Προς το περιεχόμενο

Linux

Genius Hermes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου και γω περί του θέματος. Έχω διαβάσει πολλές φορές post για κόντρα ανάμεσα σε Windows και Linux. Βέβαια από ότι βλέπω εδώ, αρχίζει να δημιουργείται μία "μάχη" (με καλοπροαίρετη έννοια), ανάμεσα σε distros του Linux, σκληροπυρηνικές και πιο user-friendly (αν θα μπορoύσα να το πω έτσι).

Δική μου άποψη, που σημαίνει ότι δεν είναι και απαραίτητα η σωστή, είναι ότι κάθε OS εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς και φροντίζει να καλύπτει διαφορετικές ανάγκες.

Για παράδειγμα, η αδερφή μου, θέλει να μπορεί να ακούει τα mp3 της, να βλέπει καμιά ταινιούλα, να μπορεί να μεταφέρει τα τραγούδια της στο iPod, να σερφάρει σε ιστοσελίδες στο internet, να μιλάει με τις φίλες τις και να τις βλέπει μέσω κάμερας, άντε και να γράψει κανένα κείμενο για εργασία της σχολή της. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Συνεπώς δεν μπορώ να της πω, βάλε Linux. Θα πελαγώσει! Άντε πες μου τώρα, αν θα δουλέψει η κάμερα ή το modem; Για αυτό που θέλει να κάνει, τα Windows της είναι μια χαρά. Εύκολα, απλά και συμβατά σχεδόν με κάθε hardware.

Εγώ πάλι στο σπίτι είμαι κολλημένος με το PC. Μου αρέσει να ασχολούμε γιατί είναι το hobby μου και γενικά αυτό που με γεμίζει. Θέλω να σκαλίζω, να χαλάω, να φτιάχνω ξανά και να μαθαίνω. Έχω λοιπόν 2 pc στο δωμάτιο μου. Ένα παλιό το οποίο το χρησιμοποιώ σαν Web και SQL Server και ένα ακόμα το οποίο είναι dual boot και είναι για τις λοιπές χρήσεις. Πάνω σε αυτό έχω Windows XP και Ubuntu. Δυστυχώς τα Windows δεν μπορώ να τα αποφύγω διότι δουλεύω Visual Basic 6 και .NET και κάποιες ακόμα εφαρμογές για δουλειά, τα οποία προφανώς δεν παίζουν καλά σε Linux (μην μου πείτε Wine, το έχω δοκιμάσει και τζίφος). Για όλα τα υπόλοιπα όμως δουλεύει το Ubuntu. Όμως για να το φέρω στα μέτρα μου, χρειάστηκαν αρκετές ρυθμίσεις, που για έναν χρήστη ο οποίος δεν ξέρει καλά καλά πως τοποθετούμε μια δισκέτα στο floppy drive μάλλον είναι αδύνατον να τις κάνει (προς θεού δεν προβάλω τον εαυτό μου, σαν κανένα guru. Ελπίζω να καταλαβαίνετε το νόημα των εκφράσεών μου.).

Συνεπώς θεωρώ άσκοπο να πω αν τα Windows είναι καλύτερα από το Linux ή το ανάποδο. Και ακόμα χειρότερο είναι να κατηγορώ το επίπεδο των χρηστών του εκάστοτε λειτουργικού. Γιατί σε πολλά post έχω διαβάσει οι μεν χρήστες των Windows να χαρακτηρίζονται άτομα χαμηλότερου διανοητικού επιπέδου (το λέω ευγενικά) και οι δε χρήστες του Linux "παντογνώστες" με μία ισχυρή δόση ειρωνίας.

Υπάρχουν λοιπόν άνθρωποι που βλέπουν το PC καθαρά σαν απλό εργαλείο και τίποτα παραπάνω. Δεν πρέπει λοιπόν να τους θεωρούμε άτομα ούτε χαμηλής νοημοσύνης, ούτε τεμπέληδες. Απλά θέλουν να κάνουν την δουλειά τους γρήγορα και απλά χωρίς να τους νοιάζει τι γίνεται μέσα στα "κυκλώματα". Άλλους πάλι τους αρέσει να ασχολούνται και να προσπαθούν να καταλάβουν πως ακριβώς δουλεύει και το τελευταίο "γρανάζι" :-D αυτής της μηχανής. Ούτε φυσικά αυτοί είναι κατακριτέοι! Γιατί λοιπόν να μπαίνουμε σε μια αντιπαράθεση όπου ουσιαστικά είναι άσκοπη;

Κάθε λειτουργικό έχει κάποια δυνατά σημεία. Επειδή δεν έχω προσωπική εμπειρία πάνω σε MacOS δεν θέλω να εκφράσω κάποια άποψη (άλλωστε δεν θα ήταν και σωστό). Θα αναφέρω επιλεκτικά και επιγραμματικά κάποια των Windows και κάποια του Linux (δεν σημαίνει ότι είναι και τα μοναδικά):

Windows

• Συμβατότητα με τις περισσότερες συσκευές
  • Απλότητα στην χρήση
  • Ευκολία στην εγκατάσταση προγραμμάτων
  • Ευκολία στην εκμάθηση βασικών λειτουργιών
  • Περισσότερες επιλογές σε παιχνίδια

Linux

• Ασφάλεια
  • Χρήση ως Server
  • Μεγάλες επιδόσεις με χαμηλές απαιτήσεις σε hardware
  • Σταθερότητα και ταχύτητα
  • Δωρεάν

Ελπίζω τα λεγόμενά μου να μην παρεξηγηθούν και για αυτό ότι ανέφερα είναι καλοπροαίρετο και χωρίς καμία υπόννοια για κάτι. Μπορεί οποιοσδήποτε να αμφισβητήσει τα λεγόμενά μου, αν δεν συμφωνεί με αυτά, παραθέτοντας τα επιχειρήματά του.

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Dioti kapoioi piran tin prwtovoulia na kanoun afto pou tha eprepe na eihe kanei i Debian kai i Slack.

Μπορείς να μου εξηγήσεις ποιά είναι η αρχή που καθορίζει τί θα έπρεπε να είχαν κάνει το Debian και το Slackware και με ποια κριτήρια; Μήπως (ξανά)προβάλλεις τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες σου ως καθολικές αξίες; Το Slackware και το Debian είναι εκεί που είναι και τυγχάνουν του σεβασμού που τυγχάνουν' date=' ακριβώς επειδή είναι το Slackware και το Debian. Αν ήταν το Mepis και το XandrOS δεν ξέρουμε αν θα ήταν εκεί που είναι (ή αλλιώς, αν η γιαγιά μου είχε καρούλια...)

Anoixa to thread gia ti Mepis kai nomiza oti tha ginei hamos apo atoma pou tha ithelan na me rwtisoun diafora pragmata kai ola ta posts einai asheta me ti dianomi. Ti einai afto to mepis skeftetai o allos? Ki egw etsi tha skeftomouna, giati me dianomes hthesines den boreis na pareis risko. Kai partitions alles boroun na sou kanoun format, kai to monitor na sou tinaxoun ston aera kai ton processora na sou halasoun. Eytyhws toulahiston i Ubuntu/kubuntu ehoun peisei kapws.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις. Ότι επειδή δεν είχε απήχηση στο φόρουμ η Mepis πάει κάτι στραβά; Έτυχε να την ξέρεις και να τη δουλεύεις, γι' αυτό και την υποστηρίζεις. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι αντικειμενικά η καθολικά καλύτερη διανομή με την οποία όλοι θα έπρεπε να ασχολούνται... Επίσης δεν καταλαβαίνω τι εννοείς λέγοντας ότι το Ubuntu έχει «πείσει». Προσωπικά το θεωρώ μια καλή και επικοινωνιακά πετυχημένη απόπειρα, όμως, εξ ιδίας πείρας, έχει πολλά στραβά.

Δημοσ.

μοδερατορα ας το αφσουμε το θεμα δε νομιζω προσθεντωντας και αλλες γραμμες αυτου του υφους ουτε εσυ να πεισεις περι σλαk και ντεμπιαν ουτε ο ινσομνιχ περι μεπιχ ημαρτον μια εισηγηση no slack no linux no suse,mandriva mepix ubuntu no new linux users thats ok?

Δημοσ.

Είμαι χρόνια χρήστης Windows και Linux - SuSE για τους περίεργους - (όσο περίεργο και να φαίνεται αυτό).

Έχω επίσης περάσει και από διάφορα άλλα λειτουργικά - για δοκιμαστικούς λόγους - όπως FreeBSD, BeOS, Solaris κ.ά

Το κάθε λειτουργικό έχει τα δυνατά του σημεία και τα αδύναμά του. Το θέμα είναι με πόση ευκολία κάνεις την καθημερινή σου δουλειά (ήτοι το 99%) και όχι το 1%.

Παλαιότερα που ήμουν πιο "ανίδεος" θεωρούσα ότι το Linux δε θα μπορούσα ποτέ να το κάνω να παίξει όπως θέλω - αλλά το πάλευα μέχρι που σήμερα μπαίνω σπανίως σε Windows και συνήθως όταν είμαι σε PC 3ου - όπως τώρα καλή ώρα. Πουθενά δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου όπως στο Linux-box μου. Και δεν μπορώ να ξαναγυρίσω σε Windows.

ΟΜΩΣ: το 99% του λογισμικού που χρειάζομαι είναι διαθέσιμο σε Linux - για το υπόλοιπο 1% βρήκα υποκατάστατα, που εν τέλει κάνουν την ίδια δουλειά με περισσότερο κόπο. Επίσης, μου προσφέρει out-of-the-box gcc, latex και πολλά άλλα, χωρίς τα οποία δεν μπορώ.

Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να βολευτώ αν το 50% του λογισμικού μου θα ήταν σε Windows - λύσεις σαν το Wine τις θεωρώ καλές, αλλά όχι και για καθημερινή χρήση.

Συμβουλή σε όσους θέλουν να κάνουν τη μετάβαση από Windows σε Linux/*BSD/Solaris (μην ξεχνάτε, σχεδόν τα πάντα τρέχουν παντού στα un*x με ένα recompile): χρησιμοποιείτε εφαρμογές που έχουν εκδόσεις για Windows ΚΑΙ Linux. Όταν αργότερα θελήσετε να αλλαξοπιστήσετε, η δυσκολία θα είναι να συνηθίσεις το λειτουργικό και όχι και τις εφαρμογές.

Όσον αφορά την δυσκολία-ευκολία χρήσης: όσοι διαβάζουν το Tux Magazine (ένα δωρεάν e-zine) θα δουν κάποιες πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που δεν ξέρουν από Η/Υ - ξέρουν μόνον e-mail να κοιτάν και άντε να γράφουν κάνα κείμενο σε κάποιον word processor.

Είτε τους βάλεις σε Windows, IE και Word είτε σε Linux, Firefox και OpenOffice, είναι ένα και το αυτό. Οι πιο "δύσκολοι" απέναντι στο Linux είναι οι σχετικά πεπειραμμένοι χρήστες Windows, που ξέρουν πολύ καλά ένα σύστημα Windows και έχουν επενδύσει κάποιο χρόνο πάνω του - ψάχνοντας το καλύτερο firewall, το καλύτερο antivirus, το καλύτερο anti-spyware ή βελτιστοποιώντας τις επιδόσεις χρησιμοποιώντας διάφορα μαγικά εργαλεία (που το μόνον που κάνουν είναι να διευκολύνουν την πρόσβαση στα εσώτερα του λειτουργικού). Είναι απόλυτα λογικό επίσης να ΜΗΝ θέλουν να αλλάξουν - ο χρόνος που επένδυσαν δεν γίνεται να πάει χαμένος.

Το ανώτερο λειτουργικό για τον καθένα είναι αυτό που του κάνει την δουλειά του.

Δημοσ.
μοδερατορα ας το αφσουμε το θεμα δε νομιζω προσθεντωντας και αλλες γραμμες αυτου του υφους ουτε εσυ να πεισεις περι σλαk και ντεμπιαν ουτε ο ινσομνιχ περι μεπιχ ημαρτον μια εισηγηση no slack no linux no suse,mandriva mepix ubuntu no new linux users thats ok?

Έχεις δίκιο, και δυστυχώς επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά το ότι αυτές οι συζητήσεις δεν οδηγούν πουθενά. Γι' αυτό λοιπόν, δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ, βαρέθηκα πια :-? Καλή συνέχεια από έναν ελιτιστή Slackware/Debian/Gentoo/Archlinuxά.

Δημοσ.
Τί παραπάνω έχει το Linux από τα windows?

το θεμα θα μπορουσε να ειναι και το εξης πως μπορειτε να βαλλετε μια κοινοτητα ελληνων να σκοτωθει για ενα θεμα που δυστυχως δεν ειναι και πολυ διαδεδομενο στο ευρυ κοινο μοδερατορα γελαω εξω δυνατα κοινως lol ορθη η κριση σου να στα ματηθει η εριδα

Δημοσ.
no slack no linux no suse,mandriva mepix ubuntu no new linux users thats ok?
Symfwnw 100% mazi sou. Kai mena to teliko mou symperasma afto einai.

Proswpika den me endiaferei na peisw gia tin Mepis, tin opoia isws allaxw an vrw kati kalytero. Den borw na ishyristw oti einai i kalyteri gia enan arhario efoson den tis ehw dokimasei oles. Allo na ishyrizesai kati tetoio ki allo na kaneis mia protasi (apo aftes pou eheis dokimasei) gia na voithiseis enan newbie na bei sto hwro. Oute paei kati strava an o kosmos den endiaferetai gi aftin. Aplws me exeplixe pou enw anoigontai threads opou rwtane gia to poia dianomi na valoun, sto thread gia tin Mepis pou anoixa den yparhei oute ena post pou na zitaei plirofories gia afti ti dianomi, pragma pou mallon simainei oti o kosmos ti vlepei san kati xwtiko kai epifylassetai.

Me ta parapanw loipon pou egrapsa gia ti Mepis se afto to thread, o skopos mou (efoson den egine katanoito) den einai na proagagw tin Mepis, alla na estiasw sto gegonos oti to onoma paizei rolo. Me liga logia

an oi firmes Debian kai Slack ginontan pio prosites ston koino, ta pososta tou linux den tha itan sto 5% alla poly perissotero.

Dioti allo einai p.h. to Mepis based Debian (me ena ergatiko alla agnwstou epipedou tehnikwn gnwsewn kai diathesewn team) ki allo tha itan ena Debian-newbie (me tin ypografi aftis tis exairetis omadas)

Diafwnw oti prokeitai gia erida. Tis optikes mas gwnies ekfrazoume ki emena i diki mou einai perissotero praktiki. Thewrw omws kai tis alles apopseis kai sevastes kai epoikodomitikes kai pros theou den ehw kanena skopo na epivalw ti diki mou. Pistevw oti me ti symetohi mas symvalloume oloi sto na dosoume kapoia erethismata gia sylogismo. Symfwnw omws oti to zitima logw tou oti einai klassiko einai poly tetrimeno kai katanta kourastiko kai gi afto tha stamatisw ki egw.

Δημοσ.

Να προτεινω κατι ?

Μιας κ το θεμα λινουξ δεν ειναι ακριβως αυτο που λεμε κορεσμενο στο χωρο των υπολογιστων - κ αρα οι διαμαχες μεταξυ των λινουξαδων δεν ειναι κατι σαν amd εναντιον intel - γιατι δεν γινεται ενα ποστ σουμα οσων εχουν ειπωθει μεχρι στιγμης ? ( εννοειται φυσικα οτι το ποστ θα ειναι στα ελληνικα γραμμενο - εστω κ χωρις τονους , αν δεν με παινεψω θα πεσει φωτια να με καψει :P)

Μοντ Αποικε τι λες ?

Υ.γ. Κοσκο42 χρησιμοποιω το μη τονικο συστημα , αλλα ως εκει .

Παραγραφους ,τελειες κ κομματα βαζω .

Δημοσ.

πασχαλια μια απο τα ιδια και οι δυο απο οτι βλεπω χρησιμοπυμε το ατονικο συστημα χαχαχα λοιπον ινσομνιχ το θεμα ειναι το εξης:newbie or not newbie και εξηγουμε περα απο την διαμαχη για ελιτιστικες διανομες και πιο ευκολες μηπως και το κρατος θα επρεπε να συμμετασχει και πως?οχι παντως με τον τροπο που επραξε κλεινωντας συμβολαια με microsoft θα μπορουσε με τα ιδια χρηματα να χορηγησει σε πανεπηστημια η δημσια ιεκ ρε παιδι μου για την εξαπλωση του λινουξ στην ελλαδα και προσελκηση νεων χρηστων και με τα επιτευγματα αυτων των ομαδων α μιας και το θυμηθηκα zeus linux μια ελληνικοτατη διανομη βασισμενη σε εργο ελληνων προγραμματιστων να μπορεσει να τις περασει στις εταιρειες οποτε να επιστρεφουν τα εσοδα στο κρατος αλλα οταν εχεις να κανεος με διαπλοκη και ms και μιζες χαλας και ποια εκατομμυρια ευρω για αδειες ενω με τα ιδια λεφτα ξαναεπαννδρωνεις το δημοσιο εκπαιδευεις και τους 65αρηδες και σου μενουν και φραγκα και για επομενες αναβαθμισεις τεσαπ πολυ ξεφυγα

Δημοσ.

Ρε μαγκες το Linux ειναι Linux και το Windows ειναι Windows.

Εχουν γινει παρα πολλες φορες τετοια post που ειναι μλκς απο την πλευρα

μου και δεν πρεπει καν να ασχολησε.

Σαν να λεμε τι διαφορα εχει ενα Yaris με ενα RX-8...

p.s. Lock this fucking post:evil: :evil: :evil:

Δημοσ.

Γιατί να κλειδωθεί; Επειδή δεν θες να ασχολείσαι εσύ;

Εγώ αποφάσισα να χρησιμοποιώ όλο και πιο πολύ Linux από Windows για 2-3 λόγους.

Πρώτο και σημαντικότερο επειδή δεν είναι απαραίτητη η χρήση antivirus, firewall, antispyware κτλ, κτλ με αποτέλεσμα να μην πηγαίνουν τόσοι πόροι του υπολογιστή άσκοπα χαμένοι. Υπάρχουν ιοί και για linux, αλλά λίγοι απ'ότι έχω ακούσει, και τα antivirus που υπάρχουν για linux χρησιμοποιούνται για να προστατεύουν μηχανήματα με Windows, όταν το linux παίζει το ρόλο gateway σε κάποιο δίκτυο. Κάτι άλλο που δεν ειπώθηκε παραπάνω σχετικά με τους ιούς και γενικά τις τρύπες, ( και πιστεύω πως έχει κάποια βάση) είναι πως επειδή η πλειονότητα των χρηστών χρησιμοποιούν Windows το βάρος των κακόβουλων προθέσεων πέφτει επάνω σε αυτά τα λειτουργικά. Δηλαδή δεν είναι το οτι στο linux δεν υπάρχουν τρύπες, υπάρχουν. Δε γίνεται να μην υπάρχουν.

Ένα αυτό και δεύτερον, λόγω του οτι το λογισμικό (που συνήθως βρίσκω ότι θέλω και μάλιστα με την άδεια GPL), δηλαδή είναι ελεύθερο, μου ανήκει και μπορώ αν έχω την όρεξη και την υπομονή να το μεταποιήσω.

Και φυσικά με τον καιρό ανακαλύπτω όλο και περισσότερες δυνατότητες του Linux όπως ρυθμίσεις από την αίσθηση του γραφικού περιβάλλοντος μέχρι τις λειτουργίες του πυρήνα κτλ κτλ.

Κι εγώ ξεκίνησα με Mandriva αλλά είδα κάποια στιγμή ότι δε μου έκανε γιατί είχε αρκετά "κενά" και bugs και δε μπορούσα να το ρυθμίσω όπως θέλω. Τώρα έχω πλέον Slackware και ενώ εκ πρώτης όψεος πίστευα πως δε μπορώ να το κάνω ότι θέλω, έχει γίνει πραγματικά το αντίθετο. Πράγματα που δε μπορούσα να καταφέρω σε άλλες διανομές εδώ γίνονται πανεύκολα. Απαιτείται βέβαια διάθεση και χρόνος για διάβασμα και πειραματισμό, δηλαδή μελέτη.

Επίσης, η διάδοση του Linux μην ξεχνάμε πως έχει να κάνει και με άλλους παράγοντες. Μέχρι πριν λίγα χρόνια ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις μια πρώτη επαφή με το Linux είταν να προσευχηθείς να βάλει κάποιο περιοδικό μια διανομή (οποιαδήποτε) και να το αγοράσεις ώστε να κάνεις την εγκατάσταση. Απ'όσο θυμάμαι παλιότερα σπάνια έβρισκες, εκτός από κάποια ειδικευμένα περιοδικά. Τον τελευταίο καιρό και λόγο της έλευσης της ευρυζωνικότητας τα πράγματα έχουν αλλάξει. Εξ' ού και η δημιουργία κατηγορίας Linux στα λειτουργικά στην Insomnia:mrgreen:

Δημοσ.

1) Eimai tis apopseis oti prepei na kleisei auto to post giati o ka8enas mporei

na leei to makri tou kai to konto tou kati sto opoio den armozei se auta ta

duo kai se ola ta O/Ss.

2) Poios sou eipe oti den xriazete firewall to linux?

3) An den exeis kapoia stixiodes gnwsh sto linux mporeis na gineis para poly

eukolos stoxos para pollwn kakovoulwn atomwn. Kai pistepseme yparxoun

poly anamesa mas. Elpizw na ksereis oti an kataferei kapoios kai parei su

sto os sou me liga logia tin pouts....

4) Para poly kala ekanes kai phges se Slackware. Alla na prosexeis.

Slack rule' s

Δημοσ.

Να προσθέσω και κάτι άλλο εδώ.Το Linux είναι virus free και για έναν ακόμη λόγο.Ο λόγος είναι η δομή του.Και λέγοντας η δομή του,εννοώ ότι επειδή δεν χρησιμοποιείται άμεσα και συνεχώς ο root χρήστης που έχει όλα τα δικαιώματα να κάνει ό,τι θέλει,αλλά ένα απλός χρήστης,τότε είναι δυσκολότερο για έναν ιό,όταν εισβάλει σε ένα σύστημα να του κάνει ζημιά.Επίσης όταν βγει κάποιος ιός για Linux,ενημερώνεται πολύ γρήγορα η κοινότητα των προγραμματιστών που συντηρούν τις διανομές και το πρόβλημα λύνεται πολύ γρήγορα σε αντίθεση με τα εμπορικά λειτουργικά που είναι στην ελεύθερη βούληση της εταιρείας να σε αφήσει και απροστάτευτο ή να σου δώσει το update μετά από 1-2 εβδομάδες,όπου η κατάσταση θα είναι πολύ άσχημη.

Δημοσ.

Το μακρύ και το κοντό του καθενός είναι η άποψή του. Εγώ πιστεύω πως πρέπει αυτή να λέγεται, αρκεί βέβαια να είναι χρήστης και των δυο λειτουργικών και να μπορεί να κρίνει (υποκειμενικά γιατί δε γίνεται αλλιώς). Απο εκεί και πέρα ο αναγνώστης πρέπει να μπορεί να κρίνει τα λεγόμενα του καθενός για να καταλήξει στη δική του υποκειμενική άποψη. Όλα αυτά αν τα γραφόμενα είναι σχετικά με το αρχικό θέμα. Αν όχι τότε συμφωνώ οτι πρέπει να κλείσει.

Eίπα οτι δεν είναι απαραίτητο το firewall, όχι οτι δε χρειάζεται για μέγιστη ασφάλεια. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Μεγάλη συζήτηση και αυτό. Σε windows όμως χωρίς firewall μπορούν να συμβούν χίλια δυο σε μηδενικό χρόνο, και δεν αναφέρομαι σε "κακόβουλα" άτομα που προσπαθούν να κάνουν κάτι, αλλά σε όλα τα άλλα ware, trojans ktl ktl. Λόγω του ότι δεν υπάρχουν πολλά για το Linux λέω πως δεν είναι και απαραίτητο το firewall.

Ξαναλέω πως η διαφορά στο πλήθος των ζιζανίων οφείλεται, κατά την άποψή μου, στο διαφορετικό ποσοστό χρηστών που χρησιμοποιούν το εκάστοτε λειτουργικό. Κι αυτό βέβαια δεν είναι καθαρά χαρακτηριστικό του Linux (συμβάλει ως ένα βαθμό ο ανοιχτός κώδικας), αλλά έπεται κυρίως από το μικρό ποσοστό των χρηστών του.

(Σ' ευχαριστώ για την επιβράβευση και τη συμβουλή σου, σχετικά με το λειτουργικό που χρησιμοποιώ, αλλά δε νομίζω να έχει καμία σχέση με το θέμα μας εδώ)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...