tom-f Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Θα ήθελα να καθαρίσω το φορητό μου κάτω απο το ανεμηστηράκι καθώς έχει μαζέψει αρκετή σκόνη.Με τι προτείνεται να το κάνω αυτό(με ασφάλεια); Αυτά τα σπρέι πεπιεσμένου αέρα είναι κατάλληλα για μια τέτοια δουλεία ή θα μου στείλουν τη σκόνη στα ενδότερα; Με ηλεκτρική σκούπα δοκίμασα αλλά δεν είχα καμία τύχη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια.
Legionnaire Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Η καλύτερη λύση είναι να ανοίξεις το Laptop σου και να καθαρίσεις την ψύκτρα με το χέρι. Μην φοβάσαι. Δεν πρόκειται να πεταχτούν τίποτα καλώδια/βίδες και μετά να μην μπορείς να το κλείσεις. Αντίθετα όλα είναι πολύ συμπαγώς συσκευασμένα. Δες εδώ http://www.impek.com/acer/ Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το babelfish για να σου μεταφράσει την σελίδα. Το έχω καθαρίσει έτσι το δικό μου Laptop και για αυτό στο προτείνω σαν λύση.
tom-f Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Το δικό μου έχει μαζέψει ακριβώς κάτω απο το ανεμηστηράκι.Το πρόβλημα είναι ότι αναγνωρίζω πράσινη πλακέτα και θέλω να κάνω στεγνό καθάρισμα.Άλλο ένα προβλημα που έχω είναι ότι για να καθαριστεί ικανοποιητικά πρέπει να βγάλω το ανεμηστηράκι.Ευχαριστώ για την βοήθεια.Αν έχει δοκιμάσει κανείς και με πεπιεσμένο αέρα ας μου πεί αν γινεται καλη δουλειά.
gregkle7 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Μη φοβάσαι να το ανοίξεις για να κάνεις δουλειά, ένας φίλος μου είχε εμπιστευτεί να του καθαρίσω τον δικό του PAVILION χωρίς να το΄χω ξανακάνει! Μόνο που θα χρειαστείς θερμοαγώγιμη πάστα
Axelfc Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Ποια θερμοαγωγιμη παστα προτεινετε? Καπου ειχα ακουσει οτι κυκλοφορουν παστες και σε μορφη σαν αυτοκολλητο που το βαζεις πανω στη cpu. Ετσι εχεις σιγουρα τη σωστη ποσοτητα. Ισχυει κατι τετοιο? PS: Ειναι κανεις που εχει ανοιξει το aspire 1524WLMi?
chvet Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 Υπάρχει και ακόμη μια λύση για να γελάσουμε λίγο. Το βάζεις στο πλυντήριο ρούχων απλά μην ξεχάσεις να ρίξεις λουλάκι, τα κάνει αόρατα
Axelfc Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Τελικα εβαλα στο laptop μου arctic silver 5. Μετα απο μια εβδομαδα χρησης βλεπω πως η θερμοκρασια σε idle μειωθηκε 2-3 βαθμους και τουλαχιστον κατα το boot ειναι αθορυβο. Ωστοσο και παλι σε full load ανεβαζει γρηγορα θερμοκρασια και ριχνει τη συχνοτητα της cpu.. Καμια ουσιαστικη βελτιωση δλδ. Αν βαλω παστα στην πανω επιφανεια του heatshink θα βελτιωθει καθολου η κατασταση η μπα; Καμια αλλη ιδεα κανεις;
Axelfc Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Τελικα εβαλα στο laptop μου arctic silver 5. Μετα απο μια εβδομαδα χρησης βλεπω πως η θερμοκρασια σε idle μειωθηκε 2-3 βαθμους και τουλαχιστον κατα το boot ειναι αθορυβο. Ωστοσο και παλι σε full load ανεβαζει γρηγορα θερμοκρασια και ριχνει τη συχνοτητα της cpu.. Καμια ουσιαστικη βελτιωση δλδ. Αν βαλω παστα στην πανω επιφανεια του heatshink θα βελτιωθει καθολου η κατασταση η μπα; Καμια αλλη ιδεα κανεις;
palawiaris Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Axelfc για να λες ανεβάζει γρήγορα θερμοκρασία κάτι δεν πάει καλά.Σιγουρέψου ότι καθάρισες καλά το ανεμιστηράκι,έβαλες πάστα πάνω στον επεξεργαστή ,βγάζοντας τα παλιά υπολείματα, και το κυριότερο ότι η ψύχτρα πατάει καλά.
palawiaris Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Axelfc για να λες ανεβάζει γρήγορα θερμοκρασία κάτι δεν πάει καλά.Σιγουρέψου ότι καθάρισες καλά το ανεμιστηράκι,έβαλες πάστα πάνω στον επεξεργαστή ,βγάζοντας τα παλιά υπολείματα, και το κυριότερο ότι η ψύχτρα πατάει καλά.
Axelfc Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Και ομως καθαρισα το ανεμιστηρακι απο τις σκονες, καθαρισα τα παλια υπολειματα με οινοπνευμα, της εβαλα παστα, την απλωσα καλα και η ψυκτρα σφιγγει πανω της με βιδες οποτε λογικα κανει καλη επαφη...
Axelfc Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Και ομως καθαρισα το ανεμιστηρακι απο τις σκονες, καθαρισα τα παλια υπολειματα με οινοπνευμα, της εβαλα παστα, την απλωσα καλα και η ψυκτρα σφιγγει πανω της με βιδες οποτε λογικα κανει καλη επαφη...
palawiaris Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Axelfc κάποτε που καθάρισα την ψύχτρα στο δικό μου φορητό,όταν την ξαναέβαλα από την αρχή το ανεμιστηράκι δούλευε σαν τρελό.Κατάλαβα ότι η ψύχτρα δεν έκατσε καλά,αν και φαινόταν εντάξει.Την ξαναέβγαλα και ξανά μέσα πιο προσεκτικά και όλα ΟΚ.Για αυτό σου έγραψα για την ψύχτρα.Δεν γνωρίζω τίποτα άλλο πάντως και εύχομαι να βρεις την λύση
palawiaris Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Axelfc κάποτε που καθάρισα την ψύχτρα στο δικό μου φορητό,όταν την ξαναέβαλα από την αρχή το ανεμιστηράκι δούλευε σαν τρελό.Κατάλαβα ότι η ψύχτρα δεν έκατσε καλά,αν και φαινόταν εντάξει.Την ξαναέβγαλα και ξανά μέσα πιο προσεκτικά και όλα ΟΚ.Για αυτό σου έγραψα για την ψύχτρα.Δεν γνωρίζω τίποτα άλλο πάντως και εύχομαι να βρεις την λύση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.