Προς το περιεχόμενο

Format instructions

monimws_trelamenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Πριν λίγο καιρό πήρα ένα maxtor 160gb sata. Προς το παρόν, active είναι ο παλοιός μου σκληρός (ide 80gb).

Θέλω να κάνω format, και να φορτώνω τα windows από τον sata.

Αν θέλει κάποιος, μπορεί να με βοηθήσει σε κάτι: Απλά δηλώνω στο bios σαν 1st boot device τον sata και κάνω format? Χρειάζονται στην εγκατάσταση κάποιοι drivers για τον σκληρό;

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Αν τα Windows XP που θα εγκαταστήσεις στον SATA έχουν Service Pack 2,θα αναγνωρίσουν αυτόματα τον σκληρό δίσκο κατα την διάρκεια του setup και θα προχωρήσεις κανονικά στο format και την εγκατάσταση των Windows.

Αν δεν έχουν SP2,ή αν ΔΕΝ τον αναγνωρίσουν τα Windows,θα χρειαστεί απλά να χρησιμοποιήσεις την δισκέτα της motherboard που περιέχει τον SATA driver.

Καλό θα ήταν πρίν ξεκινήσεις να φορμάρεις τον SATA δίσκο,να αποσυνδέσεις τον παλιό,ώστε να μην κάνεις κανένα λαθάκι και φορμάρεις λάθος σκληρό ;-)

Και αφού ολοκληρωθεί το φορμάτ κανονικά,θα ορίσεις στο BIOS να bootarei απο τον SATA σκληρό.

Δημοσ.
Αν τα Windows XP που θα εγκαταστήσεις στον SATA έχουν Service Pack 2' date='θα αναγνωρίσουν αυτόματα τον σκληρό δίσκο κατα την διάρκεια του setup και θα προχωρήσεις κανονικά στο format και την εγκατάσταση των Windows.

Αν δεν έχουν SP2,ή αν ΔΕΝ τον αναγνωρίσουν τα Windows,θα χρειαστεί απλά να χρησιμοποιήσεις την δισκέτα της motherboard που περιέχει τον SATA driver.

Καλό θα ήταν πρίν ξεκινήσεις να φορμάρεις τον SATA δίσκο,να αποσυνδέσεις τον παλιό,ώστε να μην κάνεις κανένα λαθάκι και φορμάρεις λάθος σκληρό ;-)

Και αφού ολοκληρωθεί το φορμάτ κανονικά,θα ορίσεις στο BIOS να bootarei απο τον SATA σκληρό.[/quote']

Kalos o John....

Δημοσ.

Αποσυνδεσε τον παλιο (για να μην κανεις καποιο λαθακι οπως λενε και οι αλλοι) και συνδεσε τον SATA. Σαν first boot device θα ορισεις το cd-rom απ το οποιο θα κανεις την εκκινηση του υπολογιστη και σαν second boot device το δισκο. Κανεις format και εγκατασταση οταν ξεκινησει απ το cd των windows και εισαι OK. Δεν ξερω αν θα σου τον αναγνωρισει εστω κι αν ειναι SP2. Εγω εχω εναν ata100 στον controller του raid και για να τον βρουν θελουν δισκεττα (που το raid ειναι πιο παλιο απ το sata).

Μπορεις παντως να μην βγαλεις τον παλιο δισκο και να ξεκινησει κανονικα ο υπολογιστης ωστε να κανεις format μεσα απ τα windows του παλιου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...