john1987 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 χωρις να εχω δει το goodnight and good luck θελω να πω οτι χαρηκα αφανταστα που το crash πηρε το βραβειο της καλυτερης ταινιας και το σαφως κατωτερο brokeback mountain απετυχε.... και τωρα καποιοι κρινουν την ακαδημια συντηρητικη κτλ...γιατι,πρεπει να δειχνει η ταινια gay cowboys να χαμουρευονται για να ειναι αντισυμβατικη? για μενα το Crash ηταν μια τανια που ποναγε τους αμερικανους στο θεμα του ρατσισμου και γενικα μονο συντηρητικη δε θα τη χαρακτηριζα... Ενταξει,οταν δω και το goodnight.... εκει θα αποφασισω αν ειναι συντηρητικη επιλογη το Crash... παντως μπραβο και παλι....
Akujin Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 den to perimena me tipota auto (crash)! -kala pou den epaiksa stoixima- * mou fenetai pantws periergo na pairnoune oscars i na proteinontai, gynaikes pou egw (prwto)iksera apla san wraies ithopoious, alla oxi san talenta epipedou oscar, opws roberts, theron, berry, witherspoon,kidman,knightley k.a.... auto kati mou leei emena. den lew kapoies isws na apodeiknyoun siga-siga oti den einai tyxaies alla san geniki thea mou fenetai ligo periergo. esas? (i apla den to exw xwnepsei kala egw?)
vsls Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Σε συγκριση με το Good Night, and Good Luck. κ το Brokeback Mountain σαφως ειναι πιο συντηριτικη επιλογη. Τα θεματα που θιγει το Crash εχουν ξαναχιλιοειπωθει με διαφορετικους τροπους, εχει μια καποια προτοτυπια, αλλα η τεχνικη του ειναι ηδη ξεπερασμενη στο Shortcuts (δηλαδη διαφορετικες παραλληλες ιστοριες που διασταυρωνονται) του καλου θειου Altman που επιτελους πηρε κ αυτος το αγαλματακι (αντε Martin σε 15 χρονια θα το εχεις κ εσυ...) Κατα την αποψη μου οπως ειχα ξαναγραψει, το Crash ειναι μια μετρια ταινια με καλες προθεσεις που δε μπορει να τις ολοκληρωσει κ αυτο ειναι το μειονεκτιμα της που δε την αναδεικνυει σε ταινια ολοκληρωμενη. Απο την αλλη το Brokeback Mountain ειναι ενα δυνατο δραμα - ρομαντικο που αν ξεπερασεις τη λεπτομερια της "προκλησης" εκτυλλισεται σωστα χωρις ουτε ομως κ αυτο να δινει τη μεγαλη εκρηξη στο θεατη που θα το αναδειξει σε ταινια μεγαλη. Αν κατι χτυπα τους αμερικανους ειναι οι αναμνησεις απο το παρελθον κ το ποσο κοντα τελικα ειναι το επιπεδο ενημερωσης της αμερικανικης τηλεορασης 50 χρονια μετα... Οπως σχολιασε πολυ σωστα κ ο Stewart μετα απο ενα βινετο με ταινιες που εθιγαν θεματα που εκαιγαν "Κ ολα μετα λυθηκαν" Μια μικρη διευκρινηση, τα Oscars ως βραβεια κ αξια προσωπικα μου ειναι αδιαφορα για πολλους λογους (Charles Hitch Woody κ Martin ξερετε κ οχι μονο εσεις) απλα η ολη συζητηση ειναι για να γινεται μιας κ ως κινηματογραφοφιλοι οφειλουμε να τα γνωριζουμε τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο! Βεβαια καποιες φορες οντως πετυχαινουν την κορυφαια ταινια, βλεπε Million Dollar Baby.
Akujin Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 o Haggis vlepw 2 xronia einai i nea agapi tis akadimias. vlepw exei paragwgi-senario sto million dollar baby kai paragwgi-story-skinothesia sto crash
kirileman Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Η ακαδημία μου έφτιαξε το κέφι πάλι. Να πω ότι δεν χάρηκα που το πήρε το Crash και όχι το Πισωσπασμένο Βουνό που μόνο ΔΥΝΑΤΟ ΔΡΑΜΑ δεν είναι, θα ήταν ψέμματα. Διαφωνώ εντελώς με την άποψη ότι είναι ένα χιλιοειπωμένο θέμα άρα δεν ήταν και τόσο καλή για να πάρει το όσκαρ. Ε και; Αν είναι έτσι να μην ξαναδούμε ταινία γιατί όλα έχουν παιχτεί, και φυσικά να μην ξαναδούμε διασκευή. Τουλάχιστον το τετριμμένο crash με την τετριμμένη θεματολογία και σκηνοθετική τεχνοτροπία του καταφέρνει, ξεκινώντας αδιάφορα, να παρασύρει στους ρυθμούς του και να συγκινήσει χωρίς να το καταλάβεις σε 3, παρακαλώ, σημεία, τουλάχιστον, και μάλιστα σε πολύ έντονο βαθμό, και να τελειώσει το ίδιο χαλαρά και υπέροχα, κάτι που το ΒΜ δεν το πετυχαίνει ούτε στο ελάχιστο, κατά τη γνώμη μου, παρότι ευνοείται από το θέμα του, Συνολικά το crash είναι μια άρτια ταινία που, και αυτό είναι το σημαντικότερο, σου κάνει κέφι να την ξαναδείς (καμία σχέση δηλαδή με το BM που την βλέπεις μια φορά και γεια σου). Καλή Καθαρή Δευτέρα!!!
getty Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Πρώτη χρονιά έκανα μελέτες για τα oscar και τελικά διαπίστωσα ότι είναι πολύ απρόβλεπτα. Ευτυχώς που δεν έπαιξα στοίχημα, όλα ανάποδα ήρθαν, το μόνο που θα πιανα είναι ένα under στους χαλαρούς cowboys αλλά δε βαριέσαι...
Em_Zed Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Διαφωνώ εντελώς με την άποψη ότι είναι ένα χιλιοειπωμένο θέμα άρα δεν ήταν και τόσο καλή για να πάρει το όσκαρ. Ε και; Αν είναι έτσι να μην ξαναδούμε ταινία γιατί όλα έχουν παιχτεί, και φυσικά να μην ξαναδούμε διασκευή. Συμφωνώ απόλυτα. Χωρίς να έχω δει τις υπόλοιπες ταινίες -και πιστεύοντας ότι μόνο το καληνύχτα θα μπορούσε να αποτελέσει έκπληξη- πιστεύω οτι το κρας ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Δεδομένου οτι δεν μιλάει και με τα καλύτερα λόγια για την κατάσταση που επικρατεί στο αμέρικα, κατάφερει να περάσει κάποια πράγματα -έστω και με χιλιωειπωμένο τρόπο vsls- και το έκανε και με πολύ ωραίο, δυνατό τρόπο. Φέτος θα ήθελα να είχα δει τα οσκαρ, μου άρεσε αυτός ο διαμοιρασμός, γιατί διαφορετικά ποιος θα τους άκουγε όλους αυτούς αν το Βουνό κέρδιζε κάτι παραπάνω. Αλλά απορώ, γιατί όχι ο Λέτζερ το ερμηνείας; Αλλά θα μου πεις με ένα Χοφμαν από δίπλα, δεν έχεις και πολλές ελπίδες. Αντε, σειρά της Julianne τώρα ! Ευχαριστήθηκα το όσκαρ της weish, αν και δεν έχω δει την ταινία, αλλά αυτή την γυναίκα/ηθοποιό τη γουστάρω με χίλια, χάρηκα και για την Reese, να ξεφύγει από τα όποια σχόλια της ξανθιάς, εντός και εκτός εισαγωγικών, όπως και για τον για τον Clooney που σοβαρεύει σιγά σιγά... Τα δευτερεύοντα δεν τα ξέρω όλα, μαρεσε που ανέβηκαν οι τύποι με πιγκουίνους στα χέρια, ο παρουσιαστής μου φάνηκε κομμάτι στεγνός ή ιδέα μου; Άντε και του χρόνου ναμαστε καλά να τα 'ξαναδούμε' και να τα ξαναπούμε.
psyhakias Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Δεν ειχα σε μεγαλη εκτιμιση τα Oscar αλλα το να βγει καλυτερη ταινια το Crash ηταν το τελειωτικο χτυπημα μιλαμε για μια φτηνοταινια του μηδεν να βαλουν τα στημενα βραβεια στον λωκο τους
KaizerSoze Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 @vsls Diladi sou fanike sunithismeno to Crash kai oxi to Brokeback? Molis xtes to eida(eytyxws se DVD) kai vasika eida tis kakouxies enos zeygariou pou oi koinwnikes synthikes den to afinoun na einai mazi...Xmmmm,gia na dw,poly prwtotypo,mexri kai o Shakespear toxe piasei. A,nai,einai gay,so what?
vsls Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 @KaizerSoze Απο οτι φαινεται ξεκαθαρα δεν υποστηριζω καθολου οτι το Brokeback αξιζε περισσοτερο απο το Crash ως ταινιες. Το "χιλιοειπωμενο" δεν ειναι για να δειξω οτι δε προκειται να δω ταινια με ιδια θεματολογια απλα οτι το Crash δε παρουσιασε κ κανενα το τοοοοοοοοοσο προτοτυπο θεμα ωστε να θεωρειται σεναριογραφικο επος! Ενταξει ειπε 2 λογια παραπανω στο ρατσισμο κ την αποξενωση αλλα οχι κ οτι παταει τους αμερικανους εκει που πονανε! Μα ποιος ειπε οτι το θεμα του Brokeback ειναι προτοτυπο? Εγω θα πω οτι το ιδιο θεμα υπαρχει απο την εποχη του Ορφεα. Επισης ειπα οτι αν παραβλεψεις την επιλογη του να ειναι αντρες ειναι ενα καλο ρομαντικο δραμα χωρις καμια εκπληξη τρομερη, οπως συνηθως περιμενεις απο μια οποιαδηποτε τετοια ταινια. Η "ανατρεπτικη" αναμεσα στις 3 ταινιες ηταν μονο το Good Night, and Good Luck. οχι επισης επειδη ειναι πρωτοτυπη υπαρχουν πολλες ταινιες που παρουσιαζουν την Μακαρθικη Αμερικη κ δραματα κ κωμωδιες. Ανατρεπτικο ειναι η χρονικη συγκυρια που βγαινει το φιλμ σε μια εξισου παραπληροφορημενη, ασχετη, λογοκριμενη κ σε καποιες περιοχες εκτος τοπου κ χρονου αμερικανικη κοινωνια που δεν απεχει δυστυχως πολυ απο την εποχη του '50.
kirileman Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Ντάξει βρε φίλε "Witch King of Angmar" αλλά δεν μας αναλύεις και λίγο την άποψή σου; (ομοίως και για τον psyhakia). Ο Alpha μιλάει αυτή τη στιγμή για έκπληξη του Crash η οποία είναι μια πολιτική ταινία, και η ακαδημία δεν μας έχει συνηθίσει να βραβεύει πολιτικές ταινίες!!! Καλό. Επίσης το ΒΜ πήρε, λέει, το Οσκαρ σεναρίου!!!!!!
psyhakias Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 ρε παιδες δεν παμε να κανουμε κανα μαθημα σκηνοθεσιας-ηθοποιηας που θα παει 2-3 οσκαρ θα τα χτυπησουμε χαλαρα
Akujin Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 pantws nomiza oti tha to tsimpage to skinothesias sta moulwxta o Spielberg alla i was wrong. -perimena fasi typou polanski(tote me ton pianista). to oti pire o ang lee kai den pire to favori film tou omws, mou fanike poly eufantasto apo pleuras akadimias. mono etsi tha to xaraktirisw!
john1987 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 εγω πιστευω οτι κρατησε καλη ισορροπια ετσι ομως.... και για μενα το crash αξιζε παραπανω απο το B.M
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.