Προς το περιεχόμενο

DSL sharing (ξανά!!)

GioStam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού διάβασα σχεδόν όλα τα posts που αφορούν dsl sharing θα σας πω κι εγώ το δικό μου πρόβλημα...

Έχω φτιάξει δίκτυο στο σπίτι μεταξύ δύο υπολογιστών με Windows XP Pro. Το ένα έχει ελληνικά Windows. Το δίκτυο δουλεύει κανονικά, οι υπολογιστές βρίσκονται και ανταλλάσουν αρχεία.

Ο ένας Η/Υ έχει μόντεμ Zyxel 650R σε Ethernet. Πήρα κι άλλη μια κάρτα της D-Link κι ένα crossover καλώδιο και έκανα το δίκτυο. Οι ρυθμίσεις της Ethernet πάνω στην οποία είναι το modem είναι:

IP : 192.168.1.2

Subway : 255.255.255.0

Default GW : 192.168.1.1

DNS -> Αυτά που μου δίνει η ForthNET

Το δίκτυο έχει τις παρακάτω ριθμύσεις :

H/Y με σύνδεση στο internet : IP : 192.168.0.1

χωρίς σύνδεση : IP : 192.168.0.2

Και τα δύο έχουν το γνωστό Subway 255.255.255.0.

Έχω δοκιμάσει διάφορους συνδιασμούς για GW και DSN ώστε να δει και ο άλλος υπολογιστής φως (σύνδεση στο internet). Έβαλα στον 0.2 GW την 192.168.0.1. Έβαλα στον 0.2 GW της Forthnet, του μόντεμ. Τίποτα... Βοήθεια plzzzz...

P.S. Τη LAN στην οποία είναι το modem την έχω shared.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά ο υπολογιστής που συνδέεται στο dsl modem έχει δύο κάρτες δικτύου,και η μία απο αυτές συνδέεται στον 2ο υπολογιστή.

ΑΝ είναι έτσι η συνδεσμολογία σου,τότε είναι φυσιολογικό να μην παίζει,καθώς τα Windows δεν κάνουν routing μεταξύ των 2 καρτών ethernet αυτόματα(μιλάω για το pc που έχει 2 κάρτες δικτύου).

Η πιό απλή λύση που σου προτείνω εγώ,είναι να δώσεις 10-20ευρώ και να πάρεις ενα hub,ώστε να κάνεις σωστά την δουλειά σου.

Δημοσ.

Υπάρχει software τρόπος,αλλά δεν είναι σχεδιασμένος για να κάνει αυτή την δουλειά.Οπότε είναι και αμφίβολο αν θα δουλέψει.

Πίστεψε με,η καλύτερη λύση είναι να πάρεις ενα hub.Στο λέω απο προσωπική εμπειρία.Είχα ακρίβως το ίδιο πρόβλημα,και τελικά αγανάκτησα και έδωσα τα 20ευρώ!:-D

Δημοσ.

Κατ' αρχάς το zyxel τι IP έχει; Απ'ό,τι λες, μάλλον 192.168.1.1.

Αν δεν δουλεύει το 2ο με gateway την IP του πρώτου, δοκίμασε να μην φτιάξεις 2 subnets, δηλαδή π.χ. το 1ο PC θα έχει στην Ethernet του Zyxel το 192.168.1.2 και στην άλλη Ethernet το 192.168.1.3, ενώ το δεύτερο την 192.168.1.4.

Gateway θα βάλεις και στα 2 το 192.168.1.1 (του Zyxel δηλαδή) και Subnet 255.255.255.0

Δημοσ.

Ορέστη...Όταν βάζω τις IP που λες ο Firefox δεν μπαίνει σε σελίδες στον πρώτο υπολογιστή. Το περίεργο είναι ότι το DC συνέχιζε να κατεβάζει κανονικά. Πάντως φως δεν είδα... Το έχω πάρει πατριωτικά το ζήτημα :-D . Θέλω να εξαντλήσω όλες τις πιθανότητες πριν πάω για hub!

Δημοσ.

Και η λύση βρέθηκε!!!!! :-D

Σας ευχαριστώ όλους... Λοιπόν για μελλοντική χρήση και για όποιον χρειαστεί. Στο Advanced tab του TCP/IP απενεργοποίησα το LMHOSTS lookup και έκανα Enable NetBIOS over TCP/IP. Αυτό δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο βοήθησε. Τις ρυθμίσεις του πρώτου Η/Υ τις άφησα όπως ήταν. Και στο TCP/IP του δεύτερου έβαλα σαν default gateway την IP του πρώτου (192.168.0.1) και σαν πρώτο DNS την IP του modem δηλ. 192.168.1.1!! Kι όλα καλά...

Thanx για το ενδιαφέρον!! :-D

Δημοσ.

Αν εννοείς τον δεύτερο Η/Υ δεν με ενδιαφέρει... Μόνο για web τον θέλει η αδερφή μου. Στον πρώτο δουλεύουν όλα κομπλέ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...