Προς το περιεχόμενο

avand garde

mademoiselle

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χμμμ...μάλλον τα "κλασικά" λίγο πολύ...John Zorn, John Cage, Merzbow, Mike Patton και τίποτα από Ιαπωνία μεριά. Δεν είναι πάντως κι από τα πρώτα πράγματα που επιλέγω να ακούσω.

Δημοσ.

Lost Bodies...που τους θυμήθηκες. Cult συγκρότημα. Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλαιότεροι, ορίστε και το official site τους!

Σίγουρα δε θα τους έλεγα avant garde, αλλά μια ανάλογη διαπνέουσα ατμόσφαιρα διαθέτουν και οι Zoolixo Λίγο, οι Αέρα Πατέρα και οι Spy F & The Zakulas.

Δημοσ.

Στα δύσκολα... :)

Λοιπόν, προσωπικά μου αρέσουν αρκετά οι Ulver (θεοί), Fantomas, Tomahawk, Mr.Bungle και γενικότερα τα Patton-projects, Tarantula Hawk, Thrones, House Of Low Culture, Old Man Gloom, Melvins, Lotus Eaters, Steve Von Till, Scott Kelly, Tribes Of Neurot, και γενικότερα η "Neurosis family".

Πάντως εκτός από ορισμένα "τρανταχτά" avant garde ονόματα, ακόμα δεν έχω ξεκαθαρίσει σαφώς στο μυαλό μου τα "όρια" μέσα στα οποία πρέπει να κυμαίνεται ηχητικά κάτι για να θεωρηθεί avant garde (και όχι post rock ή ambient ας πούμε), πραγματικά πολύ περίεργη μουσική.

Δημοσ.

Τι ακριβώς είναι η avant garde?Ούτε εγώ μπορώ να το οριοθετίσω...Ούτε κάν βασικά...

Μερικά απο τα group πάντως που ανέφερε ο Hugelacky και ο blueviper τα ακούω και γώ χωρίς να ξέρω οτι μπαίνουν σε μια τέτοια κατηγορία!!!

Δημοσ.

Μπορείς να πάρεις περισσότερες πληροφορίες εδώ. Ουσιαστικά avant-garde σημαίνει "πρωτοπορία", αλλά θα το μπλέξουμε με το "progressive" με το οποίο και δεν έχει υφολογικά πολύ σχέση.

Στη συνείδηση αρκετών μπερδεύεται ως όρος με τη musique-concrete που υπηρέτησαν ο Stockhausen, ο Ξενάκης, o Schaeffer και πλέον βρίσκει έκφραση σε περιπτώσεις τύπου Fennesz, αν και δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μέρος της avantgarde σκηνής, που είναι δυναμική και κατ' επέκταση μπορεί να θεωρηθεί πως αναπροσαρμόζεται ανάλογα με το τι συνιστά πρωτοπορία ανά εποχή.

Την ιστορία της Avantgarde πάντως μπορείς να τη γνωρίσεις και μέσα από το σχετικό άρθρο του εξαιρετικού Scaruffi.

Δημοσ.

Ο Scaruffi είναι πολύ άτομο...και με τι δεν έχει καταπιαστεί. Από τους πραγματικά αξιόλογους μουσικολόγους που προτιμά την ιστορική έρευνα παρά να έχει τα τελευταία review μόστρα. Συνήθως δε αρκετά αυστηρός...δε θα δεις και πολλά 8/10 ή 9/10. Τα δε άρθρα αυτού του είδους είναι η αδυναμία του.

Δημοσ.

Nαι όντως φαίνεται απίστευτο άτομο! Δεν τον είχα ακούσει καν μέχρι τώρα, αλλά μάλλον θα το ψάξω λίγο περισσότερο το θέμα απ'ότι φαίνεται...

Δημοσ.

αγαπημένο avand garde...

Πέρα απο το γεγονός οτι μεγάλωσα ακούγοντας zappa και beefheart ,

ακολουθώντας πιο "soft" δρόμους τα αγαπημένα μου , αυτά που μείναν είναι :

the legendary pink dots (ανατριχιάζω ακόμα) , cocteau twins , this mortal coil , minimal compact ...

search

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...