Προς το περιεχόμενο

Ελληνικά filenames. Τα αποφεύγετε?? ΓΙΑΤΙ??

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα πάλι σε 2 συσκευές που τα δοκίμασα, στο mp3 discman μου και στο επιτραπέζιο DVD, τα παίζει μεν (δηλαδή δεν βγάζει insert disk), απλά στο μεν discman βγάζει παύλες αντί για χαρακτήρες, στο δε DVD player, ενώ στη filelist τα δείχνει ελληνικά (που δε βοηθάει πάντα, γιατί δεν δείχνει και πάρα πολλούς χαρακτήρες), άλλα όταν πάει να δείξει τα tabs απο κάτω, τα βγάζει σε διάλεκτο χονολουλού:-D

Ένα αντικειμενικό πρόβλημα πάντως με τα greeklish, είναι ότι δεν υπάρχει μονοσήμαντη γραφή. Το θήτα πχ άλλος το γράφει 8, άλλος th κ.ο.κ, κάτι που κάνει δύσκολη κάπως την αναζήτηση σε μεγάλο όγκο αρχείων..

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και εγω υπερ των greeklish για filenames.

Εχασα παρουσιαση στο powerpoint (1 μηνας κατασκευης της μαζι με ευρεση υλικου) επειδη τα XP δεν γουσταραν να ξεκινησουν.

Και η λυση ηταν μια knoppix (knoppel δεν ειχα ) για να κρατησω τα files που ηθελα απο το C,αυτο ειχε σαν αποτελεσμα ο φακελος να μην εμφανιζεται μεσα στον C απο το knoppix επειδη ειχε ονομα σε ελληνικα.

Αλλα παλι πριν 6 με 7 χρονια πολλα προγραμματα για chat,forum sites και web email δεν υποστηριζαν ελληνικα οποτε τα greeklish ηταν μονοδρομος η συνηθεια εχει μεινει ακομα και τωρα.

Δημοσ.

Απλά δεν είχες κάνει mount με σωστές παραμέτρους στο file system. Το ίδιο θα πάθεις και με τα greeklish αν κάνεις mount με locale που να μην υποστηρίζει το σύνολο ASCII! ;-)

Δημοσ.
Α, νόμιζα ότι βρήκες κανένα τρόπο/συνδιασμό για να μην έχεις πρόβλημα και σε επιτραπέζιες συσκευές και τέτοια.. :)

Εγώ χρησιμοποιώ τον εξής συνδυασμό και βλέπω Ελληνικά στο Winamp και Greeklish σε mp3 players & CD-Text (Audio):

• TAG2: Ελληνικά
  • TAG1: Greklish
  • Filename: Greeklish

Με τα κατάλληλα utilities είναι παιχνιδάκι.

Δημοσ.
-']Εγώ χρησιμοποιώ τον εξής συνδυασμό και βλέπω Ελληνικά στο Winamp και Greeklish σε mp3 players & CD-Text (Audio):

• TAG2: Ελληνικά
  • TAG1: Greklish
  • Filename: Greeklish

Με τα κατάλληλα utilities είναι παιχνιδάκι.

gia pes mas kana utility re palikari mou !! :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...