mitsikas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 λοιπον στο λινουξ ειμαι πιο ασχετος και απο νηπιο 3 ετων. αποφασισα να βαλω ubuntu 5.10. Το εγκαθηστω και παει να μου κανει restart. Στο boot αμεσως μετα το POST μου βγαζει το μηνυμα: GRUB Loading stage 1.5 και μετα: Read Error, Error 21 ή Error 25 και κολαει το pc εκει και δεν κανει τιποτα. Μου μαμισε και την προηγουμενη εγκατασταση XP που ειχα, και φτου και απ'την αρχη εγκατασταση των παραθυριων. Δοκιμαζω ξανα σε παλιο 20αρι δισκο μονο του να μπει χωρις windows ή οτιδοιποτε και παλι τα ιδια Errors. Τι κανω και παει στραβα; ολοι μπορουν να βαλουν λινουξ γμτ και γω οχι? οποιος μπορει βοηθαει. (στο http://www.ubuntulinux.org/ δεν εβγαλα και πολυ ακρη)
insomnix Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Afou kai ston allo disko kanei ta idia, mallon ftaiei to CD egatastasis. Mipws to pires apo periodiko? Gia na kerdisoun hrono, ta kaine poly ashima kamia fora hrisimopoiwntas megales tahytites (panw apo 8X) kai parousiazoun meta errors. Einai syhno to fainomeno afto. Borei na yparhoun vevea ki alles aities. Me to partitionning pws ta volepses (ti ekanes diladi)? Bas kai vroume giati esvise to Windows...
mitsikas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 το τι εκανε στα windows δεν με απασχολει και πολυ, οποτε το αφηνω. Για τα partitions αφησα της default επιλογες που εβγαιναν κατα την εγκατασταση. Τη διανομη την κατεβασα απο το site του ubuntu και το iso το καψα σπιτι μου σε 48Χ. Λες να φταιει αυτο? Ισως να το ξανακαιγα σε μολις 8Χ ?
denexo Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Βασικά δοκίμασε να βάλεις το LILO για bootloader αντί για το GRUB. Αν και αυτό σου δημιουργήσει προβλήματα(που δεν πιστεύω) τότε πολύ πιθανό να φταίει το CD.
mitsikas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 καθοτι και παν ασχετος με λιινουξ, το LILO αντι του GRUB πως το βαζω? δεν ειδα στο iso της διανομης να ανεφερε τιποτα περι LILO, εκτος και αν δεν καταλαβα τι εβλεπα (?)
denexo Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με ubuntu. Στο SuSE πάντως έχει επιλογή να αλλάξεις τον boot manager από τον GRUB σε LILO.
insomnix Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Για τα partitions αφησα της default επιλογες που εβγαιναν κατα την εγκατασταση.Diladi, an katalava kala, ola se mia partition...Den einai kai o,ti kalytero oute gia tin efkolia hrisis tou systimatos, oute gia tin asfaleia kai tha to katalaveis argotera. Alla tha einai ftou ki ap tin arhi tote. To kalytero tha itan mia partition gia to systima (/) kai mia gia ta arheia (/home) Isws tha itan kala (an ginetai) na to psaxeis ligo pws ginontai dyo partitions, alla tespa, opws katalavaineis. Τη διανομη την κατεβασα απο το site του ubuntu και το iso το καψα σπιτι μου σε 48Χ. Λες να φταιει αυτο? Ισως να το ξανακαιγα σε μολις 8Χ ?Emena mou parousiazontai errors pote pote kai sta 8x. Ki epeidi i K3b den mou to kaiei se 6x to kaiw se 4x pou simainei kai kalyteri poiotita. Aplws sta 8x kanei 10 lepta, enw sta 4x kanei 20 lepta. Asteia pragmata diladi. Frontise omws na min kaneis overwrite sto CD pou tha kapseis kai oute rapide erase giati kai afta dimiourgoun provlimmata pote pote. Me full erase peftoun polla strwmata (layers) panw sto palio keimeno kai svinetai (skepazetai) kalytera. Alla thelei perissotero hrono. Episis otan apohtiseis anesi me to linux, o,ti katevazeis na tou kaneis kai integrity check me MD5SUM. Sou exasfalizei oti to iso einai gnisio. Episis an anamesa se pollous mirrors, se kapoious to megethos tis iso image einai mikrotero kai den ofeiletai se sympiesi, na to apofevgeis. Alla afta einai gia argotera.
mitsikas Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 GRUB προβλημα PART 2: κατεβαζω απο ntua τα 14 cds για το δεβιαν λινουξ + κατι updates κλπ κλπ, τα καιω σε επανεγγραψιμα, σε 10Χ, παω για εγκατασταση, τα αφηνω ολα ολα στο default, γινεται η εγκατασταση, μου ζηταει να βγαλω το cd, το βγαζω, κανει επανεκινηση, και ... καπουτ. Βγαζει παλι ενα μηνυμα μετα το POST: GRUB Loading stage 1.5Read Error, Ξαναδοκιμαζω την εγκατασταση και αυτη τη φορα βαζω τον loader σε δισκετα. Αποτελεσμα: GRUB Loading stage 2Read Error. Ε τι στον soutso κανω λαθος ρε gmto. Αγανακτησα. Ξεφτιλα. Να μην μπορω να το βαλω και να βγαζει συνεχεια το ιδιο λαθος. Μπας και φταιει ο Μητσοτακης?
NullScan Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Γιά checkαρε αυτό το link http://www.uruk.org/orig-grub/errors.html Έχει όλα τα errors του grub
mitsikas Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 βλεπω οτι, Read Error = A disk read error happened while trying to read the stage2 or stage1.5. Δηλαδη ο σκληρος μου ειναι για τα μπαζα?
mitsikas Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 αυτο που βγαζει το PartitionMagic σημαινει οτι πρεπει να δοκιμασω να κανω εγκατασταση σε αλλο δισκο?
capthookb Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Υπάρχουν κάποια λάθη στον πίνακα των κατατμήσεων του δίσκου σου. Διόρθωσέ τα με το Partition Magic. Μετά διάβασε το YABT - Yet Another Bootloader Topic: Οδηγός ρύθμισης lilo/GRUB να καταλάβεις τι γίνεται. Το πιο πιθανό κατ' εμέ, είναι (πέρα από τα λάθη στον πίνακα με τα partition) να έχεις μπλέξει από που κάνει boot ο σκληρός και που έχει εγκατασταθεί το grub. Δηλαδή αν κάνει ο σκληρός boot από το MRB και εσύ έχεις γράψει το grub στο boot record κάποιου partition λογικό είναι να μη μπουτάρει.
mitsikas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2006 ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣΑ :evil: δεν την παλευω αλλο. οτι και να κανω, το συστημα αρνητε να εκκινησει. πειτε μου αν κανω κατι λαθος απο τα ακολουθα στην εγκατασταση της διανομης debian: 1. αφου βαλω το cd εγκαταστασης και επιλεξω γλωσσα και πληκτρολογιο κλπ κλπ 2α. φτανει στη φασης της διαμορφωσης του δισκου. Κανω το root partition και ειναι το "/" και bootable, active 2β. επειτα κανω ενα swap 2γ. και ενα τον υπολοιπο χωρο ακομα ενα partition και το προσαρτω ως /home ή μια αλλη φορα ως /usr 3. κανει μετα μονο του οτι ειναι να κανει και φτανει στο GRUB 4. εκει του λεω να εγκατασταθει στο Master Boot Record 5. επανεκινηση και Read Error 6. επαναληψη των παραπανω για ξανα-εγκατασταση, μονο που τωρα το GRUB το βαζω σε δισκετα με την εντολη (fd0) 7. επανεκινηση και παλι Read Error 8. ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ 9. ΥΠΕΡΧΡΟΝΙΖΩ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 4ο ΟΡΟΦΟ ΜΕ 9.81 m/s^2 10. πουλαω την ψυχη μου αιωνιως στον διαβολο (Bill Gates) ως νεος Faust και αποκτω αιωνια νεοτητα σε οποιαδοιποτε εκδοση windows υπηρξε, ηπαρχει ή θα υπαρξει ποτε... ΗΕΕELLP
NullScan Δημοσ. 2 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2006 Κατ' αρχάς ψυχραιμία Ο σκληρός αυτός είναι ο μοναδικός στο σύστημά σου? Δοκίμασε το εξής. Bootare με ένα live cd και κάνε mount το partition που έχει το /boot και ποσταρε τα περιεχόμενα του /boot/grub/menu.lst καθώς και το /etc/fstab. Μήν το βάζεις σε δισκέτα, βάλτο στο MBR. Θα πρότεινα να δοκιμάσεις να φτιάξεις τα partitions σου ώς εξής: /dev/hda1 100MB /boot swap 512MB /dev/hda2 / στον υπόλοιπο χώρο του σκληρού σου. Κάνε αυτά και τα ξαναλέμε.
mitsikas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2006 σορυ αλλα επειδη δεν εχω ακομα εμπειρια στο λινουξ, αυτα που μου εγραψες, πως γινονται? με γραμμη εντολων? live cd δεν εχω απο debian, αλλα μονο απο διανομη ubuntu. κανει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.