Προς το περιεχόμενο

τεχνικη απορια

wgibson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η ταινια αποθηκευεται στο φιλμ <σελιλοιντ>

ομως ο ηχος που?

και την γινεται κατα την προβολη στους κινηματογραφους

Δημοσ.

πολύ καλή ερώτηση. Πιστυεύω ότι με ένα google θα βρίσκαμε αρκετές πληροφορίες. Αλλά ας μας εξηγήσει κάποιος εδώ την όλη διαδικασία. Αν δεν κάνω λάθος όμως, στα καινούρια σελιλόιντ γράφεται εικόνα και ήχος...

Δημοσ.

Αυτό που ξέρω να σου πω εγώ και που δεν ξέρω αν το ξέρεις ήδη, είναι ότι αυτό που βλέπεις εσύ στην οθόνη δεν είναι τίποτα αλλό από εικόνες, φωτογραφίες αν θέλεις, τραβηγμένες η μία δίπλα στην άλλη από μηχανές που τραβάνε 24 καρέ το δευτερόλεπτο-γιαυτό και η ονομασία motion picture, κινούμενες εικόνες. Αυτές οι εικόνες αποτυπώνονται στο φιλμ, σε πολύ μακριά κομμάτια φιλμ, αν έχεις δει πομπίνες ταινιών θα καταλαβαίνεις, και αυτές οι πομπίνες πηγαίνουν στις αίθουσες...

...και παίζονται από τις μηχανές προβολής οι οποίες προβάλλουν αυτές τις φωτογραφίες - εικόνες 24 το δευτερόλεπτο. Είναι ο αριθμός των καρέ που το ανθρώπινο μάτι εκλαμβάνει ως κίνηση. Ένα λιγότερο θα φαινόταν ότι κάνει διακοπές -ναι, 1 καρέ μπορεί να κάνει την διαφορά- και ένα περισσότερο θα πήγαινε πιο γρήγορα. Όταν καμιά φορά σε σινεμά δεις να τρεμοπαίζει η οθόνη είναι γιατί γίνεται η αλλαγή της πομπίνας -είναι η δουλειά που έκανε ο brad pitt στο fightclub, και που στην αλλαγή αυτή έβαζε ένα καρέ από τσ*ντα.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

Δημοσ.

στους κινηματογραφουσ που εχουν dolby digital και τα λοιπα ως προσ τον ηχο τουλαχιστον η μουσικη ειναι αποθηκευμενη σε μεσω οπως το DVD η κατι αντιστοιχο αφου δεν ειμαι σογουρος !!!!πολλα CINEMA εξωτερικο εχουν αρχισει να προβαλουν και ψηφιακη εικονα αποθηκευμενη νομιζω σε φηφιακο μεσω το οποιο δεν ειναι καταναγκη DVD αλλα μπορει παλι ταινια αλλα σε φηφιακη μορφη

Δημοσ.

Ο ήχος αποθηκεύεται με οπτικό τρόπο στην άκρη του film. Στην περίπτωση του DTS, ο ήχος αποθηκεύεται σε CD και συγχρονίζεται με την εικόνα μέσω ενός σήματος που είναι γραμμένο στο film.

Γιά περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ

Δημοσ.
Ο ήχος αποθηκεύεται με οπτικό τρόπο στην άκρη του film. Στην περίπτωση του DTS' date=' ο ήχος αποθηκεύεται σε CD και συγχρονίζεται με την εικόνα μέσω ενός σήματος που είναι γραμμένο στο film.

Γιά περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ

Εχεις δικιο ο ηχος αποθηκευεται πανω στο film.. Δε το ξερω αυτο που λες για το DTS (οτι αποθηκευεται σε cd) , αλλα ξερω σιγουρα οτι στα village ο ηχος παιζει αποκλειστικα πανω απο την μπομπινα

Δημοσ.

em zed ayto gia ta 24 kare to kserei i koytsi maria

to thema einai me tin apothikeysi sto film

pos re gamoto to katalavan ayto to 1927 otan girizan tin proti omiloysa tainia

telospanton tromeri h texnologia

Δημοσ.

Το ανθρώπινο μάτι συλλαμβάνει ως κινούμενη εικόνα περίπου τα 8-10 καρέ/δευτερόλεπτο. Από κει και πέρα σε όσα περισσότερα καρέ αναλύεται το βίντεο ανα δευτερόλεπτο τόσο καλύτερη η ροή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...