GiOrGoSk21 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Έχω στο pc ένα παλιό DVD-Rom,το Matshita DVD-Rom SR-8587(είμαι ελεεινός κι εγώ,δεν μπορώ να πω,με την παλιατζούρα που έχω ακόμα )... Πρόσφατα μου έγραψαν μια ταινία σε DVD-RW,αλλά όταν το βάζω,δεν το διαβάζει και μου βγάζει το εξής μήνυμα σε ένα παραθυράκι error που ανοίγει: Disk is not formatted. Windows cannot read from this disk.The disk might be corrupted,or it could be using a format that is not compatible with Windows. Ούτε το Label δε βγάζει καν. Την αντέγραψα σε άλλο DVD-RW(σε άλλο pc βέβαια,γιατί δεν έχω DVD-Recorder εγώ)και μου λέει πάλι το ίδιο.Να σημειωθεί ότι στο pc του φίλου μου που την αντέγραψα έπαιζε κανονικά και στο DVD-ROM του(ψιλοκαινούριο βεβαια)... Ταινίες και άλλα που έχω σε δίσκους DVD-R παίζουν κανονικά.Πρώτη φορά δοκιμάζω DVD-RW. Μάλλον φταίει το ότι είναι παλιό το DVD-ROM μου ε;Ή μπορεί να φταίει και κάτι άλλο και θέλει ψάξιμο; Υπάρχει περίπτωση με αναβάθμιση του driver του DVD-ROM να λυθεί το πρόβλημα; Ευχαριστώ προκαταβολικά !Περιμένω την άποψή σας
sotoman Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 δοκιμασε αναβάθμιση firmware. αν βρεις βεβαια για τ5ο μοντέλο σου...
Peavy Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 20 euro έχουν πλέον τα dvd-rom και 50 euro τα dvd-rw διάλεξε και πάρε.Προφανώς το παλιό σου dvd το έχεις πριν βγουν τα dvd-rw;
GiOrGoSk21 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Μάλιστα...Πρέπει να γίνει μια αγορά καινούριου DVD-R(και καλύτερα DVD-RW). Φίλε Peavy,ακριβώς.Πριν βγουν τα DVD-RW το είχα πάρει αυτό το DVD-Rom. Και μια last ερώτηση(πολύ κοινότυπη ):Τι DVD-RW προτείνετε?Αν πάρω DVD-RW και βλέπω απο εκεί ταινίες,παίζει μεγάλο ποσοστό φθοράς της συσκευής,τέτοιο ώστε να επηρεάζει την εγγραφή CD/DVD ?(Μάλλον 2 ερωτήσεις ήταν αυτό ). Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια...
REDBOUL Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 -Matshita (Panasonic) SR-8587 (16X/48X) 5S26 / 5G26 / 5Z21, 5Z30, 5Z32, 5Z35, 5Z37 (Known firmware : 5Z21 / 5Z32 / 5Z35 / 5Z37 - 5G26 - 5S26) You can make your drive region free (RPC-1) by using this patched 5X37 RPC-1 firmware (patch by XVI). To be installed correctly, a drive region code must be selected before using the patched 5X37 firmware. RPC-2 http://forum.rpc1.org/dl_file.php?site=zozo00&file=8587_5X37RPC1.zip
REDBOUL Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Egw tha soy proteina na dokimaseis prwta ena firmware update,kai me thn eykairia ,to ksekleidwneis! Prwta tha epilekseis apo ta properties toy dvdrom soy ena region,opoio thes, meta kateyazeis to arxeio apo to link,kaneis update,etsi etsi kai thn teleytaia ekdosi kai unlocked!
smilefreeware Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Θα συμφωνήσω με τον "Αλέξης Senior Member" Απλα δεν διαβαζει επανεγραψιμα. Εχω και εγώ ένα Dvd και μου κάνει νάζια με τα επανεγραψιμα.
REDBOUL Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Θα συμφωνήσω με τον "Αλέξης Senior Member"Απλα δεν διαβαζει επανεγραψιμα. Εχω και εγώ ένα Dvd και μου κάνει νάζια με τα επανεγραψιμα. Dokimase kai c tote na toy kaneis firmware update:P
GiOrGoSk21 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Φίλε Redboul,το κατέβασα τελικά το αρχείο για το firmware update(σου είχα στείλει πμ),μπήκα στο forum εκείνο,απ'το οποίο είναι το αρχείο,διάβασα μερικά πράγματα αλλά δεν έχω ιδέα από firmware update για DVD-Rom,και φοβάμαι μη γίνει καμιά στραβή... Υπάρχει κι ένα πρoγραμματάκι που λέγεται DISCInfo,το οποίο δίνει κάποιες πληροφορίες για το drive...Εκεί,είδα ότι η firmware version που έχω,είναι η ίδια με αυτήν που μου είπες να κατεβάσω(η 5Ζ37),η οποία είναι και η τελευταία αν δεν κάνω λάθος. Επίσης έχει και το εξής: Drive Region Status: Lock Detected Μπορείς να μου πεις λίγο αναλυτικά πως πρέπει να κάνω το update,για να μη κάνω κάποιο λάθος και αχρηστέψω το DVD-Rom;
REDBOUL Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Loipon: Apopsi moy einai oti epeidh prwth fora evales dvdrw kai eides oti den paizei,den shmainei aparaithta oti den ta paizei genikws. 1)Mporei na isxyei oti den ta paizei genikws 2)Mporei na mhn paizei aythn thn marka 3)Mporei to dvdrw na graftike se ipsili taxythta kai na mhn to diavazei. Epeidh opws moy eipes to firmware einai idio me ayto poy exei hdh mesa ,kanontas firmware update den tha kerdiseis polla. Stin kalyterh periptesh poio grigoro riping(Rip lock),poy den nomizw na exei. Ayto poy tha soy dwsei einai rpc1 apo rpc2 . Ayto shmainei oti tha mporeis na valeis oti tainia thes apo oles tis hpeiroys oxi mono region2 poy einai h Eyrwmh . Ayta Twra oson afora to firmware update: 1)Ena risko to exei An to kaneis omws tha kaneis ta eksis: a)Pas sta properties toy dvdrom soy kai epilegeis region 2 b)pairneis ta arxeia ta vazeis se mia boot disketa, c)Kaneis boot , trexeis to arxeio bat exe ti einai akoloythontas tis odigies kai ginetai to update. Restart kai eisai ok
nikoskourtis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2006 Κι εμενα το sony 16Χ δε διαβαζε επανεγραψιμα και αφου το καθαρισα για 2 χρονια δουλευε πολυ καλα. Τωρα παλι δυσκολευεται (τη μια το βρισκει την αλλη οχι). Τα επανεγραψιμα γενικως διαβαζονται δυσκολοτερα λογω μικροτερης αντανακλασης. Απ οτι εχω καταλαβει με τον καιρο οσο παλιωνουν τα drive (cd-rom dvd-rom) τρωνε κολληματα και δεν βρισκουν καποιο δισκακι. Το εχω παθει με διαφορα drive, π.χ. μπορει να βαλω ενα δισκακι με ενα παιχνιδι και να μη το βρισκει. Το βαζω, το ξαναβαζω τιποτα. Αν του βαλω μετα ενα δισκακι μουσικης το βρισκει. Και στη συνεχεια ξαναβαζω το παιχνιδι και ως δια μαγειας το βρισκει. Βαλε διαφορα δισκακια μεσα (audio-cd, data cd, dvd γνησιο) και μετα βαλε και το RW. Κανε κι ενα καθαρισμα αν δε γινει τιποτα (με δισκακι καθαρισμου ή αν δεν εχεις με μια μπατονετα) και αν δε γινει τιποτα παρε αλλο. Προσωπικη μου αποψη ειναι να παρεις DVD-RW. Σιγουρα θα χρειαστει να γραψεις dvd και cd (δε νομιζω να ειναι καποιος που δεν του χρειαζεται πλεον). Αν σκεφτεις οτι εχει 20 ευρω το dvd-rom και 40 το dvd-rw νομιζω συμφερει. Μη σκεφτεσαι σε καμια περιπτωση να παρεις και dvd-rom και dvd-rw. Τσαμπα λεφτα και αυτα περι ξεκουρασματος του dvd-rw βλακειες ειναι αν σκεφτεις οτι εχεις ενα χρονο εγγυηση, αρα για ενα χρονο θα εισαι ok. Αν χαλασει μετα, παρε καινουριο. Τοτε θα εχει 20 ευρω το dvd-rw. Γιατι να τα προκαταβαλεις λοιπον αυτα τα 20 ευρω; Που και παλι δεν ξερεις αν αμεσως μολις περασει ο χρονος ενα απο τα 2 σου χαλασει.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Το καλύτερο που έχω να κάνω λοιπόν είναι αρχικά να αποκλείσω τις περιπτώσεις 2 και 3 που έγραψες,φίλε Redboul,αφού και τα 2 DVD-RW που έχω την ταινία είναι ίδια μάρκα(Verbatim)...Και βέβαια η εγγραφή θα γίνει στη χαμηλότερη ταχύτητα. Κι αν δε δω και τότε άσπρη μέρα,τότε...καλό update! Βέβαια,ανεξαρτήτως αποτελέσματος,το πλέον λογικό είναι να ακολουθήσω και την οδό του Νικόλα και να πάρω το ρημάδι το DVD-Recorder,το οποίο θα λύσει πολλά προβλήματα... Κάτι ακόμα για να μου έχουν λυθεί όλες μου οι απορίες(σας έπριξα ε; ) : 1ον: Ayto poy tha soy dwsei einai rpc1 apo rpc2 .Ayto shmainei oti tha mporeis na valeis oti tainia thes apo oles tis hpeiroys oxi mono region2 poy einai h Eyrwmh . Και ρωτάω εγώ:Αυτή τη δουλειά δεν την κάνει το DVD Region+CSS Free(πιθανόν κι άλλα παρόμοια μ'αυτό προγράμματα); 2ον: Οι παρακάτω συνημένες εικόνες είναι screenshots είναι από το προγραμματάκι DiscInfo,που είχα αναφέρει στο πιο πάνω post και δίνει πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες υποστήριξης του DVD-Rom.Στο "Reading Capabilities",λοιπόν,μου έχει το DVD-RW τσεκαρισμένο,ενώ το DVD+RW όχι(το ίδιο ισχύει βέβαια και για τα DVD-R και DVD+R).Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος ποια η διαφορά μεταξύ τους; Ευχαριστώωω!!!Να'στε καλά...
GiOrGoSk21 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2006 Κάποιος να μου λύσει τις παραπάνω 2 απορίες μου plzzz ;;; Θα σκάσω!!!Όλη η ιστορία γίνεται για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών Extended Edition(για τα οποία απλά πεθαίνω )και δεν αντέχω άλλο!! Μου'χει μείνει μόνο το 3ο,στο DVD του οποίου υπάρχει το εν λόγω πρόβλημα... Πείτε μου plzzzz!!!Για να ξέρω κι εγώ αν πρέπει τελικά να κάνω update το firmware του DVD-Rom(το οποίο το φοβάμαι και λίγο). Thaaaanks!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.