δυσκολίες των γιατρών -δεν είναι όλοι δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ-, ο ρατσισμός, τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας στις ΗΠΑ, η έλλειψη προσωπικής ζωής κλπ).

Τώρα για τα ιατρικά περιστατικά δεν γνωρίζω αλλά και δεν με πολυενδιαφέρει.

Όπως και στα friends θα μπορούσε να πεί κανείς ότι "οι ήρωες δεν δουλεύουν ποτε??" ή για το 24 ότι "σιγά μην γίνονται αυτά που κάνει ο jack bauer" και "δεν λειτουργούν έτσι οι μυστικές υπηρεσίες" ή για το desperate housewives ότι βρίσκεται τελείως εκτός πραγματικότητας με τους φόνους και τις νοικοκυρές. Και για το "παρα πέντε" (την ελληνική σειρα) τι να πεις? δείτε ντοκυμαντερ για να καταλάβετε τι σημαίνει φόνος και έρευνα?

Εννοείται ότι η πραγματική ζωή είναι διαφορετική...

Αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις μια τηλεοπτική σειρά με ένα ντοκυμαντέρ ή με τον εθελοντισμό!

Όσοι βλέπουμε Εντατική πιστεύω ότι μας καλύπτει ο καλός "μέσος όρος": κάποια ιατρικά περιστατικά και οι διαπροσωπικές σχέσεις των ηρώων.

Από εκεί και πέρα, αν πιάσουμε και ψειρίσουμε την κατάσταση...χάνουμε το νόημα!

ΥΓ: Φαντάζεστε να πάει κάποιος -έχοντας υπόψιν του τη σειρά- για να δουλέψει εθελοντής σε νοσοκομείο στην Ελλάδα; Θα πέσει από τα σύννεφα από τα ντιβάνια και τα φακελλάκια!!! :-)

ΥΓ2: ΒΙΑΡ ελπίζω να έχεις καλά νέα από τον Aplha!![/quote']

nai vre paidi mou symfono alla kai toooosa peristatika pyrovolismon, karkinon kai oti pio extreme den kourazei ligo??aneksarthtos an eisai giatros dikhgoros ypallhlos epixeirhmatias klpklp

Δημοσ.

Ίσως στον 12ο κύκλο που παίζεται τώρα στις ΗΠΑ (αν δεν κάνω λάθος) να έχει γίνει κουραστικό...

Αλλά εμάς ο Alpha μας έκοψε στο καλύτερο (στον 5ο κύκλο που παίζουν οι καλύτεροι ηθοποιοί και έχει το πιο πολύ σασπενς σε επίπεδο σχέσεων)!

προσοχή ακολουθεί SPOILER!!

Μάλιστα το τελευταίο επεισόδιο που έπαιξε ο Alpha ήταν αυτό που ο Νταγκ (Clooney) τίθεται σε διαθεσιμότητα γιατί έκανε ευθανασία σε ένα ετοιμοθάνατο παιδι!

Δημοσ.

Παντως εχοντας παρακολουθησει ολες τις σειρες, εκτος απο καποια τελευταια επισοδεια της 12ης σειρας[κουραστικο δεν ειναι, απλα αν ανηκεις στο τακτικο κοινο, μπαινεις χαλαρα στο σεναριακο format της σειρας, και καποιες καταστασεις/επιλογες γινονται καπως αναμενομενες η και προβλεψιμες ακομη, χωρις κατα τη γνωμη μου ομως να καταστρεφεται η γενικοτερη αρτιοτητα του εργου]πρεπει να πω, οτι για μενα, τα καλυτερα και συγκινητικοτερα επισοδεια ηταν αυτα spoiler: με το θανατο του Dr Green, πρεπει να ειναι στην 8η σειρα.

Μαρια, μακαρι να πατωσει το Dream Show, για να δουμε ER συντομοτερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...