Προς το περιεχόμενο

προβληματα με το firewall!

sepulturas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ανεβάσει ενα site και σε καποιους υπολογιστες από οτι καταλαβαινω λόγω firewall, βλέπει τιs φωτοφραφιες σαν private header και πρεπει να το ενεργοποιησεις στο firewall για να τις εμφανισει στο browser (firefox,IE).

Ξερει κανεις τι είδους μετατροπη χρειαζεται στον κωδικα (html) ωστε οι φωτο να εμφανίζονται κανονικά?

Ελπιζω να γίνομαι κατανοητός. Στην ουσία δεν εμφανίζει καθόλου το

''src=... .jpg''

Ευχαριστώ εκ τον προτέρον!!!

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους,

και εγώ αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα το ίδιο με σένα όσον αφορά το private header της ιστοσελίδας μου http://www.felitsia.gr/'>http://www.felitsia.gr/ και είμαι σίγουρος πως οφείλεται μόνο στο Firewall.

Απλά η ιστοσελίδα σου θα είναι μή φιλική προς χρήστες με Zonealarm και Norton Antivirus ....

Όντως μεγάλο πλήγμα για επαγγελματικό site ψάχνω και εγω μία λύση για να μην πηγαίνει ο καθε ένας και κάνει accept τα private header του site μου.

Άν το βρώ πρώτα από εσένα (μιλάω για έναν ευγενικό κώδικα προς τα firewall) θα σε ενημερώσω...;Άν βρείς και σύ κάτι σε παρακαλώ πές μου.

Ευχαριστώ . . .

-----------------------------------------------------------------

e-mail: [email protected]

Personal Website: http://www.felitsia.gr/ - Διαμερίσματα στο Πήλιο

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Παρατήρησα πως με συγκεκριμένα Firewall (Norton - Zonealarm) τα οποία "βλέπουν" τη σελίδα μου αλλά και άλλες σελίδες "κάτω" από τον server σου με κάποιες φωτογραφίες τις χαρακτηρίζουν ως private header και δεν εμφανίζονταν οι φωτογραφίες. :(

Σκέφτηκα πως ο κάθε επισκέπτης που έρχεται στη σελίδα μου, δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει τη ρύθμιση στο firewall του και να κάνει όπως π.χ με

το Zonealarm -> allow private header για τη συγκεκριμένη σελίδα !!!

Έτσι το έψαξα λίγο παραπάνω και βρήκα πως υπάρχει στο upper directory του server ένα αρχείο που ονομάζεται .htaccess (Σε όποιο directory υπάρχει αυτό

το αρχείο, οι "νόμοι" του ισχύουν και για τα υποδεέστερα directories).

Σε αυτό το αρχείο μόλις ο browser ζητήσει τα στοιχεία της σελίδας μέσω του Browser του επισκέπτη διαβάζει πρώτα απο όλα τα αρχεία το .htaccess.

Έτσι παρατήρησα πως στην τελευταία γραμμή του .htaccess υπάρχει κάποιος περιορισμός για κάποια είδη φωτογραφιών που "λένε" σε κάθε browser πως οι

φωτογραφίες με τα παρακάτω extension θα τις βλέπεις ως private header και άρα τα ισχυρά firewall τις "κόβουνε-λογοκρίνουν".

Η τελευταία γραμμή είναι κάπως έτσι :

RewriteRule .*\.(png|bmp)$ - [F,NC]

Έτσι βλέπουμε εδώ πως το Firewall δεν θα επιτρέπει να εμφανιστούν οι φωτογραφίες με extension png και bmp.

Άρα για να επιτρέψω, άσχετα με το αν ο χρήστης έχει firewall h όχι, τις φωτογραφίες σε κάθε επισκέπτη μου αφαίρεσα τα extensions που περιλαμβάνει η σελίδα μου π.χ jpg|gif|jpeg

Το "πρόβλημα" compatibility εν τέλει ελύθει. :-)

Όλες οι φωτογραφίες με extension jpg είτε gif είτε jpeg τώρα εμφανίζονται κανονικότατα χωρίς να περιορίζονται απο το κάθε firewall.

Αυτά εν ολίγοις . . .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...