Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ: Καλύτερης ταινίας: Brokeback Mountain Goodnight and Good Luck Capote Crash Munich. Καλύτερης σκηνοθεσίας: Steven Spielberg - Munich Ang Lee - Brokeback Mountain Paul Haggis - Crash Bennett Miller - Capote George Clooney - Good Night, and Good Luck Α' ανδρικού ρόλου: Philip Seymour Hoffman - Capote David Strathairn - Good Night, and Good Luck Heath Ledger - Brokeback Mountain Joaquin Phoenix - Walk the Line Terrence Howard - Hustle and Flow Α' γυναικείου ρόλου: Dame Judi Dench - Mrs Henderson Presents Felicity Huffman - Transamerica Charlize Theron - North Country Reese Witherspoon - Walk the Line Keira Knightley - Pride and Prejudice Β' ανδρικού ρόλου: George Clooney - Syriana Jake Gyllenhaal - Brokeback Mountain Paul Giamatti - Cinderella Man Matt Dillon - Crash William Hurt - A History of Violence Β' γυναικείου ρόλου: Rachel Weisz - The Constant Gardener Michelle Williams - Brokeback Mountain Frances McDormand - North Country Amy Adams - Junebug Catherine Keener - Capote Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου: Crash Good Night, and Good Luck Match Point The Squid and the Whale Syriana Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου: Brokeback Mountain Capote The Constant Gardener A History of Violence Munich Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας: Don't Tell (Italy) Joyeux Noel (France) Paradise Now (Palestinian territories) Sophie Scholl - The Final Days (Germany) Tsotsi (South Africa) Καλύτερης μουσικής επένδυσης Brokeback Mountain The Constant Gardener Memoirs of a Geisha Munich Pride and Prejudice Καλύτερου τραγουδιού In the Deep - Crash It's Hard Out Here for a Pimp - Hustle and Flow Travelin' Thru - Transamerica Καλύτερου ντοκυμαντέρ μεγάλου μήκους Darwin's Nightmare Enron: The Smartest Guys in the Room March of the Penguins Murderball Street Fight Καλύτερου ντοκυμαντέρ μικρού μήκους The Death of Kevin Carter: Casualty of the Bang Bang Club God Sleeps in Rwanda The Mushroom Club A Note of Triumph: The Golden Age of Norman Corwin Καλύτερων εφφέ The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe King Kong War of the Worlds Καλύτερης φωτογραφίας Batman Begins Brokeback Mountain Goodnight and Good Luck Memoirs of a Geisha The New World Καλύτερης καλλιτεχνικής διεύθυνσης Goodnight, and Good Luck Harry Potter and the Goblet of Fire King Kong Memoirs of a Geisha Pride and Prejudice Καλύτερης ταινίας κιν. σχεδίων μικρού μήκους Badgered The Moon and the Son: An Imagined Conversation The Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello 9 One Man Band Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους Ausreisser (The Runaway) Cashback The Last Farm Our Time is Up Six Shooter Καλύτερων κουστουμιών Charlie and the Chocolate Factory Memoirs of a Geisha Mrs Henderson Presents Pride and Prejudice Walk The Line Καλύτερου make-up The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe Cinderella Man Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith Καλύτερου ήχου The Chronicles of Narnia, the Lion, the Witch and the Wardrobe King Kong Memoirs of a Geisha Walk The Line War of the Worlds Καλύτερου μοντάζ ήχου King Kong Memoirs of a Geisha War of the Worlds Καλύτερου μοντάζ Cinderella Man The Constant Gardener Crash Munich Walk The Line Lifetime Achievement Award Director and writer Robert Altman Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου. _____ Πηγή: BBC News
konnak Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Λίγα πρώτα σχόλια από μένα: Για πρώτη φορά ο Philip Seymour Hoffman, πολύ γνωστός για τους δεύτερους ρόλους του, υποψήφιος για Α' ανδρικό (προσωπικά, δεν τον θυμάμαι ποτέ ούτε καν να πρωταγωνιστεί) Η Keira Knightley πολύ δυνατή, κατά τη γνώμη μου, για Α' γυναικείο ...όπως και ο Clooney για σκηνοθεσία (αν και δεν έχω δει το Μόναχο, αλλά δε νομίζω να πάει πάλι στον Spielberg) Τέλος, επιστροφή του αγαπημένου μου Woody Allen σε υποψηφιότητα για όσκαρ σεναρίου, πρώτη από το 1998 που ήταν με το Deconstructing Harry. Συνολικά, έχει 21 υποψηφιότητες (14 σεναρίου, 6 σκηνοθεσίας και 1 Α' ανδρικού) από τις οποίες αγαλματάκι πήρε 3 φορές (Σκηνοθεσίας και σεναρίου για το Annie Hall και σεναρίου για το Hannah and her Sisters). Αυτά για τώρα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 pssss to Star Wars e3w apo thn kathgoria Visual Effects kai Soundtrack? HOLY SITH!!!
paschalia Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 Στις 19 Φεβρουαρίου θα γίνει στο Λονδίνο, η τελετή απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA). Στις βασικές κατηγορίες του φετινού διαγωνισμού συναντάμε τις ταινίες: "Το Μυστικό του Brokeback Mountain" του Ανγκ Λι, το "Καληνύχτα και Καλή Τύχη" του Τζορτζ Κλούνι, "Ο Επίμονος Κηπουρός" του Φερνάντο Μεϊρέλες, το "Walk the Line" του Τζέιμς Μάνγκολντ, το "Tsotsi" του Γκάβιν Χουντ και "Ο Χτύπος που Έχασε η Καρδιά μου" του Ζακ Οντιάρ. Περισσοτερα
Em_Zed Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 ...Για πρώτη φορά ο Philip Seymour Hoffman, πολύ γνωστός για τους δεύτερους ρόλους του, υποψήφιος για Α' ανδρικό (προσωπικά, δεν τον θυμάμαι ποτέ ούτε καν να πρωταγωνιστεί) Ξεχνάς υ το flawless με τον ντενιρο και το 25th hour, στα οποία είχε μεγαλύτερους σε βαρύτητα ρόλους. Η Keira Knightley πολύ δυνατή, κατά τη γνώμη μου, για Α' γυναικείο. Αν και μου φαίνεται κομμάτι χλωμό, δεν νομίζω η ακαδημία να βραβεύσει μια κοπελίτσα χωρίς ιδιαίτερο υποκριτικό παρελθόν..από την άλλη θα μου πεις, ήταν υποψήφιος για όσκαρ o haley joel osment. Aλλά και από τις άλλες υποψηφιότητες δεν έχω δει κάποια ταινία για να ξέρω τι μπορεί να παίξει.. ...αν και δεν έχω δει το Μόναχο, αλλά δε νομίζω να πάει πάλι στον Spielberg Μην ξεχνάς όμως την αδυναμία που έχει η ακαδημία σε ταινίες που πραγματεύονται αληθινά γεγονότα. Όταν μάλιστα πρόκειται για κάτι τόσο πολύ σημαντικό όπως αυτό της ταινίας, μια πολύ καλή αναπαράσταση της εποχής, οι καλές ερμηνείες και η σκηνοθεσία του σπιλμπεργκ μπορεί να κάνουν θαύματα. Δεν μπορώ ακόμα να εκφράσω γνώμη, αφού δεν έχω δει πολλές ταινίες, πάντως θα ήθελα να δω να βραβεύεται το crash σε κάποια κατηγορία, οπωσδήποτε ο hoffman γιατί επιτέλους το αξίζει - αυτός και η moore είναι οι πιο αδικημένοι των όσκαρ, αυτοί και η burstyn για το ρεκβιεμ, μη τα ξαναλέμε-και η Weisz γιατί πολύ την πάω αυτή την τύπισα. Άντε πάλι να ψάχνω φίλο με filmnet για να τον ξυπνήσω στις 3 το πρωί !!
Godfath3r Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 Δεν υπάρχει κανένα live streaming μέσω internet για να δούμε και μείς τα βραβεία?Ξέρει κανείς τίποτα?
dim_b Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 Γιά live δεν νομίζω, αλλά σίγουρα θα τα μπορεί να σου τα στείλει κάποιος θείος σε TV rip μετά από μερικές ώρες.
boutsak Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Λογικά όσοι έχουμε Nova/Filmnet θα μπορούμε να τα δούμε και live, right?
Hal9000 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Λογικά όσοι έχουμε Nova/Filmnet θα μπορούμε να τα δούμε και live, right? Αυτή τη χρονιά με δύο κανάλια Filmnet 1 και Filmnet 2 όπου το ένα θα μεταδίδει τα oscars με τον αγγλικό σχολιασμό και το δεύτερο με τον ελληνικό σχολιασμό.
Godfath3r Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Eνδιαφέρον αυτό αλλά δεν ξέρω κανέναν φοιτητή που να έχει Nova... Οπότε μάλλον μετά την τελετή θα ρωτήσουμε τον θείο!
spinner Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Ποτε ειναι η τελετη απονομης ? Το revenge of the sith το ειδα μονο σε μια κατηγορια.. Αν και δεν ειμαι φανατικος των starwars περιμενα να το δω και αλλου. Μεταξυ μας τωρα αλλη η απολαυση να βλεπεις live τα oscar και αλλο να σας στελνει αυτος ο θειος σας μαγνητοσκοπημενη την τελετη που απο οτι διαβαζω ολο δωρακια σας κανει...πρεπει να σας εχει μεγαλη αδυναμια. Η nova/filmnet μεχρι ποσο καιρο εχουν τα δικαιωματα ? Σε αλλες χωρες δειχνουν live την τελετη απονομης τα κρατικα καναλια..
tzinos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 e oxi kai oscar h knightley re paidia. thn eida thn tainia proxtes, nai men oraia skhnika kai xaroumenh tainia, alla poly analafrh, ase pou htan kana misaoro parapano apo oth eprepe. Sto telos eixes barethei me to tha thn parei den tha thn parei story. Oso gia thn knightley mia sympathtikh figoura pou pezei eparkos ton rolo, alla oxi kai oscar. Den eixe kai kana megalo bathos o xarakthras oste na apaitei sygklonistikh ermhneia. tora an oi alles ypopsifiothtes einai gia ton kazzo ( © malezani), kalytera na mhn dosoun pouthena brabeio a gynaikiou lol. Pantos h knightley plasaretai poly sto hollywood os next big thing, opote exei elpides mono gia auton ton logo. Oso gia a andriko o monos pou to aksizei einai o hoffman.
antreas18 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 nomizo oti den iparxei poli endiaferon sta fetina oscars
DimitRi_Del Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Καθόλου ενδιαφέρον δεν υπάρχει,γενικώς! Αν είναι δυνατόν,χωρίς συναγωνισμό το Star Wars:Revenge of The Sith σε Καλύτερων κουστουμιών(περίπου),Καλύτερων εφφέ(μαζί με King Kong,αν και το παίρνει χαλαρά), Καλύτερου ήχου και Καλύτερου μοντάζ ήχου και δεν είναι καν στη λίστα!!!!!
georgeadams Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Κι εγώ φανατικός με τα starwars είμαι, αλλά εντάξει δεν κάνω κι έτσι Για παράδειγμα, γιατί να πάρει Oscar για καλύτερα κουστούμια; Αφού τα περισσότερα ήταν CGI
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.