Skeftomilos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Το μόνο που θα μπορούσε να σου πει μία τέτοια σελίδα είναι αν υπάρχουν ακάλυπτες διευθύνσεις, ή διευθύνσεις κρυπτογραφημένες με απλές τεχνικές. Ο μόνος τρόπος 100% προστασίας από boots είναι να μην υπάρχουν καθόλου διευθύνσεις στη σελίδα, να συμπληρώνει ο χρήστης το μήνυμα σε ένα textarea και να γίνεται η αποστολή server-side. Το παρακάτω σκριπτάκι ψάχνει για διευθύνσεις email σε αρχεία κάθε είδους. Το έγραψα τώρα, σε λίγα λεπτά. Email-Scan.wsf ><!-- Ελέγχει αν μερικά αρχεία περιέχουν διευθύνσεις email. Κάντε drag-drop τα αρχεία πάνω στο script. --> <job> <script language="JScript"> if (WScript.Arguments.Length == 0) { WScript.Echo('Insufficient arguments') WScript.Quit() } var fso = WScript.CreateObject('Scripting.FileSystemObject') var emailRE = /[\w\.-]+(\+[\w-]*)?@([\w-]+\.)+[\w-]+/g for (var i = 0; i < WScript.Arguments.length; i++) { var fileName = WScript.Arguments(i) if (fso.FileExists(fileName)) { var file = fso.GetFile(fileName) var stream = file.OpenAsTextStream(1, 0) // ForReading, ASCII. var source = stream.ReadAll() stream.Close() var match = source.match(emailRE) if (match) { WScript.Echo('Το αρχείο ' + file.Name + ' περιέχει ' + match.length + ' email διευθύνσεις:\n\n- ' + match.join('\n- ')) } else { WScript.Echo('Το αρχείο ' + file.Name + ' δεν έχει email διευθύνσεις.') } } } </script> </job>
panos78 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Αυτό ακριβώς θέλω. Μια σελίδα με μια φόρμα που να γράφω το URL της σελίδας και να μου λέει αν και ποιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ανιχνεύει. Για την αποστολή αλληλογραφίας μέσω φόρμας, δεν γίνεται γιατί σε μια σελίδα έχω 50+ ηλεκτρονικές διευθύνσεις και το μόνο που θέλω είναι απλά να τις προστατέψω από spybots.
Skeftomilos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Χμ, σύμφωνοι, αλλά τι ακριβώς μπορεί κανείς να μάθεις από μια τέτοια σελίδα που δεν το ξέρει ήδη; Αν υπάρχουν διευθύνσεις [email protected] θα τις βρει. Αν υπάρχουν διευθύνσεις john(at)mail.com μάλλον δε θα τις βρει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι διευθύνσεις είναι 100% ασφαλείς. Ο μεγάλος αριθμός των διευθύνσεων δεν είναι πρόβλημα για server-side λύση. Π.χ. έστω ότι εξάγεται αρχικά η παρακάτω HTML για κάθε διεύθυνση: ><a href="mailto.php?name=john">John</a> ...και στη σελίδα mailto.php υπάρχει το textarea, και μπορεί από την παράμετρο name να βρεθεί η αντίστοιχη διεύθυνση και να σταλεί το mail.
panos78 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Aυτό λέω. Αν έχεις 5 με 6 τέτοιες σελίδες που σαρώνουν τη σελίδα που σε ενδιαφέρει έχεις μια σιγουριά ότι η κρυπτογράφηση που που χρησιμοποιείς κάνει δουλειά. Σίγουρα δεν μιλάμε για 100% ασφάλεια αλλά για validate της κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται. Για την server-side εκδοχή προτιμώ να πατάει ο χρήστης στο όνομα του μέλους και να στέλνει την επιστολή μέσω του δικού του email client. Βρήκα τελικά κώδικα που κάνει μια ασφαλή κρυπτογράφηση. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνει δουλειά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.