Green Dragon Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Εδώ και δύο μέρες είδα μεγάλη καθυστέρηση στο start up. Ήθελα περίπου 3 λεπτά για να φορτώσει το λειτουργικό και τα βασικά προγράμματα. Δοκίμασα να τσεκάρω το δίσκο με το scandisk των Windows. Αποτέλεσμα: Συμπλήρωνε τα 4 πρώτα στάδια κανονικά, αλλά στο 5ο στάδιο (verifying free space) κόλλαγε στο 61% και δεν πήγαινε παρακάτω. Και τη δεύτερη φορά κόλλησε στο ίδιο ακριβώς σημείο. Στη συνέχεια δοκίμασα με το Maxtor Powermax 4.22. Αποτέλεσμα: Πέρασε τα πρώτα tests, αλλά στο advanced test (full read scan ): FAILED. Βγάζει ένα οκταψήφιο κωδικό dea36979 και μια επισήμανση ότι: the drive is failing and must be replased. ΓΜΤ. Και το χειρότερο: Έστειλα στη maxtor το serial number, μήπως πάει για RMA και η απάντηση ήταν ότι είναι εκτός εγγύησης από 28/12/2005. Πάλι ΓΜΤ. Τι κάνουμε τώρα ρε φιλαράκια; Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι λάθος στη συνδεσμολογια και αν το διορθώσω να είναι οκ; Η λέω μ@μ@κί%ς γιατι τσούζει; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 an einai sata o diskos sou ... dokimase mesa apo to sata bios ths mhtrikhs sou na tou kaneis ena low level format.. isws ton glytwseis (gia ligo kairo) poso gkantemhs na eisai wste ta bad sectors na sou kolhsoun mes'thn mesh tou diskou (61%) kai na einai kai 1 mhna ektos eggyshs . akoma kai gia usb na ton ekanes h estw gia liga pragmata ... den ksereis ti kai pou tha valeis :( pragmatika krima ... (eipa kai pali apopse thn idea mou)
Green Dragon Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 δεν είναι sata, είναι ultra 133, δοκίμασα με το acronis να πάρω ένα image του σκληρού και αφού στην αρχή μου εβγαλε ότι έχει πρόβλημα να διαβάσει κάποια bad sectors, του έδωσα ignore all. Περπάτησε η διαδικασία, έφτιαξε ένα image, αλλά τώρα δεν ξέρω τι σοι image είναι αυτό.
nikoskourtis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Λες οτι αργουσε να ξεκινησει (Μεχρι τοτε δεν ειχε ουτε ενα bad sector?). Ομως ξεκιναγε. Οποτε κανε ενα back up των αρχειων που χρειαζεσαι. Δηλαδη για ποσα Bad sector μιλαμε; Εχω εναν western digital 1,2 GB 10 χρονων και πριν απο 2-3 χρονια εβγαλε το πρωτα bad sector. Εκανα repartitioning και απομονωσα τα κατεστραμενα τμηματα και απο τοτε δουλευει με το 1 GB απ τα 1,2 χωρις να βγαλει νεο Bad sector. Αρα κι εσυ μπορεις να φτιαξεις ενα partition μεχρι το 60 % να αφησεις ενα κενο και να συνεχισεις μετα με το 2ο partition. Με partition magic γινεται πολυ ευκολα και θα σου βρει και μεχρι που ειναι χαλασμενος.
Green Dragon Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Θα δοκιμάσω το partition magic, αν και δεν το ξέρω καθόλου πως γίνεται. Είναι εύκολη η διαδικασία; και το πραγραμματακι αυτό είναι freeq
nikoskourtis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Δεν ειναι free αλλα καπου θα το βρεις. Εγω παντα βρισκω οταν το χρειαζομαι την τελευταια εκδοση. Εχω κι ενα προγραμματακι που λεγεται HDD regenerator. Αν δε γινει τιποτα καλο ειναι ως εσχατη λυση να το χρησιμοποιησεις. Εχει φτιαξει σε πολλους τα bad sector τους.
Green Dragon Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Βρήκα το partition magic 8.0. Έχει μια trial version. το κατεβάζω τώρα. Θα ψάξω και το HDD regeneration. Λες αυτό να το δοκιμάσω μετά;
smilefreeware Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Ανοιξε ένα παράθυρο Dos και τρέξε chkdsk. Ετσι τουλάχιστον εγώ, επανέφερα ένα δίσκο σε φορητό, όπου με το scandisk των windows κόλαγε. Πριν τρέξε chkdsk /? για να πάρεις οδηγίες πως δουλεύει.
Green Dragon Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Ανοιξε ένα παράθυρο Dos και τρέξε chkdsk.Ετσι τουλάχιστον εγώ' date=' επανέφερα ένα δίσκο σε φορητό, όπου με το scandisk των windows κόλαγε. Πριν τρέξε chkdsk /? για να πάρεις οδηγίες πως δουλεύει.[/quote'] όση ώρα κατεβάζω το partition magic, θα το δοκιμάσω. Μήπως όμως χρειάζεται να είναι κλειστές όλες οι εφαρμογές;
nikoskourtis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Ναι αυτο ξεχασα να το πω κι εγω. To scandisk των XP και των 2000 ειναι αθλιο κατα την αποψη μου. Δεν κανει τιποτα. Παντα χρησιμοποιω αυτο των millenium (το κλασικο των 95 και 98) μιας και το εχω σαν 2ο λειτουργικο εγκατεστημενο. Μερικες φορες αντιγραφω ενα αρχειο και κοβεται η αντιγραφη στη μεση (π.χ. διακοπη ρευματος) οποτε ξερω οτι ο δισκος θελει scandisk για να βρει το κομματι που αντιγραφηκε και να το σβησει (ενα μισο αρχειο δεν εχει αντιστοιχηθει σωστα στο fat) για να μην πιανει χορο. Εγω ξερω οτι υπαρχει και το scandisk των XP δεν το βρισκει. Αντε να βρει και να φτιαξει bad sectors. Χρησιμοποιησε chkdsk/F/R
smilefreeware Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 << Μήπως όμως χρειάζεται να είναι κλειστές όλες οι εφαρμογές; >> Δεν γνωρίζω ακριβώς, αλλά το να πέρνει κανείς τα μέτρα του δεν βλάπτει.
Green Dragon Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2006 Δυστυχώς ο δίσκος τα έπαιξε τελείως. Χτές βράδυ άρχισε να χτυπάει και αναγκάστικα να τον αλλάξω. Ευτυχώς είχα πάρει πρόσφατο backup, όλα μου τα αρχεία. Σήμερα αγόρασα ένα Seagate barracuda SATA 160GB, ένεκα της πενταετούς εγγύησης. Τον έκανα 2 partitions και μετά εγκατέστησα στο ένα το λειτουργικό και τα προγράμματα και στο άλλο τα αρχεία μου. Άκουσα ότι οι δίσκοι της seagate έχουν πρόβλημα με το partitioning. Έχει βάση αυτό; Ξέρετε κάτι σχετικό; Φοβάμαι μήπως έκανα βλακεία.
nikoskourtis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Χθες αγορασα εναν 80αρη seagate. Τι προβλημα εχουν με το partitioning; Του εκανα 4 partition και δουλευει μια χαρα. Να σου πω κι ενα περιεργο. Μολις διαβασα οτι ο δισκος σου ειναι maxtor ηθελα να στο πω οτι με τα εργαλεια που εχει στο site και κανει τα τεστ μπορει να τον χαλασεις. Μια φορα ενας maxtor ειχε bad sectors. Μολις πηγα να κανω τα τεστ της maxtor εκτος του οτι δεν τα περασε ο δισκος εγινε χειροτερα και δε διαβαζονταν καθολου. Μεχρι που εκανα restart και ο δισκος πλεον δεν εντοπιζοταν ουτε απ το bios. Απο τοτε δε θελω να ακουω για maxtor και πολυ περισσοτερο για τα εργαλεια της. Μπορει να ηταν συμπτωση αλλα εχω εναν Western digital που ειναι 10 χρονων και εδω και 3 χρονια εχει μερικα bad sector αλλα δουλευει αψογα (o υπολοιπος χωρος), δε μου νεκρωθηκε σαν το maxtor.
Green Dragon Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Χθες αγορασα εναν 80αρη seagate. Τι προβλημα εχουν με το partitioning; Του εκανα 4 partition και δουλευει μια χαρα. ένας φίλος μου είπε πως μετα από partitioning σε δίσκο της seagate, αυτός του χτύπησε. Πιθανόν να ήταν αστοχία του υλικού και όχι εξαιτίας του partitioning. έτσι και αλλιώς έχει 5 χρόνια εγγύηση και τον άλλαξαν αμέσως. Να σε ρωτήσω και κάτι σχετικό: αυτά τα 4 partitions με ποιό τρόπο τα χρησιμοποιείς σε σχέση με το λειτουργικό, τα προγράμματα και τα data; Μπορείς να εγκαταστήσεις πχ. Windows σε ένα partition kai linux σε κάποιο άλλο;
Green Dragon Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Μολις διαβασα οτι ο δισκος σου ειναι maxtor ηθελα να στο πω οτι με τα εργαλεια που εχει στο site και κανει τα τεστ μπορει να τον χαλασεις. Μια φορα ενας maxtor ειχε bad sectors. Μολις πηγα να κανω τα τεστ της maxtor εκτος του οτι δεν τα περασε ο δισκος εγινε χειροτερα και δε διαβαζονταν καθολου. Μεχρι που εκανα restart και ο δισκος πλεον δεν εντοπιζοταν ουτε απ το bios. Απο τοτε δε θελω να ακουω για maxtor και πολυ περισσοτερο για τα εργαλεια της. Μπορει να ηταν συμπτωση αλλα εχω εναν Western digital που ειναι 10 χρονων και εδω και 3 χρονια εχει μερικα bad sector αλλα δουλευει αψογα (o υπολοιπος χωρος), δε μου νεκρωθηκε σαν το maxtor. Δυστυχώς έχω και εγώ την ίδια εντύπωσε πλέον. Τα κ@λ@εργαλεία της maxtor μου κατέτρεψαν ένα καλό δίσκο που λειτουργούσε άψογα μέχρι εκείνη την ώρα. Ίσως να είχε κάποια bad sectors αλλά δούλευε άψογα. Τι τα ήθελα τα διαγνωστικά της maxtor ο μ@μ@κ@ς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.